Ljakan wrote:tacno.zateznistub wrote:Ti ko biva imas ekskluzivo pravo da smaraš sa svojim?Ljakan wrote:Sto se sline tice najbolje nek svako svoje misljenje zadrzi za svoju Havliju i ne smara druge koji isto ne misle.
ramin
Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
- zateznistub
#876 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#877 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Vala, kome je predhodnih dana po onom "džehenemu" bilo do alkohola, taj ima problem puno veći od jednog koncerta
-
das auto
#878 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
U _ kost
To sam nasao na klixu na naslovnoj stranici gdje su komentari. Nemam link niti ga imam namjeru traziti.Ja nisam lazov niti imam bilo sta protiv bilo koga. Ali covjek koji je prvom prilikom zbriso iz Sarajeva( poslije par mjeseci) danas ima hit ,, gdje si bio Ti, kada je bilo najteze,,
Samo ga to diskvalificira kao covjeka.Ceci je prodao pjesmu u sred rata. Sramota.Sto je izbacio sve pjesme gdje se spominje vino i pijanstvo? On nikoga ne obavezuje na bilo kakav link.
To sam nasao na klixu na naslovnoj stranici gdje su komentari. Nemam link niti ga imam namjeru traziti.Ja nisam lazov niti imam bilo sta protiv bilo koga. Ali covjek koji je prvom prilikom zbriso iz Sarajeva( poslije par mjeseci) danas ima hit ,, gdje si bio Ti, kada je bilo najteze,,
Samo ga to diskvalificira kao covjeka.Ceci je prodao pjesmu u sred rata. Sramota.Sto je izbacio sve pjesme gdje se spominje vino i pijanstvo? On nikoga ne obavezuje na bilo kakav link.
- rumenige_brajtner
#879 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
nema većeg ljigavca, licemjera i fukare od ovog merlina.
dakle, on hladno pjeva gdje si bio ti kad je bilo najteže, on, koji se ispalio 92-ge. on, koji je uvlakački napisao aliji pjesmu. on, koji je onoj četničkoj kurvetini ceci napisao pjesmu beograd, i to usred rata. fuj, fakat. i opet njemu dođe 70000 debila na koncert.
dakle, on hladno pjeva gdje si bio ti kad je bilo najteže, on, koji se ispalio 92-ge. on, koji je uvlakački napisao aliji pjesmu. on, koji je onoj četničkoj kurvetini ceci napisao pjesmu beograd, i to usred rata. fuj, fakat. i opet njemu dođe 70000 debila na koncert.
- Ljakan
#880 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Evo poceo after ,ko je bio sinoc na koncertu ulaz đaba
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pocelo-t ... /150726038
-
razonoda
#881 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
jel ovo istinaKatarinaKosaca wrote:Vala, kome je predhodnih dana po onom "džehenemu" bilo do alkohola, taj ima problem puno veći od jednog koncerta
Dino je rat proveo u njemackoj i u barceloni a danas pjeva po stadionima ,, gdje si bio TI kada je bilo najteze,,
hoces li link ili you tube?
- U_kost
#882 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Nemoj da diskustiju spuštamo na lični nivo, no i to za Cecu je laž, jer joj je pjesme prodao prije rata.das auto wrote:U _ kost
Btw. Ceca bi napunila najmanje tri Koševa i tu nema pogovora. Ja ne bih otišao, ali ne bih ni pljuvao one koji odu.
- KatarinaKosaca
#883 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Zašto je Prljavo kazalište promjenilo "imala je oči boje vene, boje vena, boje Dinama, umjesto Dunava"?das auto wrote:U _ kost
Zašto je Đorđe Balašević u sred rata pisao pjesmu Sarajevu bez muzike, a istovremeno pričao viceve na koncertima "Pričaju dva SDA-ovca"?
Zašto je DM bio u "Umjetničkoj četi ARBIH", a za Halida Bešlića se i ne zna gdje je bio?
Zašto je Zorica Brunclik tražila od Branke Sovrlić da se odrekne muža Bošnjaka ( po riječima BS), pa sad puni Zetru?
Zašto je Brena u ratu u Brčkom... sve.. da ne ponavljam?
Svim pjevačima koji jesu bili jasno određani u ratu bio to SAfet Isović, Hanka, Davorin Popović, Dino Merlin itd, se podmetnulo od toga da su imali logore i bili mučitelji do toga da su režimlije. Samo oni kojima se nije znalo ni gdje su ni šta su ni za koga su, e, oni su dobri i nisu "diskvalificirani kao ljudi"
A ko pravi pjesme prodaje ih kao netko ko pravi gume za auto, nego reci mi jel i ta pjesma Ceci plagijat ili nije? Ono sinoć se ovdje napisa da se otvorilo nebo nad Sarajevom od kiše, ni za to nema linka
- zateznistub
#884 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ma jok, ovo su se samo "sarajlije" pocele skupljati da se malo podsjete kako je kucna atmosferaLjakan wrote:Evo poceo after ,ko je bio sinoc na koncertu ulaz đaba![]()
Last edited by zateznistub on 26/07/2015 15:12, edited 1 time in total.
-
kazokazo
#885 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
da se lik zove Zoran Dimitrijević i da su mu iste pjesme, samo da oduzmeš ovaj bošnjački element, niko ga slušao ne biDaysleepeR wrote:Po čemu si ti popularan?DaysleepeR wrote:pa i treba da se hrače jer je popularan samo zato što je bošnjo.zateznistub wrote: NE, upravo suprotno, po njemu se hrače samo zato što je bošnjo. Muzika, pola vas ovdje ne zna ni nabrojati note, ali uredno pametuje o muzici i stvaralaštvu.
Dino jeste umjetnik, svijdelo se to nekome, ko ni zviždati ne zna kako treba, ili ne to je tako...
a ja o sebi ne bih, možemo privatno[/quote]
Kako to onda da puni sale u Beogradu, Zagrebu, Skoplju, Podgorici, Ljubljani ?
-
das auto
#886 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
kako si vjesto izbjegao Edinovu pjesmu( politicar si sigurno) ,, gdje si bio TI, kada je bilo najteze,,U_kost wrote:Nemoj da diskustiju spuštamo na lični nivo, no i to za Cecu je laž, jer joj je pjesme prodao prije rata.das auto wrote:U _ kost
Btw. Ceca bi napunila najmanje tri Koševa i tu nema pogovora. Ja ne bih otišao, ali ne bih ni pljuvao one koji odu.
je li sinoc pjevao ,, koliko sam puta bio pjanac a ti se zaljubila ,,
nije garant, kladim se u gajbu pive
- McMoy
#887 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
rumenige_brajtner wrote:nema većeg ljigavca, licemjera i fukare od ovog merlina.
“Pesme ‘Beograd’, ‘Zaboravi’ i ‘Žarila sam žar’ Ceci sam dao negde oko nove 1991. godine u hotelu u Cirihu, kada je njen partner bio Haro Samardžić, čovek u koga je bila veoma zaljubljena, a meni je bio simpatičan. Kada su ponudili novac, ja sam rekao: ‘Ne, ove pesme su veliki hitovi i ja želim tantijeme.‘ Oni su sakrili ko je autor i na neki način me oštetili, a Ceca me je pozvala jer je želela da joj radim novu ploču. Rekao sam joj da prvo izmiri dugove, a kako nisam od onih koji spuštaju slušalice, jednostavno sam tada obavio razgovor od tri-četiri minuta, koji je njoj kasnije poslužio za priču kako se redovno čuje sa mnom i kako uredno sarađujemo. To je notorna neistina. I kad bi mi prišla na koncertu, ne znam kako bih reagovao, ali sam dovoljno organizovan čovek da na koncertima imam ljude koji paze ko može da mi priđe. Ceca ne može”, rekao je svojevremeno Merlin za bosanske medije, prenosi nedeljnik Puls.
- U_kost
#888 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ha-ha-haLjakan wrote:Evo poceo after ,ko je bio sinoc na koncertu ulaz đaba![]()
- KatarinaKosaca
#889 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Djelimično istina. Pjesmu je napisao dok je bio u Sarajevu i 1000 x pišem da sam ga viđala cijelu 1992 i dio 1993. Odlazi bna Eurosong i vraća se poslije rata. Jednom je rekao da je bio u bolnici, ne znam, to nisam vidjela (da je vani bio u bolnici). U svakom slučaju nije bio ni neutralan, ni negdje daleko, jer da jeste ne bi Beogradska štampa pisala šta je pisala.razonoda wrote:jel ovo istinaKatarinaKosaca wrote:Vala, kome je predhodnih dana po onom "džehenemu" bilo do alkohola, taj ima problem puno veći od jednog koncerta![]()
Dino je rat proveo u njemackoj i u barceloni a danas pjeva po stadionima ,, gdje si bio TI kada je bilo najteze,,
Da je rekao da neće nikad u Beograd= Jeste. I ja sam to rekla u ratu. I puno ljudi koje znam. Poslije nas je sve put nanio tamo. Nije ista emocija 20 godina poslije rata i u momentu kad te gađa snajper, granata i nestašica svega istovremeno.
- JohnnyS
#890 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Pitanje alkohola na koncertu na ovoj temi je prvi put potegnuto iz pro-obukao-sam-se-u-cvijetni-aranžman tabora, očekujući valjda da će se većina upecati na to pa da se tema skrene u islamofobiju te da time poentiraju "Ko ne voli Dina, taj je četnik". Plagijatora se može kritizirati za sto drugih stvari, evo stajling je najupečatljiviji primjer, ali neprodavanje alkohola sigurno nije jedna od njih. Jebemu, kome se pije piva uz "Kad čovjek voli ženu", taj je alkoholičar... 
- Kombat
#891 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ovo se vrlo lako moglo naci na repertoaru Sline Gremlina sinoc
- U_kost
#892 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Čovjek je trgovac, ima robu koju nudi, kome se sviđa stane pogleda, upita za cijenu, ako odgovara kupi, ako mu se ne sviđa produži dalje. Tu priča završava.
A pričati o njegovo kvazi inteligenciji, spominjati mu djecu, ženu, familiju fakat je za povraćanja.
Našem narodu (i familiji in general) valjaš samo kad je varijanta: "jadan on, napao ga galopirajući karcinom" ili "jadan on, nema za kifle".
A pričati o njegovo kvazi inteligenciji, spominjati mu djecu, ženu, familiju fakat je za povraćanja.
Našem narodu (i familiji in general) valjaš samo kad je varijanta: "jadan on, napao ga galopirajući karcinom" ili "jadan on, nema za kifle".
- spinel_
#893 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
das auto wrote:U _ kost
rumenige_brajtner wrote:nema većeg ljigavca, licemjera i fukare od ovog merlina.
razonoda wrote:
imate li vi dokaz za navedene tvrdnje ili naprazno lupate..?
https://youtu.be/nXHUtqUbTNg?t=173
https://www.youtube.com/watch?v=FeM_d-jcDiU
Jel vas stid lagati i to predstavljati kao istinu? Sve i da nije bio ovdje citav rat ( sto nije istina ) njegova stvar.
-
razonoda
#894 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
spinel_ wrote:das auto wrote:U _ kost
Samo ga to diskvalificira kao covjeka.Ceci je prodao pjesmu u sred rata. Sramota.Sto je izbacio sve pjesme gdje se spominje vino i pijanstvo? On nikoga ne obavezuje na bilo kakav link.rumenige_brajtner wrote:nema većeg ljigavca, licemjera i fukare od ovog merlina.
dakle, on hladno pjeva gdje si bio ti kad je bilo najteže, on, koji se ispalio 92-ge. on, koji je uvlakački napisao aliji pjesmu. on, koji je onoj četničkoj kurvetini ceci napisao pjesmu beograd, i to usred rata. fuj, fakat. i opet njemu dođe 70000 debila na koncert.razonoda wrote:
Jel vas stid lagati i to predstavljati kao istinu? Sve i da nije bio ovdje citav rat ( sto nije istina ) njegova stvar.
@kata--NE MISLI TAKO.
-
das auto
#895 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Kada Mujo iz cetnckog logora Omarska i Manjaca ili okupirane Janje i Bijeljine preko Crvenog kriza zavrsi u Svedskoj on je pobjegao. A kada Dino razguli iz opkoljenog ali slobodnog i neokupiranog Sarajeva on je otisao na Euro song i vratio se poslije rata. Izgubio pamcenje pa nije znao put za nazad.A bio je u bolnici jadnik. Dajte ljudi prestanite vrijedjati ljudsku inteligenciju.
i Davorin je bio na Euro songu u irskoj i vratio se za par dana.Hrvatski carnik ih jebavao do maximuma a Davorin nije htio pokazati hrvatsku putovnicu nego se solidarisao sa ostalom ekipom koja je imala bosanske pasose. To je pricao Kemal Monteno a ja mislim da je Ismeta Dervoz Krvavac takodje bila tu. To je COVJEK I GROMADA, da zaplaces a oni meni Dino. Maaaa daaaj bolan
i Davorin je bio na Euro songu u irskoj i vratio se za par dana.Hrvatski carnik ih jebavao do maximuma a Davorin nije htio pokazati hrvatsku putovnicu nego se solidarisao sa ostalom ekipom koja je imala bosanske pasose. To je pricao Kemal Monteno a ja mislim da je Ismeta Dervoz Krvavac takodje bila tu. To je COVJEK I GROMADA, da zaplaces a oni meni Dino. Maaaa daaaj bolan
Last edited by das auto on 26/07/2015 15:35, edited 1 time in total.
- spreca
#896 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
U_kost wrote:Čovjek je trgovac, ima robu koju nudi, kome se sviđa stane pogleda, upita za cijenu, ako odgovara kupi, ako mu se ne sviđa produži dalje. Tu priča završava.
-
das auto
#897 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Da si citao od prve stranice i ti bi nesto novo cuo. Dodjes na 37 stranicu i tebi treba neko da nesto dokazuje.Samo cemo cekati nove kolace i uvijek iznova ponavljati. Kada si njegov poklonik onda bi trebao znati i njegovu pjesmu ,, a gdje si bio ti kada je bilo najgore,, Cak i da bio cijeli rat u Sarajevu i Bosni( a nije) to pravi covjek ne pjeva.Kontas.
- skupljac_zeljeza
#898 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ova tema je više potrošena pa prije nego pređem na ovu o Čevljanovićima, koliko god se vi hejteri trudili jedno morate priznati da Bosna ne bi imala šmek kakav ima bez Dine. Između svašta nešto i on je po čemu je Bosna prepoznatljiva u regionu.das auto wrote:Kada Mujo iz cetnckog logora Omarska i Manjaca ili okupirane Janje i Bijeljine preko Crvenog kriza zavrsi u Svedskoj on je pobjegao. A kada Dino razguli iz opkoljenog ali slobodnog i neokupiranog Sarajeva on je otisao na Euro song i vratio se poslije rata. Izgubio pamcenje pa nije put za nazad.A bio je u bolnici jadnik. Dajte ljudi prestanite vrijedjati ljudsku intieligenciju.
i Davorin je bio na Euro songu u irskoj i vratio se za par dana.Hrvatski carnik ih jebavao do maximuma a Davorin nije htio pokazati hrtsku putovnicu nego se solidarisao sa ostalom ekipom koja je imala bosanske pasose. To je pricao Kemal Monteno a ja mislim da Ismeta Dervoz takodje bila tu. To je COVJEK I GROMADA da zaplaces a oni meni Dino. Ma daj bolan
-
kazokazo
#899 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Mislim da ti je Sprigsteen pogresan primjer ako vec kritikujes tip polunarodnjackih pjevaca, spreengsteen je jedna americka narodna kamijondziska varijanta Dine Merlina.Better Man wrote:Bruka i sramota je da danas zbog koncerta jednog običnog polunarodnjačkog pjevača Dine Merlina treba da se vozite sat vremena do autoputa, jer je Vogošćanska petlja blokirana, a naše bajne policije nigdje da reguliše saobraćaj. Vozio sam se iz pravca Rajlovca, kad odjednom zastoj. Bruka i sramota da se zbog jednog Dine Merlina blokira i parališe saobraćaj, a poznato je da Sarajevo ima samo dva ulaza, odnosno izlaza iz grada. Priča se ovdje o Dini kao velikom parioti i kako je bio tu kad je bilo najpotrebnije. Stvarno svakavih gluposti na tu temu. Veći patriota je bio pokojni MIlan Mladenović i više je svojim stavom i osudom rata učinio za BiH nego Dino Merlin. Dino Merlin je kad mu se ukazla prilika pobjegao iz Sarajeva i ne može ni pod razno u istu rečenicu sa pokojnim Pimpekom, Delibašićem i Kemom, koji su od prvog do posljednjeg dana rata bili u Sarajevu iako su mogli otići, jer su im sa svih strana nudili. Dino Merlin je moralna nula od čovjeka i kako ga neki zovu dinar efendija, jer sve gleda kroz novac i da dobro unovči. Smatrati Dinin koncert na Koševu spektaklom može samo neko ko nije imao priliku otići vani vidjeti istinske muzičke veličine. Po slikama sa koncerta se može vidjeti da je bina postavljena na istočnoj trbini, a ne na južnoj gdje se inače postavlja, što jasno govori da na koncertu ima između 30 i 40 hiljada ljudi maksimalno. Naravno da je koncert rasprodan, ali ne i čitav kapacitet stadiona. Govorili su o ograničenom broju ulaznica, ali to je šuplja. Skontao je Dino i njegov menadžment na osnovu prodaje karata koliko bi moglo biti ljudi i zato su postavili binu na istok i smanjili kapacitet stadiona. Glede priče oko kvaliteta ozvučenja, mislim da su na ovim prostorima po tom pitanju Van Gogh najveći profesionalci, jer ne bitno je gdje sviraju da li u velikoj dvorani, na otvorenom ili malom klubu, zvuk im je uvijek savršen i koriste vrhunsku opremu. Ne znam da je iko ozvučio Koševo kako treba osim U2. Svi ostali su bili odron. Mislim da je jedino Čola od Ex Yu muzičara uspio, odnosno njegovi ljudi da ozvuče Koševo kako treba (pričao mi kolega s posla za ozvučenje na Čolinom koncertu, jer je on bio sa suprugom, a gledao je i druge). Sreća pa je blizu Hrvatska, Slovenija, pa sam imao priliku da gledam istinske muzičke spektakle da ih ne nabrajam, a imao sam i sreću da odem puno dalje od ovih prostora i pogledam vrhunske koncerte, kao npr. Bruce Springsteena na Hyde Parku 2009. godine. Koncert najavljen u 19:00 h i počeo je tačno u sekundu i trajao puna 3 sata. Bina je bila sasvim obična, light show i dva velika video zida da oni koji su skroz nazad mogu vidjeti,ali zato enrgija kojom su prašili, savšeno usviran E Street band i savršeno ozvučenje i zvuk su učinili da bude istinski spektakl. Možda i najbolji Live band ikada. Bruce Springsteenu And E Street Bandu nisu potrebna nikakva čuda od pozornice i vizuelni efekti da bi napravili sepktakl, jer sama njihova svirka je spektakl. O kulturi ponašanja na tom koncertu je suvišno trošiti riječi. Za 3 sata koliko je trajao koncert u toj silnoj masi te niko nije ni očešao, a kamo li da te gurne ili stane na nogu krivo pogleda. Pravo se komotno osječaš i možeš da uživaš. Ono što me je impresioniralo je savršeno regulisan saobraćaj, nikavog zatvaranja istog ni blokade. Nikakve gužve nije bilo i poslije koncerta u sekundi smo izašli iz Hyde Parka, sjeli na bus i kući i manje vremena nam je trebalo nego npr kad izađete sa Koševa ili Zetre i do Skerličeve po auto. Kada bi ovi koji su otišli na Koševo imali priliku da odu vani i pogledaju neki istinski muzički spektakl bilo da je riječ o stadionskom koncertu, dvoranskom ili klupskom, nikad im ne bi palo napamet da više ikada odu gledati Dinu Merlina i slične. Mogli bi naši muzičari,a i policija da odu vani da vide kako se poštuje publika i kako se poštuju oni koji ne idu na koncert,a zadese se za vrijeme istog u saobraćaju pored lokacije održavanja.
Naravno srazmjerno velicini drzava za Bruca je cuo citav svijet ali u umjetnickom smislu nista spektakularno ...
Meni su nabolji koncerti bili oni sa kojih sam sutra dan prebrojavao modrice.
Nazalost takvih svirki vise nema.. danas na punk svirkama omladina stoji i snima s mobitelima..
- zateznistub
#900 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
U_kost wrote:Čovjek je trgovac, ima robu koju nudi, kome se sviđa stane pogleda, upita za cijenu, ako odgovara kupi, ako mu se ne sviđa produži dalje. Tu priča završava.