Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Googlerica

#876 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Googlerica »

mali_balon wrote:
Googlerica wrote:nezaposleni,kako prezivljvate,da li idete u narodnu kuhinju?
Ne, ja guzim forumasice koje postavljaju glupa pitanja za pare pa jedem pecenje kod pucana svaki dan. Samo me jebe sto nisam osiguran pa nemam zdravstveno u slucaju kakve bolescure, zato trazim posao.
nema glupih pitanja,ali ima glupih odgovora !

od necega moras zivjeti ili mozda od nekoga !!!
mali_balon

#877 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Googlerica wrote:
mali_balon wrote:
Ne, ja guzim forumasice koje postavljaju glupa pitanja za pare pa jedem pecenje kod pucana svaki dan. Samo me jebe sto nisam osiguran pa nemam zdravstveno u slucaju kakve bolescure, zato trazim posao.

Image
kox

#878 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by kox »

mali_balon wrote:
:lol: :lol: :lol:
krater

#879 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by krater »

kox wrote:
mali_balon wrote:
:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
_mufljuz_

#880 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _mufljuz_ »

Googlerica wrote:
mali_balon wrote:

posto si diskutabilno bistra - da ti povecam tvoje "inteligentno" pitanje.
a sto se tice momka - šukno ti ga je do balcaka
Googlerica

#881 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Googlerica »

Pa kako prezivljavate ?
Potočna pastrmka

#882 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Potočna pastrmka »

Od novca s popisa. :D

Kako se ponašate u društvu ljudi kad ste nezaposleni, da li to utiče na vaše medjuljudske odnose, kod mene malo, jer npr, ne mogu se silom smijati jer mi situacija baš nije dobra, mogu se malo našaliti. Pa me to malo sputava, al ne mogu se nazor smijati, kad mi nije do toga. Kakvo je kod vas stanje što se toga tiče ?

Zatim, da li žalite za tim što vam vrijeme "džabe" , ili bezveze prolazi, tj. da li imate grižnju savjesti ili kažete sebi, takvo je stanje trenutno, moram se boriti, ali ne mogu ništa siliti. Biće bolje i nadate se nečemu.
Potočna pastrmka

#883 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Potočna pastrmka »

Koliko ste na birou, tj. koliko ste nezaposleni ? Ja oko 9 mjeseci.

Da li nezaposlenost utiče na vaše zdravlje, u kojem smislu, stres, nemir, depresija ?
mali_balon

#884 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Googlerica wrote:Pa kako prezivljavate ?
Da si malo pametnije postavila to pitanje a ne bezobrazno i sa namjerom da provociras mozda bi ti i odgovorio i upustio se u neki diskusiju, iako znam kako i u kom smjeru bi isla diskuisija, ovako ostajem pri prvom odgovoru.
mali_balon

#885 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Potočna pastrmka wrote:Koliko ste na birou, tj. koliko ste nezaposleni ? Ja oko 9 mjeseci.

Da li nezaposlenost utiče na vaše zdravlje, u kojem smislu, stres, nemir, depresija ?

Nezaposlen oko 18 mjeseci nakon 19 godina rada, visak. Najvise depresija, nemir i stres bas ovim redosljedom, ali cuvam dijete pa tako da nekad nemam vremena da mislim da te stvari i da se sjebajem.

U drustvu se i ne znam vise ponasati jer samo kukam i prepricavam zgode sa raznih razgovora. Familija i prijatelji, ono malo sto ih je ostalo, bjeze od mene ko da da je moje stanje prelazno.

A vrijeme mi dzabe ne prolazi jer imam dijete od 18 mjeseci pa se tjesim da joj je bolje kod kuce nego da u vrticu kupi razne bolesti, kao sto rekoh tjesim se, onda potraga za poslom, visim za kompjuterom i visim na ovoj temi :D

Negdje sam vec napisao da sam u nekoj vrsti filozofskog razmisljanja o Bogu, matrixu i Zaratustri. I da li je bolje biti supak ili fin.
_mufljuz_

#886 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _mufljuz_ »

mali_balon wrote:
Potočna pastrmka wrote:Koliko ste na birou, tj. koliko ste nezaposleni ? Ja oko 9 mjeseci.

Nezaposlen oko 18 mjeseci nakon 19 godina rada, visak. Najvise depresija, nemir i stres bas ovim redosljedom, ali cuvam dijete pa tako da nekad nemam vremena da mislim da te stvari i da se sjebajem.

U drustvu se i ne znam vise ponasati jer samo kukam i prepricavam zgode sa raznih razgovora. Familija i prijatelji, ono malo sto ih je ostalo, bjeze od mene ko da da je moje stanje prelazno.

A vrijeme mi dzabe ne prolazi jer imam dijete od 18 mjeseci pa se tjesim da joj je bolje kod kuce nego da u vrticu kupi razne bolesti, kao sto rekoh tjesim se, onda potraga za poslom, visim za kompjuterom i visim na ovoj temi :D

Negdje sam vec napisao da sam u nekoj vrsti filozofskog razmisljanja o Bogu, matrixu i Zaratustri. I da li je bolje biti supak ili fin.
jaro puno srece ti zelim - citaj knjige - pokusaj downloadati knjiga sa neta pa procitaj - klincu mozes pustat crtane ha ja :mrgreen:
gledajte crtace zajedno...

ja neki dan - mi padne napamet pink panter i nadjem koktejl od 3 sata samo pinkpanter jbote - ismij'o sam se samo tako...

a kad sam bas bas lose pustim sebi ovo :mrgreen:

mali_balon

#887 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

_mufljuz_ wrote:
jaro puno srece ti zelim - citaj knjige - pokusaj downloadati knjiga sa neta pa procitaj - klincu mozes pustat crtane ha ja :mrgreen:
gledajte crtace zajedno...

ja neki dan - mi padne napamet pink panter i nadjem koktejl od 3 sata samo pinkpanter jbote - ismij'o sam se samo tako...

a kad sam bas bas lose pustim sebi ovo :mrgreen:

Hvala, druze. Ma probao sam sa knjigama ali kada se trebam koncentrisati 10000 nekih mislim odjednom navre tako da je to nesta citam a pojama nemam sta :D
Najgore je kada se oko 2 ili 3 ujutro probudim onda nastaje belaj, nemogu zaspati dok ne svane opet 10000 misli.

Ali definitvno sve lakse podnosim sa malom da nije nje i obaveza oko nje poludio bi, pelne, igra, setnja, hrana, spavanje itd itd i dan u sekundi prodje.
_mufljuz_

#888 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _mufljuz_ »

ti bar jarane imas motiv da ne padas dole skroz - ja ga nisam stig'o ni napravit :mrgreen:
ovako kad pogledam iz ove pozicije dobro je da ga i nemam (ne tice se tebe-nemoj se uvrijedit)...al eto mozda bih bolje funkcionis'o sa klincem....ovako - rinaka... jos kad procitas pitanje neke kalašture je li se hranim u narodnoj kuhinji jos mi bude gore kad vidim s kim moram da dijelim vazduh i zemlju....
purgatorio

#889 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by purgatorio »

Ja sam 8 mjeseci na birou i stvarno ne znam sta da radim s slobodnim vremenom. Pročitao sam hrpu knjiga, naučio napisati program u pythonu, učim njemački svakodnevno i opet imam punooo vremena kad ne znam sto da radim.
mali_balon

#890 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

_mufljuz_ wrote:ti bar jarane imas motiv da ne padas dole skroz - ja ga nisam stig'o ni napravit :mrgreen:
ovako kad pogledam iz ove pozicije dobro je da ga i nemam (ne tice se tebe-nemoj se uvrijedit)...al eto mozda bih bolje funkcionis'o sa klincem....ovako - rinaka... jos kad procitas pitanje neke kalašture je li se hranim u narodnoj kuhinji jos mi bude gore kad vidim s kim moram da dijelim vazduh i zemlju....

Ma ne vrijedjam se prije djeteta smo obezbijedili neke bitne stvari hvala Bogu. A i ja kontam kako bi bilo da nemam dijete mozda bi bilo lakse a mozda bi poludio. Ma dijete je prica za sebe, ono ne bi da sad pricam i tusim, vidjet ces ako Bog da :D .

Pa dobro doticna forumasica htjela je isprovocirati reakciju koja bi vodila u neku drugu diskusiju ali od svoje neke napuhanosti, da se najblaze izrazim, ispala je glupa ali eto.....
Mr.Penguin

#891 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Mr.Penguin »

Potočna pastrmka wrote:Od novca s popisa. :D

Kako se ponašate u društvu ljudi kad ste nezaposleni, da li to utiče na vaše medjuljudske odnose, kod mene malo, jer npr, ne mogu se silom smijati jer mi situacija baš nije dobra, mogu se malo našaliti. Pa me to malo sputava, al ne mogu se nazor smijati, kad mi nije do toga. Kakvo je kod vas stanje što se toga tiče ?

Zatim, da li žalite za tim što vam vrijeme "džabe" , ili bezveze prolazi, tj. da li imate grižnju savjesti ili kažete sebi, takvo je stanje trenutno, moram se boriti, ali ne mogu ništa siliti. Biće bolje i nadate se nečemu.
Više imam zajedničkog sa ljudima koji traže posao nego kod onih kojih ne traže.
mali_balon

#892 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

veze s vezom wrote:Jestel pokusali otici nekako u inostranstvo?
Imatel koga..pa jbga bar na crno nesto ...valjda nije glupo pitanje izvinjavam se ako vam prisjedam na muku ..
Razmisljao ali nemam nikog niti znam koga da me pogura makar heftu dok se ne snadjem. Cuo sam da masa raje ode 2 ili 3 mjeseca odradi na crno bude mjesec kod kuce i opet nazad.
Gojeni H

#893 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Gojeni H »

veze s vezom wrote:Jestel pokusali otici nekako u inostranstvo?
Imatel koga..pa jbga bar na crno nesto ...valjda nije glupo pitanje izvinjavam se ako vam prisjedam na muku ..
Sta znas radit'?
mali_balon

#894 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

veze s vezom wrote:Pitam,jer kod mene komsija ide u Norvesku tako,zaradi dosta i vise nego sto bi ovdje.. da radi..jest da je zeznuto..al opet ima neka "primanja".
Pametan jest da strepi od deportacije i zabrane ulaska ali sta drugo preostaje. Malo se zeznuto upustati u te vode, to moras sa nekim kome vjerujes i koga znas jer se lako moze desiti da te izrade pa ti ne plate ili te istjeraju na ulicu bez icega itd itd jer ako radis na crno nemas nikakva prava.
jon_jovi

#895 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by jon_jovi »

Predstavljena dva programa iz oblasti zapošljavanja u Kantonu Sarajevo
Programa zapošljavanja "800+" i Program obuke, prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih osoba i sufinansiranje srednjoškolskog obrazovanja zvanično su predstavljeni danas u Sarajevu.

Ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Muamer Bandić kazao je da se Program sufinansiranja zapošljavanja "800+" odnosi na zapošljavanje 800 osoba sa evidencije nezaposlenih, a koje imaju radno iskustvo duže od šest mjeseci.

- Za realizaciju navedenog programa i planiranih mjera osigurano je 2.880.000 KM. Cilj programa je sufinasiranje zapošljavanja 800 nezaposlenih osoba koje pripadaju kategorijama socijalno isključenih, a to su roditelji djece s invaliditetom s najmanje 80 posto invalidnosti, žrtve nasilja u porodici, bivši štićenici doma za nezbrinutu djecu, liječeni ovisnici, Romi, osobe ometene u psihofizičkom razvoju, povratnici u KS i demobilisani borci - objasnio je Bandić.

Najavio je da će Javni poziv za učestvovanje u ovom programu biti objavljen u ponedjeljak, a na njega se mogu prijaviti poslodavci koji žele zaposliti navedene kategorije.

Bandić je naglasio da će Kanton Sarajevo poslodavcima refundirati sredstva u iznosu od 600 KM po zaposlenoj osobi u periodu od šest mjeseci.

Direktor Službe za zapošljavanje KS-a Igor Kamočaji kazao je da Program obuke, prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih osoba i sufinansiranje srednjoškolskog obrazovanja ima za cilj da obuči, prekvalifikuje i dokvalifikuje nezaposlene osobe i tako osigura preduvjete za sticanje njihovog srednjoškolskog obrazovanja, odnosno sticanje novih znanja i vještina kod ovih osoba, kako bi poboljšale svoje mogućnosti za pronalazak zaposlenja.

- Obuka, prekvalifikacija i dokvalifikacija, kao i naknadno srednjoškolsko obrazovanje može se vršiti isključivo u ustanovama, centrima za obuku ili drugim organizacijama koje su registrirane za ovu vrstu djelatnosti na području Kantona Sarajevo - naglasio je.

Kamočaji je dodao da je za realizaciju navedenog programa planirano 120.000 KM za 40 nezaposlenih osoba.
Ako nas ovo ne izvuče, neće ništa. Predizborne trice i trikijade već počele. Blah
pemanapemani

#896 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by pemanapemani »

Za mjesec do dva me vjerovatno čeka biro.
Već sam počeo "ispuštati" dvije litre znoja, a "unositi" sadržaj 50 do 60 cigareta dnevno.
Od bjesa do ravnodušnosti i natrag po hiljadu puta u 24 sata.

Pokušat ću preživljavati od obrađivanja zemlje.

Budući političari se ne moraju brinuti, ogroman broj ljudi neće dočekati penziju.
Bar nešto pozitivno za budućnost BiH :D
mali_balon

#897 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

pemanapemani wrote:Za mjesec do dva me vjerovatno čeka biro.
Već sam počeo "ispuštati" dvije litre znoja, a "unositi" sadržaj 50 do 60 cigareta dnevno.

Budući političari se ne moraju brinuti, ogroman broj ljudi neće dočekati penziju.
Gledaj stvari pozitivno, eto ti super stimulans za prestanak pusenja i ustedu novca kada dodjes na biro :D salim se.
jon_jovi

#898 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by jon_jovi »

I jesil se kod privatnika rahat nakulučio?
pemanapemani

#899 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by pemanapemani »

jon_jovi wrote:

I jesil se kod privatnika rahat nakulučio?
Mada nisam siguran šta znači nakulučio, pretpostavljam šta pitaš.

Zavisi od perioda do perioda.
Uvijek sam uz jebenu platu morao raditi šta god nadjem, od građevine do pisanja seminarskih i diplomskih radova.
Daš sve od sebe, pregaziš pun kurac vlastitih principa, staviš se na raspolaganje raznoraznim kretenima i opet nema dovoljno love za tvoju mjesečnu naknadu u sveukupnom iznosu od 550 do 800 KM. Tako se kretala plata svih ovih godina.
isie

#900 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by isie »

Zna li neko kad pocinju kursevi engleski,informatika preko biro-a ?
Post Reply