Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Je li vama isti nivo zabrinutosti kad neko uzme taoce i aktivira bombe u vašem gradu, i u drugom kantonu ? Iskreno ? Ne govorim o žaljenju za žrtvama. To je univerzalno i ljudski, ali nivo straha, zabrinutosti i pomalo panike je prirodno veći što se tragedija desi bliže vama, ljudima među kojima ste spletom okolnosti mogli biti i vi.
Inače, divni prizori iz Pariza jutros. Hiljade ljudi čeka u redu da donira krv. Velika velika nacija.
gospodja profiterka wrote:Jeziv pokolj. Strašan poraz francuskih obavještajnih i sigurnosnih struktura, neko bi morao letjeti s dužnosti, a bogami i odgovarati za ovaj kraval.
Posljednjih dana se situacija intenzivirala, pariškim napadima je prethodio build-up na teritoriji cijele Evrope. To je i laik mogao vidjeti. Ne shvatam kako su mogli dopustiti ovakvo što.
Što se tiče diskusije o uzrocima i posljedicama, ne smatram je ni neukusnom ni irelevantnom. U Parizu se nije desila prirodna nepogoda, pa da na forumu ostavljamo samo sladunjave izraze saučešća. Uostalom, za to služi twitter. Francuska JESTE u ratu i noćas je u tom ratu palo barem 150 Parižana civila. Nije i ne može biti nebitna činjenica da su barem neki od tih ljudi možda nastrijeljeni municijom koju je tamo nekim "umjerenjacima" poslala baš njihova vlada. Nije i ne može biti nebitna činjenica da nedužni stanovnici Pariza životima plaćaju podle igrarije svojih elita.
A što se tiče ovih koji bi muslimane pokrštavali ili izgonili iz Evrope, za to na ovom forumu postoji moderacija, a u ovoj državi policija i sud. Takvi ispadi mržnje i gluposti zaslužuju trajni ban, takve se glave ne hlade.
gospodja profiterka wrote:Jeziv pokolj. Strašan poraz francuskih obavještajnih i sigurnosnih struktura, neko bi morao letjeti s dužnosti, a bogami i odgovarati za ovaj kraval.
Posljednjih dana se situacija intenzivirala, pariškim napadima je prethodio build-up na teritoriji cijele Evrope. To je i laik mogao vidjeti. Ne shvatam kako su mogli dopustiti ovakvo što.
Što se tiče diskusije o uzrocima i posljedicama, ne smatram je ni neukusnom ni irelevantnom. U Parizu se nije desila prirodna nepogoda, pa da na forumu ostavljamo samo sladunjave izraze saučešća. Uostalom, za to služi twitter. Francuska JESTE u ratu i noćas je u tom ratu palo barem 150 Parižana civila. Nije i ne može biti nebitna činjenica da su barem neki od tih ljudi možda nastrijeljeni municijom koju je tamo nekim "umjerenjacima" poslala baš njihova vlada. Nije i ne može biti nebitna činjenica da nedužni stanovnici Pariza životima plaćaju podle igrarije svojih elita.
A što se tiče ovih koji bi muslimane pokrštavali ili izgonili iz Evrope, za to na ovom forumu postoji moderacija, a u ovoj državi policija i sud. Takvi ispadi mržnje i gluposti zaslužuju trajni ban, takve se glave ne hlade.
Svaka cast...
AmirBaa wrote:
I to je sve sto imas reci majstore ?
I to je previse... Najebali smo zestoko s takvim studentima koji bi za stipendiju i ekskurziju dali guzice... NAJEBALI...!!!!!
Last edited by nosara on 14/11/2015 12:08, edited 1 time in total.
AmirBaa wrote:Citam po fb-u klixu i forumu kako se odmah okrece prica sta je sa palestinom, libijom, sirijom i stradanjima...Pa onda se sjetim studentskog pohoda u parizu, 50-60 buseva istih tih levata koji sada okrecu pricu, to slike ispred ajfelovog, u louvre-u, pa ispred stadiona pa srca za pariz i kako im je dobro bilo. I onda se desi ovakva tragedija i opet im je bliza i draza libija i palestina koje ocima nikad nece vidjeti. Pa kad se stipendije ganjaju glavne destinacije su u EU, a par osoba znam i do pariza je doguralo. Kad ce ovi zatucani ljudi ovdje shvatiti da nam je puno bliza i bitnija europa (pariz u ovom slucaju) nego libija, palestina, sirija... Mnogo glup narod
Bodkin wrote:moras biti dobro poremecen ili licemjeran da glumis kako su podjednako uzasne zrtve u nekoj pustinji pola svijeta daleko i tu na prepisaj od nas i to ljudi koji zive apsolutno istim nacinom zivota kao mi. 100 puta je veca vjerovatnoca da prodjes u sarajevu kao ovi u parizu nego kao oni u bagdadu
trci do ujutro sto se mene tice. da sve je to lijepo, svi so mi isti i svaciji zivot isto vrijedi ali sta mislis zasto se ljudi poistovijet vise sa bombama u parizu nego masakrima u libiji ili iraku? zato sto se boje da e sutra njih isto to zadeseti. i kriviti ljude za takvo razmisljanje je licemjerno
LSD wrote:Da imalo razuma imaš shvatio bi da onaj ko ignoriše svakodnevne masakre na dnevnoj bazi po bliskom istoku i mirno legne spavati, praveci se da je to na nekoj drugoj planeti - da mu se to danas- sutra to isto može desiti pod prozorom...a u šta se uvjeravamo vec nekoliko puta.
Možda je se Bodkin malo ružno ili pogrešno izrazio ali ima tu istine. Dosta njih u BiH je šokirano prvenstveno radi posljedica koje mogu uticati na njihov život i njihovu budućnost. U Bagdadu kada se desi belaj, to je užasno ali to neće uticati na BiH, Bosance, Bošnjake, muslimane. Već vidimo kako se na ovoj temi pominje zatvaranje granica, kontrole i islamofobija. Za jednu državu kao BiH gdje većina građana pogleda da ode preko granice logično je da će čak i oni koji ne prate politiku ili crnu hroniku početi se više interesovati za napade u zemljama gdje oni vide interes i tako će tema o terorizmu Bagdadu imati 3 stranice a tema o Parizu 120 stranica. Isto je strah od generalizovanja muslimana i kako se polahko ali sigurno stvara pogrešna slika o nama u najvažnijim državama. Je li iko postavio pitanje i koga uopšte boli briga šta Srbija ili Orbanova Mađarska misle o muslimanima ali je itekako važno kako će se islamski svijet ponijeti u ovakvoj situaciji i kakva će biti percepcija Francuske ili Njemačke nakon ovakvih napada u ključnim zemljama.
Sve su žrtve i svi su ljudi isti ali nisu sve lokacije zločina isti. To je možda sebično razmišljanje ali svako ko kaže drugačije laže. Svima nama kada čujemo o napadu na europskom tlu prođe prvo kroz glavu na šta će EU ličiti za 2 godine, bezvizni režim, na šta će ličiti život naših a i nas ako odemo za par mjeseci tražiti bolji život i slična pitanja, to su pitanja koja sebi čovjek automatski postavlja
O'zone wrote:S normalnim ljudima normalno sa radikalistima radikalno.
Jedini nacin. Drugog nema.
Svakako...samo postoji jedan mali problem...koliko je normalnih ljudi otislo u desno rasturanjem libije?
Ili svakodnevnim "legitimnim" razvlacenjem pameti palestinskoj djeci od strane "jedine istinske demokratije" na bliskom istoku?
insomnia78 wrote:
Jasta cu, kad se dogovorite je l' ih Francuzi bombarduju ili ih naoruzavaju
Il jos bolje, citiraj nam kakvog iranskog sejha
Ne mislim uopste ulaziti u vase sektaske rasprave i u doprinos istih krizi na BI
Tema je teroristicki napad u Parizu, Francuskoj, mojoj drugoj domovini, koji jos uvijek traje
Insomnija, slazem se ovdje sa tobom i u pravu si. Istovremeno bih, jaranski, zelio da shvatis nas koji smo pizdili na tebe na temi o npr. dolasku pape u Sarajevo.
Vrlo slicno ponasanje (nacinom, ne sadrzajem) ovome sto radi salik na ovoj temi.
Ne zamjeri, zelim i tebi i Francuzima sve najbolje i da se ovo nikad ne desi
insomnia78 wrote:
Jasta cu, kad se dogovorite je l' ih Francuzi bombarduju ili ih naoruzavaju
Il jos bolje, citiraj nam kakvog iranskog sejha
Ne mislim uopste ulaziti u vase sektaske rasprave i u doprinos istih krizi na BI
Tema je teroristicki napad u Parizu, Francuskoj, mojoj drugoj domovini, koji jos uvijek traje
Insomnija, slazem se ovdje sa tobom i u pravu si. Istovremeno bih, jaranski, zelio da shvatis nas koji smo pizdili na tebe na temi o npr. dolasku pape u Sarajevo.
Vrlo slicno ponasanje (nacinom, ne sadrzajem) ovome sto radi salik na ovoj temi.
Ne zamjeri, zelim i tebi i Francuzima sve najbolje i da se ovo nikad ne desi
AmirBaa wrote:Citam po fb-u klixu i forumu kako se odmah okrece prica sta je sa palestinom, libijom, sirijom i stradanjima...Pa onda se sjetim studentskog pohoda u parizu, 50-60 buseva istih tih levata koji sada okrecu pricu, to slike ispred ajfelovog, u louvre-u, pa ispred stadiona pa srca za pariz i kako im je dobro bilo. I onda se desi ovakva tragedija i opet im je bliza i draza libija i palestina koje ocima nikad nece vidjeti. Pa kad se stipendije ganjaju glavne destinacije su u EU, a par osoba znam i do pariza je doguralo. Kad ce ovi zatucani ljudi ovdje shvatiti da nam je puno bliza i bitnija europa (pariz u ovom slucaju) nego libija, palestina, sirija... Mnogo glup narod
trci do ujutro sto se mene tice. da sve je to lijepo, svi so mi isti i svaciji zivot isto vrijedi ali sta mislis zasto se ljudi poistovijet vise sa bombama u parizu nego masakrima u libiji ili iraku? zato sto se boje da e sutra njih isto to zadeseti. i kriviti ljude za takvo razmisljanje je licemjerno
LSD wrote:Da imalo razuma imaš shvatio bi da onaj ko ignoriše svakodnevne masakre na dnevnoj bazi po bliskom istoku i mirno legne spavati, praveci se da je to na nekoj drugoj planeti - da mu se to danas- sutra to isto može desiti pod prozorom...a u šta se uvjeravamo vec nekoliko puta.
Možda je se Bodkin malo ružno ili pogrešno izrazio ali ima tu istine.
Ima kurac... Poremeceno... Kao i ovaj student gore... Boze sacuvaj...
It_is_a_Leclerc wrote:Nemojte pričati gluposti oko Bejruta.
Je li vama isti nivo zabrinutosti kad neko uzme taoce i aktivira bombe u vašem gradu, i u drugom kantonu ? Iskreno ? Ne govorim o žaljenju za žrtvama. To je univerzalno i ljudski, ali nivo straha, zabrinutosti i pomalo panike je prirodno veći što se tragedija desi bliže vama, ljudima među kojima ste spletom okolnosti mogli biti i vi.
Inače, divni prizori iz Pariza jutros. Hiljade ljudi čeka u redu da donira krv. Velika velika nacija.
Pariz - Sarajevo jedva da je koju stotinu km manje vazdušne linije od Sarajevo - Bejrut
Pa na temi o dolasku pape u Sarajevu, non stop si vrsio neke relativizacije, skretao temu itd...
Kazem, vrlo slicno onome sto salik radi na ovoj temi i zbog cega opravdano pizdis na njega. I zbog toga bih zelio da shvatis nas koji smo te tada horski napadali.
Pariz - Sarajevo jedva da je koju stotinu km manje vazdušne linije od Sarajevo - Bejrut
O'zone wrote:S normalnim ljudima normalno sa radikalistima radikalno.
Jedini nacin. Drugog nema.
Svakako...samo postoji jedan mali problem...koliko je normalnih ljudi otislo u desno rasturanjem libije?
Ili svakodnevnim "legitimnim" razvlacenjem pameti palestinskoj djeci od strane "jedine istinske demokratije" na bliskom istoku?
Sve dosadasnje napade na francuskom tlu su pocinili ljudi rodjeni i odrasli u francuskoj
Pogodi sta ih povezuje
Kakva jebena Libija?
Znaš na šta je mislio, mi pripadamo ovom kulturnom krugu (valjda) i pod većim smo utjecajem Pariza, Berlina, Brisela nego Bejruta.
Leons wrote:
Cuj teroristi a ne muslimani.. Sto niko nikad ne brani protestantizam, taoizam od terorista, vec uvijek cujemo te parole o pravim i laznim muslimanima.. Treba tim kozojebima tamo praviti skole, staviti ih pod patronat Evrope bar 30 godina, Zapadu dati apsolutnu vlast nad njima i tek onda mozemo ocekivati da prestanu silovanja koza inace cemo i 2100 kad ostatak civiliziranog svijeta bude kolonizirao mars mi gledati ove izdrkotine iz pustinje.
slažem se ako pod kozojebima misliš na isil i simpatizere njihove ideologije i politike(tekfirsko-haridžijska ideologija i jeste politika i nema veze sa islamom)
stavljajući znak jednakosti između islama i terorizma tj. izjednačujući isil i sve muslimane samo pokazuješ svoju mržnju i frustracije, jer niko nije toliko neobavješten i sa malo znanja
sjećam se takvih priča i branitelja evropske civilizacije od prije 20-tak godina na ovim prostorima
ne služi ti na čast da sa njima dijeliš iste stavove
A na koga cu drugo misliti... Pusti se price o teroristima, narkomanima i ludjacima koji su pojedinacni slucajevi koji kaljaju sveto ime Islama kad i sam znas koliko populacije u pustinjama podrzava kozojebe.. Pa evo ja sam siguran da ovdje u BiH, gdje su najliberalniji i najzapadniji muslimani bar 20% populacije relativizira ili otvoreno slavi ovakve dogadjaje, ne sto nesto znaju vec i sami puuse tu sliku islama. .. Bosnjaci bi trebali biti najglasniji u osudama a oni zabijaju glavu u pijesak pred najvecom duhovnom i moralnom krizom Islama ikada.
Znaš na šta je mislio, mi pripadamo ovom kulturnom krugu (valjda) i pod većim smo utjecajem Pariza, Berlina, Brisela nego Bejruta.
To mi zamisljamo, a gdje pripadamo pokazuju statistike...
Pa na temi o dolasku pape u Sarajevu, non stop si vrsio neke relativizacije, skretao temu itd...
Kazem, vrlo slicno onome sto salik radi na ovoj temi i zbog cega opravdano pizdis na njega. I zbog toga bih zelio da shvatis nas koji smo te tada horski napadali.
Bez ljutnje. I svako dobro.
Sa malom razlikom sto dolaskom/nedolaskom pape niko nije poginuo i taj dolazak, ko sto vidite danas, nije nista promjenio ni u Bosni a pogotovo ne dalje
Sto se ne moze reci za ove dogadjaje u Parizu
Nosara ili si ostario ili se kreces u drugacijim krugovima..napad u zagrebu bi me vise pogodio nego napad u parizu. To nema veze sa tim koji zivot koliko vrijedi. Moj nacin zivota je onaj u parizu ili istanbulu. Kad se neko digne u zrak u pomenutim gradovima sigurno ce me vise pogoditi nwgo kad skidaju glave jedni drugima u bagdadu Zatonato se drugacije mole. Zajebi pricu bolan