Sto ste pusili pusili ste

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#876 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by parappa »

edo_79 wrote:
Niemand wrote:Nestanci vode, nezaposlenost i slicne budalastine i nisu neki razlog za proteste, al ovo vec jes! :twisted: :D

:run:
Vode imam, radim, slične budalaštine ..... ne diraj mi cigare ... kad se najedem hljeba od 3 dana i margarina sa isteknutim rokom trajanja, de barem da :pusi: na miru ko čoek :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
jarane ljeti nece biti problem ali zimi ces jednostavno morati izaci da zapalis pa se vratis i srknes kafu.
a bice vise onih grijalica pa ce raja i zimi stajati vani
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#877 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Velkoski »

dezurni_ucenik wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-f ... /170216054

Eto gospodo, sto ste pusili pusili ste. Teror pusaca nad nepusackoj nejaci se prekida. :evil: :D
:thumbup:

ne mo'sh nigdje ući da nije zadmiljeno do bola. svaka čast :mrgreen:
ho oponopono

#878 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by ho oponopono »

Tomahawk11 wrote:

Da, navece, vopi-utakmica ili ako sam s nekim vani na kafa/vopi.
Preko dana na poslu nikad. Eventualno s nekim na kafi, van objekta.
...de bolan Ramen-boj ili smokaj kako Bog zapovjeda ili batali to pobogu, mrcvariš tu kutiju jebote...:pusi2:
edo_79

#879 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by edo_79 »

radiša wrote:pa eto kutiju da pusis drine 30 dana ti je 120 maraka
ne pušim kutiju dnevno ;-)
edo_79

#880 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by edo_79 »

parappa wrote:
edo_79 wrote:
Niemand wrote:Nestanci vode, nezaposlenost i slicne budalastine i nisu neki razlog za proteste, al ovo vec jes! :twisted: :D

:run:
Vode imam, radim, slične budalaštine ..... ne diraj mi cigare ... kad se najedem hljeba od 3 dana i margarina sa isteknutim rokom trajanja, de barem da :pusi: na miru ko čoek :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
jarane ljeti nece biti problem ali zimi ces jednostavno morati izaci da zapalis pa se vratis i srknes kafu.
a bice vise onih grijalica pa ce raja i zimi stajati vani
Bogami ja kod sebe u stanu lijepo naložim grijanje, potkošulja i gaće, pivkana, meze i cigara i :pusi2:
Tomahawk11
Globalni moderator

#881 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Tomahawk11 »

ho oponopono wrote:
Tomahawk11 wrote:

Da, navece, vopi-utakmica ili ako sam s nekim vani na kafa/vopi.
Preko dana na poslu nikad. Eventualno s nekim na kafi, van objekta.
...de bolan Ramen-boj ili smokaj kako Bog zapovjeda ili batali to pobogu, mrcvariš tu kutiju jebote...:pusi2:

:lol: :lol: :lol:
Jesam, prestajao vise puta, al onda opet pocnem....sta znam, cejf tako uz pivu, utakmicu i to je to.
Preko dana mi svejedno.
radiša

#882 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by radiša »

edo_79 wrote:
Pa ti si onda dobar,pusis samo iz meraka nista na silu.Tebi je onda lakse i ostavit.
edo_79

#883 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by edo_79 »

radiša wrote:
edo_79 wrote:
Pa ti si onda dobar,pusis samo iz meraka nista na silu.Tebi je onda lakse i ostavit.
To ti hoću reć .... merak je poslije ručka lijepog :pusi: jednu .... mada da budemo realni ... pušenje u restoranima NIKAKO!!!
ho oponopono

#884 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by ho oponopono »

...a i ti Edolino...ne budi pička, skini se i ti...:pusi2:
radiša

#885 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by radiša »

ova samo o erotici,cuj skini se :lol:
Dosadno mii

#886 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Dosadno mii »

kad ovo počinje ?
radiša

#887 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by radiša »

u šes i petnes
Mutivoda

#888 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Mutivoda »

radiša wrote: Jebi ga mutivodo neko sebi kupi koju prnju,ne ide svako na put oko svijeta.
pa neće. al' neće se ni uštediti. samo se preusmjere na neku drugu stvar, više hrane, prnju neku i slično.. a to moŠ uštedit i ne kupujući brašno i šećer (čokolade, kolače)..
mislim, sve super, svaka čast onima koji prestanu, nije zdravo, ovo ono, to stoji, al' ušteda nije argument.
ja pare koje ljudi daju na tijesta i čokolade dajem na cigare. tako da ti je to meni "esencijalna namirnica" što bi Fadil rek'o :D
radiša

#889 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by radiša »

Mutivoda wrote:
radiša wrote: Jebi ga mutivodo neko sebi kupi koju prnju,ne ide svako na put oko svijeta.
pa neće. al' neće se ni uštediti. samo se preusmjere na neku drugu stvar, više hrane, prnju neku i slično.. a to moŠ uštedit i ne kupujući brašno i šećer (čokolade, kolače)..
mislim, sve super, svaka čast onima koji prestanu, nije zdravo, ovo ono, to stoji, al' ušteda nije argument.
ja pare koje ljudi daju na tijesta i čokolade dajem na cigare. tako da ti je to meni "esencijalna namirnica" što bi Fadil rek'o :D
što jes jes,nes ustedit da ces ih stavit u sef ali ces ih na nesto drugo svakako preusmjerit.
mehoxy

#890 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by mehoxy »

Nije da sam ljubitelj snifanja duhanskog dima, ali ovo je samo jos jedan zakon donesen da bi se ubrala koja od kazni.
Nepass

#891 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Nepass »

Ja prestao bio 10 mjeseci nikad vise love nisam imao, uz prestanak kupovanja cigara prestao izlaziti na kafe i cugu, pao u depresiju i jos manje trosio :D
Sad ponovo diminjam, imam manje para ali bar se vratila volja za zivotom a i smrsao sam :D
Haris.ba

#892 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Haris.ba »

Žena mi se trovala cigarama. Marlboro plavi. 4,70 KM. Otprilike kutija dnevno. Ne ostaje tih 150 KM u džepu da ima za putovanje oko svijeta. Odu te pare. Ali, kada stavi na papir za godinu koliko ode u dim, odmah joj dođe da zapali. :D

Mislim da više uštedimo na krečenju i pranju veša kako se ne puši.

A kada smo bili vani, prva dva dana joj je smetalo što nema pušenja (mada se sjećam kad smo jednom prepješačili pola Pešte da dođemo do kafane gdje se može zapaliti) u kafićima. Onda se navikneš. Jest da papučarski moram stajati sa njom zimi ispod grijalice, ali...to je ljubav.

Danas odem do kafića. I baš mi je smetao duhan u kafani. Ne duhan zbog duhana. Već što se slabo zrači. Takav narod. Promahe se boji. A voli duhan.
HAVANA

#893 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by HAVANA »

A kad ovo pocinje?Odo na tamburase u subotu da se olesim svim sto ne valja.Ako ne smijem pusit da ne idem.Nek materi tamburaju.
elk

#894 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by elk »

Nema nis od ovoga,pusaci mirno spavajte.zabrane(koja funkcionise)nece biti.
detroit-mercy

#895 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by detroit-mercy »

elk wrote:Nema nis od ovoga,pusaci mirno spavajte.zabrane(koja funkcionise)nece biti.
Bice, bice i te kako. I drugdje su govorili nema nista od toga :mrgreen:
Kad osarafe vlasnika objekta koju tauzenku, da vidis kako ce da se postuje.
problemnatravunu

#896 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by problemnatravunu »

detroit-mercy wrote:
elk wrote:Nema nis od ovoga,pusaci mirno spavajte.zabrane(koja funkcionise)nece biti.
Bice, bice i te kako. I drugdje su govorili nema nista od toga :mrgreen:
Kad osarafe vlasnika objekta koju tauzenku, da vidis kako ce da se postuje.
Ja isto tesko mogu zamisliti da to funkcionira kod nas onako kako treba, ali

Image
Hakiz

#897 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Hakiz »

Pa, dođem ja negdje, puši se, vlasnik/upravitelj/radnik u objektu ne zabrane onima koji su unutra da puše. Onda ja nazovem broj na tabli (koja će morati, kao svuda po Evropi, biti istaknuta). Dođu inspektori i oderu radnika i/ili pušača 250, a gazdu/objekat/firmu 1.000, 5.000 pa sve do 15.000 KM. Možda neki gazda, radnik ili posjetilac/gost i izdrži dva-tri puta da ga oderu kaznom, ali će mu dosaditi. I onda će i u tom objektu biti zabranjeno pušiti.

Tako je to svuda bilo, svuda su ljudi bili protiv toga i pokušavali varati. Pa su naučli i raditi i izlaziti u lokale, i piti u tim lokalima bez pušenja.

I kod nas će, negdje lakše, negdje teže, ali polako će doći na svoje.

Ovaj zakon ima jednu karakteristiku koju većina zakona nema. A to je da onaj kojem pušenje smeta može u nekoliko sekundi, jednim telefonskim pozivom, dovesti inspekciju koja će jedva čekati da uzme novac od onoga ko krši zakon. Svi drugi zakoni traže veći angažman pri prijavi kršenja, pa se ljudi rjeđe odlučuju da prijave. Ovaj će biti lakši što se prijave tiče, pa će vjerovatno biti i više prijava.
orinoco

#898 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by orinoco »

Prije nekoliko godina nas četvero na službenom putu u Albaniji, tamo iza Elbasana, autoput napola bio završen. Prije nekoliko sati prešli granicu i sad preumorni, silazimo sa ceste u nekoj vukojebini, kafu da popijemo. Tek pao prvi mrak. Od nas njih dvoje pušači.
Ulazimo u tu gostionicu, unutra sjedi mladić i djevojka, on dignute noge na stolici, oboje gledaju u plazmu od dva metra na zidu :) i nikog više. Za šankom sa šarenim svjetlima i šankist i konobar i gazda, sam, sve u jednom. Mi sjeli, i ovo dvoje vade cigarete, a istovremeno dolazi konobar i govori kolegici nešto za cigarete, na albanskom, drugi ne zna. Zabranjeno pušenje, ne da čovjek ni dima povući, moraju izaći vani :D I oni vani popili kafu.
U Albaniji pušenje je zabranjeno na javnim mjestima, u objektima gdje se okupljaju ljudi itd. i tamo svi poštuju taj propis.
muha_sa

#899 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by muha_sa »

roditeljima koji voze djecu u sjedalici il bez nje a oboje puše ne bih novcano kaznio nego auto oduzeo i to na licu mjesta

svaki dan se nagledam takvih idiota od roditelja
bluesjunior

#900 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by bluesjunior »

muha_sa wrote:roditeljima koji voze djecu u sjedalici il bez nje a oboje puše ne bih novcano kaznio nego auto oduzeo i to na licu mjesta

svaki dan se nagledam takvih idiota od roditelja
:thumbup:

pušač sam ali sam za zabranu 100% i za žestoko kažnjavanje
Post Reply