Nemas ti blage ali za forumsko naprdjavanje nije ni potrebno.tututuuuu wrote:znam sta je sta i isto tako znam da ovi ni po kojoj definiciji niti konvenciji nisu izbjeglice.BHCluster wrote:A ti procitaj to isto pogotovo definiciju izbjegle osobe a i duznosti drzava potpisnica i onad napisi ko je sta prekrsio.tututuuuu wrote:
Ovi ljudi krse Konvenciju. Odnosno bolje receno ona se ne odnosi na njih. Ne odnosi se na Albance npr., a ne odnosi se ni na Sirijce koji prelaze ilegalno iz jedna sigurne zemlje u drugu. Da bi neko mogao prelaziti granicu kao izbjeglica, ta zemlja, iz koje prelazi mora predstavljati neposrednu opasnost za takvu osobu. Turska, Grcka, Makedonija, Srbija, Hrvatska, Slovenija... to sigurno ne predstavljaju.
Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
- BHCluster
#876 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
- BHCluster
#877 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Od toliko izbjelica samo 10, opada vam materijal.don vito wrote:
- tututuuuu
#878 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa to je najlakse reci, iako sam ti vec ukratko objasnio sto se ne mogu smatrati izbjeglicama, ali ja mislim da ipak ti nemas pojma. Ja sam takve stvari ucio, a ti guglaj po Wikipediji pa mi reci sta ja znam.BHCluster wrote:
Nemas ti blage ali za forumsko naprdjavanje nije ni potrebno.
Last edited by tututuuuu on 27/09/2015 15:31, edited 1 time in total.
- don vito
#879 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Neki su obrijali brade, neki "izgubili" oruzje, a "trener" Osama je odabrao ovaj recepttututuuuu wrote:Izgleda da je uvazena gospodja novinarka imala nekakvo sesto culo. I trenira sad u Spanjolskoj, nakon ovih snimaka?don vito wrote:Prije nego je postao trener i izbjeglica istakao se zlocinima nad Kurdima.tututuuuu wrote:Je li ovaj na dnu slike onaj trener sto mu je ona podmetnula nogu, sto je sad u Spanjolskoj?

- tututuuuu
#880 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
pa mislim da je to ogroman broj, a ovo su samo ljudi koji su poznati i koje je uhvatio objektiv.BHCluster wrote:Od toliko izbjelica samo 10, opada vam materijal.don vito wrote:
- BHCluster
#881 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
A sta ce mo sa ljudima sa podrucja BiH sto su cinili zlocine u BiH pa zive po zapadu oni su OK?tututuuuu wrote:pa mislim da je to ogroman broj, a ovo su samo ljudi koji su poznati i koje je uhvatio objektiv.BHCluster wrote:Od toliko izbjelica samo 10, opada vam materijal.don vito wrote:
- BHCluster
#882 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Nego da li ste spremili bijele fisheke za glavu sad ce noc vjestica.
- don vito
#883 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ako imas dokaze, javi policiji i Interpolu. Dosta zlikovaca koji su cinili zlocine u BiH uhapseno je na zapadu, od Batka do Raseme Handanovic Zolje.BHCluster wrote:A sta ce mo sa ljudima sa podrucja BiH sto su cinili zlocine u BiH pa zive po zapadu oni su OK?
- tututuuuu
#884 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Lose se losim ne opravdava. Sta bi trebalo? Ignorirati ove jer su i s Balkana odredjeni zlocinci utekli? Ti ljudi se izrucuju sudovima, kako ce vjerujem i ovi zavrsiti prije ili poslije. Mislim da niko ovdje ne napada ljude kojim je potrebna pomoc, istinska, i koji se nisu ogrijesili o zakone i covjecnost na kraju krajeva. Ovdje je vise rijec da se vidi sta sve ulazi preko sada poroznih granica EU, unatoc budalastim izjavama nekih politicara kako teroristi i zlocinci putuju poslovnim klasama (by Vesna Pusic).BHCluster wrote:
A sta ce mo sa ljudima sa podrucja BiH sto su cinili zlocine u BiH pa zive po zapadu oni su OK?
- BHCluster
#885 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Aha tako ce i ovi znaci te drzavi imaju mehanizme za to, onda se pitanje postavlja zasto likovi poput tebe postavljaju ovakve stvari da bi okarakterisali sve izbjeglica kao teroriste. Zramno zar ne?don vito wrote:Ako imas dokaze, javi policiji i Interpolu. Dosta zlikovaca koji su cinili zlocine u BiH uhapseno je na zapadu, od Batka do Raseme Handanovic Zolje.BHCluster wrote:A sta ce mo sa ljudima sa podrucja BiH sto su cinili zlocine u BiH pa zive po zapadu oni su OK?
- BHCluster
#886 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ne nego prestati sa silovanjem zravog razuma i preputiti to nadleznim sigurnosnim agencijama a ne onima sa fishecima na glavi.tututuuuu wrote:Lose se losim ne opravdava. Sta bi trebalo? Ignorirati ove jer su i s Balkana odredjeni zlocinci utekli? Ti ljudi se izrucuju sudovima, kako ce vjerujem i ovi zavrsiti prije ili poslije. Mislim da niko ovdje ne napada ljude kojim je potrebna pomoc, istinska, i koji se nisu ogrijesili o zakone i covjecnost na kraju krajeva. Ovdje je vise rijec da se vidi sta sve ulazi preko sada poroznih granica EU, unatoc budalastim izjavama nekih politicara kako teroristi i zlocinci putuju poslovnim klasama (by Vesna Pusic).BHCluster wrote:
A sta ce mo sa ljudima sa podrucja BiH sto su cinili zlocine u BiH pa zive po zapadu oni su OK?
- tututuuuu
#887 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
A zasto likovi popute tebe bezrezervno brane ove ljude? Znamo, zar ne?BHCluster wrote:Aha tako ce i ovi znaci te drzavi imaju mehanizme za to, onda se pitanje postavlja zasto likovi poput tebe postavljaju ovakve stvari da bi okarakterisali sve izbjeglica kao teroriste. Zramno zar ne?don vito wrote:Ako imas dokaze, javi policiji i Interpolu. Dosta zlikovaca koji su cinili zlocine u BiH uhapseno je na zapadu, od Batka do Raseme Handanovic Zolje.BHCluster wrote:A sta ce mo sa ljudima sa podrucja BiH sto su cinili zlocine u BiH pa zive po zapadu oni su OK?
- tututuuuu
#888 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa sta ti radis ovdje na forumu? Sto ti isto tako ne prepustis drzavnim agencijama da se brinu za sve ovo, tako i za ove s fisecima na glavi?BHCluster wrote:Ne nego prestati sa silovanjem zravog razuma i preputiti to nadleznim sigurnosnim agencijama a ne onima sa fishecima na glavi.tututuuuu wrote:Lose se losim ne opravdava. Sta bi trebalo? Ignorirati ove jer su i s Balkana odredjeni zlocinci utekli? Ti ljudi se izrucuju sudovima, kako ce vjerujem i ovi zavrsiti prije ili poslije. Mislim da niko ovdje ne napada ljude kojim je potrebna pomoc, istinska, i koji se nisu ogrijesili o zakone i covjecnost na kraju krajeva. Ovdje je vise rijec da se vidi sta sve ulazi preko sada poroznih granica EU, unatoc budalastim izjavama nekih politicara kako teroristi i zlocinci putuju poslovnim klasama (by Vesna Pusic).BHCluster wrote:
- BHCluster
#889 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Jedan razlog:tututuuuu wrote:
A zasto likovi popute tebe bezrezervno brane ove ljude? Znamo, zar ne?

Syrian Refugee Tripped in Hungary Fights Unfounded Accusations of Extremist Ties
Pitanje se postavlja zasto koristite lazi?
A ovo sto meni impliciras molim te pojasni.
- tututuuuu
#890 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
ko koristi lazi? ja ne znam da li je istina da li je on to sto mu se stavlja na teret. Ne vjerujem ni njemu (sumnjam da ce reci "jasam, ja sam taj"), a niti onim fotkama previse, nisam siguran. Vrijeme ce pokazati.
nemam motiv, vec ubijam ovaj kisni dan za kompom, isto kao i ti pretpostavljam, to ti je ujedno odgovor na tvoje pitanje, ako vec nisi shvatio.
nemam motiv, vec ubijam ovaj kisni dan za kompom, isto kao i ti pretpostavljam, to ti je ujedno odgovor na tvoje pitanje, ako vec nisi shvatio.
- Drvosjeca iz Dejcica
#891 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
BHCluster wrote:Nego da li ste spremili bijele fisheke za glavu sad ce noc vjestica.
- Drvosjeca iz Dejcica
#892 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Zato što je to logika i način razmišljanja ljudi koji "nose" bijeli fišek u svojim glavama ili na glavama. Ne možeš od njih tražiti da razmišljaju racionalno jer oni u svemu što se ne uklapa u njihov način razmišljanja i bitisanja vide opasnost.BHCluster wrote:Jedan razlog:tututuuuu wrote:
A zasto likovi popute tebe bezrezervno brane ove ljude? Znamo, zar ne?
Syrian Refugee Tripped in Hungary Fights Unfounded Accusations of Extremist Ties
Pitanje se postavlja zasto koristite lazi?
A ovo sto meni impliciras molim te pojasni.
- don vito
#893 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Do prije mjesec dana to je bilo mirno naselje u gradicu Stadtallendorf u sredisnjoj Njemackoj. A danas...
https://www.youtube.com/watch?v=jY4Gov7rzd8
-
breuer
#894 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
I am Jobs, Steve Jobs! 
- don vito
#895 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Mislim da su Nijemci krivi za ovaj vandalizam jer migrantima nisu objasnili kako se ponasa u naseljima.breuer wrote:I am Jobs, Steve Jobs!
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#896 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
tututuuuu wrote:
Ovi ljudi krse Konvenciju. Odnosno bolje receno ona se ne odnosi na njih. Ne odnosi se na Albance npr., a ne odnosi se ni na Sirijce koji prelaze ilegalno iz jedna sigurne zemlje u drugu. Da bi neko mogao prelaziti granicu kao izbjeglica, ta zemlja, iz koje prelazi mora predstavljati neposrednu opasnost za takvu osobu. Turska, Grcka, Makedonija, Srbija, Hrvatska, Slovenija... to sigurno ne predstavljaju.
Sve je to tako, naravno da to zaobidju morali bi ici avionima, ali hajd ti to objasni hordi visoko skolovanih
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#897 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Dublinska konvencija im daje pravo.don vito wrote:Do prije mjesec dana to je bilo mirno naselje u gradicu Stadtallendorf u sredisnjoj Njemackoj. A danas...
Sto uopce nijemci provociraju emig(R)ante ?
Njihovo je pravo da idu i budu gdje zele.
- Zviz
#898 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
jastuk1 wrote:A koji status se mora imat u Danskoj i koliko dugo za to pravo kod povratka?Zviz wrote:
Pa kad je Danska najobicnija rupa, reci mi sto onda ta najobicnija rupa ima za ljude iz BiH najbolji povratni program od svih drugih. 860KM zagarantovane penzije i pomoc paket od 33.000KM!
Pa moras ostvariti pravno na penziju u Danskoj a: staracku ili b: prijevremensku koju nece nikako vise postavljati pod upit (izuzetno tesko). Kad imas jedno od dvoje onda predas zahtjev za stalni povrat itd.
Da bi ostvario penziju u Danskoj: moras imati legalan boravak. Moras ispuniti neke kriterije za drzavnu penziju (zagarantovana svima) i evt. ako imas radnog staza (dodatna penzija). Staracka penzija se zasniva na broju godina boravka. Vecini izbjeglica su priznali odma puni iznos, inace je prije bilo 40 godina boravka u periodu of 15 i 65 godine, danas je 47 godina boravka.
- Grean
#899 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ove ce tesko vratiti jer kod njih mira nece biti zadugo. Generacije ce se izroditi prije nego kod njihovih kuca stanje bude normalno.
Ali i sta fali, kad su se mogli Poljaci razmiliti po cijeloj Evropi nije viska ni malo Sirijaca i Iracana. Red je da se svjetski resursi rasporede malo pravednije.
Ali i sta fali, kad su se mogli Poljaci razmiliti po cijeloj Evropi nije viska ni malo Sirijaca i Iracana. Red je da se svjetski resursi rasporede malo pravednije.
- Zviz
#900 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
emillio estevez wrote:Dublinska konvencija im daje pravo.don vito wrote:Do prije mjesec dana to je bilo mirno naselje u gradicu Stadtallendorf u sredisnjoj Njemackoj. A danas...
Sto uopce nijemci provociraju emig(R)ante ?
Njihovo je pravo da idu i budu gdje zele.
Jes al u Q. Svaka drzava ima pravo da deportuje koga god zele pa tako i izbjeglice. Nizozemska deportuje nazad u Somaliju, Danska deportuje nazad u Eritreju