Ma sve ja to znam, zato sam i napisao prethodni post.Tomahawk11 wrote:Jasta je, zato zimi gledamo Audije s celavim gumama (a kupljeni, naravno, na pushing ilitiga lizing).
Sve je to prividna sminka, napinjanje poput zabe, a nema se za kifle.
Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
-
almir90
#876 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
-
prog321
#877 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Tacno tako.almir90 wrote:
A, što se tiče ovih kukača na stanje o državi, što bale po cijele dane po forumu i fejsu kukajući, a niko nikada nije ništa uradio da se stanje promijeni na bolje. Pa, zemljaci, da bi bilo bolje, treba krenuti od sebe, mijenjati sebe i boriti se za sebe, i to kasnije samo širiti na veći krug ljudi i skupljati takve osobe oko sebe.
Nedavno sam dugogodisnjeg jarana nogirao jer je kmecao o zivotu i patnjama koje ima nakon sto ga je zena ostavila.
Slusao kuknjavu jednu sedmicu, drugu, trecu. Proslo mjesec, poceo drugi mjesec on opet kuka o jebenoj zeni ( a picke pun grad).
Blokirao ga na fejsu, viberu i ne javljam se na telefonske pozive.
Nek se jebe i on i bivsa mu. Nece mene zamotavati u crnjak
- 2002
#878 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
huxley wrote:Četvoročlana porodica, na mjesečnom nivou,
Auto, 1000 km mjesečno, gorivo 160
Bugatti Chiron se voza a sve se nema?
-
Tuzla111
#879 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Iskreno, nemam neki veliki krug poslovnih poznanstava ali je plan definitivno da se radi nesto sa strancima. Zena ima zelju da radi part time sa nekim stranim organizacijama pa ne znam koliko je to ostvarivo ali mislim da je moguce. Sto se tice mene mozda neka online radnja kao mogucnost iako ja imam nekih poslovnih planova za Bosnu o kojim je tesko sad pricati ovako dok se ne uvidi situacija detaljno. Definitivno cu ostaviti dio novca za neki pokusaj biznisa.almir90 wrote:@Tuzla111
Ja da sam na tvom mjestu, i da se planiram vratiti u BiH, ja bih to pokušao na neki svoj način. Budući da si već tamo, radiš i poznaješ svijet, zašto ne pokušaš naći neke poslovne partnere s kojima možeš sarađivati iz BiH. Mislim na to, da nađeš gore nekoga za koga ćeš nešto proizvoditi, ili odrađivati neke poslove putem interneta, totalno je nebitno, ali da imaš izvor prihoda i dalje iz Amerike. Ja da sam na tvom mjestu, i već gore sa određenim poznanstvima, tako bih pokušao, više bih gledao da poslovno ostanem na američkom tržištu, gdje imaš veliki broj ljudi kojima možeš prodati i kvalitet. Kod nas je postalo globalno sijelo, daj svega, i nek ne košta više od marke.
A, što se tiče ovih kukača na stanje o državi, što bale po cijele dane po forumu i fejsu kukajući, a niko nikada nije ništa uradio da se stanje promijeni na bolje. Pa, zemljaci, da bi bilo bolje, treba krenuti od sebe, mijenjati sebe i boriti se za sebe, i to kasnije samo širiti na veći krug ljudi i skupljati takve osobe oko sebe. Ako mislite da vi zaslužujete da neko umjesto vas stavi svoju glavu na panj i potpiše vlastitu smrt, da bi uveo 'red' u ovoj državi, onda to i ne zaslužujete. Tako da, mante više se patetike, jadikovanja i kukanja, ili se sami potrudite da nešto promijenite, ili jednostavno prihvatite da vi ne želite promjene, čim niko ništa ne radi na tome.
Svi smo navikli na ovo kritkovanje stanja u Bosnu, imam milion primjera gdje ljudi zive mnogo bolje nego ovdje vecina naroda, a opet kukaju, to nije nista novo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#880 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
To ko ona studentska....cimer otkako ga je ostavila djevojka samo slusa Tonyja Cetinskog. Pocela i meni nedostajati njegova bivsaprog321 wrote: Tacno tako.
Nedavno sam dugogodisnjeg jarana nogirao jer je kmecao o zivotu i patnjama koje ima nakon sto ga je zena ostavila.
Slusao kuknjavu jednu sedmicu, drugu, trecu. Proslo mjesec, poceo drugi mjesec on opet kuka o jebenoj zeni ( a picke pun grad).
-
Tuzla111
#881 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Koliko vidim, realna racunica je 2000KM za neki minimalan normalan zivot. Iltiga srednja klasa.
- Dr. Kuca
#882 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Meni i zeni 1600 KM mjesecno potrebno. Npr prosli mjesec nam je trebalo toliko, nekad nam treba i manje.
-
prog321
#883 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Inace ne mogu negativne tipove. Vjecite placipicke.
A on je bio okej dok nije to sa zenom. Sad je pola onog covjeka. Kmeci kao djecak.
A on je bio okej dok nije to sa zenom. Sad je pola onog covjeka. Kmeci kao djecak.
-
almir90
#884 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Šta da ti kažem, i ja sam u zadnjih mjeseci krug sve više smanjivao, ne mogu ljudi koji me bacaju u depresiju i unazađuju. Svi mi imamo probleme, ali treba raditi na tome da se to riješi, a ne samo nešto čekati, i čekati, i čekati, a usput samo kukati.prog321 wrote: Tacno tako.
- pustopoljina
#885 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
ako imas svoj stan/kucu- i 1500 je dosta za sve, nekad manje, nekad vise, pa bude i za ekstra troskove.Tuzla111 wrote:Koliko vidim, realna racunica je 2000KM za neki minimalan normalan zivot. Iltiga srednja klasa.
-
almir90
#886 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Najbolje ti je dok si tamo da pokušaš stupiti u kontakt, da se raspituješ šta bi mogao. Ja samo navodim prijedlog šta bih ja uradio. I ja planiram krenuti u privatne vode, a primarno bih volio naći saradnika na inostranom tržištu, a domaće tržište koristiti kao dodatno.Tuzla111 wrote: Iskreno, nemam neki veliki krug poslovnih poznanstava ali je plan definitivno da se radi nesto sa strancima. Zena ima zelju da radi part time sa nekim stranim organizacijama pa ne znam koliko je to ostvarivo ali mislim da je moguce. Sto se tice mene mozda neka online radnja kao mogucnost iako ja imam nekih poslovnih planova za Bosnu o kojim je tesko sad pricati ovako dok se ne uvidi situacija detaljno. Definitivno cu ostaviti dio novca za neki pokusaj biznisa.
Svi smo navikli na ovo kritkovanje stanja u Bosnu, imam milion primjera gdje ljudi zive mnogo bolje nego ovdje vecina naroda, a opet kukaju, to nije nista novo.
- ultima_palabra
#887 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Za koliko ljudi?pustopoljina wrote:ako imas svoj stan/kucu- i 1500 je dosta za sve, nekad manje, nekad vise, pa bude i za ekstra troskove.Tuzla111 wrote:Koliko vidim, realna racunica je 2000KM za neki minimalan normalan zivot. Iltiga srednja klasa.
-
sumirprimus
#888 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Dr. Kuca wrote:Meni i zeni 1600 KM mjesecno potrebno. Npr prosli mjesec nam je trebalo toliko, nekad nam treba i manje.
i kome ba ja da budem zavidan ?
-
sumirprimus
#889 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
drug tuzla111 nas trola,ajde druze priznaj... 
cuj part time job... da si reko any job pa da te sVatimo
cuj part time job... da si reko any job pa da te sVatimo
- Dr. Kuca
#890 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
sumirprimus wrote:Dr. Kuca wrote:Meni i zeni 1600 KM mjesecno potrebno. Npr prosli mjesec nam je trebalo toliko, nekad nam treba i manje.![]()
i kome ba ja da budem zavidan ?
![]()
Ne kontam?
-
sumirprimus
- pustopoljina
#892 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
3-4 gdje su djeca sitna. ima familija gdje zena ne radi, muz radi i zive na svom od tih para i stignu sve i nigdje nisu fukara, sredjuju kucu, vrt oko kuce...polako, taman da se necim zanimaju.ultima_palabra wrote:Za koliko ljudi?pustopoljina wrote:ako imas svoj stan/kucu- i 1500 je dosta za sve, nekad manje, nekad vise, pa bude i za ekstra troskove.Tuzla111 wrote:Koliko vidim, realna racunica je 2000KM za neki minimalan normalan zivot. Iltiga srednja klasa.
-
sumirprimus
#893 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
milja i po za 4ro je puko prezivljavanje da se ne lazemo.
- madner
#894 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Sa oko 5000 se zivi zaista pristojno, osim ako su rate kredita velike. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#895 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ima ljudi koji guraju i sa manje od milje i po.
Pricamo o modelu 4-oclane porodice.
Samo, prioriteti se opasno suzavaju u tom slucaju.
-
sumirprimus
#896 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
tacno tako, onda je i 5 malo.madner wrote:Sa oko 5000 se zivi zaista pristojno, osim ako su rate kredita velike.
ne znam sta pokusavaju s ovim dezinformacijama.
konformizam sta li vec.
- pustopoljina
#897 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
meni fakat ne izgledaju tako. ali fakat. i nisu jedni od onih da se pokazu, makar kljukuse jeli.
ali ona cifra iz clanka je u svakom slucaju prenapuhana.
pa za one pare za dvije godine stednje iste cifre dobijes novo gradsko auto, a platis u gotovini.
ali ona cifra iz clanka je u svakom slucaju prenapuhana.
pa za one pare za dvije godine stednje iste cifre dobijes novo gradsko auto, a platis u gotovini.
-
sumirprimus
#898 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
pa ne pricamo onda o pristojnom zivotu nego o prezivljavanju?Tomahawk11 wrote:Ima ljudi koji guraju i sa manje od milje i po.
realno...
- ultima_palabra
#899 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ma samo oni znaju kako im je. 1500 meni samom znalo biti knap.pustopoljina wrote: 3-4 gdje su djeca sitna. ima familija gdje zena ne radi, muz radi i zive na svom od tih para i stignu sve i nigdje nisu fukara, sredjuju kucu, vrt oko kuce...polako, taman da se necim zanimaju.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#900 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Hmmm...poseban akcent na drugi dio recenice.madner wrote:Sa oko 5000 se zivi zaista pristojno, osim ako su rate kredita velike.
On...sudski policajac, cca 2000
Ona...isto sudski policajac, takodje cca 2000
Ali, krediti ubise.
Njemu ostane 20 KM od plate.
Njoj nekih 7-8 stoja. I oni bi novi kredit