hrvatska-more

Post Reply
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#876 Re: hrvatska-more

Post by Domaci izdajnik »

uglavnomja wrote:bosna psada u trece zemlje, ili banana drzave, koje nemaju ni drzavnu veterinarsku sluzbu hoce eu malo bruceloze i antraksa i jaja sa bunjista
Do prije koji dan su im valjala sve ih mljackajući kusali...a sad su jebi ga gospoda jelte :roll:
Smajic.smajo wrote: Recimo ja sam 2 puta od 1og isao dolje i nisam imao nikakvih neugodnosti ni suvisnih pitanja, to ce ti potvrditi i drugi ovdje. Ne kontam vas ljudi, jel to zavist, ljubomora, neko ogorcenje... sami smo krivi sto smo propali, niko drugi nam nije kriv, stvarno nesto nenormalno
Išao sam i ja mali milion puta u HR i bukvalno mi nije ni pasoš pogledao kako treba samo hvala i sretan put....al tad sam vidio da su dvoličnjaci samo takvi :skoljka:
jedna tamo wrote:zna li neko koje su cijene smještaja u makarskoj? soba sa kupatilom?
vidim da je otprilike cijena za jednu osobu 15 eura, može li se naći šta jeftinije?
Teško, da valja sve se kreće u tom rangu 15-20 eura.
Smajic.smajo

#877 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

Lajavikrelac wrote:
uglavnomja wrote:bosna psada u trece zemlje, ili banana drzave, koje nemaju ni drzavnu veterinarsku sluzbu hoce eu malo bruceloze i antraksa i jaja sa bunjista
Do prije koji dan su im valjala sve ih mljackajući kusali...a sad su jebi ga gospoda jelte :roll:
Smajic.smajo wrote: Recimo ja sam 2 puta od 1og isao dolje i nisam imao nikakvih neugodnosti ni suvisnih pitanja, to ce ti potvrditi i drugi ovdje. Ne kontam vas ljudi, jel to zavist, ljubomora, neko ogorcenje... sami smo krivi sto smo propali, niko drugi nam nije kriv, stvarno nesto nenormalno
Išao sam i ja mali milion puta u HR i buvalno mi nije ni pasoš pogledao kako treba samo hvala i sretan put....al tad sam vidio da su dvoličnjaci samo takvi :skoljka:
jedna tamo wrote:zna li neko koje su cijene smještaja u makarskoj? soba sa kupatilom?
vidim da je otprilike cijena za jednu osobu 15 eura, može li se naći šta jeftinije?
Seres drug pravo...

Sto se tice cijena, sobu smo placali 12evra, ima kupatilo, klimu, i prosle godine platili isto na istom mjestu
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#878 Re: hrvatska-more

Post by Domaci izdajnik »

Ma da šta ja znam.... :roll:
uglavnomja

#879 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

Lajavikrelac wrote:
Išao sam i ja mali milion puta u HR i bukvalno mi nije ni pasoš pogledao kako treba samo hvala i sretan put....al tad sam vidio da su dvoličnjaci samo takvi :skoljka:
zasto neces da posmatras situacije realno :D
hrvatska je dobila clanstvo u eu, koje ce donijeti neke koristi, ali o tom potom :roll: , i hrvatska je preuzela OBAVEZE koje izvrsava u ime eu. ne izivljava se cro nad bosancima zato sto im je cejf nego zato sto moraju.
rukfashmoj

#880 Re: hrvatska-more

Post by rukfashmoj »

Sto na jablanicko ne ides tu ti je jeftinije? :lol:
Morat ces svakako po 100 eura na dan imat da skrsis to ce ti trazit na granici. :evil:
Šveđanin

#881 Re: hrvatska-more

Post by Šveđanin »

Zna li neko kakve su cijene po kafanama i restoranima u Dubrovniku? Gnjavi me ukućani da to negdje saznam.. :-)

Ono što sam ja vidio na netu.. je na nivou Skandinavije jbte. :D :oops:
palermo

#882 Re: hrvatska-more

Post by palermo »

uglavnomja wrote:
hrvatska je dobila clanstvo u eu, koje ce donijeti neke koristi, ali o tom potom :roll: , i hrvatska je preuzela OBAVEZE koje izvrsava u ime eu. ne izivljava se cro nad bosancima zato sto im je cejf nego zato sto moraju.
E, jebem li ga, vidišli ti šta si napisao. Ako ne vidiš, će ti objasnim :D , dakle rekao si da se Croaćani iživljavaju nad bosancima.....sad zbog ćeifa ili što moraju to je drugo pitanje. Al kad onako objektivno sagledaš, šta tebe briga koji je razlog da se netko iživljava nad tobom.....jel ti bolje zato što je razlog dobar :shock:
jedna tamo

#883 Re: hrvatska-more

Post by jedna tamo »

nervira me priča da valja 20 eura....netreba mi da valja nego da prespavam 3-4 noći....da je čisto i da ima kupatilo i to je to taman bilo iznad magistrale al kontam zar je 15 eura najniža cijena? može li se recimo naći smještaj za 25 km po osobi? i to je poskupo al se može izdržat...
Smajic.smajo

#884 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

rukfashmoj wrote:
Sto na jablanicko ne ides tu ti je jeftinije? :lol:
Morat ces svakako po 100 eura na dan imat da skrsis to ce ti trazit na granici. :evil:
Nije tacno, niko ne trazi pare.

palermo wrote:
uglavnomja wrote:
E, jebem li ga, vidišli ti šta si napisao. Ako ne vidiš, će ti objasnim :D , dakle rekao si da se Croaćani iživljavaju nad bosancima.....sad zbog ćeifa ili što moraju to je drugo pitanje. Al kad onako objektivno sagledaš, šta tebe briga koji je razlog da se netko iživljava nad tobom.....jel ti bolje zato što je razlog dobar :shock:
Isto, netacno da se neko izivljava na bosancima. Sve samo nebuloze koje plasiraju mediji a jedva docekaju neki, iz ko zna kakvih razloga.
rukfashmoj

#885 Re: hrvatska-more

Post by rukfashmoj »

Smajo ne provaljuj se kad pojma nemas traze pare.Đe si ti i kad iso da mi je znat.
JohnnyS

#886 Re: hrvatska-more

Post by JohnnyS »

Šveđanin wrote:Zna li neko kakve su cijene po kafanama i restoranima u Dubrovniku? Gnjavi me ukućani da to negdje saznam.. :-)

Baš sam neki dan komentirao, prejeftino za rang jednog grada kao što je Dubrovnik. Za 200-250 kuna se dvoje ljudi može više nego dobro najesti (riblji menu) u staroj gradskoj luci i uzet pola litre bijelog pola mineralne... Inače, ako izuzmemo lokale baš na Stradunu, bijela kava ti je oko 15 kuna, sokovi i pive dvadesetak do 25 kuna.
palermo

#887 Re: hrvatska-more

Post by palermo »

Smajic.smajo wrote:
Isto, netacno da se neko izivljava na bosancima. Sve samo nebuloze koje plasiraju mediji a jedva docekaju neki, iz ko zna kakvih razloga.
A bolan Smajo, nisam ja ni rekao da se netko iživljava nad bosancima,ja rekoh da nisam petanest godina bio u Hrvatskoj na moru......

Al ti baš k'o bojovnik na braniku domovine :D
Smajic.smajo

#888 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

jedna tamo wrote:nervira me priča da valja 20 eura....netreba mi da valja nego da prespavam 3-4 noći....da je čisto i da ima kupatilo i to je to taman bilo iznad magistrale al kontam zar je 15 eura najniža cijena? može li se recimo naći smještaj za 25 km po osobi? i to je poskupo al se može izdržat...
Ima jeftinije, ako ces bit par dana tteze ce ti biti da nadjes, za 5-7 dana mozes i mozes naci za 12-15 eura

rukfash wrote: Smajo ne provaljuj se kad pojma nemas traze pare.Đe si ti i kad iso da mi je znat.
Vidim ko nije isao... imas iznad gore da sam vec 2 puta prelazio granicu i niko me nista nije pitao a imas i komentare drugih koji su isli...
Smajic.smajo

#889 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

palermo wrote:
Smajic.smajo wrote:
A bolan Smajo, nisam ja ni rekao da se netko iživljava nad bosancima,ja rekoh da nisam petanest godina bio u Hrvatskoj na moru......

Al ti baš k'o bojovnik na braniku domovine :D
Nisam nikaki bojovnik neg me nervira sto ljudi lazu i kenjaju i seru se u cejf nekom ko bi i otiso na odmor
rukfashmoj

#890 Re: hrvatska-more

Post by rukfashmoj »

Sta ce mi komentari drugih ja se neki dan vratio.Idem opet u petak.Provaljujes se matere mi :lol:
palermo

#891 Re: hrvatska-more

Post by palermo »

Smajic.smajo wrote:
Ima jeftinije, ako ces bit par dana tteze ce ti biti da nadjes, za 5-7 dana mozes i mozes naci za 12-15 eura

..
Jel ovo po osobi ? Mislim, ako je po osobi onda je skupo brate. Ja u subotu u hotelu u Boki kotorskoj spavao , noćenje za dvije osobe 48 Eura....
jedna tamo

#892 Re: hrvatska-more

Post by jedna tamo »

pa nemoram reć valjda nekome koliko ću biti 3-4 noći....mislim iskrslo mi nešto i doviđenja...
toliko puta sam ljetovala na jadranu i uvijek se znalo bliže moru skuplje kao i apartmani a u brdu jeftinije, nešto mi nema logike da je negdje gore ista cijena kao bliže moru....
i 15 eura za privatni smještaj je puno s obzirom da nije apartman i da samo prenoćiš....
a u crnoj gori bila jednom prljavo..... isto kao i u neumu
eh samo me brine što mi putovnica važi do 28.7. hoće li mi praviti probleme?
Smajic.smajo

#893 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

jedna tamo wrote:pa nemoram reć valjda nekome koliko ću biti 3-4 noći....mislim iskrslo mi nešto i doviđenja...
toliko puta sam ljetovala na jadranu i uvijek se znalo bliže moru skuplje kao i apartmani a u brdu jeftinije, nešto mi nema logike da je negdje gore ista cijena kao bliže moru....
i 15 eura za privatni smještaj je puno s obzirom da nije apartman i da samo prenoćiš....
a u crnoj gori bila jednom prljavo..... isto kao i u neumu
eh samo me brine što mi putovnica važi do 28.7. hoće li mi praviti probleme?
pa gore vise mozes i za 10 naci, zavisi kad ides, al moras reci koliko ces ostati, ne vole izdavati na 2-3 dana i ako izdaju bude skuplje, mislim mozes ti naci al malo teze, jebga pa uvijek je tako bilo
rukfashmoj

#894 Re: hrvatska-more

Post by rukfashmoj »

jedna tamo wrote: a u crnoj gori bila jednom prljavo..... isto kao i u neumu
Jesi ti presla svo crnogorsko primorje pa ovo tvrdis ili si bila na jednom mjestu?
LoveIsGone

#895 Re: hrvatska-more

Post by LoveIsGone »

Hrvatska kao država treba sprovoditi sve zakone koji se njima nalažu, to bi i mi trebali početi konačno raditi svako svoj posao, ali daleko smo. Što se tiče prelaska granice, dosta puta sam prelazio i uvijek je isto, dobar dan.. dobar dan, gdje idete, tu i tu..hvala i doviđenja, bez ikakvih problema. Jednom mi se desilo da su me izveli iz autobusa i kratko pitali gdje idem, kod koga, imena i nazad u autobus. Naravno, čuo sam od više ljudi da su ih dosta peglali na granici, ali vjerujem da ima dosta i do toga kako se postaviš.

Što se mora tiče, meni je prelijepo otići okupati se u Hrvatsku, taj dio Jadrana je definitivno biser. Prošle godine sam bio par dana u Sutomoru, nisam nijednom ušao u more. :D Inače, u Hr do sada nikada problema nisam imao, pogotovo sa normalnim ljudima, svugdje ima ponekad neki papak.
rukfashmoj

#896 Re: hrvatska-more

Post by rukfashmoj »

Ma imas ljudi kojima treba dat limit do jablanickog i nazad.Cuj crna gora prljava i neum pa ja vecu glupost ne cuh odavno.Neum svake godine sve ljepsi i ljepsi.
Smajic.smajo

#897 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

rukfashmoj wrote:Ma imas ljudi kojima treba dat limit do jablanickog i nazad.Cuj crna gora prljava i neum pa ja vecu glupost ne cuh odavno.Neum svake godine sve ljepsi i ljepsi.
ti rukfas asli obilazis sve od crne gore do istre a? :lol:

sta ima jos
rukfashmoj

#898 Re: hrvatska-more

Post by rukfashmoj »

Smajic.smajo wrote:
rukfashmoj wrote:Ma imas ljudi kojima treba dat limit do jablanickog i nazad.Cuj crna gora prljava i neum pa ja vecu glupost ne cuh odavno.Neum svake godine sve ljepsi i ljepsi.
ti rukfas asli obilazis sve od crne gore do istre a? :lol:

sta ima jos
Ne obilazim sve normalno al imam dosta prijatelja pa mi prenesu svoja iskustva.
Warashii

#899 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Iskreno.
Tudja iskustva ne uzimam nikad kao mjerodavna a kamo li da ih prenosim, izuzev moje supruge i mojih roditelja, a ovo ostalo...
Nismo svi ljudi isti, nemaju svi ljudi iste standarde, neki su od nas bahati, muhanati, kabadahije a neki su skromni, sve mu dobro i tako da samo ova misljenja uzimam za ozbiljno, s tim da roditelji ne putuju ostaje samo surpuga.
NEki dan veli ovaj meni "jarane kad krenes na more ponesi sve sto mozes, ma trpaj u carape natrpaj, moj kolega bio skuuuupoooooo, ma izaslo ga more 1200KM" :shock: :lol:
Pa kolk`o je to on konto jbte? Ides na odmor i puno ti potrosit 1200 :-) ubij se nemoj ni ic radije pas poslije vamo prosipat pricu kako je skupo jer si platio kilu grozdja 15KM iako je kod nas 10KM .
sandokann

#900 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

Šveđanin wrote:Zna li neko kakve su cijene po kafanama i restoranima u Dubrovniku? Gnjavi me ukućani da to negdje saznam.. :-)

Dubrovnik je preskup, mada se to donekle moze i razumjeti. Hrvatska je napucala cijene samo tako, a cudno mi za vas iz dijaspore da se uopste palite na Hrvatsku. Zapucate u Tursku i budete gospoda sa onim sto platite. Bar vi imate love!
Post Reply