@satirana ljubicica
Kako sa današnjeg intelektualnog nivoa objašnjavaš razmaknuće mora kada je Musa, tj.Mojsije prešao sa svojim ljudima?
A ako je ateizam ''napredni oblik svijesti ili intelektualizma'' otkud tada ateisti?
Prvo, nemoj mi trpati nesto sto nisam napisao, jer ja nigdje nisam rekao da je ateizam to sto mi ti spocitavas
Drugo, i "razdvajanjem mora" se bavi nauka, i vec je ponudila veoma razumno i dokazivo rjesenje tog "cuda", a vezano je za jak potres na morskom dnu koji je uzrokovao povlacenje mora iz plicih dijelova. Kako se zna, takvi dogadjaji uzrokuju cunamije, a cunamiji nastaju negdje u dubinama i prilikom prilaska obali povlace vodu iz plicih priobalnih dijelova.
Ovo povlacenje moze trajati minut i biti vrlo malo, pa cak i neprimjetno, a moze trajati i 15 minuta i biti veliko do te mjere da potpuno isusi desetine metara plicaka. Sve zavisi od velicine cunamija, dubine obale, itd., dakle od dosta faktora.
Imas to na internetu pa pretrkeljaj malo. Nemoj samo slijepo vjerovati
Btw, da li je Dynamo bog, ili mozda novi poslanik? Covjek radi cuda, zar ne? Hoda po rijeci, lebdi, probacuje predmete kroz cvrste stvari, itd. itd.