Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
-
Scopio
#876 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
A jeste se napalili na Šarovića pa iz aviona je vidljivo da lik čisti prodor za srbijanske proizvode jer dosad je hrvatska imala najveći udio u bh trgovinama...
- musicman80
#877 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ima Srbija dovoljno prodora u RS-u, ne brini.Scopio wrote:A jeste se napalili na Šarovića pa iz aviona je vidljivo da lik čisti prodor za srbijanske proizvode jer dosad je hrvatska imala najveći udio u bh trgovinama...
-
Scopio
#878 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Federacija je dobar kolač, RS je samo Banja Luka u kojoj vise manje skoro da dominiraju hr proizvodi barem gledajući po silnim predstavništvima (za unutra trgovine ne znam jer nikad nisam ulazio, ali dovoljan mi je dokaz jana u restoranu a ne vitinka)
-
mahalas505
#879 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Rijetko se koja drzava moze pohvaliti sa ovakvim susjedima, sto bi se reklo "susjedi iz pakla", i to datira daleko u proslost.
-
Scopio
#880 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Hmm očito ne poznaješ ljubav Švedske i Norveške, Njemačke i Francuske, Češke i Slovačke, Indije i Pakistana, Indonezije i Timora, ljubav dviju Koreja i ona najslađa, komšijska ljubav Grčke i Turske o Izraelu je suvišno i govoriti 
- Kiki112
#881 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
može Rvacka, nemamo ni jednog susjeda koji nam je saveznikmahalas505 wrote:Rijetko se koja drzava moze pohvaliti sa ovakvim susjedima, sto bi se reklo "susjedi iz pakla", i to datira daleko u proslost.
Talijani hoće obalu, Slovenci hoće more, Mađari hoće Zagorje, Srbi hoće do Karlobaga, Crna Gora zajedno sa Srbima
jedino BiH nam nije neprijatelj, nego imamo miješane odnose
-
Scopio
#882 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Bosna neda most za pelješac, i ono drugo pitanje, bitnije ali medijski ne razvikano, granica kod Kostajnica
- Leons
#883 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Koji mijesani odnosi?Kiki112 wrote:može Rvacka, nemamo ni jednog susjeda koji nam je saveznikmahalas505 wrote:Rijetko se koja drzava moze pohvaliti sa ovakvim susjedima, sto bi se reklo "susjedi iz pakla", i to datira daleko u proslost.![]()
Talijani hoće obalu, Slovenci hoće more, Mađari hoće Zagorje, Srbi hoće do Karlobaga, Crna Gora zajedno sa Srbima
jedino BiH nam nije neprijatelj, nego imamo miješane odnose
BiH nikada nije direktno ugrozila Hrvatsku na bilo koji nacin. Uvijek je bila primorana vracati.
-
doktor78
#884 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Nisam nešto primijetio da se sekirate oko toga, izgradnja mosta je najavljena bez obzira na (ne)saglasnost BiHScopio wrote:Bosna neda most za pelješac, i ono drugo pitanje, bitnije ali medijski ne razvikano, granica kod Kostajnica
- Kiki112
#885 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
vraćati?Leons wrote: Koji mijesani odnosi?
BiH nikada nije direktno ugrozila Hrvatsku na bilo koji nacin. Uvijek je bila primorana vracati.
tko je slao pomoć, čamce, svoje ljude u BiH kad su bile poplave?
tko je obučio i naoružao ARBiH, u kojem gradu je bilo na štetu RH preko 8000 ranjenika iz BiH?
Tko je pomogao osloboditi skoro pola BiH?
tko je blokirao izgradnju Pelješkog mosta?
Glupost je što se uopće o ovome raspravljamo, ima stvari koje su obje strane napravila nasuprot jedna drugoj.
Ali reći da BiH samo "vraća" je apsurd.
-
jefferson
#886 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pun mi je qrtz HR.
Nije ovdje samo mlijeko u pitanju, nego komplet odnos BiH i HR.
Treba prvo pocet od toga da HR uvijek ima umjesane prste u bIH. Naravno, to je dvosmjerna ulica, da nema potkupljivih HDZ-ovaca u BiH ne bi ni HR mogla tako da vedri i oblaci.
Drugo, Medjugrje, gdje se razvoj otvoreno koci da bi se sprjecilo nocenje turista koji dolaze iz HR. Mogu doci na jedan dan, ali nociti, e to je vec previse, jerbo, sta bi babe po dalmaciji onda radile.
HR otvoreno koristi svoj polozaj i komplikovano uredjenje BH. Nema tu nista lose, svako bi se o sebi trebao brinuti, ali ova kuknjava i zalopojke su vec previse. Drzava u kojoj parking u mnogim gradovima je skuplji nego na Bel Airu, Santa Barbari, Beverly Hillsu itd. Drzava u kojoj te vlasnici apartmana mole za kes, da otkazes rezervacije preko agencija, i tada su komsije OK. ALi kada komsije trebaju jebeno mlijeko izvest, e onda to ne moze.
Nema drzave kojoj je vise zao sto je komunizam prpao od HR. Drzava koja je sve socijalne programe iz bivse drzave nasljedila, a koja otvoreno se igra fasizma. Da je nekako na nekoliko stolica sjediti. Da je u EU, jerbo HR je stoljetna europska drzava isto kao i Belgija, a da je i na Balkanu ostat, jer europske drzave znaju da je HR ipak balkanska vukojebina, sa jebenim kompleksima.
Najzalosnije je sto haman su Krlezu vise bosanci citali nego Hrvati.
Treba prvo pocet od toga da HR uvijek ima umjesane prste u bIH. Naravno, to je dvosmjerna ulica, da nema potkupljivih HDZ-ovaca u BiH ne bi ni HR mogla tako da vedri i oblaci.
Drugo, Medjugrje, gdje se razvoj otvoreno koci da bi se sprjecilo nocenje turista koji dolaze iz HR. Mogu doci na jedan dan, ali nociti, e to je vec previse, jerbo, sta bi babe po dalmaciji onda radile.
HR otvoreno koristi svoj polozaj i komplikovano uredjenje BH. Nema tu nista lose, svako bi se o sebi trebao brinuti, ali ova kuknjava i zalopojke su vec previse. Drzava u kojoj parking u mnogim gradovima je skuplji nego na Bel Airu, Santa Barbari, Beverly Hillsu itd. Drzava u kojoj te vlasnici apartmana mole za kes, da otkazes rezervacije preko agencija, i tada su komsije OK. ALi kada komsije trebaju jebeno mlijeko izvest, e onda to ne moze.
Nema drzave kojoj je vise zao sto je komunizam prpao od HR. Drzava koja je sve socijalne programe iz bivse drzave nasljedila, a koja otvoreno se igra fasizma. Da je nekako na nekoliko stolica sjediti. Da je u EU, jerbo HR je stoljetna europska drzava isto kao i Belgija, a da je i na Balkanu ostat, jer europske drzave znaju da je HR ipak balkanska vukojebina, sa jebenim kompleksima.
Najzalosnije je sto haman su Krlezu vise bosanci citali nego Hrvati.
Last edited by jefferson on 29/08/2015 16:43, edited 3 times in total.
-
jefferson
#887 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Dijete, hajde ti nama reci koje si godiste?Kiki112 wrote:vraćati?Leons wrote: Koji mijesani odnosi?
tko je slao pomoć, čamce, svoje ljude u BiH kad su bile poplave?
tko je obučio i naoružao ARBiH, u kojem gradu je bilo na štetu RH preko 8000 ranjenika iz BiH?
Tko je pomogao osloboditi skoro pola BiH?
tko je blokirao izgradnju Pelješkog mosta?
Glupost je što se uopće o ovome raspravljamo, ima stvari koje su obje strane napravila nasuprot jedna drugoj.
Ali reći da BiH samo "vraća" je apsurd.
- Leons
#888 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa niko ne spori da je Hrvatska pomagala BiH. Ja licno tu zemlju smatram najvecim prijateljem BiH. Kada je bilo sporova uglavnom ih je Hrvatska zapocinjala, BiH ne moze sve i da hoce.
-
jefferson
#889 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Hmmm, jesam li ja 1993 i 1994 zivio u nekoj drugoj dimenziji?Leons wrote:Pa niko ne spori da je Hrvatska pomagala BiH. Ja licno tu zemlju smatram najvecim prijateljem BiH. Kada je bilo sporova uglavnom ih je Hrvatska zapocinjala, BiH ne moze sve i da hoce.
- Kiki112
#890 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Hrvatska je jedna od potpisnica Daytonskom sporazuma, tako da i treba imati prste umješane u BiH.jefferson wrote:Pun mi je qrtz HR.
Ne razumijem, kako se koči?Treba prvo poceti od Medjugrja, gdje se razvoj otvoreno koci da bi se sprjecilo nocenje turista koji dolaze iz HR. Mogu doci na jedan dan, ali nociti, e to je vec previse, jerbo, sta bi babe po dalmaciji onda radile.
Ja od svega dosad navedenog vidim samo ovaj jedini problemALi kada komsije trebaju jebeno mlijeko izvest, e onda to ne moze.
Iz mog iskustva RH je uvijek samo pomagala BiH
A za mlijeko opleti Milanovića i ostale jugokomuniste na vlasti, to nije stav običnog građanina RH
sad ću ispast glup jer sam mlad?jefferson wrote:Kiki112 wrote: Dijete, hajde ti nama reci koje si godiste?
brate, ja sam svake godine školovanja išao na županijska iz povijesti, a u slobodno vrijeme čitao hehe
tako da znam svašta, nemoj me podcijenjivati
Last edited by Kiki112 on 29/08/2015 16:50, edited 1 time in total.
-
jefferson
#891 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
1. Daytonski sporazum nikad nisi procitao,s toga ne lupetaj.Kiki112 wrote:Hrvatska je jedna od potpisnica Daytonskom sporazuma, tako da i treba imati prste umješane u BiH.jefferson wrote:Pun mi je qrtz HR.
Ne razumijem, kako se koči?Treba prvo poceti od Medjugrja, gdje se razvoj otvoreno koci da bi se sprjecilo nocenje turista koji dolaze iz HR. Mogu doci na jedan dan, ali nociti, e to je vec previse, jerbo, sta bi babe po dalmaciji onda radile.
Ja od svega dosad navedenog vidim samo ovaj jedini problemALi kada komsije trebaju jebeno mlijeko izvest, e onda to ne moze.
Iz mog iskustva RH je uvijek samo pomagala BiH
2. Malo se vise raspitaj.
3. Slabo vidis, drzi se EU, jbg, ipak Vam je tu mjesto. Pustite siroti Balkan na miru, ipak ste Vi Europa. Samo balkansko mlijeko je jeben opasnost za takvu ekonomsku silu kao sto je HR.
- Herb
#892 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ko je zarobio onoliko Bosnjaka u Heliodromu i Dretelju? Ko je srusio Stari Most? Ko je pobio oko 1.500 Mostaraca u ratu? Ko je etnicki ocistio Capljinu, Zapadni Mostar, Prozor,Posavinu i tzv. Uskoplje?Kome uvaljujete svaki skart koji proizvedete? Od koga uzimate svake godine 2 milijarde maraka?Ko je napravio Oluju i doveo "ih" nama ovdje?Nisu valjda vanzemaljci
Niko vise ne pusi vase fore,sad ih mozete jedino prodavati braci iz Liberlanda ili gospodarici iz Germanije, ako vas saslusa naravno
Niko vise ne pusi vase fore,sad ih mozete jedino prodavati braci iz Liberlanda ili gospodarici iz Germanije, ako vas saslusa naravno
-
Patriotska_Liga
#893 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Imat će i dalje najveći udio jer su najjači i najsposobniji da plasiraju proizvod ovdje. A on nema šta da čisti prostor za Srbiju jer i srpski proizvodi imaju ovdje sasvim dobru prođu, u skladu sa njihovim potencijalom. Ne bih da glorifikujem Šarovića ali on zaista nije učinio ništa posebno da bi srpski proizvodi bili preferirani. Hrvatska prehrambena industrija ovdje skoro da drži monopol, a to nije slučajno jer se radi o prestižnim kompanijama koje znaju kako se plasira proizvod i koje su u organizacionom smislu svemirski brod za sve naše kompanije. Sasvim je normalno da Šarović prvo obraća pažnju na njih, to bi trebao da radi svako na njegovom mjestu. Jedna Vegeta se prodaje na Aljasci i sad neko očekuje da se naši poljoprivrednici nose s Podravkom ili nekim Agrokorovim brendovima. A plan nam je trolanje u komentarima na vijestima ovog portala, kao ne kupujte Konzum smeće, mo'š mislit'. Potpuno je jasno da će oni ovdje i u narednim decenijama imati veliku udio ali dobra državna politika može pomoći da se to barem smanji na neku iole prihvatljivu mjeru.Scopio wrote:A jeste se napalili na Šarovića pa iz aviona je vidljivo da lik čisti prodor za srbijanske proizvode jer dosad je hrvatska imala najveći udio u bh trgovinama...
Last edited by Patriotska_Liga on 29/08/2015 16:54, edited 2 times in total.
-
jefferson
#894 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Da su isporucivali oruzje jesu, samo kada su ga isporucivali morao sam traziti zaklon.Herb wrote:Ko je zarobio onoliko Bosnjaka u Heliodromu i Dretelju? Ko je srusio Stari Most? Ko je pobio oko 1.500 Mostaraca u ratu? Ko je etnicki ocistio Capljinu, Zapadni Mostar, Prozor,Posavinu i tzv. Uskoplje?Kome uvaljujete svaki skart koji proizvedete? Od koga uzimate svake godine 2 milijarde maraka?Ko je napravio Oluju i doveo "ih" nama ovdje?Nisu valjda vanzemaljci![]()
Niko vise ne pusi vase fore,sad ih mozete jedino prodavati braci iz Liberlanda ili gospodarici iz Germanije, ako vas saslusa natavno
Ovim uber Europejcima ne bi bilo zgoreg da malo povijest uce, a da nauce da je 1994 Tudjman bio na istoj listi kao i Milosevic, i da jedini razlog zbog kojeg je Tudjman odustao od nasilne podjele BiH sto bi HR zavrsila isto kao i Srbija.
- Kiki112
#895 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
kakve veze HVO i HRHB imaju s RH?Herb wrote:Ko je zarobio onoliko Bosnjaka u Heliodromu i Dretelju? Ko je srusio Stari Most? Ko je pobio oko 1.500 Mostaraca u ratu? Ko je etnicki ocistio Capljinu, Zapadni Mostar, Prozor,Posavinu i tzv. Uskoplje?Kome uvaljujete svaki skart koji proizvedete? Od koga uzimate svake godine 2 milijarde maraka?Ko je napravio Oluju i doveo "ih" nama ovdje?Nisu valjda vanzemaljci![]()
Niko vise ne pusi vase fore,sad ih mozete jedino prodavati braci iz Liberlanda ili gospodarici iz Germanije, ako vas saslusa natavno
HVO je predstavnik snaga Hrvata iz BiH, dakle HVO je snaga BiH, nije snaga RH
HRHB je predstavljao upravnu jedinicu BiH, dakle snaga je BiH, ne snaga RH
Snage RH nisu napravile isključivo ni jedan zločin u BiH
A Oluja je legitimna akcija, ako ne vjeruješ, pogledaj presudu u Hagu
To što su Srbijanci na TVu vikali "Preko brda je 3000 pripadnika Crne Legije" a ono iza brda 3 čovjeka pucaju, i stalno pričali kako su Hrvati ustaše, kako kolju, kako ovo, kako ono. Što je drugo ostalo Srbima u Kninu kada su čuli da HV dolazi a Srpska vojska se povukla?
Ako ne vjeruješ, pogledaj dalje, da su Srbi organizirali bijeg
Nitko ih tjerao nije, a ako je netko zapalio nešta, strogo je osuđen i kuće su obnovljene a Srbi pozvani da se dosele natrag!
daj nemoj kenjatjefferson wrote: Ovim uber Europejcima ne bi bilo zgoreg da malo povijest uce, a da nauce da je 1994 Tudjman bio na istoj listi kao i Milosevic, i da jedini razlog zbog kojeg je Tudjman odustao od nasilne podjele BiH sto bi HR zavrsila isto kao i Srbija.
jel ti znaš da je Izetbegović ponudio Tuđmanu Zapadnu Hercegovinu?
Što je ovaj odbio?
Tko je potpisao ukidanje HRHB?
Vanzemaljci ili Tuđman?
Te priče o podjelama su stvarno strašne, da je RH htijela podijeliti BiH sa Srbijom, to bi bilo napravito
Pola BiH je već bilo pod Srbima, trećina pod HRHB i onaj mali kusur bi pao šaptom da se to htijelo
Znači RH je htijela podijeliti BiH, a obučila i naoružala snage ARBiH na svom teritoriju
I prihvatila ranjenike BiH
Bravo, čestitam
Last edited by Kiki112 on 29/08/2015 17:01, edited 1 time in total.
-
Patriotska_Liga
#896 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ako ćemo realno HVO-om se komandno upravljalo iz Zagreba, tj. HVO se de facto može smatrati dijelom HV-a. A ako ćemo se pravit' mutavi onda ćemo pričati kako Franjo Tuđman, Gojko Šušak i ostali nisu imali nikakav uticaj u HVO-u, iako je presuda za Prlića i kompaniju vrlo jasna.Kiki112 wrote:
kakve veze HVO i HRHB ima s RH?
To što su Srbijanci na TVu vikali "Preko brda je 3000 pripadnika Crne Legije" a ono iza brda 3 čovjeka pucaju, i stalno pričali kako su Hrvati ustaše, kako kolju, kako ovo, kako ono. Što je drugo ostalo Srbima u Kninu kada su čuli da HV dolazi a Srpska vojska se povukla?
Nitko ih tjerao nije, a ako je netko zapalio nešta, strogo je osuđen a kuće su obnovljene i Srbi pozvani da se dosele natrag!
Last edited by Patriotska_Liga on 29/08/2015 16:59, edited 1 time in total.
-
jefferson
#897 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ja konto u toj EU obrazovanje na vecem nivou, kad ono....Kiki112 wrote:kakve veze HVO i HRHB imaju s RH?Herb wrote:Ko je zarobio onoliko Bosnjaka u Heliodromu i Dretelju? Ko je srusio Stari Most? Ko je pobio oko 1.500 Mostaraca u ratu? Ko je etnicki ocistio Capljinu, Zapadni Mostar, Prozor,Posavinu i tzv. Uskoplje?Kome uvaljujete svaki skart koji proizvedete? Od koga uzimate svake godine 2 milijarde maraka?Ko je napravio Oluju i doveo "ih" nama ovdje?Nisu valjda vanzemaljci![]()
Nitko ih tjerao nije, a ako je netko zapalio nešta, strogo je osuđen i kuće su obnovljene a Srbi pozvani da se dosele natrag!
De ba ne provaljuj se vise.
- Herb
#898 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ma nikakve veze, samo sto su im slicne zastaveKiki112 wrote:kakve veze HVO i HRHB ima s RH?Herb wrote:Ko je zarobio onoliko Bosnjaka u Heliodromu i Dretelju? Ko je srusio Stari Most? Ko je pobio oko 1.500 Mostaraca u ratu? Ko je etnicki ocistio Capljinu, Zapadni Mostar, Prozor,Posavinu i tzv. Uskoplje?Kome uvaljujete svaki skart koji proizvedete? Od koga uzimate svake godine 2 milijarde maraka?Ko je napravio Oluju i doveo "ih" nama ovdje?Nisu valjda vanzemaljci![]()
Nitko ih tjerao nije, a ako je netko zapalio nešta, strogo je osuđen a kuće su obnovljene i Srbi pozvani da se dosele natrag!
Dalje nisam ni citao. @jefferson upravo tako, jer da se krivousti nastavio zajebavati, gledali bi bombardovanje i Zagreba i Beograda.
- Kiki112
#899 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
A utjecaj vrha BiH nad postrojbom El Mudžahid?Patriotska_Liga wrote: Ako ćemo realno HVO-om se komandno upravljalo iz Zagreba, tj. HVO se de facto može smatrati dijelom HV-a. A ako ćemo se pravit' mutavi onda ćemo pričati kako Franjo Tuđman, Gojko Šušak i ostali nisu imali nikakav uticaj u HVO-u, iako je presuda za Prlića i kompaniju vrlo jasna.
Koja je bila regularni dio ARBiH
Last edited by Kiki112 on 29/08/2015 17:06, edited 2 times in total.
-
jefferson
#900 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Mislio sam da se samo pravis glup, ali valjda ta EU negativno utice na mozdane celije.Kiki112 wrote:kakve veze HVO i HRHB imaju s RH?Herb wrote:Ko je zarobio onoliko Bosnjaka u Heliodromu i Dretelju? Ko je srusio Stari Most? Ko je pobio oko 1.500 Mostaraca u ratu? Ko je etnicki ocistio Capljinu, Zapadni Mostar, Prozor,Posavinu i tzv. Uskoplje?Kome uvaljujete svaki skart koji proizvedete? Od koga uzimate svake godine 2 milijarde maraka?Ko je napravio Oluju i doveo "ih" nama ovdje?Nisu valjda vanzemaljci![]()
daj nemoj kenjatjefferson wrote: Ovim uber Europejcima ne bi bilo zgoreg da malo povijest uce, a da nauce da je 1994 Tudjman bio na istoj listi kao i Milosevic, i da jedini razlog zbog kojeg je Tudjman odustao od nasilne podjele BiH sto bi HR zavrsila isto kao i Srbija.![]()
jel ti znaš da je Izetbegović ponudio Tuđmanu Zapadnu Hercegovinu?
Što je ovaj odbio?
Tko je potpisao ukidanje HRHB?
Vanzemaljci ili Tuđman?
Te priče o podjelama su stvarno strašne, da je RH htijela podijeliti BiH sa Srbijom, to bi bilo napravito
Pola BiH je već bilo pod Srbima, trećina pod HRHB i onaj mali kusur bi pao šaptom da se to htijelo
Znači RH je htijela podijeliti BiH, a obučila i naoružala snage ARBiH na svom teritoriju
I prihvatila ranjenike BiH
Bravo, čestitam
Jbg, za razliku od HR, Bosanci se nemaju cega stidjeti, a HR? Jbg, povijest nije pocela sa Olujom.