Ekspanzija terorizma
- madner
#876 Re: Ekspanzija terorizma
Tsk, sto se nadaju ovi reakcionari.
- stakasa
#877 Re: Ekspanzija terorizma
Rodio Franjovolta dzontra wrote:stakasa wrote:Cuj postena trgovina... E moje predzide krscanstva
šta tvoju azijatskodespotsku dušicu više vrijeđa u sintagmi...poštenje ili trgovina
- volta dzontra
#878 Re: Ekspanzija terorizma
a Dretelj i Heliodrom?? to si ostavio za drugi poststakasa wrote:Rodio Franjovolta dzontra wrote:stakasa wrote:Cuj postena trgovina... E moje predzide krscanstva
šta tvoju azijatskodespotsku dušicu više vrijeđa u sintagmi...poštenje ili trgovina
-
palermo
#879 Re: Ekspanzija terorizma
tehnologija i nauka su diktirali i diktirat će društvene promjene.....jedno je pitanje koliko će političke i intelektualne elite biti u stanju da dovoljno brzo artikuliraju odgovor na te promjene. Od toga će zavisiti i broj žrtava.....volta dzontra wrote:
nije trend nego ciklična pojava. imao si kroz povijest raznih globalizcijskih projekata koji su se uspinjali i propadali. samo nacionalna država može osigurati jednakost građana. svijet je nejednak, različit, na različitom stupnju razvoja i utopljen u različite kulture i sustave vrijednosti...
slobodu kretanja, protok ideja i kapitala nemoj miješati s globalizacijom. i globalni dzihad je u neku ruku globalizacija. većina zemalja koje su sad pretvorene u potoke krvi u "predglobalizacijskom" razdoblju su bile zemlje koje su ostvarivale društveni i ekonomski napredak...
- volta dzontra
#880 Re: Ekspanzija terorizma
kao i uvijek samo tehnologija i nauke nisu samonikle pojave. za njihov razvoj treba poredak, sigurnost i osobne slobode a ne propisi, regulacije i ideološki terorpalermo wrote:tehnologija i nauka su diktirali i diktirat će društvene promjene.....jedno je pitanje koliko će političke i intelektualne elite biti u stanju da dovoljno brzo artikuliraju odgovor na te promjene. Od toga će zavisiti i broj žrtava.....volta dzontra wrote:
nije trend nego ciklična pojava. imao si kroz povijest raznih globalizcijskih projekata koji su se uspinjali i propadali. samo nacionalna država može osigurati jednakost građana. svijet je nejednak, različit, na različitom stupnju razvoja i utopljen u različite kulture i sustave vrijednosti...
slobodu kretanja, protok ideja i kapitala nemoj miješati s globalizacijom. i globalni dzihad je u neku ruku globalizacija. većina zemalja koje su sad pretvorene u potoke krvi u "predglobalizacijskom" razdoblju su bile zemlje koje su ostvarivale društveni i ekonomski napredak...
- uglavnomja
#881 Re: Ekspanzija terorizma
isis preuzeo zasluge
-
omar little
#882 Re: Ekspanzija terorizma
imal sta da ovaj isis nece preuzeti zasluge? koji je dokaz da je sve ovo povezano na bilo koji nacin? sto mediji prenose ove gluposti bez ikakvih dokaza
totalna histerija i sizofrenija
- insomnia78
#883 Re: Ekspanzija terorizma
Jedan od dvojice likova je uhapsen, i izrucen Francuskoj zbog pokusaja odlaska u Siriju
Bio je oko godinu u zatvoru i pusten je uz nanognicu. Nalazio se na "s" listi (lista odoba koje su radikalizirane i predstavljaju prijetnju za sigurnost)
S moje sokoćalo
Bio je oko godinu u zatvoru i pusten je uz nanognicu. Nalazio se na "s" listi (lista odoba koje su radikalizirane i predstavljaju prijetnju za sigurnost)
S moje sokoćalo
- Rubaija
#884 Re: Ekspanzija terorizma
Najbolji bi biber-sprej za terorizam bio da se o njemu uopšte ne izvještava. To bi drastično smanjilo broj 'poduzetnika', iz raznih razloga. Nema slave, nema širenja efekta, moraš naći efikasniji način. Al' ne može, opet iz raznih razloga.omar little wrote:imal sta da ovaj isis nece preuzeti zasluge? koji je dokaz da je sve ovo povezano na bilo koji nacin? sto mediji prenose ove gluposti bez ikakvih dokazatotalna histerija i sizofrenija
- sjedi 1
- Drvosjeca iz Dejcica
#886 Re: Ekspanzija terorizma
Đe ovo jesen/zima uveliko stigla?sjedi 1 wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1159223
Iskopali neki stari snimak ko zna odakle...
I umjesto da se pozabave napadom na Duška Tomića u Bijeljini kada je napadač Tomiću nanio teške tjelesne ozljede režim RS-a služeći se vjerovatno montiranim starim snimcima ko zna odakle pokušava pažnju skrenuti sa sramnog terorističkog napada na Tomića.
- sjedi 1
#887 Re: Ekspanzija terorizma
Ko će ga više znati u ovom ludilu šta je staro,šta novo,šta je montirano,šta nije...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Đe ovo jesen/zima uveliko stigla?sjedi 1 wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1159223
I umjesto da se pozabave napadom na Duška Tomića u Bijeljini kada je napadač Tomiću nanio teške tjelesne ozljede režim RS-a služeći se vjerovatno montiranim starim snimcima ko zna odakle pokušava pažnju skrenuti sa sramnog terorističkog napada na Tomića.
- insomnia78
#888 Re: Ekspanzija terorizma
Najjace je ovo
Nije poznato kada je i gde video-snimak nastao, ali se pretpostavlja da je nacinjen u BiH, o cemu svedoci i pesma koja se čuje u pozadini.
- Drvosjeca iz Dejcica
#889 Re: Ekspanzija terorizma
Pa jebem ga vidi se golo granje bez lišća, lišće svo opalo po zemlji, dakle da se zaključiti da je snimak u najboljem slučaju iz jeseni 2015. godine a vjerovatno i stariji. Autentičnost snimka je isto tako upitna jer ovo može biti bilo ko i bilo gdje.sjedi 1 wrote:Ko će ga više znati u ovom ludilu šta je staro,šta novo,šta je montirano,šta nije...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Đe ovo jesen/zima uveliko stigla?sjedi 1 wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1159223
- sjedi 1
#890 Re: Ekspanzija terorizma
Tačno ali mislim da je veći problem ako ovo postoji u BiH nego da li je lišće opalo ili nije, da li je jun ili novembar...
-
smijesni_ste
#891 Re: Ekspanzija terorizma
Kao da je bitno da li je konkretno ovaj snimak star ili montiran kada je pruženo toliko materijala posljednjih 5 godina da se upire prstom u BiH kao islamsku prčiju.
- Drvosjeca iz Dejcica
#892 Re: Ekspanzija terorizma
Koje? Da pale zastave? Adolescenti se igraju, ništa ozbiljno, rekao bih prije benigno. To da li je snimak star ili nov govori mnogo tj. da se režim u Minsku (Banjaluka) služi podmetanjima.sjedi 1 wrote:Tačno ali mislim da je veći problem ako ovo postoji u BiH nego da li je lišće opalo ili nije, da li je jun ili novembar...
Ovo je mnogo veći i konkretniji problem...

- Drvosjeca iz Dejcica
#893 Re: Ekspanzija terorizma
Pa iskreno bolje islamska prčija nego pravoslavna džamahirija kao sada.smijesni_ste wrote:Kao da je bitno da li je konkretno ovaj snimak star ili montiran kada je pruženo toliko materijala posljednjih 5 godina da se upire prstom u BiH kao islamsku prčiju.
- sjedi 1
#894 Re: Ekspanzija terorizma
Boga mi teško da u sklopu svih ovih dešavanja diljem evrope,mislim da nije(iako je naravno problem)Drvosjeca iz Dejcica wrote:Koje? Da pale zastave? Adolescenti se igraju, ništa ozbiljno, rekao bih prije benigno. To da li je snimak star ili nov govori mnogo tj. da se režim u Minsku (Banjaluka) služi podmetanjima.sjedi 1 wrote:Tačno ali mislim da je veći problem ako ovo postoji u BiH nego da li je lišće opalo ili nije, da li je jun ili novembar...
Last edited by sjedi 1 on 26/07/2016 17:46, edited 1 time in total.
-
smijesni_ste
#895 Re: Ekspanzija terorizma
Na globalnom nivou, ni slučajno...zahvalnicu slati islamističkim govnima koji prave sranja posljednjih 15 godina po svijetu
- Drvosjeca iz Dejcica
#896 Re: Ekspanzija terorizma
Pa i ono paljenje zastave Srbije je na lokalnom nivou, boli nekog Amerikanca i Nijemaca što plemena na Balkanu pale međusobno zastave.sjedi 1 wrote:Boga mi teško da u sklopu svih ovih dešavanja diljem evrope,mislim da nije(iako je naravno problem)Drvosjeca iz Dejcica wrote:Koje? Da pale zastave? Adolescenti se igraju, ništa ozbiljno, rekao bih prije benigno. To da li je snimak star ili nov govori mnogo tj. da se režim u Minsku (Banjaluka) služi podmetanjima.sjedi 1 wrote:Tačno ali mislim da je veći problem ako ovo postoji u BiH nego da li je lišće opalo ili nije, da li je jun ili novembar...
Isti odgovor kao i za kolegu ti.smijesni_ste wrote:Na globalnom nivou, ni slučajno...zahvalnicu slati islamističkim govnima koji prave sranja posljednjih 15 godina po svijetu
-
acousmaticos
#897 Re: Ekspanzija terorizma
Situacija nije dobra nikako. Mislim da mnogi ljudi ne kontaju ozbiljnost ove problematike. Naučili smo na ovo reagirati po sistemu "tamo neke budale se raznose". Međutim, nastave li se teroristički napadi ovom učestalošću, a ne daj Bože povećaju, pred vratima smo globalnog sukoba, građanskog rata u Evropi ili povratka fašizma na velika vrata. Jer Evropa već sad postaje nesigurna za život, i Evropljani će se sutra početi pitati šta su skrivili da do jučer normalna društva potonu u strah i kaos gdje ne znaš hoćeš li se vratit s pijace živ.
Zapadni svijet jednostavno nema odgovor ni rješenje za terorizam. Zapadni sistem življenja, prava i vrijednosti ne predviđa da postoje manijaci koji žele žrtvovati vlastiti život za svoje fanatične ideje. Povijest pokazuje da je jedino rješenje za takve situacije kolektivna kazna skupini iz koje takvi dolaze, a koja je u dijametralnoj suprotnosti sa svim proklamiranim humanim načelima. I eto nam desničarskog fašizma.
Ja se samo nadam nekom čudu da ljudi na Balkanu skontaju da im je bolje zajedno nego se stavljati u interese "bratskih" zemalja. Inače odosmo i mi zajedno s njima...
Zapadni svijet jednostavno nema odgovor ni rješenje za terorizam. Zapadni sistem življenja, prava i vrijednosti ne predviđa da postoje manijaci koji žele žrtvovati vlastiti život za svoje fanatične ideje. Povijest pokazuje da je jedino rješenje za takve situacije kolektivna kazna skupini iz koje takvi dolaze, a koja je u dijametralnoj suprotnosti sa svim proklamiranim humanim načelima. I eto nam desničarskog fašizma.
Ja se samo nadam nekom čudu da ljudi na Balkanu skontaju da im je bolje zajedno nego se stavljati u interese "bratskih" zemalja. Inače odosmo i mi zajedno s njima...
-
sandromen
#898 Re: Ekspanzija terorizma
Opet počelo pravdanje islamističkog terorizma po Evropi četničkim kerovima.
Prekolje daeshovac popa odmah Srbi vaki onaki.
Pakistanac satarom napravi klaonicu u vozu oper slike o tome ali znaš Srbi su vaki naki.
Šta insan da zaključi?
Koljite braćo islamska sve oko sebe jer Srbi su vaki onaki.
Prekolje daeshovac popa odmah Srbi vaki onaki.
Pakistanac satarom napravi klaonicu u vozu oper slike o tome ali znaš Srbi su vaki naki.
Šta insan da zaključi?
Koljite braćo islamska sve oko sebe jer Srbi su vaki onaki.
- sjedi 1
-
mirzaaa33
#900 Re: Ekspanzija terorizma
Bolje joj je da se drži feminističkih tema