Josip Broz Tito

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
HAVANA

#876 Re: Josip Broz Tito

Post by HAVANA »

Mislim Tito.Jok Muhamed.
HAVANA

#877 Re: Josip Broz Tito

Post by HAVANA »

Sto je vise kleveta i lazi,Tito nam je miliji i drazi. :lol:
HAVANA

#878 Re: Josip Broz Tito

Post by HAVANA »

Eki velicat. :lol: Sta ga imam velicat.Covjek umro davnih dana.Dobrog posla napravio i eto.Sta cu ga velicat.Velik je sam od sebe.
belfy

#879 Re: Josip Broz Tito

Post by belfy »

Mohamad Sissoko wrote:Bezpotrebe insistiras.
Diktator je svaki isti u srzi.
Interesantne su mi ideoloske slicnosti Staljina, Tita, Kim Jong Ila etc etc.
ma i meni je jasno da bezveze insistiram, jer znam da ti takvo objasnjenje ne mozes dati, ali eto...malo da se sprdamo...
Mohamad Sissoko

#880 Re: Josip Broz Tito

Post by Mohamad Sissoko »

Nema stvarno smisla toliko zaliti za mrtvim diktatorima.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#881 Re: Josip Broz Tito

Post by sabina1 »

Mohamad Sissoko wrote:Mislim, oba lika su na listi od 20 najvecih zlocinaca u proslom vijeku.Interesantno.
Na listi Mustafe Busuladžića obojica nisu sigurno.
Mohamad Sissoko

#882 Re: Josip Broz Tito

Mora Mustafa pobit jos da dodje u tu kategoriju diktatora.Valja to zasluzit. :mrgreen:
sabina1

#883 Re: Josip Broz Tito

Post by sabina1 »

Mohamad Sissoko wrote:Mora Mustafa pobit jos da dodje u tu kategoriju diktatora.Valja to zasluzit. :mrgreen:
Ne mora. Dovoljno je što je ostao nacista , fašista i rasista kao njegov idol.
Mohamad Sissoko

#884 Re: Josip Broz Tito

Pa et fali mu samo jos da je komunisticki diktator.I sve je skupio. :lol:
Tesko je uci u drustvo Tita, Staljina, Kim Jong Ila, Causeskog.Drustvo odabranih. :mrgreen:
HAVANA

#885 Re: Josip Broz Tito

Post by HAVANA »

Koliko ti je godina?
sabina1

#886 Re: Josip Broz Tito

Post by sabina1 »

Mohamad Sissoko wrote:Pa et fali mu samo jos da je komunisticki diktator.I sve je skupio. :lol:
Tesko je uci u drustvo Tita, Staljina, Kim Jong Ila, Causeskog.Drustvo odabranih. :mrgreen:
Mogao je samo sanjati Titovo društvo. Od Tita je dobio što je i zaslužio - metak.
Mohamad Sissoko

#887 Re: Josip Broz Tito

Znam, ne mozes tek tako bit komunisticki diktator.Moras dijelit metke u glavu.Sama kazes. :mrgreen:
sabina1

#888 Re: Josip Broz Tito

Post by sabina1 »

Nacistima , fašistima i rasistima.
belfy

#889 Re: Josip Broz Tito

Post by belfy »

Mohamad Sissoko wrote:Znam, ne mozes tek tako bit komunisticki diktator.Moras dijelit metke u glavu.Sama kazes. :mrgreen:
jah, jer ti si bas te diktatore tako dobro pojasnio...
animals

#890 Re: Josip Broz Tito

Post by animals »

Tito je povijesna licnost..
diktator..
pa komunizam,kao pokusaj,je unaprijed bio osudjen na propast..
ali da stavis Sv.Petra na vlast,i on bi zastranio, a kamoli nece obican covjek..
nema svetaca, na ovom planetu..
da bi se odrzao na vlasti, i u demokratiji, moras biti lukav, i najmanje svetac..
Heller

#891 Re: Josip Broz Tito

Post by Heller »

Tito jes bio diktator al kod njega djeca nisu umirala jer se lijek nije mogo priustiti, a to nam je recimo Alija ostavio u amanet
HAVANA

#892 Re: Josip Broz Tito

Post by HAVANA »

Fina mu diktatura bila.Ne zalim se.Ni mater ,ni otac,ni komsija,ni drug...Cudna neka diktatura.I u birou mi,kad mu sliku vide,skoro svi uzdahnu.Neki bi i da me ljube. :lol: A bude ih i sto se zgroze,a meni godra. :D
Mohamad Sissoko

#893 Re: Josip Broz Tito

belfy wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Znam, ne mozes tek tako bit komunisticki diktator.Moras dijelit metke u glavu.Sama kazes. :mrgreen:
Ti najbolje znas te diktatore jer jednog volis posto vam je uspjesno isprao mozak.
Bilo da je Staljin, Kim Jong Il, Tito, Hitler etc etc svi su uspjesno narodu ispirali mozak a i sebe nazivali socijalistima i koristili silu drzavnog aparata da sprovode svoje ideje. :-D
Heller

#894 Re: Josip Broz Tito

Post by Heller »

Mohamad Sissoko wrote:
belfy wrote:
Ti najbolje znas te diktatore jer jednog volis posto vam je uspjesno isprao mozak.
Bilo da je Staljin, Kim Jong Il, Tito, Hitler etc etc svi su uspjesno narodu ispirali mozak a i sebe nazivali socijalistima i koristili silu drzavnog aparata da sprovode svoje ideje. :-D
Jel gore bit sposoban diktator il nesposoban idiot koji zavrsi drugi na izborima al opet postane precjednik
drugtito2011

#895 Re: Josip Broz Tito

Post by drugtito2011 »

Mohamad Sissoko wrote:
belfy wrote:
Zato je Bush Jr. bio sposobni demokrata, a i Trump dolazi iz kolijevke demokratije.

Možda ne bi bilo loše da nam objasniš Bakirove demokratske uspjehe, samo bez uspješno završenog projekta "trotoar".
Mohamad Sissoko

#896 Re: Josip Broz Tito

Heller wrote:
Jel gore bit sposoban diktator il nesposoban idiot koji zavrsi drugi na izborima al opet postane precjednik
Diktator je diktator.U samoj srzi diktature je zlo i nasilje tako da je diktator uvijek gori.Nije nemoralno biti nesposoban ali diktator jeste i podrzavati diktature koje sa sobom nose po definiciji, represiju i gusenje slobode radi ocuvanja vlasti.
Mohamad Sissoko

#897 Re: Josip Broz Tito

drugtito2011 wrote: Zato je Bush Jr. bio sposobni demokrata, a i Trump dolazi iz kolijevke demokratije.

Možda ne bi bilo loše da nam objasniš Bakirove demokratske uspjehe, samo bez uspješno završenog projekta "trotoar".
Govorimo o mrtvom diktatoru, to je tema topica.
Sta su ti gore nabrojani...vec imaju teme o njima.
Amerika nije kolijevka demokratije.
Edin H.

#898 Re: Josip Broz Tito

Post by Edin H. »

HAVANA wrote:Fina mu diktatura bila.Ne zalim se.Ni mater ,ni otac,ni komsija,ni drug...Cudna neka diktatura.I u birou mi,kad mu sliku vide,skoro svi uzdahnu.Neki bi i da me ljube. :lol: A bude ih i sto se zgroze,a meni godra. :D
Diktatura proleterijata :skoljka:
belfy

#899 Re: Josip Broz Tito

Post by belfy »

Mohamad Sissoko wrote:
belfy wrote:
po cemu to ja "volim nekog diktatora" i po cemu je meni "ispran mozak"?
Mohamad Sissoko wrote: Diktator je diktator.U samoj srzi diktature je zlo i nasilje tako da je diktator uvijek gori.Nije nemoralno biti nesposoban ali diktator jeste i podrzavati diktature koje sa sobom nose po definiciji, represiju i gusenje slobode radi ocuvanja vlasti.
svaka drzava uspostavlja red represijom, zato sto jedina ima monopol sile. svaki zakon te ogranicava i vid je represije. osim ako nemas opet neku svoju definiciju represije...
Mohamad Sissoko

#900 Re: Josip Broz Tito

Diktatura je najvece zlo jer cijeli represivni drzavni aparat radi u interesu i po zeljama jednog covjeka i rezultira da narod nakon ispiranja mozga gleda u istog kao bozanstvo.
Zato su Tito, Hitler, Staljin, Mao i slicni posjedovali ili posjeduju pristalice koje se ponasaju poput religijskih fanatika ako ne i gore.
Svi navedeni su sebe smatrali socijalistima i gusili slobode.
Znam ja da to tesko moze doprijeti do onih koji gaje kult licnosti al eto nek se pise :mrgreen:
Post Reply