Ukrajina
-
jastuk1
#876 Re: Ukrajina
23:39 GMT:
Thirty soldiers were injured, five of them hospitalized, after a military unit in Lvov, Ukraine was attacked, according to local police.
23:16 GMT:
Rioters have seized the prosecutor general's office in the western city of Lvov, according to local media.
Thirty soldiers were injured, five of them hospitalized, after a military unit in Lvov, Ukraine was attacked, according to local police.
23:16 GMT:
Rioters have seized the prosecutor general's office in the western city of Lvov, according to local media.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#877 Re: Ukrajina
Skupine koje stoje danas ispod crveno-crne zastave su ideoloskom evolucijom, odvojili se od te nacionalneprice i otisli ka anarhizmu. Ekipe koje stoje danas ispod te zastave od 2005-6 se zovu Avtonom Opir (Autonomni otpor), i anarho su orjentisani. Imali su desetine puta u zadnjih par mjeseci sukobe sa "Svobodom" i trenutno traje to neko primirje jer su stali iza barikade protiv zajednickog neprijatelja.Max022 wrote:Ova zastava je bila: http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Insurgent_Army-LIBERO- wrote: Ali ti odgovorno tvrdim da su i crvenoi-crni tu. Samo njihova frakcija ima gore crvenu-dole crnu, boje nisu rasporedjene ukoso.
Pored AO, postoje jos udruzeni anarhisti pod nazivom "Crni teror".
- Panzer_Daddy
#878 Re: Ukrajina
Nije fake,desna strana ili noga ili torzo.
- Klavikula
#879 Re: Ukrajina
rekao bih lijeva noga, mada nisam siguran.Panzer_Daddy wrote:Nije fake,desna strana ili noga ili torzo.
- Vitezanin
#880 Re: Ukrajina
Ovo je jezivo, u istom trenutku sve gori i popovi pjevaju.
A Europska unija opet promatra u svom susjedstvu šta se dešava. Namjerno ili je zaista toliko nemoćna i mutava?!
A Europska unija opet promatra u svom susjedstvu šta se dešava. Namjerno ili je zaista toliko nemoćna i mutava?!
- Panzer_Daddy
#881 Re: Ukrajina
Lijeva ili desna svejedno je al on popusi metak....Klavikula wrote: rekao bih lijeva noga, mada nisam siguran.
- Klavikula
#882 Re: Ukrajina
stoji.Panzer_Daddy wrote:Lijeva ili desna svejedno je al on popusi metak....Klavikula wrote: rekao bih lijeva noga, mada nisam siguran.
- Panzer_Daddy
#883 Re: Ukrajina
Hahahha nemocna i mutavaVitezanin wrote:Ovo je jezivo, u istom trenutku sve gori i popovi pjevaju.
Stara kurava se vraca nakon 70 godina ali u drugim bojama i drugom obliku...
- Vitezanin
#884 Re: Ukrajina
Na pamet mi je palo šta je EU radila prije 20 godina, samo su sranja bilo malo južnije. Ništa.
Ne pokušavam analizirati koja je strana "prava" u Ukrajini (očigledno je da nijedna nije naivna, za ostalo ne znam), ali uloga EU mi ovdje nije nikako jasna.
Ne pokušavam analizirati koja je strana "prava" u Ukrajini (očigledno je da nijedna nije naivna, za ostalo ne znam), ali uloga EU mi ovdje nije nikako jasna.
- Cyrax
- Oligarh
#886 Re: Ukrajina
Ima jedna rijec - Holodomor. Procitajte njen opis na wikipediji pa cete razumijeti malo bolje mrznju Ukrajinaca prema svemu rusko. (Ali vec su neki objasnili na prethodnim stranicama, tek sad vidio).
Bio par puta u Kijevu i Odessi i tamo sam dosta jos 2006. cuo o tim strasnim iskustvima ukrajinskog naroda i tako sam shvatio koliko je velik njihov animozitet svemu istocnom od Dona.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Bio par puta u Kijevu i Odessi i tamo sam dosta jos 2006. cuo o tim strasnim iskustvima ukrajinskog naroda i tako sam shvatio koliko je velik njihov animozitet svemu istocnom od Dona.
- Klavikula
#887 Re: Ukrajina
ovi u tri smjene rade.
pobunjenici (sad se vec mogu tako zvati) zauzeli vojnu bazu u Lavovu, tacnije pao dogovor da se Vojska izvuce ali bez oruzja.
sto se zrtava tice, ukupno 18, 7 policajaca i 11 civila.
Sastanak izmedju Janukovica i opozicije propao.
nazalost, sve ukazuje na rat, a nista kontra toga.
pobunjenici (sad se vec mogu tako zvati) zauzeli vojnu bazu u Lavovu, tacnije pao dogovor da se Vojska izvuce ali bez oruzja.
sto se zrtava tice, ukupno 18, 7 policajaca i 11 civila.
Sastanak izmedju Janukovica i opozicije propao.
nazalost, sve ukazuje na rat, a nista kontra toga.
-
udar 99
#888 Re: Ukrajina
ironija je da je ove 2014 stogodisnjica atentata na Ferdinanda u Sarajevu i pocetka I Svjetskoga rata
oko Ukrajine se opasno zakuhalo a sta misle USA diplomate o EU koja pokusava smiriti tenzije u Ukrajini ?
pa Americki pijani kauboji odgovaraju ; "ma jebo EU" i pumpaju milione dolara da gurnu Ukrajinu u gradjanski rat
gospodo i dame ?
"dobro dosli " u pocetak III svjetskoga rata
neka nam je Bog na pomoci ( i vjernicima i nevjernicima )
oko Ukrajine se opasno zakuhalo a sta misle USA diplomate o EU koja pokusava smiriti tenzije u Ukrajini ?
pa Americki pijani kauboji odgovaraju ; "ma jebo EU" i pumpaju milione dolara da gurnu Ukrajinu u gradjanski rat
gospodo i dame ?
"dobro dosli " u pocetak III svjetskoga rata
neka nam je Bog na pomoci ( i vjernicima i nevjernicima )
- BegA_
-
Objektivni navijac
#890 Re: Ukrajina
Ne postoje 'komunisticki Rusi' niti su kada postojaliKlavikula wrote:Hitler je dobar, lijep, jak, pametan. ovim niposto ne velicam Hitlera, naprotiv. e moj OpetjaOpetja033 wrote:Uzimajuci u obzir da su Ukrajinci manje od deset godina prije II. svjetskog rata dozivjela svoj genocid i svoj holokaust ostavsi bez miliona i miliona svojih sunarodnjaka, a sve to u organizaciji velikog brata iz Rusije i njihove genijalne boljsevicke ekonomije, sasvim je razumljivo da je dio ukrajinskog drustva Svabe docekao kao spasioce.
Sa ovim ne branim naravno naciste, naprotiv. Ali upirati prstom u dio ukrajinskog drustva nakon sto su im komunisticki Rusi priredili jedan od najgorih genocida u modernoj historiji svijeta je licemjerno.
Inace u Ukrajini scenario koji smo vec gledali 1917-1922 i 1941-1944. Kraj ce biti isti,dzaba vam trud sviraci
-
Martinez_
#891 Re: Ukrajina
Da, naročito u Odesi masovno mrze sve ruskoOligarh wrote:Ima jedna rijec - Holodomor. Procitajte njen opis na wikipediji pa cete razumijeti malo bolje mrznju Ukrajinaca prema svemu rusko. (Ali vec su neki objasnili na prethodnim stranicama, tek sad vidio).
- asurbanipal
#892 Re: Ukrajina
Man of steel wrote:
Kakva bolan diktatura, o čemu trkeljaš, znaš li ti uopšte šta je diktatura?
Pa neće se valjda rulji dozvoliti da pali i ruši pod izgovorom demokratije?
U demokratskim sistemima se zna kako se dolazi na vlast i kako se protestuje protiv vlasti, sve ostalo vodi bezakonju i haosu.
Je li rulja bila u Tuzli, Sarajevu i Mostaru kada je palila zgrade ? Ironija ili licemjerstvo, kako god, veliki broj onih koji su na forumu podržavali demonstracije i paljevinu kod nas, poput tebe, sada su protiv demonstranata i demonstracija u Ukrajini. Ista stvar je vezana sa Siriju i Egipat.
- asurbanipal
#893 Re: Ukrajina
Imaš njih i kod nas. Poput ovih ljigavaca i kvaziliberala iz Naše stranke, imaš 12.000 NVO, dosta njih je finansirano od EU, SAD, USAID, Soroša, i naravno bili su posredno ili neposredno uključeni u ove demonstracije kod nas. Uostalom, imaš negdje na ovom podforumu jako zanimljivu temu o NVO.Breathless wrote:
Kazem, cudni su to anarsti koji staju uz vlast, a pogotovo uz strukture kakve su EU i SAD. Tesko ce se takve naci cak i u Bosni.
-
sumirprimus
#894 Re: Ukrajina
jebiga ukrajinci nisu imali srece...
ko poljaci,cesi,slovaci,madjari,latvijci,litvanci,estonci...
ko poljaci,cesi,slovaci,madjari,latvijci,litvanci,estonci...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#895 Re: Ukrajina
https://www.youtube.com/watch?v=2q4TaZyKv3Y
uuuujebte pa ovo je na ivici rata
zadnjih minut ubiše ona dva drota...
- SmokingMan
#896 Re: Ukrajina
Gledam ovo,i prevćemi se doručak u želucu...pici wrote:https://www.youtube.com/watch?v=2q4TaZyKv3Y
- madner
#897 Re: Ukrajina
Ma ovo ide preko ivice.pici wrote:https://www.youtube.com/watch?v=2q4TaZyKv3Y
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#898 Re: Ukrajina
iskreno nema se više šta reći
-
The 51st State
#899 Re: Ukrajina
nista se ne sekirajte, sad ce to bastion humanizma i ultimativnih civilizacijskih vrijednosti, a znamo da je to rusija, lagano srediti u jos vecem haosu i krvoprolicu, da bi pojedini forumasi mogli srati zavjerenicke i satro strateske kvake.Black swan wrote:iskreno nema se više šta reći
jbg, zao mi je ukrajinaca, imaju svoje srbe na istoku.
- ljetna kiša
#900 Re: Ukrajina
To je to.Religious Fantastic wrote:Iz ove slike se da zaključiti šta se dešava a I ishod se može predvidjeti.