Bodkin wrote:Kontra ideje je definitivno. Nikakvo izbacivanje nije predvidjeno. Kakvo vrqcanje drahmi i devalvacija. A i da ne pricam kako na prvi znak krize pocne bujati nacionalizam pa u njemackim novinama krene kako su grci lijeni i zive od njemackih para, a u grckim kako je merkelova novi hitler. A nama su ovdje lekcije dijelili
Bas mi ih zbog tog nacionalizma i nije zao. Nemaju, ne rade, a misle da su najbolji i najpametniji.
Sto se Grci znaju se hvaliti i velicati, ne zna niko drugi. Nacionalizam i nadmocnost nad drugima se uci vec u skoli. Kad god sam pricao sa Grcima, samo sam slusao kako su oni izmislili ovo, kako su izmislili ono, kako imaju najljepsu prirodu, najbolje ljude, najkvalitetniju hranu, itd. Oni zive u tako iskrivljenom svijetu, da i ne kontaju da su ultra-nacionalisti i da konstantno ponizavaju sve druge.
I sada kad pricas sa vecinom Grka, reci ce ti da su svi drugi krivi za ovu situaciju, a da su oni jedini 100% u pravu. Ako ih ovo malo otrijezni i spusti na zemlju, bice dugorocno mnogo bolje za njih. Skromnost je vrlina koji Grci nemaju.