Novi rat

Locked
ULTRAK

#876 Re: Novi rat

Post by ULTRAK »

cetnicki vojvoda o Izetu Nanicu na Srbijanskoj televiziji:

https://www.youtube.com/watch?v=Nt7nUX2qO8Y

:bih:
VCorp

#877 Re: Novi rat

Post by VCorp »

breuer wrote:
VCorp wrote:Predlazem sveopćoj populaciji forumaša da ove trollove koji pričaju kako bi bježali i zabijaju glavu u pijesak dok ne vide šta im se radi pred nosom nazivamo NOJEVI. Oni nisu shvatili poentu teme koja nema nikakve veze s huškanjem na rat već etničkim jedinstvom Bosnjaka i hipoetetickim planovima o spasavanju njhovih glava, familija,prijatelja, kuća i gradova. Svima idu na živce huskaci na rat, prvom meni koji sam bio u njemu ali vi i dalje ne želite sagledati širu sliku umjesto da poslušate koji savjet koji vam može spasiti glavu. Samo mi živite u magli, nisam ništa drukčiji bio od vas, volio sam i volim i danas sve ljude iz bivše nam države ali za razliku od ovih wannabe hipster neoliberalista platio sam cijenu kao i na hiljade i hiljade mojih sunarodnjaka.

Govorite da bi bjezali ? Imao sam priliku, nije mi žao što sam bio i ostao. Meni ne treba vaša zahvalnost ali da imalo poštujete ljude zbog koji ste vi danas živi a oni mrtvi i invalidi ne bi tu pisali takve stvari. Možda jeste pametni što bi otišli ali to ne briše činjenicu da bi ostavili sve što je vaše na cijedilu kao što ne briše ni činjenicu da ste kukavice. Znam da će se sad javiti horde onih koji će to opravdavati ali to je istina, to je činjenica. Ljudi se vraćali od Amerike do Njemačke da pomažu Bosni a vi tu pričate kako su svi budale i da bi otišli. Idite ali onda nemojte ni pametovati o ratu :izet:
Bjež ba :D Išao bih i najmanje što bih radio jeste pametovao o ratu, zanima me samo moje vlasništvo i ono što mi pripada, ostalo mrka kapa :oops:
Kakva si ti onda ličnost ako ti ne znače ništa tvoj rođaci, prijatelji, komšije i grad ? Niko ti ne brani da ideš, evo ja sam devet godina vani pa bih se opet vratio da pomognem jer znam kako sam se osjećao dok su ljudi oko mene išli, dok su granatirali po mojoj zgradi a opet su mnogi ljudi koji su godinama vani bili došli da nam pomognu što je mene tjeralo da ostanem jer sam smatrao tad da je to ispravno kao što i sad smatram. Momci od 18 godina su prelazili preko SAO Krajine riskirajući glave da dođu i pomognu nam, čak mnogi nisu bili ni rođeni u Bosni.

Je li ti sad očekuješ da kažem kako si ti fin i da je to lijepo što bi ti pobjegao i što ti smatraš da smo mi s takvim razmisljanjem budale ? Hoces da kazem da to nije tvoj rat dok ti budu granatirali grad i klali tvoje komšije ?

Ne pada mi napamet, s tim bih pljunuo na sve te ljude koji su sa mnom dijelili zadnji komad budjavog kruha i cigaru, koji su drhtali sa mnom po hladnoći, koji su ranjavani, čije su kuće popaljene do temelja a mnogima su braća poginula pred našim očima. Vi mlađe generacije se prvo morate naučiti poštovanju.

To što je tebi sjeban život i država 20 godina poslije ne znači da to predstavlja Bosnu. To je odraz besposličarskih naroda, kukavica koji piju kafe umjesto da uzmu stvar u svoje ruke i izađu na proteste. To je slika i prilika uhljeba. Moja Bosna nije ni Alija, ni Dodik, ni Bakir ni SDA, ni entiteti. Vi mladji to nećete shvatiti nikad jer niste vidjeli tu lijepu stranu Bosne. Moja Bosna je kad bi me mati ujutro probudila s mirisom kafe, kad sam s prijateljima ganjao cure, druzio se sa svima, nocivao na mojoj lijepoj Uni, osjećao se dobrodosao od Cazina do Bijeljine, pjevao i budio se u nekom poštovanju i ljubavi, Sve se to kroz par mjeseci prekinulo ali nisam drzao pusku u rukama ni za Aliju, ni za njegove tekbire i govna političarska već da preživim i da opet imam sve to što mi i danas mnogo znači.

To šta ćeš ti sa životom uraditi je tvoja lična stvar ali nemaš pravo da obezvrijeđuješ nešto o čemu nisi sekunde promislio a kamoli dozivio. Ti ces u slucaju novog rata ( kojeg niti prizeljkujem i ko god ga zeli da bog da mu u kući bio ) živjeti sa odlukama koje odabereš, vjeruj mi neće ti biti tako jednostavno kao što tu piskaraš ali ćeš se kao i tona mojih prijatelja čitav život zapitkivati da li je bilo pravedno otići i ostaviti nekog svog prijatelja i rođaka kao mene oni, pa mi se poslije hoće iskupiti jer im je nekima žao ali uvijek im odgovaram da je to bilo i prošlo jer ne želim više da pate zbog toga psihicki jer je dosta patnje našem narodu.

Nadam se da nikad nećeš morati doći do toga da o tome moraš odlučivati jer vjeruj mi da bi te to izjedalo do kraja života. Osim ako si medju rajom rečeno, šupčina pa te stvarno nije briga ni za šta. Takvi najbolje i prođu, eno ti dinastije Izetbegović.
red evil

#878 Re: Novi rat

Post by red evil »

VCorp wrote:Predlazem sveopćoj populaciji forumaša da ove trollove koji pričaju kako bi bježali i zabijaju glavu u pijesak dok ne vide šta im se radi pred nosom nazivamo NOJEVI. Oni nisu shvatili poentu teme koja nema nikakve veze s huškanjem na rat već etničkim jedinstvom Bosnjaka i hipoetetickim planovima o spasavanju njhovih glava, familija,prijatelja, kuća i gradova. Svima idu na živce huskaci na rat, prvom meni koji sam bio u njemu ali vi i dalje ne želite sagledati širu sliku umjesto da poslušate koji savjet koji vam može spasiti glavu. Samo mi živite u magli, nisam ništa drukčiji bio od vas, volio sam i volim i danas sve ljude iz bivše nam države ali za razliku od ovih wannabe hipster neoliberalista platio sam cijenu kao i na hiljade i hiljade mojih sunarodnjaka.

Govorite da bi bjezali ? Imao sam priliku, nije mi žao što sam bio i ostao. Meni ne treba vaša zahvalnost ali da imalo poštujete ljude zbog koji ste vi danas živi a oni mrtvi i invalidi ne bi tu pisali takve stvari. Možda jeste pametni što bi otišli ali to ne briše činjenicu da bi ostavili sve što je vaše na cijedilu kao što ne briše ni činjenicu da ste kukavice. Znam da će se sad javiti horde onih koji će to opravdavati ali to je istina, to je činjenica. Ljudi se vraćali od Amerike do Njemačke da pomažu Bosni a vi tu pričate kako su svi budale i da bi otišli. Idite ali onda nemojte ni pametovati o ratu :izet:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ako bi ne daj Bože zaratilo trebamo shvatit da ne ratujemo za Bakira, Komšića... već ratujemo za BiH. Ja sam uvijek bio mišljenja da u BiH ima itekako potncijala ali ga mi nne znamo iskoristit to jest nećemo, previše smo lijeni. Neće se kafa sama popit.
daddy-kool

#879 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

Mister Yes wrote:

U Novom Pazaru Bošnjaci su 90%. Jel i to naše ili je srbijansko?
Mađari u Vojvodini većina na trećini teritorije. Jel ta teritorija Mađarska ili srbijanska?

Antwerpen se nalazi u Belgiji. Da li je Valonski?
Može biti i Trebinje većinsko kinesko naselje, ali to ne znači da treba pustiti da se otcijepi iz BiH. Treba razlučiti očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta od etničkog čišćenja i širenja lebensraum-a.
Danguba

#880 Re: Novi rat

Post by Danguba »

red evil wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ako bi ne daj Bože zaratilo trebamo shvatit da ne ratujemo za Bakira, Komšića... već ratujemo za BiH. Ja sam uvijek bio mišljenja da u BiH ima itekako potncijala ali ga mi nne znamo iskoristit to jest nećemo, previše smo lijeni. Neće se kafa sama popit.
Za BiH se ratuje dok ne pocnu padati granate i kada ti pocnu meci zujati iznad glave. Tada zaboravis majku Bosnu i pocnes razmisljati o vlastitoj glavi.
Svi oni koji su neozbiljno shvatili prosli rat i nadali se svom merhametluku i dobrim odnosima sa komsijama, vecinu danas jos traze po grobnicama. Rijetko su bas komsije dolazile(a desavala se i ta drskost). Uvijek su proturali one ''sa strane''.
Ako ces ga cekati na kucnom pragu, budi spreman i na ono najgore. Bolje je izaci iz svog dvorista pa se ganjati sa njima.
Ovdje su sve opcije otvorene. Od sporadicnih incidenata koje ce SIPA kontrolisati do onoga najgoreg. Ako krkan iz Laktasa prezivi sve ovo, ne uspavljujte se, pitanje je vremena kada ce opet pokusati zaljuljati gladne mase.

Sve ce se ovo izlomiti u narednom periodu jer su cetnici istjerani na cistac(pale maske) i prijeti im mogucnost da se obje stolice izmaknu. Oni koriste ovu rezoluciju i Sud i Tuzilastvo samo kao izgovor. Njima je cilj da u ovoj guzvi pokusaju nadoknaditi Kosovo sa manjim entitetom. Nisu ni svjesni da time stvaraju kontra efekat jer svijetu pokazuju gdje je pogrijesio davajuci Srbima bilo kakvu autonomiju.
ULTRAK

#881 Re: Novi rat

Post by ULTRAK »

Danguba wrote:
Sve ce se ovo izlomiti u narednom periodu jer su cetnici istjerani na cistac(pale maske) i prijeti im mogucnost da se obje stolice izmaknu. Oni koriste ovu rezoluciju i Sud i Tuzilastvo samo kao izgovor. Njima je cilj da u ovoj guzvi pokusaju nadoknaditi Kosovo sa manjim entitetom. Nisu ni svjesni da time stvaraju kontra efekat jer svijetu pokazuju gdje je pogrijesio davajuci Srbima bilo kakvu autonomiju.
Ovo je apsolutno istina. Ono taktiziranje je proslo. Vucic je godinama gradio neku diplomatiju i zapad mu je sa par poteza skinuo masku i izbacio ga iz politickog takta. Ne preostaje im nista vise zato se svasta moze ocekivati.
madner

#882 Re: Novi rat

Post by madner »

Nije opste tesko naloziti ljude da napadaju, problem je nauciti ljude da to urade.

Sa solidnom pripremom, RS bi se pregazio kao plitak potok. Bez solidne pripreme, who knows.
sumirprimus

#883 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

bez pripreme ko duboki potok..
a ako dje zapne zbog lohinje bice ko gnojnica. :D
svaka slicnost sa stvarim mejstima je slucajna i namjerna ..
Opetja033

#884 Re: Novi rat

Post by Opetja033 »

madner wrote:Nije opste tesko naloziti ljude da napadaju, problem je nauciti ljude da to urade.

Sa solidnom pripremom, RS bi se pregazio kao plitak potok. Bez solidne pripreme, who knows.
Slazem se. Vrlo lahko se mogu ih zbiti oko Banja Luke, Bijeljine i Trebinja. Tri enklave na tri kraja drzave. Ne moras ni ulaziti vojno u te gradove (sa okruzenjem).
dječak sa šibicama

#885 Re: Novi rat

Post by dječak sa šibicama »

Dodik se otcjepljuje vec 15 godina.

Sta je vama ljudi, taj kokosar samo tako moze privuci glasace i podrsku naroda, vidi da je poceo padati na zadnjim izborima izgubio predsjednistvo i zamalo i RS, ekonomija propada kao i Federaciji, sta mu drugo preostaje nego preko svoje avazkutije RTRS plasiti svoj narod mudzahedinima, islamom, ustasama, svaki dan na RTRS ili je emisija o Jasenovcu ili je emisija o "opasnostima ISIL-a u Republici Srpskoj" i tako u krug.

U realnom svijetu, dobija po prstima cak i od Nikolica koji je pod pritiskom medjunarodne zajednice. Nasli ovog nekakvog Slobinog debila Vulina pa ga vodaju po "zapadnim srpskim zemljama" da im pruza kao podrsku.

A od price o referendumu, pade knjiga na dva slova, organizovace referendum o radu tuzilastva BiH. Drugim rijecima, cmizdr cmizdr jope sude Srbe a nista Hrvate i Muslimane, smrc.
madner

#886 Re: Novi rat

Post by madner »

Ama moze se i uci u grad. Sa vise nego solidnom pripremom. :D
sumirprimus

#887 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

jednostavnija forma od cmizdr cmizdr je kme kme .. :zzzz:
madner

#888 Re: Novi rat

Post by madner »

Problem sa Miletom je sto ga je strah za vlastitu kozu, zna da ce biti iza resetaka u roku dvije godine ako bude opozicija.

Referendum o Tuzilastvu je vjesto izabran jer napada
a) sve odluke OHR poslje Deytona.
b) negira nadleznost drzave o tjelu.

Ako RS ima pravo da o tome odlucuje, zasto ne o samostalnosti?
sumirprimus

#889 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

nista ja cu kupit ondaK one neutronske bombe,djecko dje si reko da ih ima? :D
Mister Yes

#890 Re: Novi rat

Post by Mister Yes »

daddy-kool wrote:
Mister Yes wrote:

Mađari u Vojvodini većina na trećini teritorije. Jel ta teritorija Mađarska ili srbijanska?

Može biti i Trebinje većinsko kinesko naselje, ali to ne znači da treba pustiti da se otcijepi iz BiH. Treba razlučiti očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta od etničkog čišćenja i širenja lebensraum-a.
Ko priča o odcjepljenje bilo koga i bilo čega? Nema mijenjanja državnih granica i to je valjda svakome jasno? Kada bi se dozvolilo mijenjanje državnih granica i odcjepljenja nijedna država u evropi ne bi bila mirna. Nikakvo odcjepljenje nije opcija i to zna i Dodik i svako imalo inteligentan. Ovdje je samo pitanje nadležnosti to jest u ovom konkretnom slučaju Suda i Tužilaštva BiH. Te naravno priče o ratu pri čemu ja kažem da neće biti dovoljno ljudi koji bi napadali u situaciji kada postoji entitetska linija. Trebinje jeste u BiH ali nije u Federaciji i glupo je očekivati od građana Federacije da napadaju RS kada 90% nas nema nikakav osjećaj da je to naš entitet. Jeste dio naše države ali nije naš entitet.
dosadnistemnogo

#891 Re: Novi rat

Post by dosadnistemnogo »

Nije opste tesko naloziti ljude da napadaju, problem je nauciti ljude da to urade.

:lol: :lol: :lol:

udri mujo u daire heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjjjjjj

:run:
dječak sa šibicama

#892 Re: Novi rat

Moze on organizovati i referendum o uzgoju malina, ali rezultati istoga ni po cemu nisu obavezujuci.

U demokratskom svijetu i demokratskim drzavama, referendumi su cesta pojava, ali ih organuzuje drzava. Ako ga nije organizovala drzava, moze Mile rezultate okaciti macku o rep.
ULTRAK

#893 Re: Novi rat

Post by ULTRAK »

madner wrote:Ama moze se i uci u grad. Sa vise nego solidnom pripremom. :D
Tesko je kada ljudi brane svoj kucni prag. Uci u BL bi bilo tesko osim ako se ista ne isprazni prije u nekoj traktorijadi. Tu bi bilo i pritiska MZ da se ne ulazi u BL. Sa druge strane izlazak na Trebevic i zauzimanje teritorija iza Trebevica je lagan poduhvat jer tamo ne zivi niko ili skoro niko a veliki je teritorij u pitanju. Cijela Romanija, Jahorina itd. Plus sto postoje predizpozicije za takvu akciju. Ukoliko se kontrolisu vrh Trebevica i Bjelasnice moze se gadjati bukvalno svaki kvadratni metar od Lukavice do Romanije and beyond.A kada te neko uvijek moze po glavi pogoditi ; onda je odbrana nemoguca. Zato je bilo tako bitno zauzeti Zuc.
breuer

#894 Re: Novi rat

Post by breuer »

madner wrote:Nije opste tesko naloziti ljude da napadaju, problem je nauciti ljude da to urade.

Hoćeš reći "naložiti" ljude?! :D Ne znam kad su sad svi heroji što se 95.te stade, moglo se brate tad nastavit rokat, sad bi već 20 godina živjeli u Republici BiH :bih:
dječak sa šibicama

#895 Re: Novi rat

Ultrak zapeo za Trebevic, daj neka se neko popne na onaj toranj i izvjesi zastavu sa ljiljanima, samo njemu za ljubav.
sumirprimus

#896 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

Mister Yes wrote:
daddy-kool wrote:
Mister Yes wrote:

Ko priča o odcjepljenje bilo koga i bilo čega? Nema mijenjanja državnih granica i to je valjda svakome jasno? Kada bi se dozvolilo mijenjanje državnih granica i odcjepljenja nijedna država u evropi ne bi bila mirna. Nikakvo odcjepljenje nije opcija i to zna i Dodik i svako imalo inteligentan. Ovdje je samo pitanje nadležnosti to jest u ovom konkretnom slučaju Suda i Tužilaštva BiH. Te naravno priče o ratu pri čemu ja kažem da neće biti dovoljno ljudi koji bi napadali u situaciji kada postoji entitetska linija. Trebinje jeste u BiH ali nije u Federaciji i glupo je očekivati od građana Federacije da napadaju RS kada 90% nas nema nikakav osjećaj da je to naš entitet. Jeste dio naše države ali nije naš entitet.
kako ste ono rekli za definicju? :D
dosadnistemnogo

#897 Re: Novi rat

Mister Yes wrote:[
:thumbup: to je to

a vidis ti sta internet ratnici pisu :D , panjevi u glavama, prazni dzepovi jbg ...dje ste internet ratnici, dajte plan ofanzive da se i odbrana priprema :mrgreen: :D :lol:

Ima li igdje u planu mogucnost da VRS uleti u Sarajevo, ili je to nemoguca opcija :mrgreen: :lol: :D :-D :-)
sumirprimus

#898 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

dječak sa šibicama wrote:Ultrak zapeo za Trebevic, daj neka se neko popne na onaj toranj i izvjesi zastavu sa ljiljanima, samo njemu za ljubav.
ma kaki ljiljani,garant radi za nekog kome treba dobar relej. :D
Novak20

#899 Re: Novi rat

Post by Novak20 »

Trebali bi se prvo dogovoriti ko će po inostranstvu skupljat zlato i pare za rat. Za taj posao nikada nije rano. Prijavljujem se dobrovoljno. :D
dosadnistemnogo

#900 Re: Novi rat

sumirprimus wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ultrak zapeo za Trebevic, daj neka se neko popne na onaj toranj i izvjesi zastavu sa ljiljanima, samo njemu za ljubav.
ma kaki ljiljani,garant radi za nekog kome treba dobar relej. :D
za MTEL :mrgreen: :mrgreen: dodikovac :lol: :lol: :lol:
Locked