Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post Reply
daddy-kool

#876 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by daddy-kool »

Kada će treći?
Kada će referendum?

:D
mO k3

#877 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by mO k3 »

daddy-kool wrote:Kada će treći?
Kada će referendum?

Ti prespavao ??? Treći ima jedno 20 godina proglašen :mrgreen:
Dozer

#878 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Dozer »

Jes' vala...
Samo sto ih handre "cisti" i samo njihovi budzeti... Mada, i ovako se oni super snalaze...
kopijas34

#879 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by kopijas34 »

_BataZiv_0809 wrote:
I ti njemu spocitavas prepotenciju :izet:
Pa kako drugo nego to nazvati prepotencijom? Kada se hercegovac krene kurciti o nekom bogatstvu. Covijek prica o kozojebcima a najveci uzgajaci koza u ex-yu su uvijek bili hercegovci. To je poprilicno pateticno.

Kolko ja znam ti hercegovci su uvijek bili seljaci u ocima ljudi iz vecih gradova pa bilo to Sarajevo ili Zagreb. Ni jedni ni drugi ih nisu podnosili jer su ljudi tvrdoglavi, seljacki nastrojeni i primitvni. Njihov najveci grad je zapadni Mostar i time se ponose kao da je Honk Kong; a znamo kako su dobili taj zapadni Mostar...

Hafid je maskota ovog foruma. Lik je toliki papak da se to tesko moze rijecima opisati. Kada se samo sjetima kako je se poceo ponositi time sto "vozi mercedesa" i sto ima "visoku platu", sto je "doktor" ... Komedija cista. Jos kada pocne spominjati hercegovacke gigant ei industriju poput "Violete" . Sta covijek moze nego spasti sa stolice?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#880 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

kopijas34 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
I ti njemu spocitavas prepotenciju :izet:
Pa kako drugo nego to nazvati prepotencijom? Kada se hercegovac krene kurciti o nekom bogatstvu. Covijek prica o kozojebcima a najveci uzgajaci koza u ex-yu su uvijek bili hercegovci. To je poprilicno pateticno.

Kolko ja znam ti hercegovci su uvijek bili seljaci u ocima ljudi iz vecih gradova pa bilo to Sarajevo ili Zagreb. Ni jedni ni drugi ih nisu podnosili jer su ljudi tvrdoglavi, seljacki nastrojeni i primitvni. Njihov najveci grad je zapadni Mostar i time se ponose kao da je Honk Kong; a znamo kako su dobili taj zapadni Mostar...

Hafid je maskota ovog foruma. Lik je toliki papak da se to tesko moze rijecima opisati. Kada se samo sjetima kako je se poceo ponositi time sto "vozi mercedesa" i sto ima "visoku platu", sto je "doktor" ... Komedija cista. Jos kada pocne spominjati hercegovacke gigant ei industriju poput "Violete" . Sta covijek moze nego spasti sa stolice?
Sve da i je i tako, tebi to ne daje za pravo da napises onakav, skoro rasisiticki komentar.
Hafis

#881 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Hafis »

kopijas34 wrote:

To sto se ti pozivas na Neum te nece spasiti jer je to izuzetak. Da bi dosao iz Neuma u prvo BH porodiliste ides preko Makarske pa se pentras u planine pa silazis niz planine pa ulazis u BIH

:lol:
Hafis

#882 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Hafis »

Ono zna sve o Neumu...koliko ima junferica, kolika mu džamija treba, kakav treba tip luke, procjenjuje troškove izgradnje brze ceste i pruge do Neuma, čak i zna u detalje kako ga vojno zauzeti uz pomoć satAlita i šAika, samo ga handri što ne zna baš gdje se točno nalazi :)
BHCluster

#883 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by BHCluster »

mO k3 wrote:
daddy-kool wrote:Kada će treći?
Kada će referendum?

Ti prespavao ??? Treći ima jedno 20 godina proglašen :mrgreen:
Imali su i referendum tamo negdje 2000, rezultat vec poznat. :lol:
kopijas34

#884 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by kopijas34 »

Hafis wrote:Ono zna sve o Neumu...koliko ima junferica, kolika mu džamija treba, kakav treba tip luke, procjenjuje troškove izgradnje brze ceste i pruge do Neuma, čak i zna u detalje kako ga vojno zauzeti uz pomoć satAlita i šAika, samo ga handri što ne zna baš gdje se točno nalazi :)
Ja sam bio cak u Neumu jednom na ljetovanju. Meni dodje to kao jezero; totalno bezveze. Zato nam luka negine hafisaga. :D
Valja nam violetu izvoziti...
kopijas34

#885 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by kopijas34 »

Skijaš wrote:
Mister Yes wrote:
Lincoln-Burrows wrote: To su ti podaci sa FSZ pretpostavljam.
Malo ću pojasniti, sve hercegovačke općine i ove u hercegbosanskoj županiji imaju preko 50% djece koja se
rađaju u Hrvatskoj
jer time automatski stiču državljanstvo i dobiju porodiljnu naknadu i ta djeca nisu
registrirana u FSZ.
:lol: Kako vas samo zaglupljuju na tom forumu pa to nije normalno. Dudu i Robbie peru mozgove sa nevjerovatnim uspjehom. Alal vera :lol:
I još fino kaže da izmišlja.

Image
Najsladje wikiceha nasjeda na Dudu-ove komplekse :
https://www.youtube.com/watch?v=H36Np8q8ak0

Toliko su ga izludili sa bajkama o trecem entitetu da mi ga prosto bude zao.

Znali neko gdje taj legendarni dudu zivi uopste? :D
goodbar

#886 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by goodbar »

Sinoc na RTRS-u Cova i Mile u sevdahu,samo sto nisu jedan drugom jezike uvaljivali.Cova grijesi,na sledecim izborima,Zapadna Hercegovina ce biti glavna baza SNSD-a,eto dokle Hercegovce dovede Dragan Covic.Pjevaju sinoc ko da su u horu i poslije 20.god od rata,ista prica.I poslije 75.god.od sporazuma Cvetkovic-Macek,(J)opet isto.Samo da Cova objasni Hrvatima iz BiH nesto-Kakav interes Hrvati imaju od raspada BiH?Hrvati tu,sa Bosnjacima, zive tisuce godina,neka pitaju fratre,sta je njima BiH.Covic ih vodi u propast...radi Mila Ronhila.Uostalom,ne znam,sta bi nesto lose ili dobro donijelo odvajanje Srpske?Tamo ni Bosnjaci,ni Hrvati(mada je njih Cova vec nasalac'o da nije istina ono sto vide),nemaju neka prava.Sta bi Bosnjak ili Hrvat iz Federacije tamo trazio?Mislilo se da ce nove generacije,naprasno zavoljeti Bosnu,ali oni je tek ne vole(da ne kazem nesto ostrije).Ko je za to kriv?Mislim da je EU.Nisu radili dobro,a imali su vremena-20.god.Dakle,da se vratim na odvajanje Srpske.Tamosnji Bosnjaci bi samo trebali,u tom slucaju,da navijaju,da se Srpska pripoji Srbiji,jer u Srbiji Bosnjaci imaju veca prava,nego u Srpskoj.Samo,cisto sumnjam da bi ih Srbijanci prihvatili,mislim na R.Srpsku.Jes,ne znaju sta ce ni sa svojom sirotinjom.Inace se Vojvodjani i Beogradjani ljute sto su im ovi dosli,navodno kao izbjeglice,pa ih,sale,ne mogu vratiti tamo,a ni ovi ne zele da idu.Vidjeli svjetla velegrada.
cassius

#887 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by cassius »

kopijas34 wrote: Najsladje wikiceha nasjeda na Dudu-ove komplekse :
https://www.youtube.com/watch?v=H36Np8q8ak0

Toliko su ga izludili sa bajkama o trecem entitetu da mi ga prosto bude zao.

Znali neko gdje taj legendarni dudu zivi uopste? :D
:lol: :lol: :lol:
Ali Kemal

#888 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Ali Kemal »

Nomo wrote:
Ali Kemal wrote:Kakva ovdje medjunacionalna mrznja izbiva :shock:
ono sto ti zoves mrznjom neko zove borbom za opstanak naroda i drzave . poslije genocida treba da vodis ,,borbu ,, sa onima koji bi genoicid nastavili , samo drugim sredstvima . ti bi kao Bosnjak trebao to znati cak i osjetiti .
Prvo. ja nisam Bosnjak, niti sam to ikada rekao, ja sam Bosanac :bih:

Drugo, ovo sto ti zoves borbom za opstanak naroda i drzave je totalno pogresno. Narod i drzava se branje ljepotom, znanjem, radom, progresom, a ne prosipanjem mrznje, radovanju nestanka drugog naroda i slicno. Sva ta politika vodi samo ka nestanku i naroda i drzave.
Ljudi napustaju Bosnu iz godine u godinu zbog takve politike. Kada naucis svoje dijete da mrzi nekoga na nacionalnoj osnovi, ti si ga naucio da mrzi, ako nema te druge nacionalnosti oko njega, on ce vec naci nekoga da mrzi iz svog nacionalnog korpusa, da ga povrijedi, udari, podmetne nogu.
Civilizacijski nivo je neuciti djecu mrznji ni prema bilo kome, a na ovoj temi ta mrznja frca iz skoro svakog slova.
Kako ti zamisljas dobru drzavu i prostor za zivljenje gdje ljudi medjusobno komuniciraju na ovakav nacin, eto kako to moze biti dobro?
Dozer

#889 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Dozer »

Kako kad, kad god i na kojoj god temi na kojoj se povede ovakva prica, uvijek se dodje na jedno te isto - danas 95% mladjih od 35, a pogotovo onih jos mladjih, jednostavno ne znaju gdje su suplji...
Nemaju pojma sta u zivotu vole i zele, nemaju nikakve vizije sebe za 5-10 godina, ne znaju sta bi htjeli/voljeli raditi u zivotu (eto, pitajte ih...sve sto cete dobiti je blagi teleci pogled...).

Ali, zato savrseno dobro znaju koga mrze i po kojem "osnovu", a to je ta @ebena etno-nacional-vjerska BHS matrica koja je sad vec duboko usadjena u gene svih 10-12 godina mladjih generacija od '92, a pogotovo poslijeratnih.

Jedina stvar koja ih u toj mrznji @ebe jeste cinjenica da - nemaju pojma zasto mrze. Slobodno ih i to pitajte, opet u ogromnoj vecini slucajeva slijedi blagi teleci pogled, a onda nabrajanje politicarskih floskula koje su culi na TV-u.
I tu se ogleda sav mentalni jad i bijeda danasnjih mladih ljudi u BiH... Nazalost...

I onda se neko drzne da prica o nekakvom progresu na bilo kojem polju ili, ne d'o bog, o drzavi... Ha!
Ko ce je napraviti? Ko ce pokrenuti progres u bilo kojem smislu? Oni sto na mapi ne znaju ni pokazati gdje je Banja Luka, a zive u Sarajevu, ili gdje je Sarajevo, a zive u Banja Luci, ali zato znaju ama bas sve do u milimetar o tome "tamo"? Pri tome za Mostar znaju iz vijesti i/ili, eventualno, ako su nekad proputovali tranzitnom cestom pored njega, na putu prema moru...

Eeee....tugo moja... Kazu da je najgore kad se covjek (a ne covijek) rastavi od vlastite pameti... Izgleda da je takvih, rastavljenih od svoje pameti, u BiH danas bar 70%...
goodbar

#890 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by goodbar »

A ko mrzi?Treba reci "popu pop,a bobu bob".Samo kod Bosnjaka postoje gradjanske stranke,koje su za suzivot.Kod Hrvata i Srba,ne postoje te stranke,oni glasaju za svoje nacional(isticke)ne stranke.Bosnjaci i pored genocida koji su dozivjeli i dalje su tolerantni,"merhametli",a ta tolerantnost,od drugih se posmatra kao slabost i onda UDRI,trazicemo jos vise,jos vise,jos vise...a Bosnjaci cute i trpe za rad "ocuvanja"Be i Ha.Pa,dokle vise?Ali,vi,bivsi Jugosloveni,danasnji Bosanci,volite da generalizujete,u stilu "Svako je kriv".Evo primera,za koji,sigurno svi znaju,ali ne obracaju paznju-Kad krenete kroz Bosnu,pa vas put vodi kroz R.Srpsku,pred svakim selom ili gradom,imaju dvije table tog mjesta,jedna na cirilici,druga na latinici.95.posto latinicnih tabli je ili slomljeno ili isarano.Dolazite do bosnjackih mjesta u Federaciji.Takodje,dvije table,latinicna i cirilicna.U 99.posto slucajeva,obe stoje kako su i postavljene.Zatim dolazite u hrvatska mjesta,u Federaciji,dvije table,na latinici i na cirilici.U 95.posto slucajeva,ona na cirilici izlomljena ili isarana.Prema I TOME,Jugosloveni dragi,hocu reci,Bosanci,NE GE-NE-RA-LI-ZU-JTE.
Danguba

#891 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Danguba »

Image

I @Hafiz k'o ''dudu'' pise da bi doslo u eter. :D
Dozer

#892 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Dozer »

goodbar wrote:A ko mrzi?Treba reci "popu pop,a bobu bob".Samo kod Bosnjaka postoje gradjanske stranke,koje su za suzivot.Kod Hrvata i Srba,ne postoje te stranke,oni glasaju za svoje nacional(isticke)ne stranke.Bosnjaci i pored genocida koji su dozivjeli i dalje su tolerantni,"merhametli",a ta tolerantnost,od drugih se posmatra kao slabost i onda UDRI,trazicemo jos vise,jos vise,jos vise...a Bosnjaci cute i trpe za rad "ocuvanja"Be i Ha.Pa,dokle vise?Ali,vi,bivsi Jugosloveni,danasnji Bosanci,volite da generalizujete,u stilu "Svako je kriv".Evo primera,za koji,sigurno svi znaju,ali ne obracaju paznju-Kad krenete kroz Bosnu,pa vas put vodi kroz R.Srpsku,pred svakim selom ili gradom,imaju dvije table tog mjesta,jedna na cirilici,druga na latinici.95.posto latinicnih tabli je ili slomljeno ili isarano.Dolazite do bosnjackih mjesta u Federaciji.Takodje,dvije table,latinicna i cirilicna.U 99.posto slucajeva,obe stoje kako su i postavljene.Zatim dolazite u hrvatska mjesta,u Federaciji,dvije table,na latinici i na cirilici.U 95.posto slucajeva,ona na cirilici izlomljena ili isarana.Prema I TOME,Jugosloveni dragi,hocu reci,Bosanci,NE GE-NE-RA-LI-ZU-JTE.
Haj priznaj, jel' spadas u neku od generacija koje nabrojah? :D
A ovo sto si napisao, ja bih strpao i u civilizacijsko-kulturoloske norme ponasanja, mada je to usko vezano i za spomenutu mrznju ;)
Hajvan

#893 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Hajvan »

tvoj post, komentar i promišljanje su naivni- jbg…
Dozer

#894 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Dozer »

Nisu to nikakva promisljanja, nego realno stanje. Nazalost.
Ako putujes ovom nasom lijepom zemljom, onda to znas. Ako ne...onda ni nemozes znati.
razonoda

#895 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by razonoda »

goodbar wrote:A ko mrzi?Treba reci "popu pop,a bobu bob".Samo kod Bosnjaka postoje gradjanske stranke,koje su za suzivot.Kod Hrvata i Srba,ne postoje te stranke,oni glasaju za svoje nacional(isticke)ne stranke.Bosnjaci i pored genocida koji su dozivjeli i dalje su tolerantni,"merhametli",a ta tolerantnost,od drugih se posmatra kao slabost i onda UDRI,trazicemo jos vise,jos vise,jos vise...a Bosnjaci cute i trpe za rad "ocuvanja"Be i Ha.Pa,dokle vise?Ali,vi,bivsi Jugosloveni,danasnji Bosanci,volite da generalizujete,u stilu "Svako je kriv".Evo primera,za koji,sigurno svi znaju,ali ne obracaju paznju-Kad krenete kroz Bosnu,pa vas put vodi kroz R.Srpsku,pred svakim selom ili gradom,imaju dvije table tog mjesta,jedna na cirilici,druga na latinici.95.posto latinicnih tabli je ili slomljeno ili isarano.Dolazite do bosnjackih mjesta u Federaciji.Takodje,dvije table,latinicna i cirilicna.U 99.posto slucajeva,obe stoje kako su i postavljene.Zatim dolazite u hrvatska mjesta,u Federaciji,dvije table,na latinici i na cirilici.U 95.posto slucajeva,ona na cirilici izlomljena ili isarana.Prema I TOME,Jugosloveni dragi,hocu reci,Bosanci,NE GE-NE-RA-LI-ZU-JTE.
Ma lomili bi i moji bosnjaci al su
gladni, utuceni, inertni, ne citaju sta je na tablama itd.....
spreca

#896 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by spreca »

Da su kao drugi vec bi polomili
Ali Kemal

#897 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Ali Kemal »

goodbar wrote:A ko mrzi? 95.posto.... ....U 99.posto... .U 95.posto ....
Prema I TOME,Jugosloveni dragi,hocu reci,Bosanci,NE GE-NE-RA-LI-ZU-JTE.
Upravo si sam generalizovao :oops:
HM 2011

#898 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by HM 2011 »

Ali Kemal wrote:
ma gorovo je to sa građanskim drustvom - inzistiranje na tome je nestanak bosnjaka u ovakvoj postavci .....

A bosnjaci nemaju rezerve kao sto imaju srbi i hrvati..

Ima da se opasamo bedemima...
razonoda

#899 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by razonoda »

HM 2011 wrote:
Ali Kemal wrote:
ma gorovo je to sa građanskim drustvom - inzistiranje na tome je nestanak bosnjaka u ovakvoj postavci .....

kako nemaju, Turska, IRAN, Zanzibar, SANDZAK erija itd :-)
HM 2011

#900 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by HM 2011 »

razonoda wrote:
HM 2011 wrote:
Ali Kemal wrote: Upravo si sam generalizovao :oops:

kako nemaju, Turska, IRAN, Zanzibar, SANDZAK erija itd :-)
Saudija ?

Generalni izgon svih Bošnjaka u Mekku i Medinu ? Ponesemo i par crnih zastava ? Malo ostvarivanje predznaka Sudnjeg dana ? Ili će to ostvariti komplet ekipa iz IDIL ?

Sve u svemu interesantno je sve to - i zanimljivo....

Gore nego bilo šta ....
Post Reply