Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
johntra

#876 Re: Liverpool FC

Post by johntra »

Edin H.

#877 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Nista za sada nije jasno, osim da su primili fax od Intera koji smatraju "salom"

http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/footbal ... 948776.stm
vaučer

#878 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ma gotovo je to.
Tužno kako je naguzio klub koji ga je izvukao iz opskurnosti Westhamove klupe.
Svojim teatranostima je spustio cijenu za nekoliko mijuna funti bez ikakve sumnje.
Ako Hodgson nema spremna dva-tri igrača i to dobra najebali smo.
Ako Ameri opet uvale prste u pekmez i 'oporezuju' pola transfer love opet smo najebali.
Od moguće najboljeg midfielda u Engleskoj (Alonso, Gerrard, Mascherano, Sissoko) do jednog vrlo, vrlo osrednjeg (Lucas, Gerrard, Poulsen, Spearing) u samo dvije godine.
Ostaje gorak ukus nakon ovog ljeta i osiromašivanja ekipe u svim pogledima (brojčano i kvalitativno) a ako tumori ne prodaju klub do Januara te time uvjetuju Torresov odlazak bit će još i gore.
Manijakus

#879 Re: Liverpool FC

Post by Manijakus »

Taman kad kontam ide na bolje od dovedjenja Torresa ono ide na jos gore ... u pm ..valja opet godinu trpit podjebavanja :D
Gandalf

#880 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Doveli su Raula Meiralessa iz Porta za 14 miliona eura - namjeravaju dovesti i Carlton Colea iz West Hama
johntra

#881 Re: Liverpool FC

Post by johntra »

Meireles bi mogao biti dobro pojačanje i adekvatna zamjena za Mascherana...još kad bi upalilo to sa Carltonom, ali onda bi izbio problem kako posložiti sve te prinove... :D
Manijakus

#882 Re: Liverpool FC

Post by Manijakus »

Pa jel gotovo ovo sa Mascheranom ?
Ne pise nista na stranici Liverpoola a za Meirelesa pise .. i dole ono iz medija ima link za Koncheskog da su mu valjda ostali jos medicinski pregledi al to novine pise nije oficijelno od liverpoola ..
http://www.liverpoolfc.tv/news/transfer ... -konchesky
Gandalf

#883 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Danas su od novih igrača igrali samo Jovanović i Poulsen - raduje me gol Fernanda ali opet mislim daLiverpool može i mora bolje od 1 : 0.
Manijakus

#884 Re: Liverpool FC

Post by Manijakus »

Fina akcija jos bolji gol al moraju bolje
vaučer

#885 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Roy griješi jer preferira Kuyta ispred Maxia Rodrigueza.
Kuyt može i na lijevo krilo ako Maxi starta ali igrati s Kuytom i Jovanovićem je pretromo, nekreativno i u biti ista stvar na obe strane. Maxi je miljama inteligentniji nogometaš od obojice gorenavedenih i treba imati mjesto u početnom sastavu.

Sredina i napad koja bi bila bolji izbor za utakmice doma ubuduće npr:

--------Lucas - Meireles-----------
Rodriguez---------------------Cole
--------------Gerrard--------------
---------------Torres--------------

A Hodgsonove 'taktike' mi nisu jasne.. 442 u gostima kod Citya pa konzervativnih i defanzivnih 4231 kući protiv Albiona.. malo se izgleda zaboravio Royček..
mrchinho

#886 Re: Liverpool FC

Post by mrchinho »

potpisao končeski na 4 godine
Gandalf

#887 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

hajd dobro je - još da je potpis'o onaj carlton cole
johntra

#888 Re: Liverpool FC

Post by johntra »

šta ovo ode Babel u Tottenham za pet miliona funti?...kakva greška, kako se taj mali nikada nije mogao dobro nametnuti, baš velika šteta...
Gandalf

#889 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

bezze potez uprave - nek su oni zadržali onu podrtinu lucasa
vaučer

#890 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Umjesto da se osnaži ekipa koja je prošle godine završila sedma, Liverpoolova uprava nastavlja trend rasprodaje dobara koji je sad upotpunjen i novim trendom posudbe bez ikakve koristi od iste.
Žao mi je ovo reći, ali mislim da LFC ove godine ne treba očekivati ništa bolje nego prošle sezone, zapravo prema nedostatku ulaganja (+20 miliona funti nakon sravnanja kupovine i prodaje) treba očekivati sredinu tablice.

Puno lošija ekipa nego prošle godine, tanja klupa, opet nije kupljen napadač itd itd..

Četvrti transfer prozor za redom u kojem Ameri zarađuju a momčad trpi... dokad jebemti..
ratata

#891 Re: Liverpool FC

Post by ratata »

vaučer wrote:Roy griješi jer preferira Kuyta ispred Maxia Rodrigueza.
Kuyt može i na lijevo krilo ako Maxi starta ali igrati s Kuytom i Jovanovićem je pretromo, nekreativno i u biti ista stvar na obe strane. Maxi je miljama inteligentniji nogometaš od obojice gorenavedenih i treba imati mjesto u početnom sastavu.

Sredina i napad koja bi bila bolji izbor za utakmice doma ubuduće npr:

--------Lucas - Meireles-----------
Rodriguez---------------------Cole
--------------Gerrard--------------
---------------Torres--------------

A Hodgsonove 'taktike' mi nisu jasne.. 442 u gostima kod Citya pa konzervativnih i defanzivnih 4231 kući protiv Albiona.. malo se izgleda zaboravio Royček..
Kuytove asistencije da nije bilo , ne bi ni gola Toresa bilo, a samim tim ni pobjede protiv onako tvrdog protivnika kao sto je WBA, prema tome treba navijaci ovog kluba da budu presretni sto je Kuyt uopste odlucio da ostane na brodu koji odavno tone, a sa kojeg je kapetan Rafa prvi pobjegao kad je shvatio da je on kriv za sve lose sto se tice igre i kadrova.
vaučer

#892 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

ratata wrote:Kuytove asistencije da nije bilo , ne bi ni gola Toresa bilo, a samim tim ni pobjede protiv onako tvrdog protivnika kao sto je WBA, prema tome treba navijaci ovog kluba da budu presretni sto je Kuyt uopste odlucio da ostane na brodu koji odavno tone, a sa kojeg je kapetan Rafa prvi pobjegao kad je shvatio da je on kriv za sve lose sto se tice igre i kadrova.
Errr...
Aj da ne bih pisao eseje o svemu što si pogrešno izvalio u tako kratkom postu, ajde nemoj više, molim te nemoj, stvarno ne treba... znamo da znaš, sve ok, samo nemoj više.
johntra

#893 Re: Liverpool FC

Post by johntra »

Meni je Kuyt Ok igrač i drago mi je da je ostao, bio i ostao je radilica na terenu...ali, smatram da se više šanse mora dati i Maxiju...ove godine je ok, prošle je bio kao povrijeđen, tako da se mora više insistirati na njemu...i treba nam podhitna adaptacija Joe Colea na Liverpool...sporo ovo ide skroz....
vaučer

#894 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Brine me što se Colea forsira na ACM poziciji, koju nije gotovo nikad trajnije igrao a s koje je maknuo Gerrarda u sredinu gdje je, iako borben i koristan, nedovoljna prijetnja za protivnički gol.
Kuyt je vrlo koristan igrač, ali ne pobogu Kuyta i Jovanovića u početni sastav, to stvarno nema smisla.
Kad bi išli na kreativnost linija Cole-Gerrard-Maxi iza Torresa bi bila najbolje što se može sastaviti, no nešto sumnjam kako Hodgsona zanima takva igra.

Vidjet ćemo za mjesec dva kako i šta, prerano je i još uvijek se igrači biraju po tom tko je odmorniji došao s odmora.
mikelandjelo

#895 Re: Liverpool FC

Post by mikelandjelo »

nije los sastav. mozda da se malo uigra sastav i dosta je jak.
jovanovic je zvijer kao i cole i samo se ceka da prorade njih dvojica. kuyt je mozda najbolji igrac liverpoola tako da ne shvatam vase zelje da se kuyt pored maxi-ja preseli na klupu. maxi je isto strasan ali jovanovic i kuyt su dosta bolji.
ultima_palabra

#896 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

Ma ima Liverpool fin tim... trebaće ovim novim da se uklope dosta...Po meni su dobro trgovali, Cole i Jovanović za džaba, Poulsen radi isti posao kao Mascherano a puno jeftiniji, Meireles odličan box-to-box veznjak, jedino ovaj Konchesky nije bogzna šta, ograničen igrač.

Ono što njima treba je da se ključni igrači tima vrate u prijašnju formu - Gerrard, Torres i Carragher, sva trojica igraju dugo vremena ispod svojih standarda.
felipe kajetano

#897 Re: Liverpool FC

Post by felipe kajetano »

ultima_palabra wrote:Ma ima Liverpool fin tim... trebaće ovim novim da se uklope dosta...Po meni su dobro trgovali, Cole i Jovanović za džaba, Poulsen radi isti posao kao Mascherano a puno jeftiniji, Meireles odličan box-to-box veznjak, jedino ovaj Konchesky nije bogzna šta, ograničen igrač.

Ono što njima treba je da se ključni igrači tima vrate u prijašnju formu - Gerrard, Torres i Carragher, sva trojica igraju dugo vremena ispod svojih standarda.
Fin sto se tice borbe za 4.mjesto, tu su u 5 deka sa Tottenhamom.
Cuj Konchesky :-) , Poulsen :-) :-) :-) ...

Cicijasenje se nastavlja i dalje, ono fakat nikad mi nisu bili jasni.Ono kubure stalno, zatezu sa pregovorima, dovedu Skrtela umjesto Vidica zbog ustede od 2 miliona i nakon toga plate Glen Johnsona 20 i kusur miliona :roll:

Carragher je menSecini odigrao poslednji put dobru utakmicu u onom istanbulskom finalu 2005, tad su ga trebali nogirati i dovesti Vidica, al' Rafa je cudo :)
ultima_palabra

#898 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

felipe kajetano wrote:
ultima_palabra wrote:Ma ima Liverpool fin tim... trebaće ovim novim da se uklope dosta...Po meni su dobro trgovali, Cole i Jovanović za džaba, Poulsen radi isti posao kao Mascherano a puno jeftiniji, Meireles odličan box-to-box veznjak, jedino ovaj Konchesky nije bogzna šta, ograničen igrač.

Fin sto se tice borbe za 4.mjesto, tu su u 5 deka sa Tottenhamom.
Cuj Konchesky :-) , Poulsen :-) :-) :-) ...

Cicijasenje se nastavlja i dalje, ono fakat nikad mi nisu bili jasni.Ono kubure stalno, zatezu sa pregovorima, dovedu Skrtela umjesto Vidica zbog ustede od 2 miliona i nakon toga plate Glen Johnsona 20 i kusur miliona :roll:

Carragher je menSecini odigrao poslednji put dobru utakmicu u onom istanbulskom finalu 2005, tad su ga trebali nogirati i dovesti Vidica, al' Rafa je cudo :)
Nisam neki fan, ali cura jeste :-D Pa ih poznajem dosta... nisu materijal za titulu, ali kako su im neki prognozirali raspad, imaju sasvim solidan tim. Rafa je bio loš u transferima, ali Hodgson je po meni uradio solidan posao s obzirom da nije ni imao budžet.

Kakav Tottenham, mahalska ekipa :-) Onaj Redknapp ne gleda ni šta kupuje, samo da je ubrat kajmak od transfera :-D
Robben

#899 Re: Liverpool FC

Post by Robben »

Čuj ne valja Končeski :-)

Šta ste vi gledali sve ove godine sviju vam? Končeski je jedan od boljih lijevih bekova koje sam gledao, borben, radi sve, odličan i u napadu i u odbrani, sigurno je bolje rješenje od Aggera kojem je prirodna pozicija štoper, na lijevoj strani je dosta škripilo kad je Agger igrao beka, čak je i WBA probijao po toj strani... :roll:

Po meni odličan transfer, Liverpool je dobio odličnog igrača koji je konačno dobio priliku da se dokaže u većem klubu, sad smo pokriveni na svim pozicijama, jedino mi se ne sviđa što je Poulsen doveden, klasična taraba.

Meireleš odličan igrač, stilom igre me podsjeća na Gerrarda, dosta zabijao i za Porto i za repku, bolje nismo mogli proći, još da je Lucas napustio tim umjesto Maskerana... Gdje bi nam kraj bio? :D
vaučer

#900 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

felipe kajetano wrote: Cicijasenje se nastavlja i dalje, ono fakat nikad mi nisu bili jasni.Ono kubure stalno, zatezu sa pregovorima, dovedu Skrtela umjesto Vidica zbog ustede od 2 miliona i nakon toga plate Glen Johnsona 20 i kusur miliona :roll:

Mislim da ne možeš predbaciti Rafi neuspjele transfere koje je 'obavljao' Rick Parry.
Liverpool je dobio Skrtela umjesto Vidića radi spore uprave i škrtih vlasnika, a ne radi Beniteza, ne vidim zašto bi on zatezao kad je sam skautirao i preporučio da mu se dovedu ti igrači i dobro zna koji je bolji.
Tu su još Pennant umjesto Simao Sabrose, Arbeloa umjesto Dani Alvesa, Aguero prije nego ga je kupio Atletico itd.. ima tih priča koliko hoćeš.
20 i kusur miliona za Johnsona, ma daj..
17,5 miliona funti a u transfer je uključen otpis duga Portsmoutha prema Liverpoolu za Peter Croucha od 10 miliona funti.
Post Reply