Novi modeli

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
gtc

#876 Re: Novi modeli

Post by gtc »

direstraits0078 wrote:
ado-šampion wrote:Pa ako me vec vuces za jezik, plus sto je Astra njemacko auto koje ce se kroz eksploataciju pokazati kao kvalitetnije i pouzdanije. :)
Baš njemačko? :lol:

D2XX :roll:
Da, njemacko :D
Cak su toliko dobri da GM D2XX koristi i u svim svojim ostalim modelima globalno, kad vec vuces za jezik i pokusavas reci da je nisu razvijali u Opelu ;)
Opel razvija D2XX, E2XX, G2XX.... tj. sve sto koriste :D
direstraits0078

#877 Re: Novi modeli

Post by direstraits0078 »

amar1994 wrote:
madner wrote:Budimo realni, Francuzi su tesko smece.

Ja ne mogu da se odlucim koje smece da kupim zeni, sve u pet deka. :D
clio 0,9 Tce :mrgreen:
Ali s švapCkim kumulatorom.
amar1994

#878 Re: Novi modeli

Post by amar1994 »

:lol: :lol:
direstraits0078

#879 Re: Novi modeli

gtc wrote:
direstraits0078 wrote:
ado-šampion wrote:Pa ako me vec vuces za jezik, plus sto je Astra njemacko auto koje ce se kroz eksploataciju pokazati kao kvalitetnije i pouzdanije. :)
Baš njemačko? :lol:

D2XX :roll:
Da, njemacko :D
Cak su toliko dobri da GM D2XX koristi i u svim svojim ostalim modelima globalno, kad vec vuces za jezik i pokusavas reci da je nisu razvijali u Opelu ;)
Opel razvija D2XX, E2XX, G2XX.... tj. sve sto koriste :D
Nece biti. D2XX je pretezno razvijena u svaba, ali ne potpuno. S obzirom na prodajne brojke bjuika, ševroljeta i ostalih klonova, svabe imaju veoma malo veze s istim. Platforma je razvijena za amere, ankl sem kad naredi, svabo uradi. Jos od cetres i neke.
madner

#880 Re: Novi modeli

Post by madner »

Pa ne ide to tako, Opel je u biti razvojni centar za GM. Ostali se malo pitaju, ako koriste te platforme.
530i

#881 Re: Novi modeli

Post by 530i »

madner wrote:Pa ne ide to tako, Opel je u biti razvojni centar za GM. Ostali se malo pitaju, ako koriste te platforme.
Da, mnogi primjeri to potvrđuju. Ovi ljubitelji hrđavih šporeta zvanih opel haman u klasi tdi fanatika.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#882 Re: Novi modeli

Post by mali_milojica »

Da puno se Opel tu pita. Amer naredi da naprave platformu za dosta auta u grupaciji,koja su vecinom Americka i na tu platformu nabiju Insigniju ili Astru koji na kraju budu tezi 200kg u prosjeku od konkurencije.
gtc

#883 Re: Novi modeli

Post by gtc »

direstraits0078 wrote:
Nece biti. D2XX je pretezno razvijena u svaba, ali ne potpuno. S obzirom na prodajne brojke bjuika, ševroljeta i ostalih klonova, svabe imaju veoma malo veze s istim. Platforma je razvijena za amere, ankl sem kad naredi, svabo uradi. Jos od cetres i neke.
Delta 2 je bila tako razvijena prvenstveno za americko trziste pa smo svi vidjeli kako je slavno funkcionisala u Astri J koja je bila prevelika i preteska. D2XX je primarno radjena za Astru. Naravno da se u vidu imalo globalno trziste, ali ista stvar je i npr sa MQB pa su je razvili isto tako Njemci, a ne Amerikanci ;)
Odredjene komponente platforme se testiraju npr i u Indiji, Koreji, Australiji i razvijaju, ali Opel Group tu ipak ima zadnju rijec i vodi sve to...
gtc

#884 Re: Novi modeli

Post by gtc »

direstraits0078 wrote: Nece biti. D2XX je pretezno razvijena u svaba, ali ne potpuno. S obzirom na prodajne brojke bjuika, ševroljeta i ostalih klonova, svabe imaju veoma malo veze s istim. Platforma je razvijena za amere, ankl sem kad naredi, svabo uradi. Jos od cetres i neke.
Delta 2 je bila tako razvijena prvenstveno za americko trziste pa smo svi vidjeli kako je slavno funkcionisala u Astri J koja je bila prevelika i preteska. D2XX je primarno radjena za Astru. Naravno da se u vidu imalo globalno trziste, ali ista stvar je i npr sa MQB pa su je razvili isto tako Njemci, a ne Amerikanci ;)
Odredjene komponente platforme se testiraju npr i u Indiji, Koreji, Australiji i razvijaju, ali Opel Group tu ipak ima zadnju rijec i vodi sve to...
direstraits0078

#885 Re: Novi modeli

gtc wrote:
direstraits0078 wrote: Nece biti. D2XX je pretezno razvijena u svaba, ali ne potpuno. S obzirom na prodajne brojke bjuika, ševroljeta i ostalih klonova, svabe imaju veoma malo veze s istim. Platforma je razvijena za amere, ankl sem kad naredi, svabo uradi. Jos od cetres i neke.
Dounćju giv mi nou bjuik end d forin karz absərd. Boj aj vona gou daun in ə silver astraševrolej. :lol:

Lijepo je imati san, ali realnost je takva da se svapCki opel tu pita koliko i andjelina merkel hoce li poslati negdje avakse... Kako tata kaze, tako klepnu usima, sastave pete i trcecim korakom. Jen-dva, astru novu pravim ja... :D
madner

#886 Re: Novi modeli

Post by madner »

530i wrote:
madner wrote:Pa ne ide to tako, Opel je u biti razvojni centar za GM. Ostali se malo pitaju, ako koriste te platforme.
Da, mnogi primjeri to potvrđuju. Ovi ljubitelji hrđavih šporeta zvanih opel haman u klasi tdi fanatika.
Fulio si koju deceniju, sad je kritika da su preteska auta. Odavno ne hrdjaju.

Jer jako je to bitno, mada imaju jace motore, ali opet jako bitno. :D
Bakir1

#887 Re: Novi modeli

Post by Bakir1 »

Nekada su teski, debeli, spori i tromi bili trazeni :mrgreen:
Zasto li se fordina i hopl ne isticu sa ponosom kao vau vau :mrgreen:
madner

#888 Re: Novi modeli

Post by madner »

direstraits0078 wrote:
gtc wrote:
Dounćju giv mi nou bjuik end d forin karz absərd. Boj aj vona gou daun in ə silver astraševrolej. :lol:

Lijepo je imati san, ali realnost je takva da se svapCki opel tu pita koliko i andjelina merkel hoce li poslati negdje avakse... Kako tata kaze, tako klepnu usima, sastave pete i trcecim korakom. Jen-dva, astru novu pravim ja... :D
Jah, jer Opel nema smisla za kompakt platformu sa prednjim pogonom. :D
direstraits0078

#889 Re: Novi modeli

Lukt đast lajk betmobil. :D
Lolobrigida

#890 Re: Novi modeli

Post by Lolobrigida »

Kae da nema Audija, BMW-a, Mercedesa i VW-a, Opel bi bio najbolje njemačko auto!

:D
direstraits0078

#891 Re: Novi modeli

Lolobrigida wrote:Kae da nema Audija, BMW-a, Mercedesa i VW-a, Opel bi bio najbolje njemačko auto!

A đe' Ford, i on je ŠvapCki? :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#892 Re: Novi modeli

Post by konektovan »

Nedavno, jedan moj kolega se naljutio na mene, kad sam mu rekao da ford nije njemacko auto, konkretno radilo se o fordu mondeo mk 1. :mrgreen:
amar1994

#893 Re: Novi modeli

Post by amar1994 »

zato sam otiso u :mrgreen:
Image
:lol:
sad ozbiljno,imao astru G od 2006 do 2014 nikad me nije izdala,sticajem okolnosti nije legla J,ali jest zato kosoka :D :D
Lolobrigida

#894 Re: Novi modeli

Post by Lolobrigida »

direstraits0078 wrote:
Nisam htio da spominjem Forda, jer će se onda potegnuti rasprava koliko Fordom teče arijevskog kabla :D
madner

#895 Re: Novi modeli

Post by madner »

Jah, sav inzinjerski dio posla odrade u Russelsheimu i opet nisu Njemci.

Ako Wehrmachtu nije bio problem sto je GM vlasnik, ne vidim sto bi vama. :D
direstraits0078

#896 Re: Novi modeli

Lolobrigida wrote:
direstraits0078 wrote:
Nisam htio da spominjem Forda, jer će se onda potegnuti rasprava koliko Fordom teče arijevskog kabla :D
Bitno je da je kumulator ŠvapCki, ostalo manje vise. Akumulator ne mora biti bas ŠvapCki, ali je pozeljno da je ugradjen u svabiji, ili eventualno u Ceskoj, i tamo Elba protice. Doduse, ne zovu je tako, ali ipak...

Sav inzinjerski posao odrade u Rüsselsheimu? :oops: Sve dok je ovaca, nece falit vune.
citroen xm

#897 Re: Novi modeli

Post by citroen xm »

Lolobrigida wrote:Kae da nema Audija, BMW-a, Mercedesa i VW-a, Opel bi bio najbolje njemačko auto!

Ili: Da nije Forda, Opel bi bio najgore auto. :-D
madner

#898 Re: Novi modeli

Post by madner »

Tsk, pa platformu Astre i Insignije Opel razvija za cijeli GM.

Russelsheim jeste razvojni centar, osim Insignije nista se ne proizvodi tu.
gtc

#899 Re: Novi modeli

Post by gtc »

madner wrote: Fulio si koju deceniju, sad je kritika da su preteska auta. Odavno ne hrdjaju.

Jer jako je to bitno, mada imaju jace motore, ali opet jako bitno. :D

Halo Madner, i to je isfuralo vise, sad je nova kritika, ali eto ipak to nije Njemacko nego Americko, jer jos uvijek niko druge mane nije nasao Astri :D
Sorry, mozda AutoBild kaze da Golf ima veci gepek xD
madner

#900 Re: Novi modeli

Post by madner »

Nasao sam ja, ukinuli su bruku opcija da bude laksa.

Meni nije smetalo sto je imala koju stoju vise. :D
Post Reply