PlayStation 4 - all about
Moderator: Benq
-
rayman90
#876 Re: PlayStation 4 - all about
hehe ne moze BiH
napravi fake racune na plejki, na amazonu i na paypalu i jedan istinit racun u banci u BiH i trazi debitnu karticu (al ne radi ovo u hypo banci) 
-
Mustang1
#877 Re: PlayStation 4 - all about
Potvrdili Fifu Street za Xbox .. Nadam se da ce izaci i za ps4 nisu valjda budale da izbace samo za XBOX 
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#878 Re: PlayStation 4 - all about
Zakuhat ce se Last of US vjeruj mirayman90 wrote:jeftinije su nove igre na USA psnu, a i bude puno boljih akcija tu, na UK psnu budu skuplje novije, al zato budu nekad i bolje pojedinacne akcije za starije igreova dva su za mene obavezna, i na ps3 i ps4 sve sto kupis mozes igrat na bilo kojem racunu
na ps4 to ide preko namjestanja primarnog racuna u opcijama
![]()
bez kartice, PSN kredit se moze uzet preko pika![]()
mene Last of us nije odusevio na prvu, pocetak je bio dobar, ono u kuci pa razgledam, ocito je da ide na 60 fps, poslije mi fali neke slobode u gameplayu iako sam maltene tek tutorial prosoal tek sam na pocetku, radije igram fight night na netu na trojci
Mada jeste i zajebano kada igra ima veliki hype , svi je hvale i onda imaju ljudi prevelika ocekivanja ... ona na ps4 izgleda potpuno isto kao na ps3 ...ja nisam skontao nikakvu razliku osim mozda tog framerata....
- moa
#879 Re: PlayStation 4 - all about
Last of Us me je pravo dugo drzala. Samo se ufuraj u pricu i zamisli da si glavni lik i moja preporuka je puno zaviruj po coskovimaUnscarD wrote:Zakuhat ce se Last of US vjeruj mirayman90 wrote:jeftinije su nove igre na USA psnu, a i bude puno boljih akcija tu, na UK psnu budu skuplje novije, al zato budu nekad i bolje pojedinacne akcije za starije igreova dva su za mene obavezna, i na ps3 i ps4 sve sto kupis mozes igrat na bilo kojem racunu
na ps4 to ide preko namjestanja primarnog racuna u opcijama
![]()
bez kartice, PSN kredit se moze uzet preko pika![]()
mene Last of us nije odusevio na prvu, pocetak je bio dobar, ono u kuci pa razgledam, ocito je da ide na 60 fps, poslije mi fali neke slobode u gameplayu iako sam maltene tek tutorial prosoal tek sam na pocetku, radije igram fight night na netu na trojci
ja prvi put kada sam naletio na 3 klikera i 3 zombija (ona misija kada zombija pridavis sa ledja jednog a onda moras proci kroz njih jedno 6-7, sve sa 3 metka i makazama) na normal tezini sam mislio da je to neki dizajnerski zajeb i da ovo nije moguce preci nikako
kasnije jases konja, nadogradis oruzja itd itd ...ali prica je isto bitna , treba je upratiti...meni i dan danas, neke scene gamaplaya onako budu pred ocima ...
Mada jeste i zajebano kada igra ima veliki hype , svi je hvale i onda imaju ljudi prevelika ocekivanja ... ona na ps4 izgleda potpuno isto kao na ps3 ...ja nisam skontao nikakvu razliku osim mozda tog framerata....
-
UnscarD
#880 Re: PlayStation 4 - all about
Od tvoraca Last of Us , izgleda da su ga opet zakucali :
-
Mustang1
#881 Re: PlayStation 4 - all about
Zar si sumnjao u Uncharted novi ? 
-
Vertig0
#882 Re: PlayStation 4 - all about
S obzirom da nisam posjedovao PS3 nisam igrao ni jedan Uncharted do sada. Ima li Uncharted 4 veze sa prethodnim dijelovima, prica i to?
-
Mustang1
#883 Re: PlayStation 4 - all about
Izbacili su i media player .. Dobar je moze bolji kvalitet ocitati nego plex koji crashuje kada su veci fajlovi od 2-3 GB .. Ali ovaj media player ne moze citati prijevode valjda ce popraviti i to 
-
UnscarD
#884 Re: PlayStation 4 - all about
Ne znam detalje nove price ali do sada se labavo naslanjala prica jedna na drugu ...ono likovi itd ali su uvijek predstavljani i novi.Vertig0 wrote:S obzirom da nisam posjedovao PS3 nisam igrao ni jedan Uncharted do sada. Ima li Uncharted 4 veze sa prethodnim dijelovima, prica i to?
Ako imas priliku, odigraj Uncharted na PS3 jer to su vrh igre ...sto se mene tice, na PS3 top poredak je ovaj :
1.Last of Us
2. Uncharted 2
3. GTA 5
4. Uncharted 3
5. XCom
6. Grand Tourismo 6
itd itd itd
Ja sam krenuo od Uncharted 2 pa 3 pa sam onda krenuo keca ali nisma ga zavrsio ...ipak je tehnicki primjetno inferiorniji ......trica i kec, kao da nisu na istoj platformi uopste.
-
Vertig0
#885 Re: PlayStation 4 - all about
Nazalost nemam ps3 tako da nemam priliku igrati. Mozda odgledam neki walktrough ako mi se dadne.
-
rayman90
#886 Re: PlayStation 4 - all about
hehe probacu se udubit u last of us, tesko igrat kad se zaboravi i gdje si stao od neigranja i lafo obaveza
al svaku igru probam igrat do njenog maximuma, tu pomazu trofeji 
-
rayman90
#887 Re: PlayStation 4 - all about
nado sam se da ce na E3 bit neke najave za red dead redemption 2, mada bih ja uzo i remaster verziju, po svemu sudeci uzecu digitalnu za ps3 iako imam cd, samo da se mogu lakse odlucivat za igru na ps3
to se desilo kod mene sa fight nightom 
cujem spominjo se i gang beasts na E3, e to cekam
cujem spominjo se i gang beasts na E3, e to cekam
- elixiaboy
#888 Re: PlayStation 4 - all about
Pozdrav raja, nedavno sam kupio PS4. Do sada imam samo demo igre. Moze li mi neko objasniti koji je najjeftinji nacin za kupovinu igara i kako te iste igrati online.
Ima silni broj stvari koje ne kontam: PSN, PS Plus, Origin, PS Store. Uopste ne kontam cemu sta sluzi. Kako sam skontao, taj online account se moze prijaviti i sa adresom u SAD, UK itd. i tako jeftinije kupiti igre?
Hvala na odgovoriuma i oprostite sto postavljam banalna pitanja. Zadnju konzolu koju sam imao bio je prvi Playstation. Tad je bilo sve jasno, kupis igru, ubacis u konzolu i igras. Ostarilo se jbga
Ima silni broj stvari koje ne kontam: PSN, PS Plus, Origin, PS Store. Uopste ne kontam cemu sta sluzi. Kako sam skontao, taj online account se moze prijaviti i sa adresom u SAD, UK itd. i tako jeftinije kupiti igre?
Hvala na odgovoriuma i oprostite sto postavljam banalna pitanja. Zadnju konzolu koju sam imao bio je prvi Playstation. Tad je bilo sve jasno, kupis igru, ubacis u konzolu i igras. Ostarilo se jbga
-
Mustang1
#889 Re: PlayStation 4 - all about
Najjeftinije su ti igre na US Store. Iako je dolar ojacao ali na US su 60$ a na UK 60£ .. Budu razne akcije npr. samo na UK ili samo na US tako da napravis i taj UK ili DE koji god samo da je EU ali na US kupujes ove nove igre koje tek izadju .. Ostalo pratis akcije gdje budu i sta je gdje jeftinije .. PS plus moras imati ako hoces da igras igrice online.. Njega kupujes na mjesec,tri ili godinu kako hoces.. Kada uzmes ps plus svaki mjesec dobijes neke nove igre besplatno .. Vecinom su to neke bezveze mini igre ali nekada budu i dobre igre .. Trenutno je Metal Gear Solid dzaba za ps plus a prije toga je bio oko 20.ak $
I da mozes naci nekoga sa kim ces se uvezati (ja tako radim sa prijateljem) i onda uzimate pola pola igrice,ps plus i sve ostalo .. NPR. Ti kupis igricu i mozete igrati i ti i on. Isto tako i ps plus ti kupis aktiviras i on ga ne mora kupovati. Za placanje se dogovorite normalno pola pola ili kako vec .. Na forumu je bilo nekoliko ljudi koji su htjeli to ne znam da li su nasli nekoga.. Definitivno najisplativije jer bi igru umjesto nekih 100 KM placao 50 KM
I da mozes naci nekoga sa kim ces se uvezati (ja tako radim sa prijateljem) i onda uzimate pola pola igrice,ps plus i sve ostalo .. NPR. Ti kupis igricu i mozete igrati i ti i on. Isto tako i ps plus ti kupis aktiviras i on ga ne mora kupovati. Za placanje se dogovorite normalno pola pola ili kako vec .. Na forumu je bilo nekoliko ljudi koji su htjeli to ne znam da li su nasli nekoga.. Definitivno najisplativije jer bi igru umjesto nekih 100 KM placao 50 KM
- elixiaboy
#890 Re: PlayStation 4 - all about
Puno hvala. Sad mi je jasnije.
Jos 2 pitanja imam:
1. dali mogu osim igara i ps plus kupiti preko US store-a i normalno igrati online? Jer kako sam vidio i ps plus je jeftiniji nego preko UK ili EU store-a.
2. posto nemam kreditnu karticu sa US adresom, moram vouchere kupovati online, recimo na pcgamesupply.com. Problem s time je sto pcgamesupply.com naplacuje Activation Fee for Playstation Network for $50.00 Card (US) u iznosu od $6.99 USD. E sad, da li ima neka slicna stranica koja ne naplacuje svaki put takav activation fee svaki put kad kupujem vouchere?
Hvala i pozdrav
Jos 2 pitanja imam:
1. dali mogu osim igara i ps plus kupiti preko US store-a i normalno igrati online? Jer kako sam vidio i ps plus je jeftiniji nego preko UK ili EU store-a.
2. posto nemam kreditnu karticu sa US adresom, moram vouchere kupovati online, recimo na pcgamesupply.com. Problem s time je sto pcgamesupply.com naplacuje Activation Fee for Playstation Network for $50.00 Card (US) u iznosu od $6.99 USD. E sad, da li ima neka slicna stranica koja ne naplacuje svaki put takav activation fee svaki put kad kupujem vouchere?
Hvala i pozdrav
-
Mustang1
#891 Re: PlayStation 4 - all about
Mozes i ps plus normalno
A to za vouchere ne znam ne bi trebalo nista da naplacuje .. Pitat cu frenda nocas jel naplacuje ista (mislim da ne naplacuje) Imas milion tih stranica ali ta je najbolja
A to za vouchere ne znam ne bi trebalo nista da naplacuje .. Pitat cu frenda nocas jel naplacuje ista (mislim da ne naplacuje) Imas milion tih stranica ali ta je najbolja
-
febo_acm
#892 Re: PlayStation 4 - all about
Kupis sa Amazona za 49.99$ i aktiviraš, ništa to 6$ dodatno...
-
Mustang1
#893 Re: PlayStation 4 - all about
Je'l jos neko ima ovaj net od 40MB a da mu na ps4 nece pokazati vise od 25 ? Negdje sam procitao da je do modema pa me zanima je'l jos nekome se desava
-
_Astra_
#894 Re: PlayStation 4 - all about
Meni i na 100Mbit nece ni kablom preko 25... navodno je problem u NAT3... i nema teorije podesiti/promijeniti u NAT1...
-
Mustang1
#895 Re: PlayStation 4 - all about
Ma kablom je i kod mene wi fi nije ni za sta. Dzaba sam uznemiravao Telemach da mi donesu novi modem onda 
Ali hajde iskoristit cu ga za wi fi maximalno
Ali hajde iskoristit cu ga za wi fi maximalno
-
Mustang1
#896 Re: PlayStation 4 - all about
Sutra izlazi famozni DriveClub za PS plus
I to samo offline pa ce postepeno pustati online
Valjda jucer pusteno bilo i opet uklonjeno zbog problema sa serverima (oni koji su skinuli mogu igrati offline
) i sutra valjda konacno
- dzeno123
#897 Re: PlayStation 4 - all about
Zar ne bi trebao poslje prvog Jula ili jos nesto kasnije?Mustang1 wrote:Sutra izlazi famozni DriveClub za PS plus![]()
I to samo offline pa ce postepeno pustati online
Valjda jucer pusteno bilo i opet uklonjeno zbog problema sa serverima (oni koji su skinuli mogu igrati offline
) i sutra valjda konacno
-
Mustang1
#898 Re: PlayStation 4 - all about
Izasao je. Ne znam jel do mene ili do njih ali skida sat vremena i skinuo je 150 MB
-
UnscarD
#899 Re: PlayStation 4 - all about
Ja DriveClub derem u zadnje vrijeme samo tako ...mislim ko je ocekivao neki realizam, toga nema ali meni je voznja kao arkada extra zabavna. Do pojave Project Carsa nije bilo voznje koja bolje izgleda (na bilo kojoj platformi ukljucjuci i PC) a nije ni u odnosu sa Project Carsom puno ispod vizuelno.
Dobra fora su chalengi za koje ne treba PS plus. Neko odvozi neku stazu dobro i postavi chalenge i onda svi igraci pokusavaju to da ponove.
Bio neki drift , ja odvozim, 45874 na svijetu
i onda se zainatim i deri deri deri jedno 2 sata sve isto ...i budem 424 na svijetu
i uopste mi nije jasno kako je taj lik to izvozio.
Sinoc isto neka nocna trka sa autom od 1000 konja (bukvalno) ...tu sam nakon jedno sat bio 64 na svijetu
a prvi 3 sekunde ima bolje vrijeme od mene ali mislim da mi za to treba volan i prije svega pedale jer proklizava auto na pun gas a ne mozes ga dozirati na DS4 nikako precizno kao sa kakvim dobrim volanom.
E imate dzaba skroz onaj Game of thrones epizodu 1 (nema veze da li imate PS plus) ,...nije ona bila skupa ni ranije (oko 5 USD) ali sad je skroz dzaba. Treba na store-u povremeno provjeravati te dzabalesku stvari, uvijek nesto bude. Ja skinuo taj game of trones (full verzija) , neki bilijar koji izgleda mrak i Tropico 5 demo. Nisu mi bas legle kontrole za tropico preko DS4 ...ipak je to po meni igra za misa mada mozda se i naviknem.
Dobra fora su chalengi za koje ne treba PS plus. Neko odvozi neku stazu dobro i postavi chalenge i onda svi igraci pokusavaju to da ponove.
Bio neki drift , ja odvozim, 45874 na svijetu
Sinoc isto neka nocna trka sa autom od 1000 konja (bukvalno) ...tu sam nakon jedno sat bio 64 na svijetu
E imate dzaba skroz onaj Game of thrones epizodu 1 (nema veze da li imate PS plus) ,...nije ona bila skupa ni ranije (oko 5 USD) ali sad je skroz dzaba. Treba na store-u povremeno provjeravati te dzabalesku stvari, uvijek nesto bude. Ja skinuo taj game of trones (full verzija) , neki bilijar koji izgleda mrak i Tropico 5 demo. Nisu mi bas legle kontrole za tropico preko DS4 ...ipak je to po meni igra za misa mada mozda se i naviknem.
- dzeno123
#900 Re: PlayStation 4 - all about
Ovo free trail, jel to to?Mustang1 wrote:Izasao je. Ne znam jel do mene ili do njih ali skida sat vremena i skinuo je 150 MB