Konacno nesto tacno - pricas mi pricusizifinho wrote:Pričam ti pričuhajd ti nastavi lijepiti avione, to je tvoj domen, ostavi ove velike i ozbiljne stvari za ljude koji su se tome posvetili. Nije to za tebe.
čuj teorija evolucije samo teorija, čovjek nastao od majmuna, šta sve neću pročitati.
Drago mi je da ti razmišljaš izvan knjiga, siguran sam da si uspješan u životu, ako ikad slete alieni ti ćeš im biti potparol
E pa, da mi se ti ne bi morao naprezati u pokusajima razumijevanja onoga sta ja napisem, ja cu tebi fino sve to sad posloziti bukvalno onako kako i mislim, i kaoo ti jedino shvatas. Onda ostaje da vidim na koji nacin ces to sve izvrnuti
Dakle, evolucija - cinjenicno stanje samo po sebi, tj. evolucija je dokazana u tom smislu da je postojala i postoji, kao i neke nase genetske veze s nekim predacima. Ono sto se tice teoretskog dijela su jos uvijek nepoznate rupe u nekim evolucionim periodima.
Majmuni - ne znam za tebe, ali ja sigurno nisam nastao/evoluirao od njih. Isto mislim i za ostatak covjecanstva, tj. ljudi, tj. Homo sapiensa. Ostaje pitanje na koje ja ne znam odgovor, ali posto si ti genijalni naucnik i sve to znas, nadam se da ces mi odgovoriti od cega smo tacno mi evoluirali u ovo danas. Naravno, odgovor mora biti hronoloski i sa preciznim dokazima.
Karikatura vanzemaljca - dobra karikatura na temu nekih teorija da smo nastali od majmuna bez necije pomoci.
Dinosauri - sta reci, a da ti opet ne shvatis krivo.... Sve sto si ti napisao o stanju na planeti nakon asteroida znam i ja. Gledali smo iste dokumentarce.
Anatomija - nisam sisguran u cemu si me ispravljao po ovom pitanju, pa ako moze podsjecanje...?
Fiziologija - ista stvar...?
Biohemija - takodjer
Fizika - osim brzine svjetlosti, gdje me uopste nisi ispravio, nego samo rekao da ono sto sam inicijalno napisoa nije tacno, a ja se onda ispravio, sta jos oko fizike...?
Na kraju, posto si ti strucnjak za fiziku, da li bi mi mogao brzinski rijesiti jedan balisticki problemcic....?
Mozda jeste tema komedija, i slazem se da ima sege metarbelfy wrote:dozeru, tema je komedija i na dosta mjesta navlaci smijeh na lice. samo de dinatiiimana ispravi ovu starost svemira. ona me nesto bode u oko.
A koju starost svemira zelis - minimalnu, koju sam vec naveo, ili onu maksimalnu pretpostavljenu od 15 milijardi, ili onu NASA-inu koja je nesto manja?
Ovdje se zaista moze samo nasmijati jer - svaka starost koju navedemo je i dalje samo pretpostavka, ne cinjenica.