goran16v wrote:Sad ga samo mami svojoj mogu poslat'...crysis wrote:aha , pa ti ravnogorci posalju odgovor dzabe ste krecili.
Sarajevo u Ratu
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#876 Re: Sarajevo u Ratu
- Logovan
#877 Re: Sarajevo u Ratu
crysis wrote:aha , pa ti ravnogorci posalju odgovor dzabe ste krecili.
-
DIF354
#878 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
bilic wrote:E što se tice tih radova prije rata..... JNA
Ja sam tad radio u El. distribuciji tj. očlitavao struju --- Dobijem ja auto (fiču) negdje sredina 1991 godine da ocitam selo iza Lukavice , pa pored El tehničkog fakulteta do kraja ulice nekih 5 kilometara... Toplik ... Idem desno u selo jos 2 ili 3 kilometra zaboravio sam kako se zove..KLEK sad se sjetih ....... makadam vozim tih zadnjih 2 kilometra,,,
udzem u selo imam na spisku oko 40 kupaca ... Hodam ja tako dosao do kraja ispunio ja SVE OČITAO ....
KAD NA KRAJU SELA IDE PUT UZBRDO I MAŠINE RADE ,,, POSTAVLJAJU ASFALT .VOJSKE KO U PRICI .. OD VOZILA PA VOJNIKA..... Pridzem ja nekim seljanima ... reko h .. imal još kuča iza da očitam , kad sam več dovde dosao da šta ne preskoćim ... Ja ko zadnji LEVAT.
NEMA DALJE NISTA OVO PRAVE PUT PREMA JAHORINI neku kraticu. Idi ti sinko kući-....
TAJ PUT IM JE DOSTA KORISTIO U RATU ... I to su nam pred očima radili ... JBG
Ne lupaj,taj put nikada nije postojao.
To je samo seoski put asfaltiran tu u naselju.
Ka jahorini je tek 2010 napravljen onaj novi put,prije je bila samo šuma.
-
julisiz es grant
- dječak sa šibicama
#880 Re: Sarajevo u Ratu
Maljutka.Ripicipi wrote:
Sta ovo leti od 56 sec?
- trambusek88
#881 Re: Sarajevo u Ratu
1992 i 1993 je bila linija Katedrala-Alipašino polje. Sa 6-8 autobusa to je bio sav gradski prevoz. 1994 i 1995 je proradilo još nekoliko autobuskih i kombi linija. (A.most-Dobrinja, M.Dvor-Velešići, Latinska ćuprija-Jarčedoli, Baščaršija-Vratnik, Sutjeska-Hotonj itd...) Za vrijeme primirja kad je bio otvoren plavi put radila je i linija za Hrasnicu koju su održavali GRAS i Centrotrans. Karta je koštala 5DMkiki-miki wrote:@ dresdener78
Ako me pamćenje dobro služi,pošto si spomenuo autobus, '93 i '94 su vozili i autobusi od Čengić vile do Nardonog pozorišta.
Mislim da je ta linija Pozorište-Čengić vila išla kad su bili prekidi tramvajskog saobraćaja 1994 i 95
Krajem 1994 je proradila komercijalna linija Katedrala-Dobrinja na kojoj je radio bijeli minibus. U to vrijeme se jedino plaćao prevoz na toj liniji dok je na drugim linijama bio besplatan. U par navrata ta je linija bila jedina u funkciji, a jedne prilike je pala granata pored tog minibusa kod remiza, pa je bilo i ranjenih, ima negdje video tog događaja.
Ovdje u podforumu historija ima slika i klipova iz tog perioda
http://gradskiprevoz.freeforums.org/index.php
- sparky
#882 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Sad ti lupas. Put koji je asvaltiran 2010 napravljen je pocetkom rata kao alternativa cesti preko Osmica.DIF354 wrote:bilic wrote:E što se tice tih radova prije rata..... JNA
Ja sam tad radio u El. distribuciji tj. očlitavao struju --- Dobijem ja auto (fiču) negdje sredina 1991 godine da ocitam selo iza Lukavice , pa pored El tehničkog fakulteta do kraja ulice nekih 5 kilometara... Toplik ... Idem desno u selo jos 2 ili 3 kilometra zaboravio sam kako se zove..KLEK sad se sjetih ....... makadam vozim tih zadnjih 2 kilometra,,,
udzem u selo imam na spisku oko 40 kupaca ... Hodam ja tako dosao do kraja ispunio ja SVE OČITAO ....
KAD NA KRAJU SELA IDE PUT UZBRDO I MAŠINE RADE ,,, POSTAVLJAJU ASFALT .VOJSKE KO U PRICI .. OD VOZILA PA VOJNIKA..... Pridzem ja nekim seljanima ... reko h .. imal još kuča iza da očitam , kad sam več dovde dosao da šta ne preskoćim ... Ja ko zadnji LEVAT.
NEMA DALJE NISTA OVO PRAVE PUT PREMA JAHORINI neku kraticu. Idi ti sinko kući-....
TAJ PUT IM JE DOSTA KORISTIO U RATU ... I to su nam pred očima radili ... JBG
Ne lupaj,taj put nikada nije postojao.
To je samo seoski put asfaltiran tu u naselju.
Ka jahorini je tek 2010 napravljen onaj novi put,prije je bila samo šuma.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#883 Re: Sarajevo u Ratu
kad se sjetim rata
nepoznat lik zaglavi u našem haustoru zbog granatiranja prime ga ljudi ko svog...
a danas... danas braći i sestrama ljudi ne otvaraju vrata kriju se da nisu u kući
nepoznat lik zaglavi u našem haustoru zbog granatiranja prime ga ljudi ko svog...
a danas... danas braći i sestrama ljudi ne otvaraju vrata kriju se da nisu u kući
-
dragonz
#884 Re: Sarajevo u Ratu

02.05.1994 Dobrinja - ratni profiteri/bogataši
- vjesticanametli
- sorcerer
- Truba
#887 Re: Sarajevo u Ratu
eh ovuda sam u osnovnu išao 
- muha_sa
#888 Re: Sarajevo u Ratu
"moj" mostBlack swan wrote:eh ovuda sam u osnovnu išao
- karanana
#889 Re: Sarajevo u Ratu
a vidi mi komsiluka. mada je i poslije rata ista slika na mostu dugo bila. imas li vamo desno kospicarnu i druge objektice?
- sorcerer
#890 Re: Sarajevo u Ratu
nemam ,na ovo sam naletio na fb ,a bila je tu birtija neka u ratu,jednom sam jeo neke cevape tu ,mozda 94' ne sjecam se tacno 
- Truba
#891 Re: Sarajevo u Ratu
dakle... ožiljak na zgradi... drugi odozgo francuski i drugi od pumpe francuski...i dan danas se vidi
kako je to roknulo a ja sam bio u skroz drugoj zgradi
čitavo naselje je mislim u dimu bilo
ja bio u sobi spremao knjige od petog razreda i spremo se za šesti
koja naivnost
kako je to roknulo a ja sam bio u skroz drugoj zgradi
čitavo naselje je mislim u dimu bilo
ja bio u sobi spremao knjige od petog razreda i spremo se za šesti
- karanana
#892 Re: Sarajevo u Ratu
jest onde nesto veliko roknulo.
je li ova slika prije ili je vec roknulo? ne vidim, kao da vec ima rupa zakrpljena ciglom.
je li ova slika prije ili je vec roknulo? ne vidim, kao da vec ima rupa zakrpljena ciglom.
- Truba
#893 Re: Sarajevo u Ratu
ja mislim da ima jer je to bilo 92 a ovo je vjerovatno kasnije
-
dragonz
-
julisiz es grant
#895 Re: Sarajevo u Ratu
Ovo je jedan od najpotresnijih i najljepših dokumentaraca, o životu djece u opkoljenom Sarajevu.
Ujedno koristim priliku da po cijenu bana jebem mater svima koji tvrde da ovakvi filmovi podstiču na mržnju, jer nas kao eto podsjećaju na rat. Ko u ovom filmu nađe i zrno mržnje od strane ove bivše, prerano sazrele djece, je bolestan ili zlonamjeran.
Ujedno koristim priliku da po cijenu bana jebem mater svima koji tvrde da ovakvi filmovi podstiču na mržnju, jer nas kao eto podsjećaju na rat. Ko u ovom filmu nađe i zrno mržnje od strane ove bivše, prerano sazrele djece, je bolestan ili zlonamjeran.
- sorcerer
#896 Re: Sarajevo u Ratu
hvala legendo
svaki put kad pogledam ovaj film vratim se malo u moje pravo sarajevo i sjetim se prave raje ....
a ko tvrdi da podstice na bilo kakvu mrznju ,vjerovatno ima ozbiljnih problema..
svaki put kad pogledam ovaj film vratim se malo u moje pravo sarajevo i sjetim se prave raje ....
a ko tvrdi da podstice na bilo kakvu mrznju ,vjerovatno ima ozbiljnih problema..
- Truba
#897 Re: Sarajevo u Ratu
ja sam sva sreća bio samo do 14.11.1992.
kao da je jučer bilo kad se sjetim...
ne znam šta sam jučer radio
a 1992. se sjećam kao da je jučer bilo
i mirise i stripove i lošu hranu i plastiku iz bidona s vodom na suncu
i grah iz tegle kad neko pošalje
brr
kao da je jučer bilo kad se sjetim...
ne znam šta sam jučer radio
a 1992. se sjećam kao da je jučer bilo
i mirise i stripove i lošu hranu i plastiku iz bidona s vodom na suncu
i grah iz tegle kad neko pošalje
brr
- sorcerer
#898 Re: Sarajevo u Ratu
ja sam bio svo vrijeme i sjecam se skoro svakog dana i da mogu izbrisat cetnike i pucnjavu i granate sve ostalo bi ostavio kako jest ,ne bi mi smetao ni uzegli keks ,ni grah sto se kuhao 2 dana pa opet bio ko kikiriki,ni zuti grasak ,ni ona pegla haringa,ni omiljeni ikar .jeo bi s merakom sve te splacine sa svojom ratnom rajom........
- Logovan
#899 Re: Sarajevo u Ratu
Neka si ovo postavio da se malo podsjetimo.julisiz es grant wrote:Ovo je jedan od najpotresnijih i najljepših dokumentaraca, o životu djece u opkoljenom Sarajevu.