Pa i jesu Bugari, ne znam ni sam što bi im bilo frka?radostan dan wrote:poslije općenja, nema rikverca.
nek se utope bugarima, ako im je frka...
Makedonija
-
breuer
#876 Re: Makedonija
-
sumirprimus
#877 Re: Makedonija
ii onda se pitate sto su svi pobjegli iz juge..a juga bila ko bog..radostan dan wrote:vasila ringova u dinamu...sumirprimus wrote:na stranu uvijek i svima neprilagodjeni albanci, interesuje me sta tacno srbi zamjeraju makedoncima?
nedas mi ni da pitam cojka s mirom...
ccc jes posesivan.
-
sumirprimus
#878 Re: Makedonija
e ovom ja...breuer wrote:Pa i jesu Bugari, ne znam ni sam što bi im bilo frka?radostan dan wrote:poslije općenja, nema rikverca.
- AleksoMKD
#879 Re: Makedonija
Hvala ti kolega.radostan dan wrote: vidjeli smo po stomacima...prvo pupak, pa onda opasač.
želim ti svako dobro, i mir, druže...
Inace medju grupom koja se predala je i jedan koji je inace policajac u Kumanovu
Ne znam stvarno.sumirprimus wrote:na stranu uvijek i svima neprilagodjeni albanci, interesuje me sta tacno srbi zamjeraju makedoncima?
nije im mrsko njesra u makedoniji,i nije problem i niz vodu pustit?
aleks dje puklo?
Cesto putujem sluzbeno (pa i privatno) krox ex-Yu i uvek super prolazim kad ljudi cuju da sam Makedonac, nekako ko da smo svima prijatelji (valjda pomaze sto nismo pucali po nikome), vise me nerviraju Grci i Bugari sa grckim "Skopjanos" i bugarskim "Edin narod" ali sa "nasima" nikad nisam imao problema.
Verovatno u nacionalistickim krugovima nam se ljute jer smo napustili Jugoslaviju ali realno ono sto smo mi napustili vise nije bilo Jugoslavija. Sa nase tocke gledista naravno.
Isto tako mislim da je Kiro Gligorov izigrao najbolje sto je mogao u tim okolnostima. Posle njega je sve go kurac.
- AleksoMKD
#880 Re: Makedonija
Ne zelimo da budemo Bugari, ne zelimo da budemo ni Juzni Srbi. Samo zelimo da nas ostave na miru.sumirprimus wrote:e ovom ja...breuer wrote:Pa i jesu Bugari, ne znam ni sam što bi im bilo frka?radostan dan wrote:poslije općenja, nema rikverca.
On the other hand, ovo mi je najbolja kontra kada mi neko kaze da smo mi Istocni Bugari (puuuno redje Juzni Srbi). "Tacno, mi smo Bugari/Srbi ali ne zelimo to vise biti. Sta to kaze o vama?"
Posle ovoga svaka debata prekine
-
radostan dan
#881 Re: Makedonija
breuer wrote:Pa i jesu Bugari, ne znam ni sam što bi im bilo frka?radostan dan wrote:poslije općenja, nema rikverca.
ne zna čovjek kako da se postavi i šta da odgovori, a da zadovolji postavljače pitanja...
krene se sa pričom - srbi im ne daju crkvu...objasniš.
onda ide - srbi nisu dobri sa makedoncima...objasniš -
da nije bilo makedonaca (i rumuna), one sankcije srbiji od 92. do 95./96. bile bi 350 puta teže. hrana, cigarete, gorivo, šverc tajni, šverc javni, šverc državni, otvoreno prepakiranje proizvoda državnih preduzeća iz srbije - pakovanje u makedonsku ambalažu i prodaja dalje...sve to ide uz amin državnog vrha makedonije. o pomoći i odnosu običnih makedonaca - da ne pričam.
dalje - srbi imaju teritorijalne pretenzije prema makedoniji...napišeš fino - ako im je frka i misle da im nema spasa, nek se uvale bugarima, pošto znam da ne mogu grke očima vidjeti.
i na kraju opet ne valjaš - ahaaa, pustićeš ih niz vodu...
pa jbt...
-
sumirprimus
#882 Re: Makedonija
hehehehehehe,mislim da nije svima isto smijesno... 
-
sumirprimus
#883 Re: Makedonija
pa samo se povuces iz diskusije,jer realno,radio ne radio svira ti radio ak me razmes...radostan dan wrote:
ne zna čovjek kako da se postavi i šta da odgovori, a da zadovolji postavljače pitanja...
krene se sa pričom - srbi im ne daju crkvu...objasniš.
onda ide - srbi nisu dobri sa makedoncima...objasniš -
da nije bilo makedonaca (i rumuna), one sankcije srbiji od 92. do 95./96. bile bi 350 puta teže. hrana, cigarete, gorivo, šverc tajni, šverc javni, šverc državni, otvoreno prepakiranje proizvoda državnih preduzeća iz srbije - pakovanje u makedonsku ambalažu i prodaja dalje...sve to ide uz amin državnog vrha makedonije. o pomoći i odnosu običnih makedonaca - da ne pričam.
dalje - srbi imaju teritorijalne pretenzije prema makedoniji...napišeš fino - ako im je frka i misle da im nema spasa, nek se uvale bugarima, pošto znam da ne mogu grke očima vidjeti.
i na kraju opet ne valjaš - ahaaa, pustićeš ih niz vodu...
pa jbt...
-
radostan dan
#884 Re: Makedonija
pa jesi tražio da ti srbin odgovori? doduše, ja sam tek 50 posto...sumirprimus wrote:ii onda se pitate sto su svi pobjegli iz juge..a juga bila ko bog..radostan dan wrote:vasila ringova u dinamu...sumirprimus wrote:na stranu uvijek i svima neprilagodjeni albanci, interesuje me sta tacno srbi zamjeraju makedoncima?
nedas mi ni da pitam cojka s mirom...
ccc jes posesivan.
a ti si aleksa pitao?
aleksa makedonca tretiraš kO srbina, a ovamo radostan dan hegemonista?
skoncentriši se, jebem mu miša...
jeS to slušO? da se nije kiro javio?pa samo se povuces iz diskusije,jer realno,radio ne radio svira ti radio
-
sumirprimus
#885 Re: Makedonija
ne, pitao sam druga makedonaca,kad me bude interesovalo misljenje nekog ili neceg iz srbije,srbijansko,odem na temo o srbiji i pitam...
po obicaju nista novo, i jos dobijem pride i lekciju
a aleksu tretiram ko forumasa iz makedonije,momka oseb priseb, momak regulara ...
po obicaju nista novo, i jos dobijem pride i lekciju
a aleksu tretiram ko forumasa iz makedonije,momka oseb priseb, momak regulara ...
-
radostan dan
#886 Re: Makedonija
joj, oprosti molim te... 
- LBVIEW
#887 Re: Makedonija
Ko nije prespavao zadnjih 20-tak godina nema se cemu cuditi- i 90- tih su legitimnu vladu u BIH prisiljavali na pregovore sa teroristickim bandama koje su osmislile i sprovele genocid.Samo sto je to za takve poput tebe bila "legitima" teznja naroda i otpor "preglasavanju".Ono,kad vec druge prozivas za nedosljednost, a EU jeste sve drugo do dosljedna,"pometi" prvo svoje dvoriste.Duka Dizel wrote:Sramotno ponašanje i stavovi EU prema krizi u Makedoniji me uopšte ne čude.
Još jednom će na videlo izaći sva perfidnost, licemerje i dvostruki standardi.
Traže od Makedonaca da konstruktivno rešavaju političku krizu, iako je u pitanju najklasičniji obračun sa terorističkim bandama.
Jebem im majku svima...počevši naravno od Hansa Holcijusa, pa nadalje....
Last edited by LBVIEW on 12/05/2015 12:22, edited 2 times in total.
-
sumirprimus
#888 Re: Makedonija
kakav ti i hegemonija,ti zajebavas,dakle zajebant...radostan dan wrote:joj, oprosti molim te...
-
Duka Dizel
#889 Re: Makedonija
Ruku na srce, ona ratna vlada BiH je bila sve, samo ne legitimna.LBVIEW wrote:
Ko nije prespavao zadnjih 20-tak godina nema se cemu cuditi- i 90- tih su legitimnu vladu u BIH prisiljavali na pregovore sa teroristickim bandama koje su osmislile i sprovele genocid.Samo sto je to za takve poput tebe bila "legitima" teznja naroda i otpor "preglasavanju".Ono,kad vec druge prozivas za nedosljednost, a EU jeste sve drugo do dosljedna,"pometi" prvo svoje dvoriste.
To je bila suštinski, samo vlada bošnjačkog naroda u BiH.
Pak, aktuelna vlada u Makedoniji jeste legitimna.
Ali nećemo u off
-
radostan dan
#890 Re: Makedonija
nisam, ozbiljno ovako mislim...ako im je frka, ako bude bilo stani-pani, jbg...valjda će im bugari pomoći, ali će vjerovatno tu pomoć debelo naplatiti.sumirprimus wrote:kakav ti i hegemonija,ti zajebavas,dakle zajebant...radostan dan wrote:joj, oprosti molim te...
elem, dok se šta nije desilo, a nadamo se da neće, da prezentujem forumu jenu mnogo ubavu pesnu, najubaviju što moje uši čuše u zadnjih 3-4 godine, možda i više -
https://www.youtube.com/watch?v=iztEs7-NgxY
alekso, vjeruješ li u mogućnost političkog dogovora, a da se pri tom ne smanje ovlasti države makedonije?
čitam njemačke vijesti, nisu baš sjajne ni za vlast, a ni za državu, po pitanju dosadašnjih ingerencija...
- LBVIEW
#891 Re: Makedonija
Stavljo ti ruku na srce ili ne,vlada jeste bila legitimna za sve osim za sumnjake i njihove mentore na Dedinju,necemo sad prekrajati historijske cinjenice kako vama pase.Vi onako bez razloga popili onoliko rezolucija UN-a i sankcije?Druga je stvar sto EU prstom nije mrdnula kako bi sprovela iste i sto su bile "mrtvo slovo na papiru". To isto licemjerstvo vidimo i u Makedoniji.Duka Dizel wrote:Ruku na srce, ona ratna vlada BiH je bila sve, samo ne legitimna.LBVIEW wrote:
Ko nije prespavao zadnjih 20-tak godina nema se cemu cuditi- i 90- tih su legitimnu vladu u BIH prisiljavali na pregovore sa teroristickim bandama koje su osmislile i sprovele genocid.Samo sto je to za takve poput tebe bila "legitima" teznja naroda i otpor "preglasavanju".Ono,kad vec druge prozivas za nedosljednost, a EU jeste sve drugo do dosljedna,"pometi" prvo svoje dvoriste.
Ali nećemo u off
Inace,tu tipicnu pocetnicku pricu mozes prosipati po onim vukohebinskim forumima gdje mit i laz kotiraju bolje od historijskih cinjenica.
- Putnik ali stvarno
#892 Re: Makedonija
Da zakljucimo vlada je bila legitimna, a sad sto su se Srbi, Hrvati, I snage APZB, ko manje ko vise borili protiv Vojske te vlade je drugi par rukava.LBVIEW wrote:Stavljo ti ruku na srce ili ne,vlada jeste bila legitimna za sve osim za sumnjake i njihove mentore na Dedinju,necemo sad prekrajati historijske cinjenice kako vama pase.Vi onako bez razloga popili onoliko rezolucija UN-a i sankcije?Druga je stvar sto EU prstom nije mrdnula kako bi sprovela iste i sto su bile "mrtvo slovo na papiru". To isto licemjerstvo vidimo i u Makedoniji.Duka Dizel wrote:Ruku na srce, ona ratna vlada BiH je bila sve, samo ne legitimna.LBVIEW wrote:
Ali nećemo u off
Inace,tu tipicnu pocetnicku pricu mozes prosipati po onim vukohebinskim forumima gdje mit i laz kotiraju bolje od historijskih cinjenica.
B & S ovde dele zajednicki sentiment zbog mogucnosti raspada zemlje. Zajdnicko im je da su se borili protiv raspada zemlje.
Jedni protiv raspada Jugoslavije, a drugi protiv raspada BiH.
H su u principu za raspad svega sem Cro und D, tako da su malo off, zato inace uobicajeni & welcome komentari koji "pojacavaju" B argumente u S vs B plodnim diskusijama, sada deluju dosta komicno.
Otherwise business as usual.
Osim internih slavenskih oralnih natjecaja, bilo bi zgodno cuti od german sprehera sta kazu Njemci u originalu ?
Last edited by Putnik ali stvarno on 12/05/2015 12:59, edited 2 times in total.
-
Duka Dizel
#893 Re: Makedonija
LBVIEW wrote:
Stavljo ti ruku na srce ili ne,vlada jeste bila legitimna za sve osim za sumnjake i njihove mentore na Dedinju...
Nah...bili oni šumnjaci ili ne, zna se koga su Srbi iz BiH birali na izborima.
Ako njih nije bilo u toj BiH vladi, onda ona nikako nije mogla biti legitmna, bez obzira šta o tome mislili Amerikanci, Nemci,Turci i Peruanci.
Legitimitet dolazi iznutra, a ne spolja.
Pitaj učiteljicu.
- AleksoMKD
#894 Re: Makedonija
Nemci zele da momentalna vlast ode.radostan dan wrote: alekso, vjeruješ li u mogućnost političkog dogovora, a da se pri tom ne smanje ovlasti države makedonije?
čitam njemačke vijesti, nisu baš sjajne ni za vlast, a ni za državu, po pitanju dosadašnjih ingerencija...
Nemacka ambasada je "sugerirala" ostavku Gruevskom odkako si izasle one bombe (snimke razgovora gde premijer sa ministrima razgovara o potkupu za tendere i slicne lepote) a i stvarno nisu normalni. Vi ne znate koliko je mladih napustilo Makedoniju, i to uglavnom mladi parovi.
Ja stvarno dovodim u pitanje legitimnost zadnjih izbora jer su objavljene snimke kako ministarka unutrasnjih bukvalno kroz smeh govori kako je teklo "glasanje" tako da.....
Ali dok je par Gruevski - Ahmeti zajedno nece biti nista od predvremenih ili ostavki. Nadam se samo velikoj izlaznosti na sledece izbore jer je dosadasnja apatija i neizlazak kontraproduktivna.
Znam da ce i sledeci krasti i pisati po sirotinji ali ovi sada su nadmasili sve predhodne.
-
KENJAC
#895 Re: Makedonija
Zanimljivo mi je ovo povlecenje paralela izmedju BiH , MKD i Kosova. A jos mi je zanimljivije posmatrat gdje se smiju a gdje ne povlaciti te paralele.
-
llull
#896 Re: Makedonija
Vjerovali ili ne srbi vise zamjere crnogorcima nego makedoncima, msm da samo ovdje ljudi misle da srbi imaju problem sa makedoncima, a realno ni teritorijalnih pretenzija nemaju ka makedoniji.
Iskreno nikada nisam cuo, a imam godina sasvim dovoljno da neki srbin svojata nesto na jugu bivse nam domovine. Ok, Kosovo je druga prica tu su manje vise svi slozni da jeste srpsko ali je otudjeno da li silom ili natalitetom...
Po meni se mnogi forumasi bas puno drze stereotipa o srbima, sada su sasvim drugacija vremena ... Mladi u Zagrebu svrsavaju na Beograd i imaju zelju da izlaze tamo, mladi iz Srbije lude za hrvatskim primorjem a i jedni i drugi otkidaju na sarajevski cevap...
Ovo je bio bas off...
Bas sam se jutros maloprije sa drugaricama iz Skoplja, stari im je penzionisani oficir. Kazu da se kod njih prica da drzava ima hrabrosti da rijesi problem separatista na sjeveru to bi lako rijesila, ali plase se zbog vlasti jer je svaka vlada vec godinama na staklenim nogicama ...
Iskreno nikada nisam cuo, a imam godina sasvim dovoljno da neki srbin svojata nesto na jugu bivse nam domovine. Ok, Kosovo je druga prica tu su manje vise svi slozni da jeste srpsko ali je otudjeno da li silom ili natalitetom...
Po meni se mnogi forumasi bas puno drze stereotipa o srbima, sada su sasvim drugacija vremena ... Mladi u Zagrebu svrsavaju na Beograd i imaju zelju da izlaze tamo, mladi iz Srbije lude za hrvatskim primorjem a i jedni i drugi otkidaju na sarajevski cevap...
Ovo je bio bas off...
Bas sam se jutros maloprije sa drugaricama iz Skoplja, stari im je penzionisani oficir. Kazu da se kod njih prica da drzava ima hrabrosti da rijesi problem separatista na sjeveru to bi lako rijesila, ali plase se zbog vlasti jer je svaka vlada vec godinama na staklenim nogicama ...
-
sumirprimus
#897 Re: Makedonija
a sad jeno ozbiljno pitanje,burek medju ajvarima koji je?i imal takvog?makedonski naravno 
- AleksoMKD
#898 Re: Makedonija
Ono sto vi zovete burek mi zovemo vrtena pita i izgleda ovako:sumirprimus wrote:a sad jeno ozbiljno pitanje,burek medju ajvarima koji je?i imal takvog?makedonski naravno

A ono sto mi zovemo burek je ovo:
- bh.tornjak
#899 Re: Makedonija
grijesis kolega....nikakve mrznje ni prezira nemam.....samo iznosim cinjenice.llull wrote:Razumijem sve i mrznju i prezir ali ovoliku kolicinu izvala dugo nisam cuo... Hajde da zanemarimo srpske istoricare, ali jarane moj ne treba se gubiti i negiranju svega njihovog. Nije bas tako kao sto pises ili cak jos gore, mislis.
ni u kom slucaju nije sporan proboj solunskog fronta i zrtva srpske vojske....ono sto zelim reci je to da do toga nebi doslo bez ogromne podrske FRA,VB,GR,ITA i drugih
ne zaboravimo ucesce:
Francuske vojske:
30., 76., 57.,122., 156. pjesadijske divizije (pet divizija)
11., 16., 17, kolonijalne pjesadijske divizije (tri divizije)
1., 4., 8., africka regimenta (tri regimente) i 1. marokanska regimenta (ukupno cetiri) ili 180.000 vojnika ukupno
zatim VB:
10. (Irska) divizija, 22.,26.,27.,28., i 60.(Londonska)divizija (sest divizija ukupno) ili 120.000 vojnika ukupno
Grcka:
sa tri divizije (poslije je ukljuceno jos sest divizija) ili 135.000 vojnika ukupno
Italija:
tri brigade 35. divizije 42.000 vojnika
Rusija:
2. samostalna divizija
dok se Srpska vojska sastojala od:
Moravke, Jugoslovenske, Šumadijske, Timocke, Drinske, Dunavske i Konjicke divizije (ukupno sedam)
dakle, od 628.000 vojnika oko 150.000 je bilo u jedinicama srbijanske vojske od toga oko 20.000 iz ostalih krajeva (naknadno osnovane) Jugoslavije
Last edited by bh.tornjak on 12/05/2015 13:28, edited 2 times in total.
-
sumirprimus
#900 Re: Makedonija
auh bato,albanski lobi je mnogo jak...