B&H vs Egipat

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko uzima ?

Poll ended at 06/03/2014 16:11

Pobjeda
25
35%
Poraz
38
54%
Nerjeseno
8
11%

Total votes: 71

poostar

#876 Re: B&H vs Egipat

Post by poostar »

animals wrote:
poostar wrote:
animals wrote:Sanjao se plasman na SP..pa kad je dosanjan onda se diglo u visine i maltene se vec plasiralo u finale..i sad se po nasem mentalitetu pljuje sve i svako..pa pogledajte gdje igraju Srpski igraci, po najboljim klubovima pa se nisu plasirali ..sta vi sad hocete..sa ovakvim fondom igraca, sam plasman je velicanstven, a sve ostalo sta se desi , desi..pa pogledajte u kakvom je stanju drzava, pa pola igraca igra za druge drzave, sta vi hocete.budite zadovoljni sa ovim sto se ima, i nemojte vise pljuvati po igracima..
ma ja..plasirali se na SP pa sad se mogu setati po terenu ko nekakve tetke, jel ?

gledaj, narod nije ogorcen sto smo izgubili.gubili smo i prije, narodu je pun qrac sarlatanskog odnosa prema reprezentaciji, nezalaganja u prijateljskim utakmicama, diletatnskih poteza Susica itd.

Cuj, nemojte pljuvati po igracima ? Zbog cega ? Pa nije ovo vise vrijeme Tite i komunjara..nisu bogovi jebemti trunje..
Svaka dobronamjerna kritika je dobrodosla..ali problem nastaje kad su veca ocekivanja od mogucnosti..mozeli se do naslova SP..ne moze..moze li se do polufinala..jako tesko..cetvrtfinale..gotovo kao finale..osmina finala je mislim kranji domet..u drugi krug se moze, ali ako se i ne dogodi nija kraj svijeta..kad se svati da je fond igraca takav, da nemas rezerve, ako neko podbaci,imas jednu prosjecnu ekipu, sa veoma tankom klupom i to je realnost..
naravno da nemoze..tu se slazemo..ali to nije izgovor za ovu smijuriju veceras.ako ce se vec predati prije bitke onda i ne trebaju ici u Brazil i blamirati se..
Drzavni dres treba da bude svetinja, a ne izlet na sta je i licilo veceras
Kal El

#877 Re: B&H vs Egipat

Post by Kal El »

Logovan wrote:
_mufljuz_ wrote:pogledat od 0:13 kako je supcina otres'o Pjanu ko seljak... Pjana mu ocit'o rek'o da je pretjer'o a supcina ga seljacki otrese.... malo ko je ovo ikad primijetio a ja sam odmah i to mi je ostalo urezano

Ma ti nisi dobar al' nikako. :lol: :lol:

Ne stvarajte probleme tamo gdje ih nema.
Ovo mi više liči kako se kapiten treba ponašati ;)
Infaze Studio

#878 Re: B&H vs Egipat

Post by Infaze Studio »

_mufljuz_ wrote:pogledat od 0:13 kako je supcina otres'o Pjanu ko seljak... Pjana mu ocit'o rek'o da je pretjer'o a supcina ga seljacki otrese.... malo ko je ovo ikad primijetio a ja sam odmah i to mi je ostalo urezano

Jeste, i meni je to jedan u nizu minusa kod Spahe. Smatram ipak da je mrak igrac, osoba .. not so sure :D
Prvi igrac koji smije i koji hoce poslati Spahu u neku stvar je Begovic. TAj ga ne jebe ni 2% :wink:
_mufljuz_

#879 Re: B&H vs Egipat

Post by _mufljuz_ »

kako se to treba ponasat? ko klosar?
Kal El

#880 Re: B&H vs Egipat

Post by Kal El »

Pa čekaj ovo ne govori Pjaniću,ba...
Edin H.

#881 Re: B&H vs Egipat

Post by Edin H. »

Mustang1 wrote:Ma ya dobili smo Rin-Tin-Tina i Hadzica sta ce nam iko drugi :D
Cestitke Seji i Germania Sportagentur :izet:
It_is_a_Leclerc

#882 Re: B&H vs Egipat

Post by It_is_a_Leclerc »

Infaze Studio wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Zato je meni Aco Petrović bio car.

Mirza se malo kurčio na pripremama, šutirao kad je htio, zavodio neke redove po svlačionici, Aco lagano ga spusti, kaže mu kako mora raditi, kako nije u formi, kako ima problema sa kilogramima, a Mirza lijepo pogne glavu, pa pravac u svlačionicu i raditi, dok nije popravio stanje.

Da ne pričam o tome da je čovjek uspio motivirati jednu limitiranu ekipu da drmne veliku Litvaniju.

Realno, Sušić teško da može motivirati čovjeka na viagri da otvori Erotiku..
A nije ti car Mirza, nego Aco?
Pa evo veceras je Pape "ucer'o" Dzeki jer ga nije zamjenio, pa ga dzekin stari hoce marisati na presici. Uozbilji se bolan. Sam kazem da je Pape poceo gubiti kontrolu nad "zvijezdama", ali ko im sta moze? Vaha? Hiddink? Mozda, ne znam. Je li sad vrijeme da se to probava? Vjerovatno ne.
Da je umjesto Ace, bio profil Papeta, uradio bi nešto što bi samo natjeralo inat.
To je razlika između malih i velikih trenera, u bilo kojem sportu. Aco i slični treneri razumiju kako igrači, pogotovo vrhunski razmišljaju. Oni imaju visoko mišljenje o sebi i ako im ga nabiješ na nos, dobiješ psovke, uvrede, odlazak sa priprema i slično. Igrače treba znati postaviti na mjesto, i pritom ih motivirati da dokažu svima da trener nije u pravu kad ih kritikuje.

Šta je Pape uradio ?! Odbio izvući Džeku iz igre.. Wooow, dajte mu orden. Pape je krivac zbog kojeg se na pripreme dolazi kad ko hoće, zbog kojeg se opet oko repke motaju šoljanini i slični. I sad kad mu Džeko nešto traži, odjednom odbije, i glumi veliki autoritet.
Awakened

#883 Re: B&H vs Egipat

Post by Awakened »

Na ovo sam upozoravao jos prije utakmice. Ovdje je ocit tihi sukob na relaciji Dzeko- Spaha- Susic zbog selektorove filozofije i nedosljednosti. Ja ih ne mogu kriviti za ocito sabotiranje veceras. Ovdje se radi o sansi jedne generacije da ucini nesti veliko, ali izgleda da im je Susic, koju mi je bio idol kao igrac, kani oduzeti svojim ponasanjem. Dzeko i Spaha se, pored svih obaveza, lome radeci na dovodjenju mladih igraca iz inostranstva pod nasu zastavu, a ovaj ublehas ih tjera svojim izjavama i neprofesionalnim odnosom. Mali Susic je odigrao veceras kao sto bi i neko sa termina, a ovaj prica kako smo dobili novog igraca. Neko mu takodje treba objasniti kako se igra odbrana 1 na 1 i da se igrac mora propratiti poslije dodavanja posto Pape prica kako je ovaj zadnji vezni. Medjutim, nije mali kriv, nego onaj koji ga gura gdje ne treba. Nadam se da ce svi stati na loptu, popricati I doci tobe prije utakmica u USA.
It_is_a_Leclerc

#884 Re: B&H vs Egipat

Džekino objašnjenje:
http://instagram.com/p/lLZtfJmQjR/#

I naravno, tipično balkanski - prljavi veš na sunce.
palermo

#885 Re: B&H vs Egipat

Post by palermo »

Awakened wrote: Nadam se da ce svi stati na loptu, popricati I doci tobe prije utakmica u USA.
Rekao bih daje to suština.Snaga ove reprezentacije je bila u njenmo zajedništvu a ne u suhom kvalitetu (iako i njega ima).

Al svi bi trebali da povuku ručnu, i pape, i igrači, i javnost i navijači.
Mustang1

#886 Re: B&H vs Egipat

Post by Mustang1 »

Ako je Safet znao da je povrijedjen sto ga nije vadio ? Sta je htio .. Ja kazem samo je imao srece da mu Dzeko nije izasao sa terena i poslao ga u 3 pm pa bi se onda nesto prelomilo i jedan od njih bi zavrsio svoj put u reprezentaciji !
Havatar

#887 Re: B&H vs Egipat

Post by Havatar »

Mustang1 wrote:Jest poslije Brazila je kraj svijeta nek smo mi na svjetskom jebo sve poslije toga .. Pa covjek nam otjera od nas sve igrace koji bi nas nosili u narednih 10 i vise godina :-)
"Normalno je da svako igra za zemlju gdje je rodjen"
Zatamnjena stakla

#888 Re: B&H vs Egipat

Post by Zatamnjena stakla »

Čuj nije ga htio izvest. Pa ja bi sam izaš'o :lol:
Infaze Studio

#889 Re: B&H vs Egipat

Post by Infaze Studio »

It_is_a_Leclerc wrote:
Infaze Studio wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Zato je meni Aco Petrović bio car.

Mirza se malo kurčio na pripremama, šutirao kad je htio, zavodio neke redove po svlačionici, Aco lagano ga spusti, kaže mu kako mora raditi, kako nije u formi, kako ima problema sa kilogramima, a Mirza lijepo pogne glavu, pa pravac u svlačionicu i raditi, dok nije popravio stanje.

Da ne pričam o tome da je čovjek uspio motivirati jednu limitiranu ekipu da drmne veliku Litvaniju.

Realno, Sušić teško da može motivirati čovjeka na viagri da otvori Erotiku..
A nije ti car Mirza, nego Aco?
Pa evo veceras je Pape "ucer'o" Dzeki jer ga nije zamjenio, pa ga dzekin stari hoce marisati na presici. Uozbilji se bolan. Sam kazem da je Pape poceo gubiti kontrolu nad "zvijezdama", ali ko im sta moze? Vaha? Hiddink? Mozda, ne znam. Je li sad vrijeme da se to probava? Vjerovatno ne.
Da je umjesto Ace, bio profil Papeta, uradio bi nešto što bi samo natjeralo inat.
To je razlika između malih i velikih trenera, u bilo kojem sportu. Aco i slični treneri razumiju kako igrači, pogotovo vrhunski razmišljaju. Oni imaju visoko mišljenje o sebi i ako im ga nabiješ na nos, dobiješ psovke, uvrede, odlazak sa priprema i slično. Igrače treba znati postaviti na mjesto, i pritom ih motivirati da dokažu svima da trener nije u pravu kad ih kritikuje.

Šta je Pape uradio ?! Odbio izvući Džeku iz igre.. Wooow, dajte mu orden. Pape je krivac zbog kojeg se na pripreme dolazi kad ko hoće, zbog kojeg se opet oko repke motaju šoljanini i slični. I sad kad mu Džeko nešto traži, odjednom odbije, i glumi veliki autoritet.
Ne kontas, iako sam sebi dajes objasnjenje ovim Dzekinim postom na FB ili gdje vec.

@mufljuz...za Spahu pricam

P.S. Gdje ce Pjana biti veca zvijezda od Dzeke.. On da ne igra a Dzeko da "povrijedjen" igra..heejj :mrgreen:
Last edited by Infaze Studio on 06/03/2014 00:01, edited 1 time in total.
denimb

#890 Re: B&H vs Egipat

Post by denimb »

palermo wrote:Nego, sasvim ozbiljno ovo kažem, nekako sam nakon ove utakmice veći optimista nego što sam bio, glede svjetskog. Sjetih se kako je Osim ispraćen u Italiju i šta je tamo bilo.

A sjetih se i kako je MIljanić ispraćen u Španiju i šta je tamo bilo.

Vjerujem da će igrači pronaći u sebi novi motiv za dokazivanje.....ako ništa onda radi ovolike pljuvačine....
Pljuvacine?

Svaka tebi cast ako ovako podcjenjivanje i srozavanje reprezentacije kao sto se veceras desilo smatras pod nesto normalno...plasirali smo se hvala Bogu, sad ce se lopta sama sutirati po terenu, a mi cemo po jedan selFi objaviti da se vidi kako je dobra atmosfera u reprezentaciji, i kako smo cool mocni...

Jbt, pa nista u zivotu se kod nas ne razlikuje od sporta...pogledaj veceras neke druge prijateljske tekme, i pristup igraca njima...sve ce ti biti jasno ;)

I jos nesto, vrlo bitno...pokusaj ovo sve od veceras upariti sa desavanjima u zadnjih desetak dana ;)
mO k3

#891 Re: B&H vs Egipat

Post by mO k3 »

It_is_a_Leclerc wrote:Džekino objašnjenje:

Bolje da šuti i ne javlja se , ali zato on ima vremena ....
It_is_a_Leclerc

#892 Re: B&H vs Egipat

palermo wrote:
Awakened wrote: Nadam se da ce svi stati na loptu, popricati I doci tobe prije utakmica u USA.
Rekao bih daje to suština.Snaga ove reprezentacije je bila u njenmo zajedništvu a ne u suhom kvalitetu (iako i njega ima).

Al svi bi trebali da povuku ručnu, i pape, i igrači, i javnost i navijači.
To je to.
Opet ću povući paralelu sa košarkaškom reprezentacijom, nadam se da ne pretjerujem s tim i da stoje usporedbe.

Kad smo izgubili od Latvije i Srbije na Eurobasketu, i kad je bilo "stani - pa'ni", Aco Petrović nije pizdio po igračima i ništa slično. Sjeli su, razgovarali, pronašli šta ko od njih i u kojoj mjeri može žrtvovati za tri pobjede. To nema ni toliki takčiki koliki psihološki značaj.

To Pape treba da uradi čim bude imao novo okupljanje. Prvo mu Osim i Begić trebaju sugerirati, kao ljudi koji su u repku uložili taman koliko i Pape sam, o imenima nekih igrača koji trebaju ili ne trebaju ići u Brazil. Onda treba napraviti sastanak, sjesti, pričati, dogovoriti neke stvari, pojesti i govno, ako treba, ali da se stvari izglade.

Jer, ako se ovo desi na onom turniru u Americi, javnost će opet pasti u ovo stanje histerije, a Sušić, ni niko više, tada jednostavno neće moći ništa popraviti.
_mufljuz_

#893 Re: B&H vs Egipat

Post by _mufljuz_ »

ma pape je i kao igrac bio ogranicen lik sto se tice tima - pa veceg egoiste u repki SFRJ nije bilo sviju mi :lol:
al eto na vjestinama mu niko ne moze zamjerit - bio je sto jes jes maradona sa balkana - al kao sto rekoh ogranicen do bola - nije jebo zive sile u timu...
Last edited by _mufljuz_ on 06/03/2014 00:03, edited 1 time in total.
mali_balon

#894 Re: B&H vs Egipat

Post by mali_balon »

Samo Osim moze Papeta dozvati i niko vise.
oldschool

#895 Re: B&H vs Egipat

Post by oldschool »

Trebamo realni biti, nadali smo se baražu, eventualno plasmanu na SP. Prvi dio kvalifikacija smo odradii furiozno, drugi dio smo se patili i fortuna nas napokon pogledala. Smiješno je pozivati nekog Vahu, prije se prozivao Bajević, Baždarević, kao oni neke patriote. Sušić je sam prihvatio reprezentaciju da bi preko nje sebi kasnije angažman obezbijedio, a ne što voli BiH, Vaha je isti takav, ukoliko pare nisu odgovarajuće, neće on nikada voditi našu reprezentaciju. Pare danas čine sve patriotima a u suštini se radi o licemjerima. Postigli smo više nego što smo se nadali, očekivali daljnji napredak, no to se ne dešava. Cirkus država, savez pa tako i reprezentacija. Sušića mi je danas žao bilo, čovjek gleda u nevjerici, mora da nešto ne štima ali svi šute. Svi su zaštićeni, članovi klana moraju uvijek igrati, pa jedan Efenberg je istjeran iz reprezentacije zbog mnogo manjih stvari, iako je u tom trenu bio najbolji njemački igrač, nikada više nije igrao za Elf, Ibrahimovića su jedno vrijeme odstranili, zbog bolje forme drugih igrača raula izbacili, na desetine primjera.
Ostaje nam da sakupljamo sličice, pogledamo reprezentaciju, te se nadamo da ćemo pružiti dobar otpor. Treba biti iskren da su Argentina i Nigerija po svemu iznad nas, taj Iran protiv kojeg smo već unaprijed tri boda nas je u prošlosti mnogo puta ismijao, nismo jaki koliko to mislimo. Dok se situacija u državi ne promijeni, neće ni u reprezentaciji.
Last edited by oldschool on 06/03/2014 00:07, edited 2 times in total.
Mustang1

#896 Re: B&H vs Egipat

Post by Mustang1 »

mO k3 wrote:

Jesi ti onaj sto je ono pred Slovacku ili koga vec stavljao slike i kleo se da Halid pjeva u hotelu i valjao slicne gluposti ?
palermo

#897 Re: B&H vs Egipat

Post by palermo »

denimb wrote:
Pljuvacine?

Svaka tebi cast ako ovako podcjenjivanje i srozavanje reprezentacije kao sto se veceras desilo smatras pod nesto normalno...plasirali smo se hvala Bogu, sad ce se lopta sama sutirati po terenu, a mi cemo po jedan selFi objaviti da se vidi kako je dobra atmosfera u reprezentaciji, i kako smo cool mocni...

Jbt, pa nista u zivotu se kod nas ne razlikuje od sporta...pogledaj veceras neke druge prijateljske tekme, i pristup igraca njima...sve ce ti biti jasno ;)

I jos nesto, vrlo bitno...pokusaj ovo sve od veceras upariti sa desavanjima u zadnjih desetak dana ;)
Pljuvačina jeste. I to se pljuje bez iznimlke, sa strašću i radošću.

E, sad šta se krije iza utakmice, posebno sada nakon ovog Džekinog istupa, je već drugo pitanje. Očito je da su neke stvari poremećene.
poostar

#898 Re: B&H vs Egipat

Post by poostar »

bwahahahahahahhahahahahaha

dno dna

te misevi igraju kolo, te povreda, te ovo te ono

neko je vec reko..

Zlaja, da onaj supcina iz Svedske, je igro na inekcijama veceras..al et....fuj
_mufljuz_

#899 Re: B&H vs Egipat

Post by _mufljuz_ »

kvota 5.00 je svoje ucinila :mrgreen:
pokrili su kontrahendikep 7.00 rodila majka 7:1 :mrgreen:
Last edited by _mufljuz_ on 06/03/2014 00:07, edited 1 time in total.
mO k3

#900 Re: B&H vs Egipat

Post by mO k3 »

Mustang1 wrote:
mO k3 wrote:

Jesi ti onaj sto je ono pred Slovacku ili koga vec stavljao slike i kleo se da Halid pjeva u hotelu i valjao slicne gluposti ?
Halid je pjevao , ništa nisam napisao sta nije bilo .... Pa izvoli pa dokazi sta sam valja ...
Locked