Polovan automobil do 10.000 KM?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
direstraits0078
#876 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Ako su farbane samo plasticurine, ne vidim nekog problema, ako je dobro ofarbano. Bitno je da je ostalo na autu ok, da nije bezobrazno vracena kilometraza i sl.
A ovaj clio koliko vidim je neko farbao ne zato sto je bio udaren (mada nije iskljuceno), vec zato sto je htio da se bavi stylingom (da ne kazem cuningom). Ofarbao mu je sve lajsne, vanjske rucke na vratima, unutrasnje rucke na vratima, zamijenjena je centralna konzola koja je originalno bila tamno siva i jos par sitnica. Na cliu kojeg vozi moj stari i kojem je originalna kilometraza oko 120.000 km, a isti je model, bi bilo lijepo uraditi iste stvari iznutra. Zasto? Pa zato sto se volan nekako ulastio, ljepljiv je, slab kvalitet plastike ili od cega je vec napravljen. Centralna konzola takodje pocne da se ljusti, pa pretpostavljam da je ovom vlasniku to smetalo.
A ovaj clio koliko vidim je neko farbao ne zato sto je bio udaren (mada nije iskljuceno), vec zato sto je htio da se bavi stylingom (da ne kazem cuningom). Ofarbao mu je sve lajsne, vanjske rucke na vratima, unutrasnje rucke na vratima, zamijenjena je centralna konzola koja je originalno bila tamno siva i jos par sitnica. Na cliu kojeg vozi moj stari i kojem je originalna kilometraza oko 120.000 km, a isti je model, bi bilo lijepo uraditi iste stvari iznutra. Zasto? Pa zato sto se volan nekako ulastio, ljepljiv je, slab kvalitet plastike ili od cega je vec napravljen. Centralna konzola takodje pocne da se ljusti, pa pretpostavljam da je ovom vlasniku to smetalo.
-
530i
#877 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Da je farban komplet iz hira ne bi bilo razlika u nijansama...a auto mi komplet ne ostavlja naročito dobar dojam, viđao sam takvih clija po oglasima u puno bolje stanju. Ovako se doima da je farban nakon udesa, parcijalno, kod lošeg farbara koji nije pogodio nijansu i pride je ćuniran glupom nijansom srebrene...
-
Tabijat
#878 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
To je INFO koji mi je trebao. Jebiga, doći do sa, naci se sa čovjekom, platiti servis (jer ja te stvari ne upracam), tj potrošiti stoju i ...nista. Hvala puno svima.
-
Tabijat
#879 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Ja sam nekako skontala da frajer prodaje auta pod par sličnih nickova, pa mi bilo sumnjivo. Klepnut je klio sto posto.
Meni ovo isto super izgleda, ali očito nisam nešto relevantna. Najbolje da nadjem nekog autolimara da vidi ovo.
http://www.pik.ba/artikal/13807684/rena ... 3-1-2-16v/
Meni ovo isto super izgleda, ali očito nisam nešto relevantna. Najbolje da nadjem nekog autolimara da vidi ovo.
-
mirzet87sa
#880 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Ima bruku auta koji izadju fabricki s razlicitom bojom retrovizora od ostatka. Sportski modeli budu presvuceni carbonom kao sto je slucaj u leon-a cupra. Ovako preko slika se ne moze reci je li farban ili nije. Imaju posebni uredjaji koji mjere debljinu laka i tako vrlo lahko mozes poznati je li auto udareno odnosno farbano. Uzmes i odvuces u ovlasteni servis, pregled je cca 20-30km i mirna bosna. Sve ostalo je naglabanje
Meni licno na ovom cliu se vise svidja sto mu retrovizori i brave nisu crvene, definitivno bi bilo previse "crvenila"
Meni licno na ovom cliu se vise svidja sto mu retrovizori i brave nisu crvene, definitivno bi bilo previse "crvenila"
Last edited by mirzet87sa on 12/09/2014 23:52, edited 1 time in total.
- insomnia78
#881 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Prvo pravilo kod kupovanja bilo cega polovnog, pogotovu auta
Ako ti je nesto sumnjivo, odustani
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Ako ti je nesto sumnjivo, odustani
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
-
citroen xm
#882 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
mirzet87sa wrote:Ima bruku auta koji izadju fabricki s razlicitom bojom retrovizora od ostatka. Sportski modeli budu presvuceni carbonom kao sto je slucaj u leon-a cupra. Ovako preko slika se ne moze reci je li farban ili nije. Imaju posebni uredjaji koji mjere debljinu laka i tako vrlo lahko mozes poznati je li auto udareno odnosno farbano. Uzmes i odvuces u ovlasteni servis, pregled je cca 20-30km i mirna bosna. Sve ostalo je naglabanje
Ovde se iz aviona vidi da nije fabričko.
-
530i
#883 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Tabijat wrote:Ja sam nekako skontala da frajer prodaje auta pod par sličnih nickova, pa mi bilo sumnjivo. Klepnut je klio sto posto.
Bolji je od crvenog svakako, ali nije najbolji clio na oglasima. Nemoj da gledaš samo ove najjeftinije, radije daj hiljadu-dvije više i uživaj.
-
mirzet87sa
#884 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Ne kazem da jeste vec da ima fabrickih auta koji imaju drugu boju retrovizora tako da ne mora automatski znaciti ako je ofarbano da nije fabricki. Ne razumijem se u reno-clio ali ljepsi je sa ovim bijelim nego da je u fullu crven, to je barem moje misljenje.. Razliciti ukusicitroen xm wrote:
Ovde se iz aviona vidi da nije fabričko.
-
direstraits0078
#885 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Kod ovoga je centralna konzola ofarbana. Inace ova autokuca Pantera mi je ostala u sjecanju po tome sto su pokusali da uvale nekog raspalog forda focusa kome je vracena kilometraza. Tako da, ja bih radije kupio od privatner osobe.Tabijat wrote:Ja sam nekako skontala da frajer prodaje auta pod par sličnih nickova, pa mi bilo sumnjivo. Klepnut je klio sto posto.
-
citroen xm
#886 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Ima, ali ovde nije slučaj. I ofarbano je najjeftinijim sivim sprejem. Vjerovatno da odvuče pogled sa bitnijih stvari. Sve u svemu, preskočio bih ga.
-
Tabijat
#887 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
I ja bih isto od privatne osobe, al haj znaj. Plavi je Mirza, ima 2-3 auta na profilu, ovaj crveni ima jedno...lako bi meni bilo da sam u sa, pa otići, vidjeti, nista ne košta. U Mostaru i nema pretjeranog izbora, osim ovih kramara, zoomauta, auto plazza i slicno . a to su službena sa lizinga, prešla oko 150k, svi dizeli, bijeli. Ovako mi ostaje da procijenim sa slike, pa ako makar na slici izgleda OK, doći u sa i vidjeti uživo. Vas pitam da ne dolazim dzaba, meni onaj crveni klio izgledao fantastično.
- HAVANA
#888 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Majke mi moje ovo isto vicevi
Pa ljudi dragi jeste li vi normalni?
Kupujes rabljeno auto,nije u dnevnom boravku stajalo.I sve ovo znate preko slike.
20 godina radim sa autima,vrlo komplikovan posao ,zbog raznolikosti kupaca i njihovih prohtjeva.Al sto sam u bosni vidio ludjaka koji bi jeftino a dobro,to nigdje nisam vidio.
Uz to u 90% slucajeva ti daje 60 m2 plocica,kombajn,bager,zemlju u ilijasu u zamjenu...ili svoje auto koje je tako dobro da ne mozes vjerovati,nema nigdje tako dobrog auta.Ono mora imati pristojnu cijenu, a tvoje 8 godina mladje, mora biti najeftinije na jebenom piku ,punom sverca,neregularnih papira...Uz to da mu kao auto kuca das garanciju na porijeklo,motor i objasnis zasto je sajba zamijenjena,jer to je,pobogu,drama...Ti to moras znati kod rabljenog auta...
O svom krasnom vise i ne prica,tu se podrazumijeva da nema nikakve garancije.
A u biti,nista nisam ni uradio i ako uzmem...kupio njegovog groba,prica nije zavrsena dok se to njegovo ne proda.A onda dodje slijedeci kupac pa te pegla,bez obzira sto si stavio dobru cijenu preuzetog auta,isto kolo price ide...I prodas ga,mada ne znas previse o njemu,pa te onda prozivaju,kao na ovakvim temama.Sve je to u redu i to je takav posao ,ali budite malo realni.Nema dzabe ni u stare babe.
Sa autima je vrlo jednostavno,koliko para,toliko muzike!!!
Sve se moze naci.I auto staro 10 godina,100 000 kilometara,dizel,fantasticno...ali to kosta,to se mora platiti.Niko se ne ravna po onome sto bi bosnjo volio da kupi.
Moze i staro 3 godine sa 250 000 kilometara,nije problem,fin auto,ocuvan,odrzavan,sa dobrom cijenom...Al onda smeta sto je toliko presao.Bosnjo bi citroen c5,2010 godinu sa 80 000 kilometara,2.0 hdi obavezno,1.6 mu slabo,naviko coek...za pravo malo para,on bi to volio tako,on smatra da tako treba...nema veze trziste i cijene na njemu...Bosnjo bi golfa 5 tdi,5 vrata,aut.klima,naslonjac za ruku,veliki radio,mogu i felge,jebaji ga,nek se nadju...za 10 000 maraka
a onda otvaraju teme sto im je covjek prodo takav auto sa 400 000 kilometara.Pa vi ste to trazili
kakvih ba 10 000 maraka,sjedi na avion i idi,pa ces vidjeti koliko kosta dobro auto.
Prodavci auta rade ono sto trziste trazi,onaj ko trazi jeftino,dobice jeftino i macka u vreci.Onaj ko trazi dobro,dobice dobro,al ce i platiti!
Sve ima,i sve moze.Zavisi ko sta trazi.
Veze nemam ko je ovaj covjek sa fiestom ali to je toliko povoljno auto da ne razumijem otkud mu i kako moze postici ovu cijenu.
Najeftiniji takav auto iz citave EU bi ovde izasao kad bi ga sam dovezao i ocarinio 10000-10500 km
Na stranu sto ljudi vani kad kupuju,imaju godinu garancije ali tu garanciju i plate,takav je auto puno skuplji.Vani je svako vozilo sa garancijom dosta skuplje.Baska sto su to organizovani i pismeni ljudi,pa imas mogucnost da ti i ne dajes garanciju,nego ima firma kojoj placas po vozilu 850 eura+/- i oni stoje iza garancije.
Golf prodan prije 7 dana sa godinom garancije u belgiji.Golf 4 1.9 tdi 66 kw,2001 godina,koza...120 000 kilometara.Isporucen kupcu sa uradjenim velikim servisom.4900 eura!!!
Brza racunica.Taj auto bi ovde kostao sa tim uslovima preko 12000 maraka.
Ima li neko da je voljan platiti toliko?
Ima li iko da je voljan platiti 8000 km, a ne 12000km?
Nekad se pita sto ce mi ovo,koji me djavo natjera da dodjem ovde raditi ikako,nikad ugodit.Cast normalnim ljudima koji su realni i koji znaju sta traze.Zahvaljujuci njima i radim toliko godina.Da nije njihovoh brace,sestara,komsija i preporuka...ostao bi na nerealnim musterijama zeljnim jeftinog a dobrog.
Nema.Jeftin auto je najskuplji auto,pa bujrum.Ima i to,ko zeli.
Juce mi frajer bio.Kaze imas li punta 2001 godinu sa klimom,da mu uvezem.za 2000-2500 maraka
Pa kralj te jebo jesi li normalan,idi peglaj nekog drugog.Stavka prevoza,homologacije,prijave,euro1 i pdv-a...je 2000 maraka.
Znaci kad bi mi neko dzaba dao auto,ja opet ne bi mogao zaraditi od vrlog platise.Cirkus, majke mi.
Pa ljudi dragi jeste li vi normalni?
Kupujes rabljeno auto,nije u dnevnom boravku stajalo.I sve ovo znate preko slike.
20 godina radim sa autima,vrlo komplikovan posao ,zbog raznolikosti kupaca i njihovih prohtjeva.Al sto sam u bosni vidio ludjaka koji bi jeftino a dobro,to nigdje nisam vidio.
A u biti,nista nisam ni uradio i ako uzmem...kupio njegovog groba,prica nije zavrsena dok se to njegovo ne proda.A onda dodje slijedeci kupac pa te pegla,bez obzira sto si stavio dobru cijenu preuzetog auta,isto kolo price ide...I prodas ga,mada ne znas previse o njemu,pa te onda prozivaju,kao na ovakvim temama.Sve je to u redu i to je takav posao ,ali budite malo realni.Nema dzabe ni u stare babe.
Sa autima je vrlo jednostavno,koliko para,toliko muzike!!!
Sve se moze naci.I auto staro 10 godina,100 000 kilometara,dizel,fantasticno...ali to kosta,to se mora platiti.Niko se ne ravna po onome sto bi bosnjo volio da kupi.
Moze i staro 3 godine sa 250 000 kilometara,nije problem,fin auto,ocuvan,odrzavan,sa dobrom cijenom...Al onda smeta sto je toliko presao.Bosnjo bi citroen c5,2010 godinu sa 80 000 kilometara,2.0 hdi obavezno,1.6 mu slabo,naviko coek...za pravo malo para,on bi to volio tako,on smatra da tako treba...nema veze trziste i cijene na njemu...Bosnjo bi golfa 5 tdi,5 vrata,aut.klima,naslonjac za ruku,veliki radio,mogu i felge,jebaji ga,nek se nadju...za 10 000 maraka
Prodavci auta rade ono sto trziste trazi,onaj ko trazi jeftino,dobice jeftino i macka u vreci.Onaj ko trazi dobro,dobice dobro,al ce i platiti!
Sve ima,i sve moze.Zavisi ko sta trazi.
Veze nemam ko je ovaj covjek sa fiestom ali to je toliko povoljno auto da ne razumijem otkud mu i kako moze postici ovu cijenu.
Najeftiniji takav auto iz citave EU bi ovde izasao kad bi ga sam dovezao i ocarinio 10000-10500 km
Na stranu sto ljudi vani kad kupuju,imaju godinu garancije ali tu garanciju i plate,takav je auto puno skuplji.Vani je svako vozilo sa garancijom dosta skuplje.Baska sto su to organizovani i pismeni ljudi,pa imas mogucnost da ti i ne dajes garanciju,nego ima firma kojoj placas po vozilu 850 eura+/- i oni stoje iza garancije.
Golf prodan prije 7 dana sa godinom garancije u belgiji.Golf 4 1.9 tdi 66 kw,2001 godina,koza...120 000 kilometara.Isporucen kupcu sa uradjenim velikim servisom.4900 eura!!!
Brza racunica.Taj auto bi ovde kostao sa tim uslovima preko 12000 maraka.
Ima li neko da je voljan platiti toliko?
Ima li iko da je voljan platiti 8000 km, a ne 12000km?
Nekad se pita sto ce mi ovo,koji me djavo natjera da dodjem ovde raditi ikako,nikad ugodit.Cast normalnim ljudima koji su realni i koji znaju sta traze.Zahvaljujuci njima i radim toliko godina.Da nije njihovoh brace,sestara,komsija i preporuka...ostao bi na nerealnim musterijama zeljnim jeftinog a dobrog.
Nema.Jeftin auto je najskuplji auto,pa bujrum.Ima i to,ko zeli.
Juce mi frajer bio.Kaze imas li punta 2001 godinu sa klimom,da mu uvezem.za 2000-2500 maraka
Pa kralj te jebo jesi li normalan,idi peglaj nekog drugog.Stavka prevoza,homologacije,prijave,euro1 i pdv-a...je 2000 maraka.
Znaci kad bi mi neko dzaba dao auto,ja opet ne bi mogao zaraditi od vrlog platise.Cirkus, majke mi.
- HAVANA
#889 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
I da ponovim svoj post sa teme uvoz auta,pa ko je zeljan avanture,bujrum.Gratis savjetujem.
HAVANA wrote:Entropio wrote:Oprostite na pocetnickom pitanju, ali da li ovo znaci da ja moram otici u Njemacku, naprimjer, i dovuci auto, platiti sve to sto ste naveli, i onda ga uvesti i registrovati? To pitam jer vidim pise "spediterske usluge"...
Inače, gdje ima najpovoljnije auta vani? Mobile.de?
Malo mi je mrsko pisati ali ako se vec odlucis na tu avanturu bolje da znas sta i kako.U ovoj drzavi sve je komplikovano pa i tako jedna obicna stvar poput kupovine vozila a ako malu gresku napravis,kostace te puno.
Da ,moras otici u njemacku,naci vozilo,dogovoriti kupovinu...
Ako je vozilo od pdv obveznika mozes ostvariti povrat pdv-a a ako nije nema povrata poreza.Kad si dogovorio i kupio vozilo(pozeljno bi bilo radi nase carine da uplatu izvrsis putem banke)moras izvaditi tranzitne table,ex1 obrazac i euro 1 potvrdu(ili ako je manja vrijednost od 6000eura izjavu o EU porijeklu)Cijena tranzitnih tablica je razlicita od zemlje do zemlje +/- 250 eura.Cijena euro1 i ex1 +/- 80 eura.
Ako je vozilo od pdv obveznika placas punu cijenu vozila prodavcu a poslije moras nekako poslati papir i podici novac od povrata pdv-a.(cuvaj se prevare).Ako je fakturna vrijednost manja od 6000 eura idi sa izjavom na fakturi ali pazi dobro...Mora biti kompletan tekst,izjava prodavca... da je vozilo EU porijekla...sa jednim pecatom pored izjave , potpisom punim imenom i prezimenom , datumom...a pored toga jos jedan pecat sa obicnim potpisom.Ako napravis tu neku gresku ovi nasi na carini ce jedva docekati da ti obracunaju 16% carine.Kad si sve to obavio i sa mnogo srece kupio dobro i jeftino automozes krenuti put jedne jedine...Na izlazu iz EU(slo) moras odjaviti vozilo i priloziti neljubaznom ciki ex1 obrazac(ne smijes zaboraviti)...Po dolasku na BiH granicu javljas se u neku spediciju na granici i tu placas troskove prijave,spedicije...i kazes gdje ces cariniti vozilo(sarajevo ili neka druga carina).Zatim ulazis u postupak homologacije vozila i poslije par dana ako vozilo dobije potvrdu homologacje pristupas carinjenju vozila i tu placas spediciju,carinu,pdv...nakon toga tehnicki pregled i registracija.
E sad ovde ima jos mali milion varijacija na temucarina,homologacija...ali u ovim gore stavkama ne smijes nigdje pogrijesiti.I nemoj da te ko nagovori da mijenjas fakture,umanjujes iznose,carinis uz kafe po granicnim prelazima cudnog imena...oplakaces...sad ili poslije...Uglavnom, ako ispravno poslazes kockice mozes sve dobro zavrsiti,ako ne...skuplja pita neg tepsija...
Imas mobile.de,autoscout24.de..samo nemoj kupit Q7 za 7000 eura uz prigodnu kaparu![]()
-
Tabijat
#890 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Oprosti, vrli sverceru auta, sto smo te možda nasekirali! Evo, imaš li možda kakav grob od 500k na satu ili kakav ispeglani krš, eto me momentalno s kešom?
Jbg, moras i ti nešto zaraditi a svakodnevno te handre ovakve budale.
Jbg, moras i ti nešto zaraditi a svakodnevno te handre ovakve budale.
- _mufljuz_
#891 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
za oba postaHAVANA wrote:I da ponovim svoj post sa teme uvoz auta,pa ko je zeljan avanture,bujrum.Gratis savjetujem.
HAVANA wrote:Entropio wrote:Oprostite na pocetnickom pitanju, ali da li ovo znaci da ja moram otici u Njemacku, naprimjer, i dovuci auto, platiti sve to sto ste naveli, i onda ga uvesti i registrovati? To pitam jer vidim pise "spediterske usluge"...
Inače, gdje ima najpovoljnije auta vani? Mobile.de?
Malo mi je mrsko pisati ali ako se vec odlucis na tu avanturu bolje da znas sta i kako.U ovoj drzavi sve je komplikovano pa i tako jedna obicna stvar poput kupovine vozila a ako malu gresku napravis,kostace te puno.
Da ,moras otici u njemacku,naci vozilo,dogovoriti kupovinu...
Ako je vozilo od pdv obveznika mozes ostvariti povrat pdv-a a ako nije nema povrata poreza.Kad si dogovorio i kupio vozilo(pozeljno bi bilo radi nase carine da uplatu izvrsis putem banke)moras izvaditi tranzitne table,ex1 obrazac i euro 1 potvrdu(ili ako je manja vrijednost od 6000eura izjavu o EU porijeklu)Cijena tranzitnih tablica je razlicita od zemlje do zemlje +/- 250 eura.Cijena euro1 i ex1 +/- 80 eura.
Ako je vozilo od pdv obveznika placas punu cijenu vozila prodavcu a poslije moras nekako poslati papir i podici novac od povrata pdv-a.(cuvaj se prevare).Ako je fakturna vrijednost manja od 6000 eura idi sa izjavom na fakturi ali pazi dobro...Mora biti kompletan tekst,izjava prodavca... da je vozilo EU porijekla...sa jednim pecatom pored izjave , potpisom punim imenom i prezimenom , datumom...a pored toga jos jedan pecat sa obicnim potpisom.Ako napravis tu neku gresku ovi nasi na carini ce jedva docekati da ti obracunaju 16% carine.Kad si sve to obavio i sa mnogo srece kupio dobro i jeftino automozes krenuti put jedne jedine...Na izlazu iz EU(slo) moras odjaviti vozilo i priloziti neljubaznom ciki ex1 obrazac(ne smijes zaboraviti)...Po dolasku na BiH granicu javljas se u neku spediciju na granici i tu placas troskove prijave,spedicije...i kazes gdje ces cariniti vozilo(sarajevo ili neka druga carina).Zatim ulazis u postupak homologacije vozila i poslije par dana ako vozilo dobije potvrdu homologacje pristupas carinjenju vozila i tu placas spediciju,carinu,pdv...nakon toga tehnicki pregled i registracija.
E sad ovde ima jos mali milion varijacija na temucarina,homologacija...ali u ovim gore stavkama ne smijes nigdje pogrijesiti.I nemoj da te ko nagovori da mijenjas fakture,umanjujes iznose,carinis uz kafe po granicnim prelazima cudnog imena...oplakaces...sad ili poslije...Uglavnom, ako ispravno poslazes kockice mozes sve dobro zavrsiti,ako ne...skuplja pita neg tepsija...
Imas mobile.de,autoscout24.de..samo nemoj kupit Q7 za 7000 eura uz prigodnu kaparu![]()
koliko sam jebacine vidio pri uvozu auta to je nevjerovatno - mislim da je manje administrativnog zeganja bilo u papirima ovim pakasima sto su popljackali drzavne kompanije i imovinu.....
- HAVANA
#892 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Djevojko draga.Nit sam svercer,nit sam se nasekiro,nit sam se tebi obratio.Zaraditi moram,zato sam i otvorio firmu.Razumijem tvoju zbunjenost kad kupujes auto ali moras biti realna.Koliko ulozis,toliko i dobijes.Radim 20 godina kao pravno lice.Sverc me ne interesuje.Imam raznih auta,40 i kusur.Imam i kredita i obaveza i svasta nesta.Imam i dosta zadovoljnih musterija koje me drze u zivotu.Za 10 godina poslovanja u bih oko 2700 prodanih vozila sa mozda dvadesetak reklamacija za greske za koje ni ja nazalost nisam znao.Imam auto od 40000 kilometara,a imam i od 250 000 kilometara.Neko trazi ovo,neko ono...tako to ide...
Nemas razloga za tim tonom,citav forum me zna,i ko sam,i gdje sam,i sta radim godinama.Ne krijem se ni od koga,niti imam razloga za to.Sretno sa kupovinom.
Cuvaj se jeftinih auta,za ocekivati je problem.To je tako.
Nemas razloga za tim tonom,citav forum me zna,i ko sam,i gdje sam,i sta radim godinama.Ne krijem se ni od koga,niti imam razloga za to.Sretno sa kupovinom.
Cuvaj se jeftinih auta,za ocekivati je problem.To je tako.
-
Tabijat
#893 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Meni nije jasno sta tebi nije jasno. Tema je polovan auto do 10 k. Želiš reci da nema? Pazi, nisam gledala ni megana ni lagunu ni scenica. Gledala random clia benzinca 1.2 i Ford fiestu. Ljubazni ljudi par postova iznad našli da je klio vjerovatno udaren.
I onda se pojavis ti, i kažeš za je sve to bezze i da ljudi puno traže. Ko je ovdje lud?
I onda se pojavis ti, i kažeš za je sve to bezze i da ljudi puno traže. Ko je ovdje lud?
- HAVANA
#894 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Naravno da ne zelim reci da nema.Pisem uopsteno ,i sa ove teme, i sa drugih.
Najvise mi je zaparala oko fiesta i njena cijena,auto koji je vani izuzetno trazen i prodajan ,preskocise ko da je lada niva
Clio nemam pojma, niti fotografija ista bitno moze reci o autu.Na prvi pogled fino izgleda.Licno mislim da je vrijedan odlaska i pregleda u servisu.Imaju ljudi koji znaju,nek pregledaju.
Najvise mi je zaparala oko fiesta i njena cijena,auto koji je vani izuzetno trazen i prodajan ,preskocise ko da je lada niva
Clio nemam pojma, niti fotografija ista bitno moze reci o autu.Na prvi pogled fino izgleda.Licno mislim da je vrijedan odlaska i pregleda u servisu.Imaju ljudi koji znaju,nek pregledaju.
- HAVANA
#895 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Usput,lakse je 10 puta kupiti i lagunu,scenica...do 10000km nego ovu fiestu,dobru.
Sad vidim,ima ih 3 ili 4 komada.Dobro je pazario,kud mene ne zovnuse iz te firme.
Sad vidim,ima ih 3 ili 4 komada.Dobro je pazario,kud mene ne zovnuse iz te firme.
-
Tabijat
#896 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Navodno kupljeno u Sarajevu.
Crnjak je sto nema servisa fordovog prije Sarajeva ili Tuzle, a sumnjam bas da bi se provozao sa mnom do tamo.
Crnjak je sto nema servisa fordovog prije Sarajeva ili Tuzle, a sumnjam bas da bi se provozao sa mnom do tamo.
-
citroen xm
#897 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Kubanac, šta je sa živcima? Cura hoće malo auto do 10000. Može naći savršeno. Ili po tebi treba da kupi nekog krša da po tebi ne bi bila dosadna? Onaj Clio je za preskok, a ti svoje mušterije ubjeđuj da je savršeno ono što prodaješ. Ona ima novac, ona je gospodar i ne treba da se zalijeće.
- HAVANA
#898 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Pa ko je rekao da treba da kupi krsa?Nemam pojma kakav je clio,cuj savrsen
Sta vam je ba,sto ste nervozni?Zivot je lijep.Pregledas,vidis,svidja ti se,kupis.Ne svidja ti se,ne kupis...vrlo jednostavno.
Ne moze za malo para savrseno.O tome pricam.Ne pricam o njenom autu nego uopsteno.
Tabijat,zamoli nekog majstora i povedi ga da pregleda.
Ne moze za malo para savrseno.O tome pricam.Ne pricam o njenom autu nego uopsteno.
Tabijat,zamoli nekog majstora i povedi ga da pregleda.
- _mufljuz_
#899 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
ja sam za 1100 eura dobio savrsen auto - sto se mojih pojmova o savrsenstvu tice - a to je da mi ne smetaju malo sire sarke na jednim vratima jer je bio udaren, medjutim nema torzije, nema skripanja, nema cvrcaka, da je malo korodirao od vjerovatno stajanja u mjestu, pali ko mina, sa odlicnim ocuvanim Nokian ljetnim gumama koje same kostaju 150 marona za komad i OZ felgama z a AR + zimski komplet Fulde, koje kostaju isto tako (neostecene)... JTD motor suh ko barut a nije opran, nidje ulja kapi... presao 2500 km do BIH i nesto po svabiji vozano - nije skoro grama ulja potrosio... ne dimi sekunde, na niskoj, na visokoj turazi - nista, prosao TUV, ide ravno ko lokomotiva na pravcu, klima predobro hladi, tih je iznutra nevjerovatno.... i kad pogledas kupio sam smece, macka u vreci - a prezadovoljan...
reko sam staroj ako te posluzi godinu dvije - dobro i jest.... a ona hepi ko da je sjela u aston martin....
a puno je manje od 10 000 maruna....
reko sam staroj ako te posluzi godinu dvije - dobro i jest.... a ona hepi ko da je sjela u aston martin....
a puno je manje od 10 000 maruna....
- tendzera
#900 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Šta ste čovjeka napali? Što ste nervozni? Uživajte u ovim kišnim danima, man'te se nervoze.
Čovjek samo kaže da ne mo'š očekivati da za male pare dobiješ savršeno auto. Plati kvalitetno pa ćeš i dobiti kvalitetno.
Čovjek samo kaže da ne mo'š očekivati da za male pare dobiješ savršeno auto. Plati kvalitetno pa ćeš i dobiti kvalitetno.