Kakva si ti arogantna neznalica, ono žao mi te nekad. Samo 70 i kusur godina ranije Evropa bila puna izbjeglica, pogotovo Nijemaca. Patnju tadašnjih izbjeglica Arapi nisu prouzročili za razliku od patnje današnjih izbjeglica koja je djelimično uzrokovala i Njemačka kroz NATO savez.don vito wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Misliš da je taj Švabo uz sav respekt prema njima bolji od nekog Al Muhamed Ibn Fuada?![]()
Tu su negdje po obrazovanju, kulturi, higijeni, osvojenim demokratskim tekovinama![]()
Kad bolje promislim Al Muhamed Ibn Fuad je sposobniji od Hansa Mullera sto dokazuju stotine hiljada njemackih izbjeglica koje pjesace danima po Turskoj i Grckoj u pokusaju da se domognu slobodarske i prosperitetne Sirije. Pored Sirije njemacke izbjeglice, medju kojima je narocito puno bavarskih majki sa djecom, pokusavaju da se domognu jos nekih obecanih muslimanskih zemalja. Culi su da je socijalna pomoc narocito velika u Pakistanu, Iraku i Afganistanu.
Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- Drvosjeca iz Dejcica
#876 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- Ludzak
#877 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ostalo bi njih hiljade. Ja ti kažem.Bosanac sa dna kace wrote:nikakog hajra oni neće vidjet kod nas....Ludzak wrote:Ako je moguće da im pomognemo, treba im pomoći. ALi zadržavanje u Bosni nije dobra ideja, kako za državu tako i za narod. Od Bosne će napraviti Bliski Istok, ionako je blizu tome.
Nek oni idu u Njemačku, VB, Francusku i u te zemlje koji su ih doveli do toga, a od Bosne što dalje.
Većina su muslimani, muslimani u Bosni.Još kad vide džamije na svakih 100 metara. I eto ti razloga. Naravno, ko će ako neće brat sa bratom.
Last edited by Ludzak on 22/08/2015 23:19, edited 1 time in total.
- Bosanac sa dna kace
#878 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Pa radi se o tome da je dozvola boravka odobrena svima onima koji su već u Saudiji, što legalno, što nelegalno. A to za posljedicu ima:Arteta wrote:
Vrijeme ce nam pokazati, Saudijci su govna nevidjena, ne bih se cudio da ih pocnu koristiti kao robovsku snagu.
1. neće doći u merhametli Evropu
2. mogu da se koncentrišu na to kako da zarade i pomognu svoje najbliže koji i dalje žive po koncentracionim logorima u Burmo, koji su nešto blaži oblik Jasenovca, Treblinke, Aušvica.
- Drvosjeca iz Dejcica
#879 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Jesi li ti brojala? Mislim pusti se tih argumenata ulice.Arteta wrote:U Makedoniji ih se moze na prste izbrojati.Bosanac sa dna kace wrote:[
Pa dobar dio izbjeglica su i kršćani:
Following the eruption of Syrian civil war in 2011, Christian have been targeted by militant Islamists, and hence have become a major component of the Syrian refugees.
https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_emigration
- Ludzak
#880 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ludzak wrote:Bosanac sa dna kace wrote:nikakog hajra oni neće vidjet kod nas....Ludzak wrote:Ako je moguće da im pomognemo, treba im pomoći. ALi zadržavanje u Bosni nije dobra ideja, kako za državu tako i za narod. Od Bosne će napraviti Bliski Istok, ionako je blizu tome.
Nek oni idu u Njemačku, VB, Francusku i u te zemlje koji su ih doveli do toga, a od Bosne što dalje.
Last edited by Ludzak on 22/08/2015 23:20, edited 1 time in total.
-
NataliDizdar
#881 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Muslimani su i u Afganistanu pa bjeze glavom bez obzira,Ludzak wrote:
Ostalo bi njih hiljade. Ja ti kažem.
Većina su muslimani, muslimani u Bosni. I eto ti razloga. Naravno, ko će ako neće brat sa bratom.
- Drvosjeca iz Dejcica
#882 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Jok, ne valja ni to. Samo par stranica ispred su urlikali što Saudija ne primi izbjeglice. Sada kada prima muslimane iz Burme e ne valja ni to, jer "dušebrižnici" brinu da ne budu robovi. I nema veze što po Aziji za bjeloguze pedere ljudi rade po 16 sati dnevno za 2 dolara.Bosanac sa dna kace wrote:Pa radi se o tome da je dozvola boravka odobrena svima onima koji su već u Saudiji, što legalno, što nelegalno. A to za posljedicu ima:Arteta wrote:
Vrijeme ce nam pokazati, Saudijci su govna nevidjena, ne bih se cudio da ih pocnu koristiti kao robovsku snagu.
2. mogu da se koncentrišu na to kako da zarade i pomognu svoje najbliže koji i dalje žive po koncentracionim logorima u Burmo, koji su nešto blaži oblik Jasenovca, Treblinke, Aušvica.
- Arteta
#883 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Znas ti i sam, samo ti taj argument ulice ne odgovara.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jesi li ti brojala? Mislim pusti se tih argumenata ulice.Arteta wrote:U Makedoniji ih se moze na prste izbrojati.Bosanac sa dna kace wrote:[
Pa dobar dio izbjeglica su i kršćani:
Following the eruption of Syrian civil war in 2011, Christian have been targeted by militant Islamists, and hence have become a major component of the Syrian refugees.
https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_emigration
- Bosanac sa dna kace
#884 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Mislim da čim vide da tu žive muslimani pobjeće glavom bez obziraNataliDizdar wrote:Muslimani su i u Afganistanu pa bjeze glavom bez obzira,Ludzak wrote:
Većina su muslimani, muslimani u Bosni. I eto ti razloga. Naravno, ko će ako neće brat sa bratom.
Džamijama protiv bliskoistočnij imigranata
- Drvosjeca iz Dejcica
#885 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
To mi je najbolji argument kada znaš da znaš bez provjere ili pouzdanog izvora. Samo čekam onaj "pa to i ptice na grani znaju".Arteta wrote:
Znas ti i sam, samo ti taj argument ulice ne odgovara.
- Ludzak
#886 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Jeste, samo što ti Afganistanci nisu imali prilike doći u Bosnu. Da su došli, možda bi i ostali. A možda i ne bi, možda je tim Afganistancima toliko islam zgađen (zbog Talibana i njihovog islamskog šerijata), da im je dosta i Islama i svakog.NataliDizdar wrote:Muslimani su i u Afganistanu pa bjeze glavom bez obzira,Ludzak wrote:
Last edited by Ludzak on 22/08/2015 23:25, edited 1 time in total.
- Bosanac sa dna kace
#887 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Pa stavrno je'l neko broj'o?Arteta wrote:Znas ti i sam, samo ti taj argument ulice ne odgovara.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jesi li ti brojala? Mislim pusti se tih argumenata ulice.Arteta wrote:
U Makedoniji ih se moze na prste izbrojati.
- Arteta
#888 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
1.Ti Azijati imaju izbor, mogu napustiti te fabrike i vratiti se u sela gdje su i bili prije tih fabrika.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jok, ne valja ni to. Samo par stranica ispred su urlikali što Saudija ne primi izbjeglice. Sada kada prima muslimane iz Burme e ne valja ni to, jer "dušebrižnici" brinu da ne budu robovi. I nema veze što po Aziji za bjeloguze pedere ljudi rade po 16 sati dnevno za 2 dolara.Bosanac sa dna kace wrote:Pa radi se o tome da je dozvola boravka odobrena svima onima koji su već u Saudiji, što legalno, što nelegalno. A to za posljedicu ima:Arteta wrote:
2.Ovi ljudi nece imati izbor jer sanse da dobiju drzavljanstvo Saudije u sljedecih 100 godina su ravne nuli i kao takvi su podlozni raznim mesetarenjima.
Njima je ili biti rob ili biti rob.
- Drvosjeca iz Dejcica
#889 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Šta ima brojati, pa to i ptice na grani znaju da je tako.Bosanac sa dna kace wrote: Pa stavrno je'l neko broj'o?
- kamberovica polje
#890 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ne živi se od vjere (ako nisi hodža ili pop) i ne znači ti ništa ako nemaš posla ni hrane a to ovdje ne mogu imati jer po miliona naših nema.Ludzak wrote:Jeste, samo što ti Afganistanci nisu imali prilike doći u Bosnu. Da su došli, možda bi i ostali. A možda i ne bi, možda je tim Afganistancima toliko islam zgađen (zbog Talibana i njihovog islamskog šerijata), da im je dosta i Islama i svakog.NataliDizdar wrote:Muslimani su i u Afganistanu pa bjeze glavom bez obzira,Ludzak wrote:
- Čitalac
#891 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
U ovom moru ljudi koji putuju na zapad, u potrazi za boljim životom, nisu samo izbeglice. Ovih dana u Beogradu se mogu videti veće grupe ljudi iz Bangladeša, a ima čak i nešto nesrećnika iz Burme i Laosa. Već je otvoren i jedan restoran pakistanske hrane, a kažu da će uskoro biti otvorena još dva takva.
Ljudi moji, velika je tuga samo gledati tu masu sveta skupljenog sa svih strana. Ovo je seoba neverovatnih razmera. Iskreno se nadam da ih negde čeka nekakva sreća.
Ljudi moji, velika je tuga samo gledati tu masu sveta skupljenog sa svih strana. Ovo je seoba neverovatnih razmera. Iskreno se nadam da ih negde čeka nekakva sreća.
- Bosanac sa dna kace
#892 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
To hoce se vratiti u svoja sela ili ne, biti robovi u Suadiji ili živjetu u konc-logorima po Burmi za razne demokrate nije bitno, njima je samo da ne dolaze u Evropu.Arteta wrote:1.Ti Azijati imaju izbor, mogu napustiti te fabrike i vratiti se u sela gdje su i bili prije tih fabrika.
2.Ovi ljudi nece imati izbor jer sanse da dobiju drzavljanstvo Saudije u sljedecih 100 godina su ravne nuli i kao takvi su podlozni raznim mesetarenjima.
- Drvosjeca iz Dejcica
#893 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ne. I da uzmemo da je tvoja pretpostavka tačna zaključak je pogrešan.Arteta wrote: Njima je ili biti rob ili biti rob.
Kao što Bosanac reće oni imaju opciju "Jasenovca" ili Saudije. Dakle njima nije opcija biti rob ili rob, njima je opcija klaonica ili dobiti priliku za normalan život. Da li će je svi iskoristiti to je sada drugi par cipela i ne zavisi samo od dobre volje Saudije. Isto kao i na zapadu.
Šta bi ti izabrala, ja dileme nema.
- Arteta
#894 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Haha, Njemacka uzrokovala nesto, da je izvrsila agresiju na Siriju argument bi imao nekog smisla, ali ovako gdje se rokaju Podrzavaoci diktatora, demokratski allahuekberisti, nedemokratski allahuekberisti i secesionisti svi sa sjedistima u Siriji argument je nigdje veze.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kakva si ti arogantna neznalica, ono žao mi te nekad. Samo 70 i kusur godina ranije Evropa bila puna izbjeglica, pogotovo Nijemaca. Patnju tadašnjih izbjeglica Arapi nisu prouzročili za razliku od patnje današnjih izbjeglica koja je djelimično uzrokovala i Njemačka kroz NATO savez.don vito wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Misliš da je taj Švabo uz sav respekt prema njima bolji od nekog Al Muhamed Ibn Fuada?![]()
Tu su negdje po obrazovanju, kulturi, higijeni, osvojenim demokratskim tekovinama![]()
Kad bolje promislim Al Muhamed Ibn Fuad je sposobniji od Hansa Mullera sto dokazuju stotine hiljada njemackih izbjeglica koje pjesace danima po Turskoj i Grckoj u pokusaju da se domognu slobodarske i prosperitetne Sirije. Pored Sirije njemacke izbjeglice, medju kojima je narocito puno bavarskih majki sa djecom, pokusavaju da se domognu jos nekih obecanih muslimanskih zemalja. Culi su da je socijalna pomoc narocito velika u Pakistanu, Iraku i Afganistanu.
Njemacka kriva.
- don vito
#895 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
"Samo" 70 godina ranije....Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kakva si ti arogantna neznalica, ono žao mi te nekad. Samo 70 i kusur godina ranije Evropa bila puna izbjeglica, pogotovo Nijemaca. Patnju tadašnjih izbjeglica Arapi nisu prouzročili za razliku od patnje današnjih izbjeglica koja je djelimično uzrokovala i Njemačka kroz NATO savez.don vito wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Misliš da je taj Švabo uz sav respekt prema njima bolji od nekog Al Muhamed Ibn Fuada?![]()
Moja nana bila cura, cijele porodice bi se skupile da slusaju radio, najcesce prevozno sredstvo bila konjska kola...
Otad Hans Muler otisao 70 godina naprijed, a Al Muhamed Ibn Fuad tekbira i za svoje zaostajanje uvijek ima neki izgovor - od daytonske "ludjacke kosulje", preko cionista, CIA.e, Vatikana, NATO pakta... vazda neko drugi kriv i shodno tome duzan da pomogne, udijeli sadaku, hediju...
- Arteta
#896 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Naravno da je bitno, zapadu odgovara da se rijesi i taj problem sto bolje.Bosanac sa dna kace wrote:To hoce se vratiti u svoja sela ili ne, biti robovi u Suadiji ili živjetu u konc-logorima po Burmi za razne demokrate nije bitno, njima je samo da ne dolaze u Evropu.Arteta wrote:1.Ti Azijati imaju izbor, mogu napustiti te fabrike i vratiti se u sela gdje su i bili prije tih fabrika.
- Drvosjeca iz Dejcica
#897 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Čitalac wrote:U ovom moru ljudi koji putuju na zapad, u potrazi za boljim životom, nisu samo izbeglice. Ovih dana u Beogradu se mogu videti veće grupe ljudi iz Bangladeša, a ima čak i nešto nesrećnika iz Burme i Laosa. Već je otvoren i jedan restoran pakistanske hrane, a kažu da će uskoro biti otvorena još dva takva.
- Bosanac sa dna kace
#898 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Pridonose ljudi multi-kulti duhu, đe u Beogradu? Mora da je jeftino čim je za izbjeglice.Čitalac wrote:U ovom moru ljudi koji putuju na zapad, u potrazi za boljim životom, nisu samo izbeglice. Ovih dana u Beogradu se mogu videti veće grupe ljudi iz Bangladeša, a ima čak i nešto nesrećnika iz Burme i Laosa. Već je otvoren i jedan restoran pakistanske hrane, a kažu da će uskoro biti otvorena još dva takva.
Tuga jeste, kao i fašizam i šovinizam mnogih naspram tih ljudi, a nažalost neki pljucaju i ovdi po forumu...
- Bosanac sa dna kace
#899 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Zapadu je bitan njegov interes, a hoće li Rohingje živjeti u Saudiji kao obični radinici ili robovi, odnosno da li će imati dnevnu dozu pokolja u Burmi to njih zaboli ona stvar.Arteta wrote:Naravno da je bitno, zapadu odgovara da se rijesi i taj problem sto bolje.Bosanac sa dna kace wrote:To hoce se vratiti u svoja sela ili ne, biti robovi u Suadiji ili živjetu u konc-logorima po Burmi za razne demokrate nije bitno, njima je samo da ne dolaze u Evropu.Arteta wrote:1.Ti Azijati imaju izbor, mogu napustiti te fabrike i vratiti se u sela gdje su i bili prije tih fabrika.
- Drvosjeca iz Dejcica
#900 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Arogancija je bolest. Ma pogodio si postom k'o prstom znaš već gdje. Udijeli im koji dinar ti arogantni kokuzu.don vito wrote: "Samo" 70 godina ranije....![]()
Moja nana bila cura, cijele porodice bi se skupile da slusaju radio, najcesce prevozno sredstvo bila konjska kola...
Otad Hans Muler otisao 70 godina naprijed, a Al Muhamed Ibn Fuad tekbira i za svoje zaostajanje uvijek ima neki izgovor - od daytonske "ludjacke kosulje", preko cionista, CIA.e, Vatikana, NATO pakta... vazda neko drugi kriv i shodno tome duzan da pomogne, udijeli sadaku, hediju...
Dubai dok je tvoja nana cura bila.

Dubai kojem ti udjeljuješ sadaku.