Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
- Corto Maltese
#876 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Kupovao sam jogurt čiji rok trajanja je bio duži od roka trajanja riječi Emira Suljagića.
- joint union
#877 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Ne bi mi mrsko, sa stranice DF-a (ne znam je li se sta mijenjalo):
Kandidat DF za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH je Emir Suljagić - biografija
Kandidat DF za hrvatskog člana Predsjedništva BiH je Anto Popović - biografija
Izborne jedinice i nosioci listi za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine:
1. Kanton Sarajevo (513) - Željko Komšić - biografija
2. Zeničko - dobojski kanton (514) - Mensura Beganović - biografija
3. Unsko - sanski kanton (511) - Rusmir Mujadžić - biografija
4. Hercegovačko - neretvanski kanton (512) - Alija Šuko
5. Tuzlanski kanton (515) - Damir Bećirović
Izborne jedinice i nosioci listi za Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine:
1. Kanton Sarajevo (411)- Dženan Đonlagić - biografija
2. Kanton Sarajevo (407) - Dževad Adžem
3. Zeničko - dobojski kanton (405) - Alma Kratina - biografija
4. Zeničko - dobojski kanton (406) - Mujo Hodžić - biografija
5. Unsko - sanski kanton (401) - Almir Zulić
6. Tuzlanski kanton (402) - Jasmin Kadić - biografija
7. Tuzlanski kanton (403) - Mahir Mešalić - biografija
8. Tuzlanski kanton (404) - Nermin Avdić - biografija
9. Hercegovačko - neretvanski kanton(409) - Ružica Burić - biografija
10. Kanton 10 (412)- Franjka Suzana Galić
11. Srednjobosanski kanton (408)- Ilhan Bušatlić
Izborne jedinice i nosioci listi za Skupštine kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine:
1. Unsko - sanski kanton (USK) - Farko Hodžić
2. Posavski kanton (PK)- Mustafa Jupić - biografija
3. Tuzlanski kanton (TK) - Sabid Zekan - biografija
4. Zeničko - dobojski kanton (ZDK) - Samir Lemeš
5. Bosansko - podrinjski kanton (BPK) - Edita Velić
6. Srednjobosanski kanton (SBK) - Rusmin Jusufspahić
7. Hercegovačko - neretvanski kanton (HNK) - Ana - Marija Tadić - Jakovljević - biografija
8. Kanton Sarajevo (KS)- Goran Akšamija - biografija
9. Kanton 10 (K10) - Niko Baković
Kandidat DF za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH je Emir Suljagić - biografija
Kandidat DF za hrvatskog člana Predsjedništva BiH je Anto Popović - biografija
Izborne jedinice i nosioci listi za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine:
1. Kanton Sarajevo (513) - Željko Komšić - biografija
2. Zeničko - dobojski kanton (514) - Mensura Beganović - biografija
3. Unsko - sanski kanton (511) - Rusmir Mujadžić - biografija
4. Hercegovačko - neretvanski kanton (512) - Alija Šuko
5. Tuzlanski kanton (515) - Damir Bećirović
Izborne jedinice i nosioci listi za Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine:
1. Kanton Sarajevo (411)- Dženan Đonlagić - biografija
2. Kanton Sarajevo (407) - Dževad Adžem
3. Zeničko - dobojski kanton (405) - Alma Kratina - biografija
4. Zeničko - dobojski kanton (406) - Mujo Hodžić - biografija
5. Unsko - sanski kanton (401) - Almir Zulić
6. Tuzlanski kanton (402) - Jasmin Kadić - biografija
7. Tuzlanski kanton (403) - Mahir Mešalić - biografija
8. Tuzlanski kanton (404) - Nermin Avdić - biografija
9. Hercegovačko - neretvanski kanton(409) - Ružica Burić - biografija
10. Kanton 10 (412)- Franjka Suzana Galić
11. Srednjobosanski kanton (408)- Ilhan Bušatlić
Izborne jedinice i nosioci listi za Skupštine kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine:
1. Unsko - sanski kanton (USK) - Farko Hodžić
2. Posavski kanton (PK)- Mustafa Jupić - biografija
3. Tuzlanski kanton (TK) - Sabid Zekan - biografija
4. Zeničko - dobojski kanton (ZDK) - Samir Lemeš
5. Bosansko - podrinjski kanton (BPK) - Edita Velić
6. Srednjobosanski kanton (SBK) - Rusmin Jusufspahić
7. Hercegovačko - neretvanski kanton (HNK) - Ana - Marija Tadić - Jakovljević - biografija
8. Kanton Sarajevo (KS)- Goran Akšamija - biografija
9. Kanton 10 (K10) - Niko Baković
-
weredsf
#878 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Ali ovaj zeli da nastavi njegovim putem, koji je to put ako se svi slazemo oko Komsica???Banksy wrote:O Komšiću mislim isto što sam mislila uvijek. Iskopaj iz arhive sve moje stare postove, bez sjeckanja i selekcije, svi imaju kontinuitet i istu misao.weredsf wrote:Znas li jesi li posla ili si doslaLijepo je vidjeti da SDA brine, ali znaće to Corto sam ...![]()
Nisi jedina koja je ostavila trag u arhivi ali je pitanje sta se promjenilo u medjuvremenu, coban nije rekao ovcama kako se osjeca ili...
Sjećam se i jednog starog posta, nešto dužeg, gdje ga, u smislu omiljenosti, poštenja i ugleda u narodu, uspoređujem s Bogićem Bogićevićem. Ima li toga gdje?
Kako sad pišeš pod novim nickom, pretpostavljam da je besmisleno da krenem u arhivu da pretresemo tvoje?
-
lajkicaea
#879 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Demokratska fronta je morala ponuditi nekog kandidata cistog, nekoga ko se dosad nije kompromitirao. Ovaj covjek je i kao novinar, cim se bavio prije politike bio jako los, a sjetimo se samo njegovog mandata kao ministra obrazovanja u KS. Ocekivala sam da ce ipak staviti nekoga novog. DF mozda na ostalim nivoima vlasti, ali kandidat za predsjednistva 0 bodova. Plus ove lazi koje je Komsic plasirao u javnost.......joint union wrote:Pa ako su isti, sta je problem? Da ne glasamo nikako?lajkicaea wrote:Emir Suljagic mi nikad nije bio simpatican, u Demokratsku frontu sam malo i vjerovala, ali sva ova desavanja u posljednje vrijeme sa njima pokazuju da su isti kao i sve ostale stranke.
Ocigledne lazi, nekvalitetni kandidati itd...
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... nistva-bih
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/155 ... emlju.html
-
weredsf
#880 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Ma ovo iz centrla ljudi govore, nije ovo onlajkicaea wrote:Emir Suljagic mi nikad nije bio simpatican, u Demokratsku frontu sam malo i vjerovala, ali sva ova desavanja u posljednje vrijeme sa njima pokazuju da su isti kao i sve ostale stranke.
Ocigledne lazi, nekvalitetni kandidati itd...
- joint union
#881 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Ja koliko se sjecam isti ovaj Emir je jedini koji je imao demonstracije da ostane ministar.lajkicaea wrote:
Demokratska fronta je morala ponuditi nekog kandidata cistog, nekoga ko se dosad nije kompromitirao. Ovaj covjek je i kao novinar, cim se bavio prije politike bio jako los, a sjetimo se samo njegovog mandata kao ministra obrazovanja u KS. Ocekivala sam da ce ipak staviti nekoga novog. DF mozda na ostalim nivoima vlasti, ali kandidat za predsjednistva 0 bodova. Plus ove lazi koje je Komsic plasirao u javnost.......
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... nistva-bih
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/155 ... emlju.html
- Corto Maltese
#882 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Ja sam očekivao da će se blamaža sa Zorom razviti u veliko cipelarenja DF, ali nove blamaže stižu prevelikom brzinom da bi one jučerašnje imale šansu.
- reis1
#883 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Znaci i Djonla se aktivirao, DF.1. Kanton Sarajevo (411)- Dženan Đonlagić - biografija
Profa s Ekonomije.
- snaga_znanja
#884 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
- Ako ovaj lažni i samozvani povratnički lider, varalica sa sarajevskom adresom i komforom, misli da mu još neko vjeruje, grdno se vara - saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.
- It_is_a_Leclerc
#885 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
snaga_znanja wrote:- Ako ovaj lažni i samozvani povratnički lider, varalica sa sarajevskom adresom i komforom, misli da mu još neko vjeruje, grdno se vara - saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.
Jah, vala.

-
kakonako
#886 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Sve nesto kontam ako,a sve su prilike da hoce,Suljagic pobijedi na predsjednickim izborima,kako li ce se Corto odnositi prema forumskom citateljstvu,ha,ono,jesam li vam rekao,narod je glup jer mu druga vadiona ne postoji,toliko je zaglibio u antisuljagicizam da mu je malo i da dvije plate prima.
-
pasha_stambol
#887 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Ma ovo ce rejs uzeti glat, dok sa brda ljudi sidju da glasaju 
- reis1
#888 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Xpasha_stambol wrote:Ma ovo ce rejs uzeti glat, dok sa brda ljudi sidju da glasaju
Slagam se.
-
weredsf
#889 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Ma ja, jednog luzera pravdati postojanjem drugogIt_is_a_Leclerc wrote:snaga_znanja wrote:- Ako ovaj lažni i samozvani povratnički lider, varalica sa sarajevskom adresom i komforom, misli da mu još neko vjeruje, grdno se vara - saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.
Jah, vala.
- It_is_a_Leclerc
#890 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Jok, nego licemjernu politiku SDA koja bi bila najsretnija da povratnika u RS-u uopšte nema, da im ne predstavljaju uteg tokom njima omiljenog cijepanja i diljeljenja države.
SDA koja, nakon što je pokrala i milijarde donacija za povratnike, sad bira "prave" i "lažne" povratnike. Vrhunac grozomorne džamijske politike SDA.
SDA koja, nakon što je pokrala i milijarde donacija za povratnike, sad bira "prave" i "lažne" povratnike. Vrhunac grozomorne džamijske politike SDA.
- Corto Maltese
#891 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
U mojoj kladionici stanje je sljedeće, što se tiče Bošnjačkog člana Predsjedništva:kakonako wrote:Sve nesto kontam ako,a sve su prilike da hoce,Suljagic pobijedi na predsjednickim izborima,kako li ce se Corto odnositi prema forumskom citateljstvu,ha,ono,jesam li vam rekao,narod je glup jer mu druga vadiona ne postoji,toliko je zaglibio u antisuljagicizam da mu je malo i da dvije plate prima.
1. Bakir Izetbegović
2. Fahrudin Radončić
3. Bakir Hadžiomerović
4. Mustafa Cerić
5. Emir Suljagić
6. Mirsad Kebo
7. Sefer Halilović
8,9,10-ona trojica za koje niko nije čuo.
Ali, neovisno od ishoda, treba naglasiti da narod, u uslovima slobodnih izbora, uvijek ima vođe kakve zaslužuje.
- Corto Maltese
#892 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Jebeš šta kaže SDA, oko te stranke odavno nema iluzija.It_is_a_Leclerc wrote:Jok, nego licemjernu politiku SDA koja bi bila najsretnija da povratnika u RS-u uopšte nema, da im ne predstavljaju uteg tokom njima omiljenog cijepanja i diljeljenja države.
Ali taman da je Sloba ustao iz groba i isto to rekao, ostaje činjenica da je Emir Suljagić paradigma lažnog povratnika.
Dvije godine sokoliti ljude da se prijave u RS, a čuvati Sarajevsku ličnu kartu, zar može lažnije?
Mada, u nas se takvi ljudi ne nazivaju lažljivcima, nego ljigavcima.
Ako si na to mislio, onda je u dure.
Last edited by Corto Maltese on 04/08/2014 18:06, edited 1 time in total.
-
weredsf
#893 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Pa ni sam Suljagic nije prijavljen u RS-u, ne znam o cemu pricate onda???It_is_a_Leclerc wrote:Jok, nego licemjernu politiku SDA koja bi bila najsretnija da povratnika u RS-u uopšte nema, da im ne predstavljaju uteg tokom njima omiljenog cijepanja i diljeljenja države.
- It_is_a_Leclerc
#894 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Ko kaže da nije ?!
Salmir Kaplan ili Šaja !?
Vi za svoje tvrdnje morate imati sliku CIPS prijave prebivališta ne starije od 14 dana.
Kad mi takvu pokažete, možda vam i povjerujem. Pa svejedno, i tad će neko "ko sokoli" povratnike da se prijave u RS, imati prednosti ispred Bakira Izetbegovića koji je od istih tih povratnika ukrao i upišane gaće.
Vi za svoje tvrdnje morate imati sliku CIPS prijave prebivališta ne starije od 14 dana.
Kad mi takvu pokažete, možda vam i povjerujem. Pa svejedno, i tad će neko "ko sokoli" povratnike da se prijave u RS, imati prednosti ispred Bakira Izetbegovića koji je od istih tih povratnika ukrao i upišane gaće.
-
weredsf
#895 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Pa kaze zakon po kojem moras biti prijavljen u federaciji da bi bio kandidat za Bosnjackog clana predsjednistva, kontas?????It_is_a_Leclerc wrote:Ko kaže da nije ?!
- Corto Maltese
#896 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Kaže izborni zakon BiH. Da jeste, ne bi se mogao kandidovati za člana Predsjedništva kome je izborna baza FBiH. U ovom slučaju ga je odluka CIP-a nespremnog uhvatila sa Sarajevskom adresom, na dan 15. maja 2014. godine.It_is_a_Leclerc wrote:Ko kaže da nije ?!
http://izbori.ba/Documents/documents/ZA ... ST-bos.pdfČlan 4.2
1. kandidat mora biti upisan u Centralni birački spisak u općini u kojoj se kandidira, ili u općini
unutar granica izborne jedinice ako se kandidira za viši nivo vlasti, najkasnije do dana raspisivanja
izbora;
- It_is_a_Leclerc
#897 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Dobro. I šta sad ?!
Šta bi trebao ?! Zbog činjenice da je Bošnjak iz RS-a, sjediti i baviti se poljoprivredom ?! Čovjek ima političke ambicije, i neće da mu idiotske dejtonske zakonske začkoljice (SDA ih je smislila) stanu na put. Ako boriti se za povratnike u RS, podrazumijeva da prethodno moraš odjaviti prebivalište, let it be.
Nije da se vaš Adil Osmanović nije šaltao, po potrebi, da bi bio potpredsjednik RS-a, član Vlade RS-a, pa odjednom federalni ministar. Pa opet će povratnici imati daleko veće koristi od Emira u Sarajevu, nego od, recimo, Adila Osmanovića, Ramiza Salkića, Mirsada Đape, Mehe Hadžiomerovića i ostatka Dodikovih Bošnjaka koji se smjenjuju na audijenciji kod svog velikog vožda.
Ja znam da SDA-ovci i dalje žele očuvati atmosferu u kojoj se povratnici tretiraju kao miševi u mlinu, ali..
Šta bi trebao ?! Zbog činjenice da je Bošnjak iz RS-a, sjediti i baviti se poljoprivredom ?! Čovjek ima političke ambicije, i neće da mu idiotske dejtonske zakonske začkoljice (SDA ih je smislila) stanu na put. Ako boriti se za povratnike u RS, podrazumijeva da prethodno moraš odjaviti prebivalište, let it be.
Nije da se vaš Adil Osmanović nije šaltao, po potrebi, da bi bio potpredsjednik RS-a, član Vlade RS-a, pa odjednom federalni ministar. Pa opet će povratnici imati daleko veće koristi od Emira u Sarajevu, nego od, recimo, Adila Osmanovića, Ramiza Salkića, Mirsada Đape, Mehe Hadžiomerovića i ostatka Dodikovih Bošnjaka koji se smjenjuju na audijenciji kod svog velikog vožda.
Ja znam da SDA-ovci i dalje žele očuvati atmosferu u kojoj se povratnici tretiraju kao miševi u mlinu, ali..
- mirsek
#898 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
It_is_a_Leclerc wrote:Ko kaže da nije ?!
A donirao je Bake one daske za satorska naselja da se ljudi ne mrznu , nemoj tako.
Da je ranije dosla Zara vjerovatno bi im i Zarine šatore, special edition narucio.
- Corto Maltese
#899 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Osim što iz prikazanog proizilazi da je navedeni, po samoj definiciji te riječi, najobičniji ljigavac, ne bih imao šta da dodam na tu temu.It_is_a_Leclerc wrote:Dobro. I šta sad ?!
Preporučujem ti da lično sa njim to raspraviš.
Ako će ti biti lakše, zamisli da ja izgovaram, pa poričem ovo što je ovdje rečeno:
-
weredsf
#900 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Cuj sta sad, treba svaku tvoju zabludu oko Suljagica rasturati do sitnih detalja, cuj sta sadIt_is_a_Leclerc wrote:Dobro. I šta sad ?!
Kako ima politicke ambicije kad imas video u kome kaze da nema tih ambicija, ma dajjj