Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post Reply

Cije interese brani Fahrudin Radoncic?

Velikosrpske
142
20%
Velikohrvatske
14
2%
Vlastite kriminalne hobotnice
419
59%
Americke
21
3%
Njemacke
4
1%
Neke druge
38
5%
Sve nabrojane
71
10%

Total votes: 709

mg

#876 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by mg »

It_is_a_Leclerc wrote:Dakle, Saric u svom iskazu ni ne spominje Radoncica, stoga je vrlo zanimljiva ta tvrdnja da je njoj neko prijetio da ne cini nesto sto ionako nije uradila.

Kad vratis fil unazad, i ne ponasas se kao zlatna ribica, skontas da su Fahro i avaz preko noci pustili glasace niz vodu, kao i sve stavove, i od najjace opozicione stranke postali vlast u koaliciji sa SDA.

Nije to radi Bosne i Bosnjaka kako si ti shvatio i predstavljas.

Dobro je Fahro ucjenjen.

Poslije toga ide atak na Campare, ciju pozadinu vidimo ovih dana, kada izlaze optuzbe na racun SBB-a.

Imaju dva ishoda, ili pucanje iz koalicije i totalni rat, ili zataskavanje svega. Prva opcija mnogo izglednija, jer Campare ocigledno ne slusaju Bakira.
Nero Histrion

#877 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Nero Histrion »

breskic wrote:
Danguba wrote:Cim zagusti pucaju saopstenja i pravdanja. :-)

:izet:
Sto ? Bojis se za familijska uposlenja? Pa, jedino sa Fahrom cemo, za pocetak, unistiti jednim udarcem dvije muhe!

Zeljana ljiljana i hercegovackog Berlusconija Covica!
A onda?
BIH do i to Tokija i do Ankare i do Londona! BiH u srcu svima! :kiss: :bih:
Je l' to kaze Vrhovni Komandant?
Nero Histrion

#878 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Nero Histrion »

It_is_a_Leclerc wrote:Dakle, Saric u svom iskazu ni ne spominje Radoncica, stoga je vrlo zanimljiva ta tvrdnja da je njoj neko prijetio da ne cini nesto sto ionako nije uradila.
Saric je izjavila da ce postupiti kao i u prethodnom svjedocenju, tj. nece spominjati Radoncica, a ovima sto su vrsili pritisak je jako bitno da se Berlusconijevo ime ne spominje, pa su je ocigledno "blago" podsjetili na to, da se zena ne predomisli, ali nije htjela pristai na ostalo sto su od nje trazili u vezi sa Keljmendijem, Delalicem i Turkovicem.

Tako da je Vidovicka pokusala nesto, vjesta je fakat, ali ipak ni sudstvo nije naivno, jer je jasno da je Saricka izjavila kako ce svjedociti isto kao i ranije, tj. nece spominjati FaHraona.
Kako ce se Radoncic izvuci i hoce li ga Bakir do kraja gurnuti ili ce negdje napraviti novi sporazum da ne diraju jedan drugoga, ostaje da se vidi. Sve je to ista mafija.
Jadan ovaj narod, jad i bijeda.
JThomas

#879 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

i onaj veliki intervju sa ehlimanom prije nekoliko sedmica je ista stvar, pokušava turkoviću utrpati ubistvo delalića. rečenice iz tog intervjua su bukvalno po ovim istim tezama koje se sad spominju. a što mislim da ipak nije realno.
Thorgerson

#880 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Thorgerson »

Ajd Bake bio u sefu, skupljo vrece para, kompić sa arapčinama...i nekako moze proci...

Ali ovaj...pa jebote zivot njegov zivot je prepleten likovima poput keljmendija, delalica, turkovica i ostalih. :-)

Pa kako to da ti likovi nisu toliko umijesani u neciji drugi zivot...nego bas kod Fahra. I to ne da su samo onako slucajno povezani s njim, nego je sa nekima bio i u finim poslovnim vezama.

Ja samo znam gdje ima dima i ima i vatre.
ultima_palabra

#881 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Dobro su ga stisli, svaki dan iskoči neki kostur iz ormara. Ne vjerujem da mu ovo Bakir radi, ovo je neko malo jači.
JThomas

#882 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

pa ne bi ni tog postupka protiv keljmendija bilo da amerikanci nisu naredili. ovdje je bio ugledni građanin.
kamen spoticanja

#883 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by kamen spoticanja »

JThomas wrote:pa ne bi ni tog postupka protiv keljmendija bilo da amerikanci nisu naredili. ovdje je bio ugledni građanin.
dakle ruke za reforme osigurane a fahro politicki potrosen
zeleni marishu :D
Samprotivsviju

#884 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Samprotivsviju »

Thorgerson wrote:Ajd Bake bio u sefu, skupljo vrece para, kompić sa arapčinama...i nekako moze proci...

Ali ovaj...pa jebote zivot njegov zivot je prepleten likovima poput keljmendija, delalica, turkovica i ostalih. :-)

Pa kako to da ti likovi nisu toliko umijesani u neciji drugi zivot...nego bas kod Fahra. I to ne da su samo onako slucajno povezani s njim, nego je sa nekima bio i u finim poslovnim vezama.

Fahro je adrenalin junkie, stas voli ziviti zivot na ivici :D

Valjda sipa ili ko vec dok je prisluskivala ili pratila Keljemendija...ima sate i sate njegovih razgovora sa Fahrom, sam se upecao sto bi rekli
JThomas

#885 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

ako ima nema od juče, čovjek je već dvije i po godine na kosovu u pritvoru. ali se to čuva za pravi trenutak. cilj nije osuditi, cilj je politička korist.
hizo ramidovic

#886 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by hizo ramidovic »

pod mecanja proti posteni ugledni gradzana nemere bastako lahko proc fahra hoce neki sad dagazu jerhimje krivo stoje covijek napravijo toranj sasvoji deset prstiju istoima koki kaki hoce dastema avamabi pametnie bilo dase ufatite jal knjige jal lopate ida zaradite svoi toranj
Thorgerson

#887 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Thorgerson »

Samprotivsviju wrote:
Thorgerson wrote:Ajd Bake bio u sefu, skupljo vrece para, kompić sa arapčinama...i nekako moze proci...

Valjda sipa ili ko vec dok je prisluskivala ili pratila Keljemendija...ima sate i sate njegovih razgovora sa Fahrom, sam se upecao sto bi rekli
Inace sipa isto tako ima snimljeno sve zivo sto se tice keljmendija, sta je dogovarao i kako...

Pa bolan eto oni ne znaju da ih prisluskuju...jel bio ikakav snimak Turkovica eto? A sta je uradio covjek sve? Nigdje snimka, nigdje nista...pa nisu ovi krimosi toliko bas glupi.

:-)

Ti eto znas oni da ne znaju...

:run:
Nero Histrion

#888 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Nero Histrion »

hizo ramidovic wrote:pod mecanja proti posteni ugledni gradzana nemere bastako lahko proc fahra hoce neki sad dagazu jerhimje krivo stoje covijek napravijo toranj sasvoji deset prstiju istoima koki kaki hoce dastema avamabi pametnie bilo dase ufatite jal knjige jal lopate ida zaradite svoi toranj
Ovo cu shavtiti kao zescu satiru, inace :oops:

https://hr.wikipedia.org/wiki/Satira

satira - književni oblik u kojemu se kritički ismijava pojedinca, skupinu, državu ili vlast; cesto je korištena kao sredstvo političke borbe.

Satira je jedina izvorna rimska književna vrsta. Kvintilijan je rekao: Satura quidem tota nostra est (što u prijevodu znači: „Satura (odnosno satira) međutim potpuno je naša“).

U naske bi se reklo - mojne, ba, da te satare satira, Vrhovni Komandante! :D
hizo ramidovic

#889 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by hizo ramidovic »

Nero Histrion wrote:
Ovo cu shavtiti kao zescu satiru, inace :oops:

https://hr.wikipedia.org/wiki/Satira

satira - književni oblik u kojemu se kritički ismijava pojedinca, skupinu, državu ili vlast; cesto je korištena kao sredstvo političke borbe.

Satira je jedina izvorna rimska književna vrsta. Kvintilijan je rekao: Satura quidem tota nostra est (što u prijevodu znači: „Satura (odnosno satira) međutim potpuno je naša“).

U naske bi se reklo - mojne, ba, da te satare satira, Vrhovni Komandante! :D
kaka bola satira, ocemuti pricas mozdasi stjeo reknut satara atotije ona sikira stose sanjom meso sjece
Samprotivsviju

#890 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Samprotivsviju »

Thorgerson wrote:
Samprotivsviju wrote:

Inace sipa isto tako ima snimljeno sve zivo sto se tice keljmendija, sta je dogovarao i kako...

Pa bolan eto oni ne znaju da ih prisluskuju...jel bio ikakav snimak Turkovica eto? A sta je uradio covjek sve? Nigdje snimka, nigdje nista...pa nisu ovi krimosi toliko bas glupi.

:-)

Ti eto znas oni da ne znaju...

:run:
Jesu zato Gasija..cini mi se da su i tu Fahru nesto spominjali

Pustano je ovo vise puta na 60 minuta, sad jel ovo jedini ili ih je bilo vise..nemam pojma

U ovom drugom Fahru spominje

Last edited by Samprotivsviju on 15/01/2016 10:03, edited 1 time in total.
Banksy

#891 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

Dautbašić je uhapšen baš na dan kada je prijedlog o njegovom kandidiranju dostavljen u Vijeće ministara BiH.

Isto se dogodilo i Fahrudinu Radončiću kada se kandidirao za člana Predsjedništva BiH

Sarić u svojim izjavama koje je dala SIPA-i ne tereti ni Fahrudina Radončića ni Nasera Keljmendija

nema logike da optuženi od nje traže da mijenja iskaz kako bi zaštitili Radončića.

U izjavama koje je Sarić dala 2007. godine ne spominje ni Keljmendija ni Radončića u vezi ubistva Ramiza Delalića.

U kasnijim izjavama svjedokinja Sarić je navela kako Delalić nikada nije spominjao Radončića, te da nije poznavala njegovu suprugu.

svjedokinja Sarić se prva javila optuženima i od njih tražila određene usluge.
Montaža je očita, a radi je neko van SDA.

Realno, ovim koaliciju neće srušiti, ali će im zagorčati život i usporiti procese.
JThomas

#892 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

da je uhapšen neki drugi dan oni bi njega pustili. ali taj dan im je baš jedan nevin trebao... :mrgreen:
Banksy

#893 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

Da je uhapšen neki drugi dan, a ne na dan kad je prijedlog o njegovom kandidiranju dostavljen u Vijeće ministara BiH,
ili da se Radončićeva ''optužnica'' iz Prištine nije pojavila u javnosti baš na dan kad je predavao kandidaturu za Predsjedništvo,
svi bi bili ušutkani, pa danas ne bi bistrili teorije zavjere koje, vidim, svi bistre ..
dustaban

#894 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by dustaban »

Banksy wrote:
Dautbašić je uhapšen baš na dan kada je prijedlog o njegovom kandidiranju dostavljen u Vijeće ministara BiH.
Isto se dogodilo i Fahrudinu Radončiću kada se kandidirao za člana Predsjedništva BiH
Sarić u svojim izjavama koje je dala SIPA-i ne tereti ni Fahrudina Radončića ni Nasera Keljmendija
nema logike da optuženi od nje traže da mijenja iskaz kako bi zaštitili Radončića.
U izjavama koje je Sarić dala 2007. godine ne spominje ni Keljmendija ni Radončića u vezi ubistva Ramiza Delalića.
U kasnijim izjavama svjedokinja Sarić je navela kako Delalić nikada nije spominjao Radončića, te da nije poznavala njegovu suprugu.
Realno, ovim koaliciju neće srušiti, ali će im zagorčati život i usporiti procese.
U svemu ovome je najocitije Fahrino ukljucenje u koaliciju...
jao_situacije

#895 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

ja i dalje mislim da ga bakir kara i to sa smješkom, i da mu prodaje šuplju da to radi neko drugi sa strane
It_is_a_Leclerc

#896 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by It_is_a_Leclerc »

...dupli
Last edited by It_is_a_Leclerc on 15/01/2016 11:28, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#897 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by It_is_a_Leclerc »

Banksy wrote:Da je uhapšen neki drugi dan, a ne na dan kad je prijedlog o njegovom kandidiranju dostavljen u Vijeće ministara BiH,
ili da se Radončićeva ''optužnica'' iz Prištine nije pojavila u javnosti baš na dan kad je predavao kandidaturu za Predsjedništvo,
svi bi bili ušutkani, pa danas ne bi bistrili teorije zavjere koje, vidim, svi bistre ..
I ja sam tog misljenja.

Previse filmski sve ovo zvuci da bi bilo istina.

S tim sto bih ja ovdje iskljucio mogucnost da mu Amerikanci pakuju jer, kako znamo, legalno spijun- Johnatan Moore bio je jedan od najvecih zagovornika koalicije
kox

#898 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by kox »

JThomas wrote:da je uhapšen neki drugi dan oni bi njega pustili. ali taj dan im je baš jedan nevin trebao... :mrgreen:
:lol: :lol: Oplakah.
Nero Histrion

#899 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Nero Histrion »

Banksy wrote:

Tuziteljstvo navodi da postoje dokazi kako je Dautbasic prvi kontaktirao Saricku preko direktora farmaceutske firme Sabahudina Zuje . Saricka radi u toj firmi. Ovo vise niko ne spominje, samo se istice kako je sve montirano. Odjednom Vidovicka plasira da je Azra Saric prva kontaktirala ovo dvoje iz SBB-a. Tuzitelj navodi da postoje dokazi, datumi, razgovori, svjedoci. Ste je istina, sta laz?

Procitah nedavno kako je Zujo dao iskaz, nakon hapsenja ovo dvoje.

Ocigledno su neki pritisci na Saricku postojali.

Vidovicka je vjesta, to joj se mora priznati, ali ako psotoje dokazi, svjedoci, sta ce onda?

Radoncicu nista ne vjerujem, covjek koji je s kesom dosao u Sarajevo (ratno vrijeme!!!) i na posten nacin sagradio Toranj, to samo naivni mogu povjerovati.
Last edited by Nero Histrion on 15/01/2016 15:30, edited 1 time in total.
zenit dozic

#900 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by zenit dozic »

JThomas wrote:i onaj veliki intervju sa ehlimanom prije nekoliko sedmica je ista stvar, pokušava turkoviću utrpati ubistvo delalića. rečenice iz tog intervjua su bukvalno po ovim istim tezama koje se sad spominju. a što mislim da ipak nije realno.
Drug možeš li postat link od tog intervjua :?:
Ova me tema oko ove sapunice plaho interesuje :D
Post Reply