I ovako je plaćaš jednom.edo_79 wrote:
Plaćam je ali JEDNOM ... jel ti razumiješ u čemu je fol??
Nađi mi gdje je još plaćaš, ja ću ti je plaćati.
Nego se lakše praviti Englez.
Da ne govorim kako žmiriš na ovo da je taksa nezakonita.
Moderator: _BataZiv_0809
I ovako je plaćaš jednom.edo_79 wrote:
Nemam ja tebi šta tražiti.. NEĆU DA PLATIM I GOTOVO .... ko hoće bujrum njegova dobra volja .... Jel ti misliš da nije ta taksa uračunata u onih 36KM koje svaki mjesec plaćam BH Telekomu??Tomahawk11 wrote:I ovako je plaćaš jednom.edo_79 wrote:
Nađi mi gdje je još plaćaš, ja ću ti je plaćati.
Nego se lakše praviti Englez.
Da ne govorim kako žmiriš na ovo da je taksa nezakonita.
I nemoj. Plaćaj ovu koja nema zakonsko uporište, jer MORAŠ, kurko ćeš registrovati auto, ali nemoj ovu koja je zakonski propisana, jer NE MORAŠedo_79 wrote:
Nemam ja tebi šta tražiti.. NEĆU DA PLATIM I GOTOVO .... ko hoće bujrum njegova dobra volja .... Jel ti misliš da nije ta taksa uračunata u onih 36KM koje svaki mjesec plaćam BH Telekomu??
Ne moram jer mi oni ne isporučuju signal ....Tomahawk11 wrote:I nemoj. Plaćaj ovu koja nema zakonsko uporište, jer MORAŠ, kurko ćeš registrovati auto, ali nemoj ovu koja je zakonski propisana, jer NE MORAŠedo_79 wrote:
Nemam ja tebi šta tražiti.. NEĆU DA PLATIM I GOTOVO .... ko hoće bujrum njegova dobra volja .... Jel ti misliš da nije ta taksa uračunata u onih 36KM koje svaki mjesec plaćam BH Telekomu??![]()
Samo trebamo jasno reći kako stvari stoje, jesam u pravu?!
Pa evo, ne zna niko što plaća neku taksu koja nije zakonski regulisana, ali zna što ne plaća zakonski propisanu.Henry Chinaski wrote:Plaćam i nadam se da će se nekad uspostaviti pravo i red u ovoj zemlji.
Svi koji ne poštuju zakon nemaju nikakvo pravo da seru drugima koji ga ne poštuju pa ni političarima. Zaslužili su da žive u septičkoj jami jer sami stvaraju takvo okruženje.
Itekako je bitno ..... hoćeš li preko Internet kabla hvatati zemaljski signal?Euridika wrote:Ne mogu da vjerujem da je ovdje tema skrenula na zakonska "opravdanja" kome se isporučuje RTV signal. Pokušavam, ali ne uspijevam razumjeti da li se ljudi ovdje šale kad da kažu da im JS ne isporučuje signal ili stvarno ne razumiju šta znači isporuka signala.
Pod isporukom signala se misli na pokrivenost područja signalom koji se emitira putem zemaljske radio-televizijske mreže i misli se prevashodno na zračni, analogni signal. BiH još uvijek nije prešla na digitalni zračni signal.
Skoro svako naseljeno mjesto u BiH je pokriveno zemaljskim RTV signalom, izuzetak su samo neke općine i mjesta koja se nalaze na nepristupačnim terenima, na visokim kotama na planinama i sl., te dijelovi nekih općina na kojima mrežna infrastruktura nije u dovoljnom kapacitetu instalirana (manjak repetitora). Da li iko od vas ima kod kuće sobnu ili vanjsku antenu za prijem zemaljskog signala je nebitno, poenta je da je to područje gdje živite pokriveno signalom i da se isti može 'uhvatiti' i da je dovoljno jak da se mogu nesmetano pratiti programi. I vadione na ovaj fazon 'ja ne primam zemaljski signal, već kablovski ili putem telekom operatera' ne pije vodu. Apsolutno je nebitna ta činjenica, bitno je to da je vama, tj. svima nama, omogućen prijem RTV signala zemaljskom mrežom, a hoćemo li mi to koristiti ili ne je naša stvar. Ista stvar je sa odabirom programa kojeg ćete gledati, to što ne gledate BHT ili FTV vas ne oslobađa od zakonske obaveze da platite RTV taksu.
Prema tome, ako ćete već tražiti neka zakonska uporišta za odbijanje plaćanja RTV takse, onda se makar pobrinite da nađete prava uporišta, a ne ovako lupati. A hoćete li plaćati ili ne, do vas je.
Neće ljudi da plaćaju DVA PUTA. Samo niko ne zna koji je to PRVI PUT. Gdje još ima ta RTV taksa? Gledam svoj račun od Telemacha, nema RTV takse.Euridika wrote: Prema tome, ako ćete već tražiti neka zakonska uporišta za odbijanje plaćanja RTV takse, onda se makar pobrinite da nađete prava uporišta, a ne ovako lupati. A hoćete li plaćati ili ne, do vas je.
Plaćaj ti slobodnoTomahawk11 wrote:Neće ljudi da plaćaju DVA PUTA. Samo niko ne zna koji je to PRVI PUT. Gdje još ima ta RTV taksa? Gledam svoj račun od Telemacha, nema RTV takse.Euridika wrote: Prema tome, ako ćete već tražiti neka zakonska uporišta za odbijanje plaćanja RTV takse, onda se makar pobrinite da nađete prava uporišta, a ne ovako lupati. A hoćete li plaćati ili ne, do vas je.
Neću je plaćati ba .... prodam TV i šta onda? NA osnovu čega će naplatiti ..... Sve se može ako misliš svojom glavom. Pusti to mora seTomahawk11 wrote:edo, nije uopšte poenta da li ti plaćaš ili ne plaćaš, kao ni ja.
Poenta je da se licemjerno, da se navode razlozi neplaćanja koji nemaju veze s vezom i da niko ne zna odgovoriti što plaća nezakonitu ekološku taksu kod registracije vozila.
Odgovori su jasni: plaćaš jer moraš i ne plaćaš jer ne moraš.
Sutra nek nađu načina da moraš plaćati RTV taksu, pitao bih te koju bi priču pričao.
Ama nemoj. Bolan, nisam ja ni inkasant ni sudski izvršioc ni Bog otac.edo_79 wrote:Neću je plaćati ba .... prodam TV i šta onda? NA osnovu čega će naplatiti ..... Sve se može ako misliš svojom glavom. Pusti to mora seTomahawk11 wrote:edo, nije uopšte poenta da li ti plaćaš ili ne plaćaš, kao ni ja.
Poenta je da se licemjerno, da se navode razlozi neplaćanja koji nemaju veze s vezom i da niko ne zna odgovoriti što plaća nezakonitu ekološku taksu kod registracije vozila.
Sutra nek nađu načina da moraš plaćati RTV taksu, pitao bih te koju bi priču pričao.
Ja nisam pretjerano rječit ali ima jedan koji uvijek sve dobro objasni:edo_79 wrote:Neću je plaćati ba .... prodam TV i šta onda? NA osnovu čega će naplatiti ..... Sve se može ako misliš svojom glavom. Pusti to mora seTomahawk11 wrote:edo, nije uopšte poenta da li ti plaćaš ili ne plaćaš, kao ni ja.
Ma nije bitno na šta ćeš ga ti hvatati, kako ne kontaš. Poenta je da si u kući pokriven zemaljskim signalom, a to se lako utvrdi - dođu ovi s FTV, ponesu svoje štapne, ručne antene, prođu ti kroz stan, izmjene jačinu signala i ako je jačina izmjerenog signala u radnom opsegu, ti potpadaš pod kategoriju onih koji su obavezni plaćati RTV taksu. A sad je dalje na tebi hoćeš li plaćati ili ne.edo_79 wrote:Itekako je bitno ..... hoćeš li preko Internet kabla hvatati zemaljski signal?Euridika wrote:Ne mogu da vjerujem da je ovdje tema skrenula na zakonska "opravdanja" kome se isporučuje RTV signal. Pokušavam, ali ne uspijevam razumjeti da li se ljudi ovdje šale kad da kažu da im JS ne isporučuje signal ili stvarno ne razumiju šta znači isporuka signala.
Pod isporukom signala se misli na pokrivenost područja signalom koji se emitira putem zemaljske radio-televizijske mreže i misli se prevashodno na zračni, analogni signal. BiH još uvijek nije prešla na digitalni zračni signal.
Skoro svako naseljeno mjesto u BiH je pokriveno zemaljskim RTV signalom, izuzetak su samo neke općine i mjesta koja se nalaze na nepristupačnim terenima, na visokim kotama na planinama i sl., te dijelovi nekih općina na kojima mrežna infrastruktura nije u dovoljnom kapacitetu instalirana (manjak repetitora). Da li iko od vas ima kod kuće sobnu ili vanjsku antenu za prijem zemaljskog signala je nebitno, poenta je da je to područje gdje živite pokriveno signalom i da se isti može 'uhvatiti' i da je dovoljno jak da se mogu nesmetano pratiti programi. I vadione na ovaj fazon 'ja ne primam zemaljski signal, već kablovski ili putem telekom operatera' ne pije vodu. Apsolutno je nebitna ta činjenica, bitno je to da je vama, tj. svima nama, omogućen prijem RTV signala zemaljskom mrežom, a hoćemo li mi to koristiti ili ne je naša stvar. Ista stvar je sa odabirom programa kojeg ćete gledati, to što ne gledate BHT ili FTV vas ne oslobađa od zakonske obaveze da platite RTV taksu.
Prema tome, ako ćete već tražiti neka zakonska uporišta za odbijanje plaćanja RTV takse, onda se makar pobrinite da nađete prava uporišta, a ne ovako lupati. A hoćete li plaćati ili ne, do vas je.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma nije bitno na šta ćeš ga ti hvatati, kako ne kontaš. Poenta je da si u kući pokriven zemaljskim signalom, a to se lako utvrdi - dođu ovi s FTV, ponesu svoje štapne, ručne antene, prođu ti kroz stan, izmjene jačinu signala i ako je jačina izmjerenog signala u radnom opsegu, ti potpadaš pod kategoriju onih koji su obavezni plaćati RTV taksu. A sad je dalje na tebi hoćeš li plaćati ili ne.[/quote]Euridika wrote:Itekako je bitno ..... hoćeš li preko Internet kabla hvatati zemaljski signal?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Cekaj, zar se jos uvijek signal fata na one ''riblja kost'' antene?Euridika wrote:
Ma nije bitno na šta ćeš ga ti hvatati, kako ne kontaš. Poenta je da si u kući pokriven zemaljskim signalom, a to se lako utvrdi - dođu ovi s FTV, ponesu svoje štapne, ručne antene, prođu ti kroz stan, izmjene jačinu signala i ako je jačina izmjerenog signala u radnom opsegu, ti potpadaš pod kategoriju onih koji su obavezni plaćati RTV taksu. A sad je dalje na tebi hoćeš li plaćati ili ne.
mali_milojica wrote:Ovdje raja pojma nema o cemu pricaju,a vode raspravu.
Nista neobicno za BiH. Pored 4mil selektora,trenera,strucnjaka za porez,struju,autoceste itd imamo i 4mil strucnjaka za rtv taksu![]()
Naplata u RS je preko 80%
Od tih 80% Srbi daju 25% FTV i 50% BHT.
RTRS ide 25%
Kratko i jasnoorinoco wrote:Najefikasniji način naplate RTV takse u BiH bio bi posredstvom kablovskih operatera. Država treba te firme zadužiti za taksu, a ovi neka se brinu o naplati. A mogu postići i skoro 100% naplatu, jer ko god ima TV, ima i kablovsku... Evidencija postoji, samo je treba realizirati u naplatu.
Evo odgovorio ti je mayab. Da, signal se hvata klasičnim antenama, a ako je pritom i digitalni, onda se dekodira putem digitalnog risivera. I kablovski operateri hvataju signal putem antena (što zemaljskih, što satelitskih), pa ga onda ubacuju u svoj kablovski sistem (slično vrijedi za telekom operatere).Maraschino wrote:Cekaj, zar se jos uvijek signal fata na one ''riblja kost'' antene?Euridika wrote:
Ma nije bitno na šta ćeš ga ti hvatati, kako ne kontaš. Poenta je da si u kući pokriven zemaljskim signalom, a to se lako utvrdi - dođu ovi s FTV, ponesu svoje štapne, ručne antene, prođu ti kroz stan, izmjene jačinu signala i ako je jačina izmjerenog signala u radnom opsegu, ti potpadaš pod kategoriju onih koji su obavezni plaćati RTV taksu. A sad je dalje na tebi hoćeš li plaćati ili ne.
Ipak nemaju svi kablovsku televiziju, odnosno Moja TV ili neki sličan paket. Ljudi u manjim sredinama, posebno stari, koriste klasični prijem signala putem antena.edo_79 wrote:Kratko i jasnoorinoco wrote:Najefikasniji način naplate RTV takse u BiH bio bi posredstvom kablovskih operatera. Država treba te firme zadužiti za taksu, a ovi neka se brinu o naplati. A mogu postići i skoro 100% naplatu, jer ko god ima TV, ima i kablovsku... Evidencija postoji, samo je treba realizirati u naplatu.![]()
![]()