Zenica / III Korpus A RBiH

Post Reply
PM72

#876 Re: VOZUCA 1995

Post by PM72 »

Ovome bi bolje bilo da se bavi istraživanjem polarnih krajeva nego krizom i uzrokom rata u BiH.Jer,do sada je bio pun voz budala koje su tvrdile ovo "Prenebregava se činjenica da je Jugoslaviju srušio separatizam Hrvatske i Slovenije, kasnije i Bošnjaka - Srbi su bili za Jugoslaviju. Fantazije o velikoj Srbiji su došle kada je postalo jasno da Jugoslavija definitivno nestaje".

Jugoslavija se nije mogla očuvati kokardama i zalaganjem Vojislava Šešelja.Još u maju 1991 na Romaniji nam je prijetio da će se obračunati sa svima onima kojine misle kao on.Onda su došla SAO sranja po Bosni po ugledu na Hrvatsku,pa plebiscit i čuvenih 110% ispitanika koji su za Jugoslaviju a pitanje na ćirilici bilo "jeste li za ujedinjenje SAO Romanije,Krajine,Hercegovine,Birča sa ostatkom Srbijom i Crnom Gorom u jedinstvenu državu srpskog naroda".To je bilo u novembru 1991 i je li to zalaganje za Jugoslaviju?

Fino ti kaže,istražuj polarnu svjetlost - pametnije ti je.
Last edited by PM72 on 29/03/2015 20:53, edited 1 time in total.
zavidovicivozuca

#877 Re: VOZUCA 1995

Post by zavidovicivozuca »

seln wrote:
zavidovicivozuca wrote:Vidim da niko od pozavalaca prilika na teritoriji opstine Zavidovici ne komentarise snimak koji sam postavio. :? Sta bi sa onim nenaoruzani goloruki muslimanski narod? :-) Kraj 1991 godine oni postrojavaju jedinice PL. :shock: Gdje sada moee?
https://www.youtube.com/watch?v=2oL3LnPSAbI
Ovo je samo jos jedan od dokaza kako ne pije vode o tome da muslimani nisu bili spremni na rat,i tekako su bili spremni,od njihovih tadasnjih mentora Hrvata koji su ih nazivali hrvatskim cvijecenj i sa njima vezivali zastave.
Ja stvarno ne kontam zasto vi salonci ocekujete da ce neko pozuriti da se opravdava cim vi pustite neki mentalni vjetar.
Sta je, Todore, mislis "jaaano, sad sam pokazao Turcima"?
Pa, dobro, da ti objasnim...
Tacno je da su u drugoj polovini 1991 postojali neki pokusaji organizacije, a glede i u svezi dogadjanja u Hrvatskoj, kada je postalo jasno da se "JNA" ne bori za Jugoslaviju, vec za veliku srbiju, ali sve je to bilo jadno....
i u mojoj pripizdini su od kraja ljeta 1991 organizovane nekakve straze, ali to je bilo smijesno i zalosno...po dvojica na prilaznim putevima, naoruzani pistoljima :roll:
A u okolini se vec povremeno culo "kad je noc hladna i zvjezdana" kako ljudi s tri prsta senluce dugim rafalima iz automatskog oruzja.
Tada su i neki od mojih komsija poceli da se "naoruzavaju"...to jest, kupovali su na crnom trzistu (1500 DM) kalash i dva okvira municije :-)
da se brani kucni prag, u doslovnom smislu rijeci, ako ti "neko" udari na kucu. Nismo se cak ni usudjivali da imenujemo tog "nekog", kako smo naivni bili.
Eto, prvi ja...jaran mi kaze, kupi pusku, bice rata...a ja mu kazem "ma nema sanse, svako zna da nas cuva JNA". April 1992 smo docekali sa ca. 20 kalasha i nesto lovackog oruzja, bez ikakve organizacije, bez sistema komande, sredstava veze...nista...
a u daljini se vec vidi plamen "lepih sela".
I? Krivo ti sto nismo bili potpuno goloruki? Premalo ti haubice i tenkovi protiv malo pjesadijskog oruzja?
Nije se poklalo i silovalo koliko je bio merak?
Idi ba, Todore, sit sam vas toliko da mi se povraca. Idi, pojedi malo slanine, zalij se brljom i zaguslaj.
Opet klasika,mi se bojali necega stara muslimanska prica,bojali se JNA koja je branila drzavu u Socijalistickoj Republici Hrvatskoj,da vam za taj strah nisu rekli braca Hrvati koji vas i jesu navukli na rat, i sramno raspisivanje referenduma bez jednog naroda,da bi rasteretili sebe.Ne sela nisu gorila u aprilu nego su gorila u martu u Sijekovcu gdje su mjestani Srbi pobijeni,a zlocin izvrsila TO i Hrvatska vojska.Koje muslimansko selo je do tada izgorilo.Znaci samo karikirate kako vam odgovara.Istina je da ste vi muslimani bili instrument za ostvarivanje i stvaranje Hrvatske drzave kao i cijepanja srpskog nacionalnog korpusa.Donedavno je bilo kako ste bili goloruki i nespremni za rat a sada izlaze dokazi kako ste se spremali za rat jos 1991,dok ste pricali suplje price o bratstvu i jedinstvu i organizovali raznorazne mitinge za mir.Pisao sam jos ranije da se znalo za dolazak mudzahedina u BIH krajem 1991,da bi im se pricala prica o ugrozenosti brace po vjeri,cak negdje postoji snimak mudzahedina koji je dolazio u BIH tim povodom.
Tomi110

#878 Re: VOZUCA 1995

Post by Tomi110 »

zavidovicivozuca wrote:
seln wrote:
zavidovicivozuca wrote:Vidim da niko od pozavalaca prilika na teritoriji opstine Zavidovici ne komentarise snimak koji sam postavio. :? Sta bi sa onim nenaoruzani goloruki muslimanski narod? :-) Kraj 1991 godine oni postrojavaju jedinice PL. :shock: Gdje sada moee?
Ovo je samo jos jedan od dokaza kako ne pije vode o tome da muslimani nisu bili spremni na rat,i tekako su bili spremni,od njihovih tadasnjih mentora Hrvata koji su ih nazivali hrvatskim cvijecenj i sa njima vezivali zastave.
Ja stvarno ne kontam zasto vi salonci ocekujete da ce neko pozuriti da se opravdava cim vi pustite neki mentalni vjetar.
Tacno je da su u drugoj polovini 1991 postojali neki pokusaji organizacije, a glede i u svezi dogadjanja u Hrvatskoj, kada je postalo jasno da se "JNA" ne bori za Jugoslaviju, vec za veliku srbiju, ali sve je to bilo jadno....
i u mojoj pripizdini su od kraja ljeta 1991 organizovane nekakve straze, ali to je bilo smijesno i zalosno...po dvojica na prilaznim putevima, naoruzani pistoljima :roll:
A u okolini se vec povremeno culo "kad je noc hladna i zvjezdana" kako ljudi s tri prsta senluce dugim rafalima iz automatskog oruzja.
Tada su i neki od mojih komsija poceli da se "naoruzavaju"...to jest, kupovali su na crnom trzistu (1500 DM) kalash i dva okvira municije :-)
da se brani kucni prag, u doslovnom smislu rijeci, ako ti "neko" udari na kucu. Nismo se cak ni usudjivali da imenujemo tog "nekog", kako smo naivni bili.
Eto, prvi ja...jaran mi kaze, kupi pusku, bice rata...a ja mu kazem "ma nema sanse, svako zna da nas cuva JNA". April 1992 smo docekali sa ca. 20 kalasha i nesto lovackog oruzja, bez ikakve organizacije, bez sistema komande, sredstava veze...nista...
I? Krivo ti sto nismo bili potpuno goloruki? Premalo ti haubice i tenkovi protiv malo pjesadijskog oruzja?
Idi ba, Todore, sit sam vas toliko da mi se povraca. Idi, pojedi malo slanine, zalij se brljom i zaguslaj.
Opet klasika,mi se bojali necega stara muslimanska prica,bojali se JNA koja je branila drzavu u Socijalistickoj Republici Hrvatskoj,da vam za taj strah nisu rekli braca Hrvati koji vas i jesu navukli na rat, i sramno raspisivanje referenduma bez jednog naroda,da bi rasteretili sebe.Ne sela nisu gorila u aprilu nego su gorila u martu u Sijekovcu gdje su mjestani Srbi pobijeni,a zlocin izvrsila TO i Hrvatska vojska.Koje muslimansko selo je do tada izgorilo.Znaci samo karikirate kako vam odgovara.Istina je da ste vi muslimani bili instrument za ostvarivanje i stvaranje Hrvatske drzave kao i cijepanja srpskog nacionalnog korpusa.Donedavno je bilo kako ste bili goloruki i nespremni za rat a sada izlaze dokazi kako ste se spremali za rat jos 1991,dok ste pricali suplje price o bratstvu i jedinstvu i organizovali raznorazne mitinge za mir.Pisao sam jos ranije da se znalo za dolazak mudzahedina u BIH krajem 1991,da bi im se pricala prica o ugrozenosti brace po vjeri,cak negdje postoji snimak mudzahedina koji je dolazio u BIH tim povodom.
Kako vama Srbima nije jasno da nakon smrti Tita i dolaska Miloševiča na vlast, niko više nije htio sa vama živjeti u zajednici koja se zvala SFRJ, ni Slovencima, ni Hrvatima, ni Makendoncima pa na kraju ni Bošnjacima, ajde da su samo Hrvati u pitanju ali što je sa drugim narodima na prostoru bivše Jugoslavije, zar su svi oni u kurcu.Zašto je to tako?Zato što ste prvi počeli kukumavčiti kako vas je Tito zajebo,da vam je uzeo vam pokrajine i dao im status republika ,jer svi u bivšoj Jugoslaviji žive na račun Srbije kao da je Srbija pa eto kolonija i onda dolazi "Vožd", budi se srpski ponos i nacionalizam, neće "austrijski konjušari",ustaše, poturice i južni Bugari krojit sudbinu 10 miliona Srba, neće majci.....i to je to.....pa pa Jugo...
Tomi110

#879 Re: VOZUCA 1995

Post by Tomi110 »

zavidovicivozuca wrote:
seln wrote:
Kako vama Srbima nije jasno da nakon smrti Tita i dolaska Miloševiča na vlast, niko više nije htio sa vama živjeti u zajednici koja se zvala SFRJ, ni Slovencima, ni Hrvatima, ni Makendoncima pa na kraju ni Bošnjacima, ajde da su samo Hrvati u pitanju ali što je sa drugim narodima na prostoru bivše Jugoslavije, zar su svi oni u kurcu.Zašto je to tako?Zato što ste prvi počeli kukumavčiti kako vas je Tito zajebo,da vam je uzeo pokrajine i dao im status republika ,jer svi u bivšoj Jugoslaviji žive na račun Srbije kao da je Srbija pa eto kolonija i onda dolazi "Vožd", budi se srpski ponos i nacionalizam, neće "austrijski konjušari",ustaše, poturice i južni Bugari krojit sudbinu 10 miliona Srba, neće majci.....i to je to.....pa-pa Jugo...
seln

#880 Re: VOZUCA 1995

Post by seln »

zavidovicivozuca wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Todore, Todore....sta je bre ovo? Istorija za male pochetnike?

Ok, Todore, idemo, tacku po tacku...
Opet klasika,mi se bojali necega stara muslimanska prica
Ne, Todore, nismo se bojali "necega"... kosmati pesnik nam je vec najavio nestanak pola godine prije rata.
bojali se JNA koja je branila drzavu u Socijalistickoj Republici Hrvatskoj
Jeste, jeste...branila je drzavu ...cara Dushana :-)
i sramno raspisivanje referenduma bez jednog naroda
Ne znam samo zasto se niste qrcili u Montenegru..i tamo im se zivo jebalo je li sa vama ili bez vas.. a tamo vas je cak procentualno vise.
Ne sela nisu gorila u aprilu nego su gorila u martu u Sijekovcu
..i tek tada je "JNA" ukopala artiljeriju oko Sarajeva u cilju vojnih vezbi, zar ne? :wink:
Todore, do tada se vec desilo Ravno...i par drugih ubistava Bosnjaka i Hrvata, npr. tuzlanski taksista.
Niko ne opravdava taj zlocin, ali za vas istorija pocinje od trenutka koji vi izaberete.

Istina je da ste vi muslimani bili instrument za ostvarivanje i stvaranje Hrvatske drzave kao i cijepanja srpskog nacionalnog korpusa.
Ajdeeeee? :D
Zar nije bila neka Jugoslavija, na koju se stalno pozivate? Ili je ona bila samo okvir za "korpus" (nacionalni ili vojni?)
Donedavno je bilo kako ste bili goloruki i nespremni za rat a sada izlaze dokazi kako ste se spremali za rat jos 1991
Todore, ja sam te vec demantirao u proslom postu, ali vi ste izgleda genetski nesposobni prihvatiti argumente koji vam ne odgovaraju.
Jos jednom: je li vam bilo premalo haubica i tenkova protiv pjesadijskog oruzja?
dok ste pricali suplje price o bratstvu i jedinstvu i organizovali raznorazne mitinge za mir
Jedno vam moram priznati: vi niste pricali suplje. Prijetili ste otvoreno klanjem i ratovima jos od 1989... a prikriveno od 1945.
Pisao sam jos ranije da se znalo za dolazak mudzahedina u BIH krajem 1991
U pravu si Todore.... bradonje su pocele dolaziti u Bosnu jos od kraja osamdesetih. Doduse, nosili su subare sa kokardama :D
cak negdje postoji snimak mudzahedina koji je dolazio u BIH tim povodom
Ma naravno... doduse, niko nije vidio taj snimak, ali svako zna nekoga ko ga je vidio...ili je bar cuo za nekoga ko ga je vidio.
Za dolazak cetnika ne treba video...dolazili su ascare.

Dakle, Todore, mani nas srbovanja. Imas dovoljno foruma gdje ce se tvoje lazi primiti kao pelcer.
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#881 Re: VOZUCA 1995

Post by Woody »

Joj @seln... Uvijek si mi bio drag - pa i sad!

Al, ozbiljno...

Image
seln

#882 Re: VOZUCA 1995

Post by seln »

Woody wrote:Joj @seln... Uvijek si mi bio drag - pa i sad!

Al, ozbiljno...

Image
Da se ne lazemo - ti meni nisi... niti ces biti.

Al, ozbiljno...
zavidovicivozuca

#883 Re: VOZUCA 1995

E ovako gospodine @seln
Ko o cemu muslimani o postenju.To je sasvim dovoljno.Eto mi smo trebali cekati u Zavidovickom kraju da nas pokoljete ko 42 sa vasim dragim Hrvatima,ovaj put smo se malo bolje organizovali,posto nisam siguran da si siz kraja o temi o kojoj se pise pa ne mozes znati mnogo o tome.
Jos nesto mjesta gdje su zatvarani zavidovicko-vozucki Srbi:

podrum zgrade društveno-političkih organizacija (stara zgrada opštine)
podrum dečjeg obdaništa. Zavidovići, upravna zgrada šumarstva, podrum
logor u selu Hajderovići logor mudžahedina u selu Kamenica
logor mudžahedina u selu Gostovići
logor mudžahedina u selu Livade logor mudžahedina u selu Lijevča
fudbalsko igralište "Krivaje" samačka zgrada, u podrumu
logor u zgradi policije
Kesten, prostorije bivšeg omladinskog doma
Last edited by zavidovicivozuca on 30/03/2015 12:37, edited 1 time in total.
Walther

#884 Re: VOZUCA 1995

Post by Walther »

zavidovicivozuca wrote:E ovako gospodine @seln
Ko o cemu muslimani o postenju.To je sasvim dovoljno.Eto mi smo trebali cekati u Zavidovickom kraju da nas pokoljete ko 42 sa vasim dragim Hrvatima,ovaj put smo se malo bolje organizovali,posto nisam siguran da si siz kraja o temi o kojoj se pise pa ne mozes znati mnogo o tome.
ugrozena nejac bila prisiljena pobiti&protjerati hiljade ljudi.... onako goloruki uz JNA :roll:

20 godina poslije rata i neki jos uvijek guslaju uz RTS bajke... :run:
zavidovicivozuca

#885 Re: VOZUCA 1995

Walther wrote:
ugrozena nejac bila prisiljena pobiti&protjerati hiljade ljudi.... onako goloruki uz JNA :roll:

Eto mi guslamo a istine izlaze na vidjelo,20 godina ste trubili kako VRS ubila sarajevskog Romea i JUliju da bi se na kraju ispostavilo kako ih je ubila jedinica ABIH po imenom SEVE.Ko zna koliko jos ovakih istina ima.
Walther

#886 Re: VOZUCA 1995

Post by Walther »

zavidovicivozuca wrote:
Walther wrote:

Eto mi guslamo a istine izlaze na vidjelo,20 godina ste trubili kako VRS ubila sarajevskog Romea i JUliju da bi se na kraju ispostavilo kako ih je ubila jedinica ABIH po imenom SEVE.Ko zna koliko jos ovakih istina ima.
Kakva ba hebena ista... Vise manje citav vojni/politicki vojn vrh Srba/Srbije u prdekani ili na putu u prdekanu i to o nekoj novoj istini? Nema interneta u tvom selu jel? Propustio zadnjih 20 godina?
seln

#887 Re: VOZUCA 1995

Post by seln »

logor u zgradi policije
Idi ba, Todore, to je nula... :D
u Sarajevu su imali 700 logora!
Davorin, Hanka, Mirza... svaki estradni umjetnik koji drzi do sebe imao je bar po jedan logor za Srbe. :wink:
Stjui

#888 Re: VOZUCA 1995

Post by Stjui »

logor u zgradi policije
...i još stotine drugih kazamata za srbe.treba istina da se zna,ali mislim da smo i mi srbi pogriješili sa onim nosanjem mošnji cara lazara i da su se već tada upalile lampice upozorenja kod druga dva naroda,konkretno u bih.šta vi mislite o tome,g.zv?
PM72

#889 Re: VOZUCA 1995

Post by PM72 »

Gdje i kad je to neko "ispostavio"? Šta bulazniš? I kakve to veze ima s temom?
seln

#890 Re: VOZUCA 1995

Post by seln »

PM72 wrote:
Gdje i kad je to neko "ispostavio"? Šta bulazniš? I kakve to veze ima s temom?
Tipicna srpska... :D
izvadi tvrdnju iz dupeta, dodaj "zna se", "dokazano", "postoje svedoci", dostavi rodoljubivim medijima i poslije godinu prodaji kao nepobitnu istinu.
Vidjeno tisucu puta.
PM72

#891 Re: VOZUCA 1995

Post by PM72 »

"Ševe" koje pominje nikad nisu u sastavu Armije BiH.Eto koliko zna a hoće da je pametan i obavješten.Kvari temu iz objesti i pasjaluka.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#892 Re: VOZUCA 1995

Post by Chmoljo »

zavidovicivozuca wrote: Eto mi guslamo a istine izlaze na vidjelo,20 godina ste trubili kako VRS ubila sarajevskog Romea i JUliju da bi se na kraju ispostavilo kako ih je ubila jedinica ABIH po imenom SEVE.Ko zna koliko jos ovakih istina ima.
gudbaj. :)
PM72

#893 Re: VOZUCA 1995

Post by PM72 »

Svaka ti dala! :kiss: :thumbup: :bih:
seln

#894 Re: VOZUCA 1995

Post by seln »

Steta, njegova paranoja je bila pravo zabavna.
Tomi110

#895 Re: VOZUCA 1995

Post by Tomi110 »

Ajmo sad svi ruke u zrak i zapjevajmo jednu "srpsku novokomponovanu poskočicu" da ispratimo četnika početnika

"Druže Tito, Druže Tito , tebe Srbi lažu, oni vole,oni vole đenerala Dražu..." -X2
mahalas505

#896 Re: VOZUCA 1995

Post by mahalas505 »

Al, ozbiljno...

Image
Nista sto je gore @seln napisao nije nesto sto nije lako provjerljivo sa ove historijske distance, tako da ne kontam ovaj post bez ikakvog tvog kontra argumenta.
bingov buraz

#897 Re: VOZUCA 1995

Post by bingov buraz »

Otkrio covjek gifove,ima se moze se :mrgreen:
Danguba

#898 Re: VOZUCA 1995

Post by Danguba »

seln wrote:

Al, ozbiljno...

Image
Da se ne lazemo - ti meni nisi... niti ces biti.

Al, ozbiljno...
pu, nista od ljubavi...ali i dalje Woody ima 50% sanse... :D
trocadero

#899 Re: VOZUCA 1995

Post by trocadero »

Tomi110 wrote:Ajmo sad svi ruke u zrak i zapjevajmo jednu "srpsku novokomponovanu poskočicu" da ispratimo četnika početnika

"Druže Tito, Druže Tito , tebe Srbi lažu, oni vole,oni vole đenerala Dražu..." -X2
Ох, Томи душо моја распјевана, оди да те цмоким једном :kiss: , ето!
Шта си се ухватио тих борбених а нису ни новокомпоноване него више онако бајате и суморне.
Раја тражи нешто весело, за срце и душу!
Ево може ли ово новокомпоновано и најслушаније у лијепој њиховој https://www.youtube.com/watch?v=BJFiIMwGZBQ ...УПОЗОРЕЊЕ 18+ !!! :D
Ајд сад и ти Томи са својим сународницима руке у зрак ...три, четри , сад...ТАКО МЛАДА, ТАКО МЛАДААА .... :igra1: :igrac: :igra1:
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#900 Re: VOZUCA 1995

Post by Woody »

Danguba wrote: pu, nista od ljubavi...ali i dalje Woody ima 50% sanse... :D
Nemoj ba tako @Danguba :-) Što mi daješ tako male šanse :-) Moja je procjena ipak - 50% nema šanse, a 100% ima :lol:

Jerbo, ipak:

Last edited by Woody on 31/03/2015 08:57, edited 1 time in total.
Post Reply