Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

kosava

#876 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

Ja_Ja wrote:
kosava wrote:
To se zove sloboda. A vako izgleda.

Image
Sloboda?! Bulevar pacenika koji zadovoljavaju svoje mokre snove oruzjem. Prije ili kasnije ce se stvoriti i u Merici kriticna masa koja ce se pozabaviti automatskim oruzjem. Kakva crna sloboda.

Jaja automatsko oruzije regulisano zakonom od 1934 godine. Danas je 7/11/2016 godine, da nisu malo u zakasnio?
kosava

#877 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

Gojeni H wrote:
Uzivaj mali. Ne znam odakle kompleksi, ali ja bih potrazio pomoc.

Nejma njemu lijeka od kada je shvatio da je nosio tjesne gace ko mali i da mu je zbog toga cuna ostala mala mjerio je i mjerio ali cuna nikako da mu naraste.
MyTao

#878 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

kosava wrote:
Gojeni H wrote:
Uzivaj mali. Ne znam odakle kompleksi, ali ja bih potrazio pomoc.

Nejma njemu lijeka od kada je shvatio da je nosio tjesne gace ko mali i da mu je zbog toga cuna ostala mala mjerio je i mjerio ali cuna nikako da mu naraste.
iJma, kako neJma. ;)

jbt... vodim raspravu sa covjekom kojem je argument "mala ti cuna" :lol: :lol: :lol:

Tuzno je da je ovaj covjek stariji od 13.
L u c i f e r

#879 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by L u c i f e r »

zar se i ovde naduravate

vas dvojica ste meni kraljevi

ocam :D
kosava

#880 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

Sex je korjen svega, neboj se napreduje medecina nace se i tebi lijeka.
kosava

#881 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

Image
kosava

#882 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

Image
madner

#883 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Minimalni minimum bi bio da se i minobacaci, ATMG i MANPAD legaliziraju. Uz automatsko naoruzanje.

Ima li neko da se zalaze za Ustav i da to provuce?
Point.

#884 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Samo idioti mogu glasati za osobu kakva je Trump. S obzirom da je Amerika puna likova koja misli da je Ajfelov toranj u Las Vegasu a Austrija zaseban kontinent, nebi me zacudilo da ovaj hajvan pobijedi. A poslije neka nam je Bog na pomoci.

God bless America.
Kombat

#885 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kombat »

Point. wrote:Samo idioti mogu glasati za osobu kakva je Trump. S obzirom da je Amerika puna likova koja misli da je Ajfelov toranj u Las Vegasu a Austrija zaseban kontinent, nebi me zacudilo da ovaj hajvan pobijedi. A poslije neka nam je Bog na pomoci.

God bless America.
Sam Trump misli da je Belgija grad - nedavno je to lupio...bas sam se dobro nasmijao. Sto se mene tice, on je tipicni muricunt - i murica ce da dobije preSSjednika kakvog zasluzuje. Blackie moze u penziju...nazalost, samo jednu Nobelovu nagradu za mir je zaradio a racunao je na dvije.
kosava

#886 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

Image
jeza u ledja

#887 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Hahaha. Nevjerovatno je koliko se sa rastom Donalda Trumpa osilila ova sorta ljudi koji nisu dovoljno postigli u zivotu pa su kivni na sve i svakoga. Ono kao kad moze on, mogu i ja, jel tako? :lol: To ono, liberalna elita nam decenijama govori da smo ljudski sljam, ko su oni, a ko smo mi, i ja vrijedim ko i oni. :D Vidim frajer iznad satra se, al bas satra, da nam fino natenane opise svaki svoj kompleks do u detalje. Prica liku o maloj cuni a iz posta u post trkelja o potrebi da se posjeduje oruzje :lol: . Kaze "mnogi bi voljeli biti kao ja" i onda se cudi sto ga neko podbada o tome sta radi i gdje radi. Pa "jaro" iz svakog posta ti ispada neki bijes, zavist i patnja. Kontradikcija i hipokrizija iza svake druge recenice. Pronasao sebe u opstem ludilu sredovjecnog bijelog covjeka u Americi. Obama, crnci, imigranti i liberali hoce da ti uzmu muskost, ukradu oruzje, posalju u geto, hoce robom da te pocine ej! 8-)
Nevjerovatno koliko ste se poceli kurcit. Pricas o rednecima. Ti si "jaro" slika i prilika tog redneka. Nije to zanimanje ili geografska odrednica, to je "jaro" stanje svijesti.
Mogu mislit koja patnja kad otvoris TV ono crnac predsjednik. BU! Zena prvi favorit za novog predsjednika. BU! Gejevi se ljube na ulicama. BU! Crnci protestuju na ulicama. BU!
Spremas li shelter kakav? Jesi napravio kontejner? Jesi skupio zalihe? Kupio radio prijemnik? Imas li aluminijsku kapicu na glavi? Nerviraju li te susjedi? Svako bi volio da bude kao ti. Cuj ti pameti jbt. Ima li ko ovdje ko hoce da bude kao ti? Evo nek se javi. :D

Inace na ovoj temi, a pogotovo na onoj drugoj, pun kurac otvorenih rasista. Ne da tukne, vec vonja rasisticki smrad. A ovaj iznad u tome predvodi. Frajer otvoreno bljuje rasisticke gadosti, postavlja neke rasisticke slikice i izgleda to normalno. Takvi kao ti izumiru - shvati to! Djaba Trump. Djaba sto ste glasni. Djaba se koprcate, sve vas je manje. ;)

Znaci frajer nije dovoljno postigao u zivotu, konstantno ga strah da je na gubitku, i zna da je puska, tj. sila, najbolji nacin da se taj gubitak anulira. Klasicna prica od kad je svijeta i vijeka. Ne moze to "jaro", djaba kofrcenje. Brzo dodje otrijeznjenje. Tvojim mozgom ce uvijek neko kvalitetno manipulisati. ;)

Hajmo sad opet "njanjanjanja". Spremicu kokice. :meza1:
kosava

#888 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

A takvi ko ti se pecate ko somovi. :mrgreen:
Image
jeza u ledja

#889 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ti nam pruzas besplatnu zabavu 24/7.

...pardon - 24/5.

:ginisovac:

PS: Jao usta tito dragi isto supak. :shock:
kosava

#890 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

Image
jeza u ledja

#892 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Usput, pratim ove ankete stalno. Rasmussen izasao sa najnovijom anketom uradjenom 7/12-7/13 u kojoj Trump vodi cak 7 boba. :shock: Rasmussen inace naginje sa anketama na desno, ali ovo je do sada najvece vodjstvo Trumpa u bilo kojoj anketi ikada uradjenoj u zadnjih godinu dana. :shock:
Takodje CBS/NYT uradili anketu (7/8-7/12) i u njoj su dva kandidata izjednaceni, sto je isto sto se tice ovog pollstera najbolji rezultat za Trumpa do sad. Isto vazi za Economist/YouGov (7/9-7/11) koji ima Clinton samo na +2 sada.
Juce su izasla dva polla sa Floride gdje Trump ima vodjstvo +3 i +5 i gdje je sad Trump presao u vodjstvo u ukupnom prosjeku pollova. U Ohiu isto uradjene dvije ankete gdje su u obje virtual tie. Jedino od ovih vecih battleground states u Penn jos Clinton vodi.

Ukupno u RCP poll of polls Clinton je trenutno na +3.1%.
Nisam jos naisao na neke clanke o ovome, osim hintanja na email scandal, ali mislim da nije do toga, vec do ovih desavanja sa Black Lives Matter. Mislim da se raja automatski okrece "strongmanu" prilikom ovakvih kriza, a crnci osjecaju beznadeznosti i vjerovanja u autoritet, sto bi automatski znacilo smanjen entuzijazam za Clintonovu (a vjerovatno i za Obamu).

Znaci kao sto smo mislili, krize u svijetu i kod kuce ce eventualno prevagnuti izbore na Trumpovu stranu. Sve sto on treba je da ih podgrijava. :skoljka:
kosava

#893 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

Juli je sacekaj ba ima jos do izbora.
drastic

#895 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drastic »

Image
stakasa

#896 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stakasa »

Pojacava li se Trumpu popularnost nakon dogadaja kao sto je ovaj u Nici (pitanje za kosavu i ostale forumske Amerikance)?
jeza u ledja

#897 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Nica tek sinoc desila pa je tako tesko donositi zakljucak.

No izgleda da se malo povecala, sudeci po anketama na nacionalnom nivou. Medjutim, danas su izasle neke nove ankete u bitnim drzavama i Clinton u njima ima znacajnu prednost (Florida, Virginia, North Carolina, Colorado), izmedju 6 i 9 posto. Tako da ne znam, mora malo proci vremena da se vidi da li stvarno postoji rast popularnosti Trumpa. Takodje, ta popularnost cesto malo poraste za vrijeme konvencije te stranke (mislim da je ona ovaj vikend) tako da se i na to moze obratiti paznja.

Ovo su drzave koje su po trenutnom stanju, tzv swing states, po RCP poll of polls u opticaju:

Nevada (6)
Arizona (11)
Iowa (6)
Wisconsin (10)
Michigan (16)
Virginia (13)
North Carolina (15)
Georgia (16)
Florida (29)
New Hampshire (4)
Ohio (18)
Pennsylvania (20)
i 1 bodic u Maineu (koji nije winner takes all)

Bez ovih drzava, Clinton ima 209 "sigurnih" bodova, (tipa drzave California, New York, itd), a Trump ima "sigurna" 164 boda (tipa Texas). Znaci to su drzave koje gotovo sigurno ce otici na D ili R stranu.
Za pobjedu je potrebno 270 bodova.

Od ovih gore swing states, Clinton za sada ima malu, ili malo vecu prednost u svim osim u Georgiji i Nevadi.
U svim ostalim osim u Ohiju i Floridi ima prednost 2% ili vise. U Michiganu, Wisconsinu i Virginiji ima prednost 5% ili vise, sto je 39 poena. Znaci s te tri drzave to je 248.

Sad skontaj matematiku, moze dobiti Pennsylvaniju (gdje vodi 3.2%) i New Hampshire (gdje vodi 2.7%) da ima preko 270. Moze dobiti Ohio (gdje ima prednost 1.3%) i Iowu (gdje ima prednost 3.8%) da ima preko 270. Itd itd...

Prije se smatralo da su Florida i Ohio kljucni. Ali eto, izgleda da nisu. Virginia je u roku 10 godina lagano presla u ruke Demokrata. Midwest drzave poput Michigana, Wisconsina, Minnesote i Iowe su izgleda sve manje u opticaju za Republikance, a recimo jos jedna drzava poput North Caroline je bare-bare, sto je prije bilo nezamislivo.

No ima jos do oktobra i boga pitaj sta se moze jos desiti do tad.

Samo cu ti reci jednu stvar koje mozda neki nisu svjesni - mediji vole zanimljive izbore i mediji vole ankete koje predvidjaju uske rezultate. Koliko god mogu, od sad pa do izbora, ce pokusavati promovisati sve sto hinta na to.
jeza u ledja

#898 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ahahaha, Melania Trump u svom govoru na RNC konvenciji kopirala dio Michelle Obaminog govora od prije 8 godina:

http://www.cnn.com/2016/07/19/politics/ ... index.html

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

I to od omrazenih Obama.

:facepalm:
MyTao

#899 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

Doveo covjek zenu koja ne zna pricati engleski kako treba a hoce da zida zid kako bi takve drzao izvan zemlje :-)
jeza u ledja

#900 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Nije mislio na takve. Samo na ove obojene i muslimane. :oops:
Post Reply