Šta dan-dva?Hafis wrote:Može jedno dan-dva. A šta onda?
DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera
- Paranoid
#876 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
-
Hafis
#877 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Dobro, eto godinu-dvije.
Jesam li blizu...vruće-hladno?
- Paranoid
#878 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Pitao sam te jer nisam razumio...najjozbiljnije..Hafis wrote:Dobro, eto godinu-dvije.
Što se tiče vremenskog trajanja sukoba, to ne može niko predvidjeti. Ponavljam, Bošnjak taj rat neće sigurno započeti, niti će ga izazvati.
Politika RS-a zavisi od novca, a njega je sve manje i zato se prelazi na politiku "huškanja" po uhodanom principu "radimo ono što "onima" tamo ne odgovara", i na taj način pojedinci koriste situaciju pa potpaljuju kuće povratnika, tuku ili jednostavno dodju ovde na forum kao ovaj sa "brojkama i slovima" pa istresaju svoje fašističke frustracije...
Kažem pojedinci to rade, ali ne vidjeh da se neko od ove druge skupine usprotivio, kao što nisam vidio da se neko od političara RS-a javno obratio nakon pretučenog povratnika, a ni sad posle paljevine...jer to je kuća u "centru" i nekome se strašno dopala..
Zamisli da je obratna situacija...pa onaj video iz Sirije ne bi bio ni na mapi uredništva srpskih medija...
-
Hafis
#879 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ne vjerujem baš u tu teoriju u finansijski slom i urušavanje RS-a kao okidač mogućeg sukoba. To se govori već godinama, a rezultat svega je da su se koliko-toliko primakli Federaciji, koja takođe ne stoji baš najbolje.Paranoid wrote:Pitao sam te jer nisam razumio...najjozbiljnije..Hafis wrote:Dobro, eto godinu-dvije.
Što se tiče vremenskog trajanja sukoba, to ne može niko predvidjeti. Ponavljam, Bošnjak taj rat neće sigurno započeti, niti će ga izazvati.
Politika RS-a zavisi od novca, a njega je sve manje i zato se prelazi na politiku "huškanja" po uhodanom principu "radimo ono što "onima" tamo ne odgovara", i na taj način pojedinci koriste situaciju pa potpaljuju kuće povratnika, tuku ili jednostavno dodju ovde na forum kao ovaj sa "brojkama i slovima" pa istresaju svoje fašističke frustracije...
Kažem pojedinci to rade, ali ne vidjeh da se neko od ove druge skupine usprotivio, kao što nisam vidio da se neko od političara RS-a javno obratio nakon pretučenog povratnika, a ni sad posle paljevine...jer to je kuća u "centru" i nekome se strašno dopala..
Zamisli da je obratna situacija...pa onaj video iz Sirije ne bi bio ni na mapi uredništva srpskih medija...
A gledajući dalje u budućnost, mislim da će se gro krize i prenjeti na federaciju: očekivane ustavne promjene u smislu ''racionalizacije'' koje neće proći bez trzavica, i vjerovatno završiti još u prvoj rundi pregovora kao i sejdić-finci.
Ja opet kažem, rata neće biti. Nema tog političara koji se usuđuje. Vazda se može naći neka usijana glava da učini neku glupost...ali smišljen i organiziran rat od strane OVIH političara je SF.
Mogu zamisliti Tihića i Lagumdžiju..ili Čovića kao tim na nekoj mirovnoj konferenciji.... pa stvarno, oni su ti lideri u federaciji.
- Paranoid
#880 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Godinama rs živi kao i federacija na infuziji MMF-a, medjutim, mislim da me nisi shvatio šta sam htio da kazem...Hafis wrote:Ne vjerujem baš u tu teoriju u finansijski slom i urušavanje RS-a kao okidač mogućeg sukoba. To se govori već godinama, a rezultat svega je da su se koliko-toliko primakli Federaciji, koja takođe ne stoji baš najbolje.Paranoid wrote:Pitao sam te jer nisam razumio...najjozbiljnije..Hafis wrote:Dobro, eto godinu-dvije.
A gledajući dalje u budućnost, mislim da će se gro krize i prenjeti na federaciju: očekivane ustavne promjene u smislu ''racionalizacije'' koje neće proći bez trzavica, i vjerovatno završiti još u prvoj rundi pregovora kao i sejdić-finci.
Ja opet kažem, rata neće biti. Nema tog političara koji se usuđuje. Vazda se može naći neka usijana glava da učini neku glupost...ali smišljen i organiziran rat od strane OVIH političara je SF.
Mogu zamisliti Tihića i Lagumdžiju..ili Čovića kao tim na nekoj mirovnoj konferenciji.... pa stvarno, oni su ti lideri u federaciji.
Politika u oba entiteta se finansiraju uglavnom od zaduženja, jer su privredu doveli gotov do bankrota. S tom činjenicom narod se (čini mi se) i pomirio, jer da nije onda bi protesti bili svakodnevni..
Za razliku od "šumske" u federaciji jedino što funkcionira je existencija zahvaljujući dijaspori, jer rijetke su porodice koje nemaju nekog svog koji im šalje za život, a nekima i daleko više..
Neki dan sam napisao da je CB po njenom izvještaju novac koji pristiže u BiH (a znamo i ti i ja gdje i kome) u iznosu od 3,5 mld KM godišnje, pa su neki poletili da se ismijavaju ne provjerivši istinitost te izjave..
Nešto slično imaš i u Sandzaku, samo u manjem obimu ali itekako osjetno spram broja gradjana koji tamo žive. Ako ko ne vjeruje nek se zaputi i sam provjeri..
Uzmi samo za primjer poslednji dogadjaj oko potpaljivanja kuće povratnika... ta kuća je u centru i sigurno ima svoju vrijednost, ali vlasnik je u Holandiji i njemu ne pada na pamet da proda jer je sigurno dobrog imovnog stanja.
Za cijelu tu situaciju u kojoj se bošnjaci u ovoj kriznoj situaciji bolje snašli i žive na taj način, zna dobro i Dodik i zato upozorava da postoje mnogi koji rade na rušenju šumske... NE.. Ne radi niko na tome.. Sama se urušava!
-
RATM56
#881 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ali će ga biti jelParanoid wrote: Što se tiče vremenskog trajanja sukoba, to ne može niko predvidjeti. Ponavljam, Bošnjak taj rat neće sigurno započeti, niti će ga izazvati.
- Paranoid
#882 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Do vas je Ratkane...nije do nas, nismo ih nikad započinjali..RATM56 wrote:Ali će ga biti jelParanoid wrote: Što se tiče vremenskog trajanja sukoba, to ne može niko predvidjeti. Ponavljam, Bošnjak taj rat neće sigurno započeti, niti će ga izazvati.
- veljaca
#883 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
RATM56 - Ratkan .....Paranoid wrote:Do vas je Ratkane...nije do nas, nismo ih nikad započinjali..RATM56 wrote:Ali će ga biti jelParanoid wrote: Što se tiče vremenskog trajanja sukoba, to ne može niko predvidjeti. Ponavljam, Bošnjak taj rat neće sigurno započeti, niti će ga izazvati.
MIRNOG razlaza u BiH - nejma .....
-
RATM56
#884 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Paranoid wrote:Do vas je Ratkane...nije do nas, nismo ih nikad započinjali..RATM56 wrote:Ali će ga biti jelParanoid wrote: Što se tiče vremenskog trajanja sukoba, to ne može niko predvidjeti. Ponavljam, Bošnjak taj rat neće sigurno započeti, niti će ga izazvati.
Pa ja mislim da si ti kadriji započet štogod nego ja, eto. Pazi, obraćaš se meni sa ''vi'', sve promatraš na nivou kolektiviteta, izgrađuješ teoriju o večnoj nevinosti jednih i sl. - to je dovoljno da te se posmatra kao bure baruta. Jer i ti sam možeš u jednom momentu podvući crtu ''e ne može više ovako. Idem da im j..m mater''. Ako nas ljudi ovde ubeđuju da Bošnjaci više nisu što su bili, da sad imaju i svest o zločinu i svest o sebi, da neće naivno kao gusle u maglu, da im se neće ponavljati istorija, da više nikoga raširenih ruku na kućnom pragu neće dočekati (teza mnogih forumaša) uglavnom - da su došli sebi, onda više ne važe stara pravila, je li tako? Onda ne možeš reći ''biće kao pre kad nikada nikakvo zlo nisu započeli'' jer više oni nisu kao pre je li tako?
Mada je to klasična nacionalistička šizofrenija: sviđa mi se lakovernost mojih predaka da preko njih dokazujem moralnu i civilizacijsku superiornost ''mojih'' koja će važiti i za ubuduće, a sa druge strane se gnušam njihove naivnosti i nema šanse da njihove greške ponovim.
- Paranoid
#885 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Do vas je Ratkane... ovo "vas" se misli na "znaš već koga"...
Koliko smo kadri, teško je reći...vjerovatno je to enigma koju ćete sami osjetiti, ako se probate odvajati, odcjepljivati itd
Koliko smo kadri, teško je reći...vjerovatno je to enigma koju ćete sami osjetiti, ako se probate odvajati, odcjepljivati itd
-
dudlov
#886 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ovo Ratkane mi popravi raspoloženje na kafe pauzi.Paranoid wrote:Do vas je Ratkane... ovo "vas" se misli na "znaš već koga"...
Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
-
RATM56
#887 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
SI kadar Paranoide, si. Ne koliko ''ste''. Poenta: čovek kome su svi oni tamo Ratko ne može nikog uveriti da ''nešto'' neće prvi započeti.Paranoid wrote:Do vas je Ratkane... ovo "vas" se misli na "znaš već koga"...
-
dede merdzane
#888 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Po rezultatima izbora od devedesetih pa na ovamo mozemo zakljuciti da su oni koji nisu "ratko" na nivou statisticke greske.RATM56 wrote:SI kadar Paranoide, si. Ne koliko ''ste''. Poenta: čovek kome su svi oni tamo Ratko ne može nikog uveriti da ''nešto'' neće prvi započeti.Paranoid wrote:Do vas je Ratkane... ovo "vas" se misli na "znaš već koga"...
-
RATM56
#889 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Pa sad, kad se već rezultata izbora držiš..ne znam, ne bih tako lako sve glasače SNSD naročito do pre 5-6 god okarakterisao kao Ratkove. Kada im je pulen Milorad bio u Reformistima i anti-SDS nastrojen sve do 2006. - 2007.dede merdzane wrote:Po rezultatima izbora od devedesetih pa na ovamo mozemo zakljuciti da su oni koji nisu "ratko" na nivou statisticke greske.RATM56 wrote:SI kadar Paranoide, si. Ne koliko ''ste''. Poenta: čovek kome su svi oni tamo Ratko ne može nikog uveriti da ''nešto'' neće prvi započeti.Paranoid wrote:Do vas je Ratkane... ovo "vas" se misli na "znaš već koga"...
- Paranoid
#890 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Pa nisam ja nosio majicu sa natpisom "svi smo mi Ratko" ... kontaš Ratkane (a Ratkan je naziv "od milja")..RATM56 wrote:SI kadar Paranoide, si. Ne koliko ''ste''. Poenta: čovek kome su svi oni tamo Ratko ne može nikog uveriti da ''nešto'' neće prvi započeti.Paranoid wrote:Do vas je Ratkane... ovo "vas" se misli na "znaš već koga"...
Ti da si Ratko, ne bi bio na forumu, nego "neđe na Mačkovom brdu i slušao gusle"
- Danguba
#891 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
tako to rade salonci...RATM56 wrote: Pa sad, kad se već rezultata izbora držiš..ne znam, ne bih tako lako sve glasače SNSD naročito do pre 5-6 god okarakterisao kao Ratkove. Kada im je pulen Milorad bio u Reformistima i anti-SDS nastrojen sve do 2006. - 2007.
kokardu zamijene kravatom do nekih povoljnijih vremena ALI ovaj put ce se nacekati. prosla baka s'' kolacima.
-
Bodkin
#892 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Dosta glup tekst koji je ovdje postavljen. Ti zeleni trotoari su prestali biti zeleni nakon mjesec dana. Onaj trg niko i ne zove alijin trg. Inace ljudi iz tog prijeratnog vremena ne mogu da shvate da su se stvari promijenile. I da nije bilo rata i da se 20 godina kasnije ovoliko promijeni struktura stanovnistva stvari ne bi ostale iste.
Isto tako zanemaruju ljudi sta je sarajevo u ratu proslo. Glupo je ocekivati da ljudi nisu postali ekstremniji. To sve u kombinaciji sa svakodnevnim desavanjima po rs-u dovodi do danasnje situacije. Jebiga, realnost.
Sarajevu se druge stvari mogu spocitavati ali one ovdje nisu spomenute. To je onaj "ako nisi sa nama onda si protiv nas" mentalitet.isto tamo na svaki (moguci) problem na etnickoj osnovi odgovor je " sta hoce ona/on, treba da je sretan sto im pustamo da zive u sarajevu. Nek vide kako je u sekovicima".
Isto tako zanemaruju ljudi sta je sarajevo u ratu proslo. Glupo je ocekivati da ljudi nisu postali ekstremniji. To sve u kombinaciji sa svakodnevnim desavanjima po rs-u dovodi do danasnje situacije. Jebiga, realnost.
Sarajevu se druge stvari mogu spocitavati ali one ovdje nisu spomenute. To je onaj "ako nisi sa nama onda si protiv nas" mentalitet.isto tamo na svaki (moguci) problem na etnickoj osnovi odgovor je " sta hoce ona/on, treba da je sretan sto im pustamo da zive u sarajevu. Nek vide kako je u sekovicima".
- Danguba
#893 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Zasto trotoari ne bi trebalo da budu zeleni kada su sve biciklisticke staze crvene.Bodkin wrote:Dosta glup tekst koji je ovdje postavljen. Ti zeleni trotoari su prestali biti zeleni nakon mjesec dana. Onaj trg niko i ne zove alijin trg. Inace ljudi iz tog prijeratnog vremena ne mogu da shvate da su se stvari promijenile. I da nije bilo rata i da se 20 godina kasnije ovoliko promijeni struktura stanovnistva stvari ne bi ostale iste.
Zasto niko trg ne zove po prvom predsjedniku predsjednistva? Cisto dodvoravanje nekome.
-
Bodkin
#894 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Nije bitno zasto, tj bitno je ali ne da mi se ulaziti u tu raspravu. Htio sam reci da ovaj iz teksta ne slusa svakodnevno o trgu alije na tv-u ili medju ljudima nego je to park kod ekonomije. Jedino ako studira ekonomiju pa mora godisnje ispunjavati prijavu na faksu
- moa
#895 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Trenutno nije, jer za rat treba izvrsiti pripreme a koliko ja vidim niko se ne priprema za rat.
-
Manix
#896 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Onaj tekst gore o nekom Srbinu koji ne zeli da pije kafu na carsiji nego u tzv Istocnom Sa ne da je glup nego je idiotski.Bodkin wrote:. Ti zeleni trotoari su prestali biti zeleni nakon mjesec dana. Onaj trg niko i ne zove alijin trg. Inace ljudi iz tog prijeratnog vremena ne mogu da shvate da su se stvari promijenile. I da nije bilo rata i da se 20 godina kasnije ovoliko promijeni struktura stanovnistva stvari ne bi ostale iste.Dosta glup tekst koji je ovdje postavljen
Nesto izmedju redova nesto u devetercu nesto u rimi ...tipicno za bolesnike tipa Mome Kapora ili Brane Crncevica.
Nisam ljubitelj Alije Izetbegovica ali on nije ratni zlocinac i ne vidim problem da se neki mali trg na periferiji grada zove po tom mediokritetu. S obzirom kakve je poteze povlacio na stetu bosne i Bosanaca u Beogradu bi mu trebali dici spomenik .
-
Bodkin
#897 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Nije mali trg na periferiji nego veliki u samom centru grada
-
Manix
#898 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Yug je napisao/la:
Niti slovo ruzno nije receno o bilo kome
O tome kako se o bosanskim muslimanima - Bosnjacima - pisalo ili pise , govorilo ...KAO NARODU, bi se dalo razgovarati.Ne znam koliko ti je godina ali prolistaj malo Poltiku Expres ili Dugu neposredno prije rata. Obrati paznju na novinare Dragos Kalajic , Brana Crncevic , Momo Kapor , Dragoslav Bokan , Isidora Bjelica , Ljiljana Samjlovic , Rada Djokic , Milorad Komrakov itd Ima ih na stotine
Kolosalna laz. Cak i poslije genocida u sarajevskim medijima niti jedna losa rijec nije napisana o Srbima ili Hrvatima KAO NARODU !!!!!Ne trebaju srpski politicari da odrzavaju odbojnost Srba prema BiH ili hrvatski Hrvata prema BiH,dovoljno je da vide staili tom entitetu se pise,govori u Sarajevu da je odbojnost automatska,a da ne govorim o Hrvatima i njihovim frustracijama u Federaciji BiH koje su cesto itekako opravdane.o njima kao narodu
Niti slovo ruzno nije receno o bilo kome
. Ovo te diskvalificira kao sugovornika za sva vremena.kao narodu
O tome kako se o bosanskim muslimanima - Bosnjacima - pisalo ili pise , govorilo ...KAO NARODU, bi se dalo razgovarati.Ne znam koliko ti je godina ali prolistaj malo Poltiku Expres ili Dugu neposredno prije rata. Obrati paznju na novinare Dragos Kalajic , Brana Crncevic , Momo Kapor , Dragoslav Bokan , Isidora Bjelica , Ljiljana Samjlovic , Rada Djokic , Milorad Komrakov itd Ima ih na stotine
-
Manix
#899 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ma dobro , ne znam nisam iz SA . Ja mu ne bih dao ni sokak ali nije ratni zlocinac. Nije napao ni Srbe ni Srbiju . Nije radio etnicka ciscenja , nije rusio bogomolje , nije imao konc logore ...Kada je sazano za Cacu to je odmah zaustevljeno . U sred rata radila je pravna drzava. Koliko toliko . Niti Hag niti bilo koja ozbiljna institucija na svijetu ukljucujuci najvece medijske kuce nije ga okaarakterizirala kao zlikovca. Niko ozbiljan na svijetu nije ga stavio u ravan Tudjamnu Milosevicu Bobanu Kardjicu. Niko na kugli zemaljskoj ko drzi do sebe i ko ima neku referencu.I onda dodje neki Srbin u Sarajevo i nece da popije kafu jer tu negdje ima Trg AI . A u Brckom digli spomenik Drazi M .Bodkin wrote:Nije mali trg na periferiji nego veliki u samom centru grada
Neki dan sam popio ne jednu nego tri kafe i 5 piva na Trgu Franje Tudjmana u ZG mada mi je srusio Mostar.
I nisam sapto na uho drugu ,, hajmo popit kafu negdje drugdje ,, Sega mi . Ta dva Srbina ne smiju otici na carsiju na kafu ! I to nije zbog toga sto se Sarajevo promijenilo nego zato sto oni znaju -- ZBOG CEGA se Sarajevo promijenilo .
Last edited by Manix on 26/08/2013 17:07, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#900 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Kazem ti sasvim razumljivo sto je dobio ulicu ili trg. Ono sto sam htio reci taj covjek ima pravo da mu to smeta ALI u sarajevu se to ne potencira. Ja jos nisam cuo nekog da spomene trg alije izetbegovica u recenici