WTFMister Yes wrote:Sumnjam da je Ivo imao neku plemenitu misao u tom slučaju. Ivo vjerovatno hoće reći isto ono što nam je Hafis ovdje govorio, to jest da u zapadnom dijelu ima Bošnjaka dok u istočnom nema Hrvata. I Hafis i mnogi drugi Hrvati na internet forumima konstantno guraju tu priču da je zapadni dio Mostara multietnički a da istočni to nije.cyprus wrote: Ne vjeruješ mi? Jesi li gledao Perspektivu? Jesi li vidio i čuo onog malog genijalca Ivu? Ne sjećaš se koji je to. To je onaj koji je rekao: “Mostar se dijeli na one koji su na jednoj strani i one koji su na obje strane” To je vjerojatno najgenijalnija rečenica koju sam ikad čuo o današnjem Mostaru. Je li ti shvaćaš što je on učinio? Malac je razbio nacionalistički ‘mi-oni’ kôd! Razbio im je sistem.
I zaista, kada se pogledaju rezultati izbora i uporede sa preliminarnim rezultatima popisa možemo napraviti ovakvu računicu:
I naravno to kada uporedimo sa stanjem prije rata dobijemo ovakvu računicu:Popisano 65.286 a stvarno prisutno manje od 60.000. Ali evo da zaokružimo i da kažemo da je stvarno prisutno 60.000.
Od tih 60.000 po rezultatima izbora 37.800 živi u zapadnom HVO dijelu a 22.200 živi u istočnom ABiH dijelu.
Zapadni Mostar
30.270 Hrvata, 6.986 Bošnjaka i 544 Srba
Istočni Mostar
21.470 Bošnjaka, 646 Hrvata i 84 Srba
Ukupno grad Mostar (naseljeno mjesto Mostar)
30.916 Hrvata, 28.456 Bošnjaka, 628 Srba
Sve u svemu u zapadnom dijelu grada (dio koji je bio pod kontrolom HVO-a) danas živi cca 30.270 Hrvata i 6.986 BošnjakaStanje prije rata:
Zapadni Mostar
17.080 Hrvata, 13.062 Bošnjaka, 8.229 Srba, 9.277 Ostalih (uglavnom Jugoslovena)
Istočni Mostar
12.867 Bošnjaka, 4.715 Hrvata, 5.913 Srba, 4.722 Ostalih (uglavnim Jugoslovena)
Bošnjaci su u zapadnom dijelu spali sa 13.062 na 6.986 to jest imaju -6.076
Hrvati su u istočnom dijelu spali sa 4.715 na 646 to jest imaju -4.069
U istočnom dijelu grada (dio koji je bio pod kontrolm ArmijeBiH) danas živi cca 21.470 Bošnjaka, 646 Hrvata
Za vjerovati je da je Ivo mislio upravo na to kada je rekao "Mostar se dijeli na one koji su na jednoj strani i one koji su na obje strane” jer pouzdano znam da oni imaju tu spiku "oni su nas protjerali a mi njih nismo". Uostalom to isto govori i Hafis ovdje.
Moram priznat da sam vrlo često zbunjen tvojim (često međusobno kontradiktornim) postovima i da za mene predstavljaš najveću misteriju ovog podforuma... Nikako ne mogu biti načisto da li si zaista Bošnjak nekonvencionalnih shvatanja, nebošnjak pod maskom Bošnjaka ili jednostavno trol... Zbog toga se često desi da odlučim da ti ne repliciram... A ako ti je namjera da zbuniš učesnike u forumskoj raspravi - onda mogu reći da si uspio