kakavdanakneiskustvu wrote:beniciodeltoro wrote:maida95 wrote:Baš sam to htjela da napišem. Možda se na tribini nađe neko ko je izgubio nekoga u ime ljiljana, šta ćemo sa njim? Ne možete takvim argumentima da branite svoje stavove.
Čuj šta ćemo sa njima. Trebamo mi koji nosimo simbol odbrane BiH paziti na
osjećanja osoba koje su izgubili nekoga ko je vršio agresiju na BiH? Svašta.
Trebaju i u Hrvatskoj prestati mahati hrvatskom zastavom kada obilježavaju godišnjicu Oluje jer ima dosta njih koji su izgubili nekoga u ime šahovnice. Isto tako ne mahati šahovnicom po utakmicama jer bi se mogao koji Srbin što je vršio agresiju na Hrvatsku uvrijediti jer je ratovao protiv šahovnice
kakva glupost,neprocjenjivo,hoces reci da svaki srbin koji je stradao u ratu je imao nekog u familiji ko je bio u agresorskoj vojsci?
u hrvatskoj ja tzv. šahovnica drzavna zastava,kontas?
i izvinjavam se na off topicu,morao sam na ovo reagovati
Neću reći da svaki srbin koji je stradao u ratu je imao nekog u familiji ko je bio u agresorskoj vojsci ali takvima i ne smetaju ljiljani. Ne znam zbog čega se osjećaš prozvan kada sam čitko napisao šta mislim.
Zastava sa ljiljanima je pro-bosanska i stoji za odbranu BiH. Razlog zašto je mnogi zovu bošnjačkom je što Bošnjaci nisu bili agresori nego bili u odbrani BiH
tututuuuu wrote:beniciodeltoro wrote:
Kao što je razlika u detalju što BH zastava nije imala 2 ukrštena mača u pozadini pa je opet bila problem jer asocira na grb armije BiH. Kao da će drugačiji red kockica u Hrvatskoj manje povrijediti osjećaje Srba u Hrvatskoj? Neka vrijeđa svakog agresora na jednu državu pa tako i agresore na BiH. Hebe mi se za svakoga na tribini koji je izgubio nekog svoga ako je taj bio neprijatelj ove države
vidi, stvar je jednostavna zapravo. imas sluzbenu zastavu, zastavu drzave i imas razne druge zastave. pa sad kad neko uzme "raznu drugu zastavu" umjesto drzavne, reci mi, ko onda tu ne postuje drzavu?
Narod nije naivan i glup kako misle njihovi pokvareni predstavnici i stranci lažni prijatelji ove države. Jedna je zastava koja budi emocije svih građana koji vole ovu državu i koja je bila uz nas kada je bilo najteže, biti ili ne biti, ultimativni znak patriotizma i neko je imao nešto protiv nje i nametnuo nam je drugu. Ko je god odgovoran za ovaj čin dokazao je da nije prijatelj ove države i da mu smeta ultimativni simbol odbrane BiH i zato i većina ne želi prihvatiti novu zastavu.
Imamo 4 zastave, jednu službenu i 3 "razne druge"
2 od 3 razne druge su anti-bosanske dok treća stoji za odbranu BiH, znači pro-bosanska je da pro-bosanskija ne može biti a ta službena je nož u srce najvećem simbolu odbrane ove države.
Probaj u Americi zamijeniti Stars & Stripes sa plavo-žutim Adidas simbolom kao novom zastavom pa reci da će prave američke patriote mahati Adidasom jer je to službena zastava, svako ko ima ikakve emocije prema SAD će i dalje mahati sa Stars & Stripes