SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SvojTiPos'o

#876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SvojTiPos'o »

Jimmy McNulty wrote:
BadBoy wrote: A što ti je čudan Avdija pa baš je on i imao motiv i prvi i smislio da ovo sve urade, pa ova nesretna djevojka je sa njim hodala...
Zato što je Avdija ima nešto od života...u manjim i propalim sredinama poput Olova može se reć da ne bi imao problema naći drugu djevojku ali eto ispalo je kako je ispalo. Inače MUP ZDK ima dobre inspektore, mislim da se dugo nije desilo da ne pronađu ubicu ili ne riješe zločin ubivstva. Jedino što se mogu sjediti je istraga Joze Kafadara ali ja mislim da je to politika dobro umiješana u tom slučaju.

Doduše policajci su dobro zayebali kod onog slučaja u Kraljevoj Sutjesci kad je onaj maloumnik prebio dvoje staraca povratnika koji su kasnije umrli. Tad ga je policija uhvatila i ispitala, on priznao i svi su to uzeli zdravo za gotovo, medjutim priznanje bez prisustva advokata ništa ne vrijedi i kada je ovaj dobio advokata ovaj ga savjetovao da se pravi budala, otišli na suđenje, tužilaštvo retardirano, nijeskupilo dovoljno dokaza i oslobode ga. Tako da dvostrku ubica danas hoda slobodan. Zato kad su Avdija i Muriz priznali, odmah su im doveli advokate da ponove priznanje u njihovom prisustvu. Mislim da neće dobiti baš koliko očekujemo jer su potpisali sporazum o krivici...
O kakvom sporazumu pričaš? Optužnica je tek potvrđena, nisu se još ni izjasnili pres sudom o krivnji. Možda misliš na priznanje policiji?
Mislim da im to u ovom slučaju neće puno.pomoći, priznala je i Ena Lipa za Smaju pa prc. Mislim da nijedan tužilac nije toliko lud da se ovdje nagađa jer je jasno ko dan sve.
Inače, terete se za teško ubistvo na svirep ili.podmukao način a tu po defaultu ide dugotrajni zatvor. Srećom.
Ovo za inspektore u ZDK potpisujem.
dobar osjecaj

#877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dobar osjecaj »

zijancer wrote:
dobar osjecaj wrote:Naidjoh sad kroz Emerika Bluma na prizor u kojem nisam mogla skontati je li auto srusilo cuvarsku kucicu preko puta Ambasade Pakistana ili se kucica nekim cudom srusila prema autu. Svejedno, cudan prizor.
svašta :mrgreen: upravo pokušavam ukućanima opisati isti prizor i nikako da obasnim šta se u stvari desilo
četiri drota, lik koji auto ispred ambasade sapira vodom iz plastične flaše, dok pored njega čuče dva radnika i nešto demontiraju na podu kućice koja je čudno naherena
pucnjava?
a-a, lik pere auto
demontaža?
a-a, cijelu bi je podigli dizalicom na kamion
sudar?
a-a, nema tragova krša po cesti
Kucica je uklonjena. Ostala je hrpica razbijenog stakla i teget sjedalica :)
O'zone
Globalni moderator

#878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Evo sad prosao kroz Emerika Bluma. Policajac stoji pod balkonom na zidu ima otisak gdje je kućica udarila i iskrivila je plinsku cijev pored ulaza u zgradu gdje je bila naslonjena. Vjerovatno je automobil udario
Tercius

#879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

I sta je radna grupa forumskog forenzicko-istraznog tima utvrdila, dajte neke preliminarne rezultate, jel kucica pala na auto ili je auto udarilo u kucicu???Nit pijem nit jedem evo vec drugi dan...
zijancer

#880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zijancer »

:P :cry: bah
sjecate se one stare fotke s vilsa?
Image
O'zone
Globalni moderator

#881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Tercius wrote:I sta je radna grupa forumskog forenzicko-istraznog tima utvrdila, dajte neke preliminarne rezultate, jel kucica pala na auto ili je auto udarilo u kucicu???Nit pijem nit jedem evo vec drugi dan...
Čekamo da dobijemo službeni izvještaj MUP-a KS pa da zaokružimo naše rezultate.
dobar osjecaj

#882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dobar osjecaj »

Tercius wrote:I sta je radna grupa forumskog forenzicko-istraznog tima utvrdila, dajte neke preliminarne rezultate, jel kucica pala na auto ili je auto udarilo u kucicu???Nit pijem nit jedem evo vec drugi dan...
Prije bi se reklo da imas teskoca da ne mozes u wc vec drugi dan.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#883 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

SvojTiPos'o wrote:
O kakvom sporazumu pričaš? Optužnica je tek potvrđena, nisu se još ni izjasnili pres sudom o krivnji. Možda misliš na priznanje policiji?
Mislim da im to u ovom slučaju neće puno.pomoći, priznala je i Ena Lipa za Smaju pa prc. Mislim da nijedan tužilac nije toliko lud da se ovdje nagađa jer je jasno ko dan sve.
Inače, terete se za teško ubistvo na svirep ili.podmukao način a tu po defaultu ide dugotrajni zatvor. Srećom.
Ovo za inspektore u ZDK potpisujem.
A ovo mi je pričala drugarica koja studira pravo i ima te vježbe sa sudijama, pa im valjda sudija neki rekao. Možda sam upotrijebio loše termine...
Thorgerson

#884 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

ultima_palabra wrote:Pa dobro, sa stanovišta poslodavca malo je nelogično da zaposliš nekoga za koga znaš da će raditi mjesec dana, a poslije toga ga nema godinu. Da je u pitanju neka vrhunska ekspertica pa hajde, ali govorimo o BiH...
Da, samo je brzo taj poslodavac zaboravio kako je on nastao. Jedino ako se nije izrodio iz nekog jajeta.
esmasaric

#885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esmasaric »

By the way, da li neko zna šta se desilo momku koji je udario ženu na stupu autom. Ima tome nešto više od mjesec mislim, možda i duže.
Znam samo da je bilo neko pravo dobro auto, ona radila na pijaci i poginula, ni kriva ni dužna.

Da li je kažnjen ili se izvukao?
Thorgerson

#886 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Dr. Kuca wrote:Normalno hoda gradom, jedno vrijeme trenirao u importaneu u teretani
Lik ima i profil na fejsbuku, normalno izgleda, putuje, radi, uziva u zivotu.

Ako mu i lijekovi pomazu, meni je opet bolesno da on moze funkcionisati sa saznanjem da je ubio vlastitu mamu.

Ili njega to ne dotice, ako ga ne dotice, e onda skontaj sam kakav je to poremeceni um. Nema tu lijekova, ni terapije koja mu moze pomoci...

:run: :skoljka:
esmasaric

#887 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esmasaric »

Thorgerson wrote:
Dr. Kuca wrote:Normalno hoda gradom, jedno vrijeme trenirao u importaneu u teretani

Ako mu i lijekovi pomazu, meni je opet bolesno da on moze funkcionisati sa saznanjem da je ubio vlastitu mamu.

Ili njega to ne dotice, ako ga ne dotice, e onda skontaj sam kakav je to poremeceni um. Nema tu lijekova, ni terapije koja mu moze pomoci...

Pa naravno da može funkcionisati, ali lijekovi ga ubijaju. Normalno izgleda on, ali je sav usporen i ima tikove, ako ga vidiš uživo onda ti je jasno da je na nekim teškim lijekovima, mene bi bilo strah prići mu.
E sad je pitanje da li ga se dotiče ili ne.
insaneinthebrain

#888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

dok ne ubije nekog drugog pa ce opet na lijecenje :run:
koliko ovakvih seta gradom :-)
Thorgerson

#889 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

esmasaric wrote:
Thorgerson wrote:

Pa naravno da može funkcionisati, ali lijekovi ga ubijaju. Normalno izgleda on, ali je sav usporen i ima tikove, ako ga vidiš uživo onda ti je jasno da je na nekim teškim lijekovima, mene bi bilo strah prići mu.
On moze funkcionisati, ali u okvirima ustanove u koju bi morao biti smjesten. A ne da hoda po gradu, teretani i ide na posao. :roll:

Mozda nece vise nikad puknut, a mozda i hoce. Mi to ne znamo, a ni doktori sigurno ne mogu 100% utvrditi da doticni nece opet nekad puknut.

Zato se i svaki put najezim kad se on spomene. A jos vise kad skontam da jbt neko mora raditi s njim. :-)
esmasaric

#890 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esmasaric »

Znam, ali on nije toliki problem, jer ga se ljudi čuvaju koliko-toliko...mene više zabrinjavaju ovi ostali, što pate od depresije, šizofrenije, PTSP-a... oni samo puknu i čao, niko ne očekuje... Kao što se i za njega nije očekivalo da će puknuti. E tu su mi problematični.
Inače sa njim niko ne radi, čovjek je sam u kancelariji, sam je u liftu, minimalni kontakt ima... ali nije on jedini, ima njih još na lijekovima sigurna sam.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#891 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

esmasaric wrote: Znam samo da je bilo neko pravo dobro auto, ona radila na pijaci i poginula, ni kriva ni dužna.

bmw x5 lesina od 15 godina pravo dobro auto :lol: :lol: :lol: :lol:

p.s. zena nije radila na pijaci vec skupljala kartone...
esmasaric

#892 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esmasaric »

bitanga_sa_otesa wrote:
esmasaric wrote: Znam samo da je bilo neko pravo dobro auto, ona radila na pijaci i poginula, ni kriva ni dužna.

bmw x5 lesina od 15 godina pravo dobro auto :lol: :lol: :lol: :lol:

p.s. zena nije radila na pijaci vec skupljala kartone...
Ma ne razumijem se u auta, sjećam se samo klix komentara tatin sin itd.
Dobro, skupljala kartone, opet je nastradala. Ali šta je sa njim?
Mene je sve više strah ulicu prelaziti kad se samo sjetim djevojke koju su pokupili sa stanice, nije čak ni bila na ulici, čekala tramvaj ili onog slučaja na malti...uh.... meni je strašno da ti ljudi i danas hodaju ulicom, voze auta itd.
O'zone
Globalni moderator

#893 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

esmasaric wrote:By the way, da li neko zna šta se desilo momku koji je udario ženu na stupu autom. Ima tome nešto više od mjesec mislim, možda i duže.
Znam samo da je bilo neko pravo dobro auto, ona radila na pijaci i poginula, ni kriva ni dužna.

Slobodan, hoda naokolo. Tužilaštvo je tri puta do sada tražilo da ga se pritvori - sud odbija. Potvrđena je optužnica i sad se čeka suđenje. Oduzet mu je pasoš i ograničeno mu je kretanje.
esmasaric

#894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esmasaric »

Gdje ja živim... :oops:

Mene je najviše strah tih ljudi koji voze brza auta, ne gledaju pješake itd.
Daryl Dixon

#896 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

vješalica

#897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

http://www.avaz.ba/clanak/235311/muriz- ... e-zasluzio
Nakon posljednje informacije o policajcu koji je davao lažne iskaze u još neriješenom slučaju ubistva Dženana Memića (22), mladića iz ilidžanskog naselja Sokolović-Kolonija, ekipa "Dnevnog avaza" jučer je posjetila porodicu Memić.

U kući nas je dočekala Munevera, Dženanova majka. Kada smo je pitali gdje je Dženanov otac Muriz, rekla nam je da je upravo došao iz Tužilaštva i da leži u sobi jer se svaki put nakon odlaska u ovu instituciju kući vrati nanovo potresen i uznemiren.

Lažne izjave

Muriz nam se ubrzo pridružio i smireno, ali razočarano govorio kako se sada, nakon tri mjeseca, najviše uzdao u inicijativu Skupštine Kantona Sarajevo, koja je zatražila da se formira skupštinska istražna komisija, koja će ispitati propuste u postupanju policije u slučaju ubistva njegovog sina Dženana.

- Uzdam se u Skupštinu i nove proteste. Stalno se nadam, nikada se nisam ni prestao nadati, ali ništa konkretno se nije desilo. Jedino mogu izdvojiti pismo Dalide Burzić, glavne kantonalne tužiteljice, jer sam do sada uglavnom dobivao odgovore poput "Ne možemo ništa reći u cilju istrage" ili "Nemojte vi ništa". Pitam se koga oni štite. Udario sam na 100 vrata, ali se nijedna nisu otvorila. Obilazio sam političare, OHR, VSTV, niko nije htio da mi pomogne - razočarano je govorio Muriz.

Za policajca koji je nakon dramatičnog događaja prvi razgovarao s Alisom Mutap, Dženanovom djevojkom, rekao je da ne može vjerovati da je toliko naivan jer je u pitanju stariji i iskusniji čovjek.

- To je policajac iz Saobraćajne policije i mi smo ispred bolnice pričali s njim. Ne možemo vjerovati da nam nakon tri mjeseca to javljaju jer mi od samog početka govorimo o lažnim izjavama. Neko vrši ogroman utjecaj na kompletan slučaj, a taj policajac, ako je kriv, neka odgovara za to - priča nam Memić.

Njegova supruga Munevera potresno je govorila o tragediji koja ih je zadesila. Sa suzama u očima pričala je o sinu Dženanu, njegovom stradanju, istrazi...

- Alisa je mijenjala iskaz istu noć. Prvo je rekla da ih je udario auto, a onda je drugi put mojoj kćerki Arijani rekla: "Ko vam je to rekao" - potresno je govorila neutješna Dženanova majka.

Memići su rekli da im je posebno nevjerovatno to što je Alisa, nakon Dženanovog povređivanja, stajala na mjestu događaja i držala je dva mobitela u rukama, svoj i Dženanov, a nikoga nije pozvala.

- Tražit ćemo da se vještače telefoni članova porodice Mutap, još nekih policijskih službenika, pa čak i osoba iz Tužilaštva. Vjerujte da su u policiji plakali zbog ovog slučaja, a Tužilaštvo je bilo "hladno". Tamo sam bio samo tri puta i, pravo da vam kažem, ne ide mi se tamo nikako. Kada sam htio ponuditi nagradu, rekli su ne, kada sam tražio nadvještačenje, opet su rekli ne! Imam u planu uključiti i SIPA-u - priča nam Muriz.

Supružnici Memić teško podnose činjenicu da je slučaj stradanja njihovog Dženana od početka konfuzan i prekriven velom tajne.

- To normalan čovjek ne može shvatiti. Ako im je u interesu da se slučaj riješi, onda neka uključe sve redom. Nikada nas nisu zvali na rekonstrukciju događaja - jedva je izustila Munevera.

Uprkos neizmjernom bolu zbog gubitka sina, otac Muriz je bio kategoričan u tome da neće odustati od borbe za istinu i pravdu.

- Mi odustati nećemo. Slomiti me ne možete. Udarili ste na brdo! Ja odustati neću! Dženan to nije zaslužio - odlučno je kazao Muriz.

Majku Muneveru najviše boli šutnja Alise, Dženanove djevojke, s kojom je bio u vezi dva mjeseca. Alisa je jedini svjedok Dženanovog povređivanja.

- Pa, ako si s momkom i voliš ga... Ne znam stvarno - kratko je rekla Munevera.

Za gnusne i uvredljive komentare na Facebooku upućene Alisi i njenoj porodici rekla je da ne može shvatiti da ijedna normalna osoba, naročito djevojka, može sve to podnositi. Memići su govorili i o novim protestima 17. maja, tačno 100 dana nakon ubistva njihovog sina, o tome kako će opet otići pred zgradu Tužilaštva KS, policije, Skupštine, a pokrenut će i peticiju. Potom su se ponovo vratili na Alisu, Dženanovu djevojku.

Stalna upozorenja

- Dženanu je poslala poruku: "Moj ili Božiji." Imala je problema s bivšim momkom koji joj je prijetio. Koliko znam, tukao je dok su bili u vezi. On je jedne prilike rekao Dženanu: "Slobodno ti nju udari, voli ona to." Ljudi su nam skretali pažnju na nju... Tri dana prije ubistva prijatelj mi je rekao za Dženana: "Skloni ga." Pa zamislite samo da je ona njemu u januaru uputila 2.500 poziva na telefon - rekao je Muriz.

Memići su nam ispričali da je Dženan imao namjeru pomiriti se sa svojom bivšom djevojkom, koja ih, inače, posjećuje sa svojom porodicom.

Apel na savjest

Memići su razgovor s nama završili riječima da se nadaju da će zastupnici u Skupštini KS podržati inicijativu, a za Alisu su rekli:

- Morat će nekad reći šta se desilo. Puknut će. Ako ima imalo savjesti, reći će...
Privatno tužilaštvo...privatna policija...uhljebaška policija kriminalna itd itd...a hoće to kad se ološ zapošljava od ubojica,silovatelja,svodnika,sileđija,kamatara,ucjenjivača,luđaka,debila i kretena
gore nego meksiko
-
Tercius

#898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

O'zone wrote:
Čekamo da dobijemo službeni izvještaj MUP-a KS pa da zaokružimo naše rezultate.
Obzirom da je forumska forenzika vec uocila neke tamo krhotine stakla, tragove vode, ostecenja na kucicama usljed djelovanja sila pod odredjenim uglovima, mislio sam da vec imate krivca po obicaju i bez sluzbenog izvjestaja pa zato pitam...
thekupus

#899 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by thekupus »

Thorgerson wrote:
esmasaric wrote:
On moze funkcionisati, ali u okvirima ustanove u koju bi morao biti smjesten. A ne da hoda po gradu, teretani i ide na posao. :roll:

Mozda nece vise nikad puknut, a mozda i hoce. Mi to ne znamo, a ni doktori sigurno ne mogu 100% utvrditi da doticni nece opet nekad puknut.

Zato se i svaki put najezim kad se on spomene. A jos vise kad skontam da jbt neko mora raditi s njim. :-)
Ja sam pisao jos na temi br 4. da sam tog lika vise puta vidjao u Stocu kako pije pivu za pivom, sam za stolom

Eh sad, nisam bas ekspert farmaceut, ali siguran sam da se ta vrsta lijekova i alkohol ne mijesaju
insaneinthebrain

#900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

kad se pokrene kliziste i sleti ovo sve dole ima da bude materijala za crne hronike :oops: :run:

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160513046
Post Reply