Josip Broz Tito
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- HAVANA
#877 Re: Josip Broz Tito
Sto je vise kleveta i lazi,Tito nam je miliji i drazi. 
- HAVANA
#878 Re: Josip Broz Tito
Eki velicat.
Sta ga imam velicat.Covjek umro davnih dana.Dobrog posla napravio i eto.Sta cu ga velicat.Velik je sam od sebe.
-
belfy
#879 Re: Josip Broz Tito
ma i meni je jasno da bezveze insistiram, jer znam da ti takvo objasnjenje ne mozes dati, ali eto...malo da se sprdamo...Mohamad Sissoko wrote:Bezpotrebe insistiras.
Diktator je svaki isti u srzi.
Interesantne su mi ideoloske slicnosti Staljina, Tita, Kim Jong Ila etc etc.
-
Mohamad Sissoko
#880 Re: Josip Broz Tito
Nema stvarno smisla toliko zaliti za mrtvim diktatorima.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#881 Re: Josip Broz Tito
Na listi Mustafe Busuladžića obojica nisu sigurno.Mohamad Sissoko wrote:Mislim, oba lika su na listi od 20 najvecih zlocinaca u proslom vijeku.Interesantno.
-
Mohamad Sissoko
#882 Re: Josip Broz Tito
Mora Mustafa pobit jos da dodje u tu kategoriju diktatora.Valja to zasluzit. 
- sabina1
#883 Re: Josip Broz Tito
Ne mora. Dovoljno je što je ostao nacista , fašista i rasista kao njegov idol.Mohamad Sissoko wrote:Mora Mustafa pobit jos da dodje u tu kategoriju diktatora.Valja to zasluzit.
-
Mohamad Sissoko
#884 Re: Josip Broz Tito
Pa et fali mu samo jos da je komunisticki diktator.I sve je skupio.
Tesko je uci u drustvo Tita, Staljina, Kim Jong Ila, Causeskog.Drustvo odabranih.
Tesko je uci u drustvo Tita, Staljina, Kim Jong Ila, Causeskog.Drustvo odabranih.
- sabina1
#886 Re: Josip Broz Tito
Mogao je samo sanjati Titovo društvo. Od Tita je dobio što je i zaslužio - metak.Mohamad Sissoko wrote:Pa et fali mu samo jos da je komunisticki diktator.I sve je skupio.![]()
-
Mohamad Sissoko
#887 Re: Josip Broz Tito
Znam, ne mozes tek tako bit komunisticki diktator.Moras dijelit metke u glavu.Sama kazes. 
- sabina1
#888 Re: Josip Broz Tito
Nacistima , fašistima i rasistima.
-
belfy
#889 Re: Josip Broz Tito
jah, jer ti si bas te diktatore tako dobro pojasnio...Mohamad Sissoko wrote:Znam, ne mozes tek tako bit komunisticki diktator.Moras dijelit metke u glavu.Sama kazes.
- animals
#890 Re: Josip Broz Tito
Tito je povijesna licnost..
diktator..
pa komunizam,kao pokusaj,je unaprijed bio osudjen na propast..
ali da stavis Sv.Petra na vlast,i on bi zastranio, a kamoli nece obican covjek..
nema svetaca, na ovom planetu..
da bi se odrzao na vlasti, i u demokratiji, moras biti lukav, i najmanje svetac..
diktator..
pa komunizam,kao pokusaj,je unaprijed bio osudjen na propast..
ali da stavis Sv.Petra na vlast,i on bi zastranio, a kamoli nece obican covjek..
nema svetaca, na ovom planetu..
da bi se odrzao na vlasti, i u demokratiji, moras biti lukav, i najmanje svetac..
-
Heller
#891 Re: Josip Broz Tito
Tito jes bio diktator al kod njega djeca nisu umirala jer se lijek nije mogo priustiti, a to nam je recimo Alija ostavio u amanet
- HAVANA
#892 Re: Josip Broz Tito
Fina mu diktatura bila.Ne zalim se.Ni mater ,ni otac,ni komsija,ni drug...Cudna neka diktatura.I u birou mi,kad mu sliku vide,skoro svi uzdahnu.Neki bi i da me ljube.
A bude ih i sto se zgroze,a meni godra. 
-
Mohamad Sissoko
#893 Re: Josip Broz Tito
Ti najbolje znas te diktatore jer jednog volis posto vam je uspjesno isprao mozak.belfy wrote:jah, jer ti si bas te diktatore tako dobro pojasnio...Mohamad Sissoko wrote:Znam, ne mozes tek tako bit komunisticki diktator.Moras dijelit metke u glavu.Sama kazes.
Bilo da je Staljin, Kim Jong Il, Tito, Hitler etc etc svi su uspjesno narodu ispirali mozak a i sebe nazivali socijalistima i koristili silu drzavnog aparata da sprovode svoje ideje.
-
Heller
#894 Re: Josip Broz Tito
Jel gore bit sposoban diktator il nesposoban idiot koji zavrsi drugi na izborima al opet postane precjednikMohamad Sissoko wrote:Ti najbolje znas te diktatore jer jednog volis posto vam je uspjesno isprao mozak.belfy wrote:jah, jer ti si bas te diktatore tako dobro pojasnio...Mohamad Sissoko wrote:Znam, ne mozes tek tako bit komunisticki diktator.Moras dijelit metke u glavu.Sama kazes.
Bilo da je Staljin, Kim Jong Il, Tito, Hitler etc etc svi su uspjesno narodu ispirali mozak a i sebe nazivali socijalistima i koristili silu drzavnog aparata da sprovode svoje ideje.
- drugtito2011
#895 Re: Josip Broz Tito
Zato je Bush Jr. bio sposobni demokrata, a i Trump dolazi iz kolijevke demokratije.Mohamad Sissoko wrote:Ti najbolje znas te diktatore jer jednog volis posto vam je uspjesno isprao mozak.belfy wrote:jah, jer ti si bas te diktatore tako dobro pojasnio...Mohamad Sissoko wrote:Znam, ne mozes tek tako bit komunisticki diktator.Moras dijelit metke u glavu.Sama kazes.
Možda ne bi bilo loše da nam objasniš Bakirove demokratske uspjehe, samo bez uspješno završenog projekta "trotoar".
-
Mohamad Sissoko
#896 Re: Josip Broz Tito
Diktator je diktator.U samoj srzi diktature je zlo i nasilje tako da je diktator uvijek gori.Nije nemoralno biti nesposoban ali diktator jeste i podrzavati diktature koje sa sobom nose po definiciji, represiju i gusenje slobode radi ocuvanja vlasti.Heller wrote:
Jel gore bit sposoban diktator il nesposoban idiot koji zavrsi drugi na izborima al opet postane precjednik
-
Mohamad Sissoko
#897 Re: Josip Broz Tito
Govorimo o mrtvom diktatoru, to je tema topica.drugtito2011 wrote: Zato je Bush Jr. bio sposobni demokrata, a i Trump dolazi iz kolijevke demokratije.
Možda ne bi bilo loše da nam objasniš Bakirove demokratske uspjehe, samo bez uspješno završenog projekta "trotoar".
Sta su ti gore nabrojani...vec imaju teme o njima.
Amerika nije kolijevka demokratije.
- Edin H.
#898 Re: Josip Broz Tito
Diktatura proleterijataHAVANA wrote:Fina mu diktatura bila.Ne zalim se.Ni mater ,ni otac,ni komsija,ni drug...Cudna neka diktatura.I u birou mi,kad mu sliku vide,skoro svi uzdahnu.Neki bi i da me ljube.A bude ih i sto se zgroze,a meni godra.
-
belfy
#899 Re: Josip Broz Tito
po cemu to ja "volim nekog diktatora" i po cemu je meni "ispran mozak"?Mohamad Sissoko wrote:Ti najbolje znas te diktatore jer jednog volis posto vam je uspjesno isprao mozak.belfy wrote:jah, jer ti si bas te diktatore tako dobro pojasnio...Mohamad Sissoko wrote:Znam, ne mozes tek tako bit komunisticki diktator.Moras dijelit metke u glavu.Sama kazes.
svaka drzava uspostavlja red represijom, zato sto jedina ima monopol sile. svaki zakon te ogranicava i vid je represije. osim ako nemas opet neku svoju definiciju represije...Mohamad Sissoko wrote: Diktator je diktator.U samoj srzi diktature je zlo i nasilje tako da je diktator uvijek gori.Nije nemoralno biti nesposoban ali diktator jeste i podrzavati diktature koje sa sobom nose po definiciji, represiju i gusenje slobode radi ocuvanja vlasti.
-
Mohamad Sissoko
#900 Re: Josip Broz Tito
Diktatura je najvece zlo jer cijeli represivni drzavni aparat radi u interesu i po zeljama jednog covjeka i rezultira da narod nakon ispiranja mozga gleda u istog kao bozanstvo.
Zato su Tito, Hitler, Staljin, Mao i slicni posjedovali ili posjeduju pristalice koje se ponasaju poput religijskih fanatika ako ne i gore.
Svi navedeni su sebe smatrali socijalistima i gusili slobode.
Znam ja da to tesko moze doprijeti do onih koji gaje kult licnosti al eto nek se pise
Zato su Tito, Hitler, Staljin, Mao i slicni posjedovali ili posjeduju pristalice koje se ponasaju poput religijskih fanatika ako ne i gore.
Svi navedeni su sebe smatrali socijalistima i gusili slobode.
Znam ja da to tesko moze doprijeti do onih koji gaje kult licnosti al eto nek se pise