Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
-
SA 071
#876 Re: Nokia Lumia
Na data sense možeš vidjeti na šta se megabajti troše. Ja skontah da mi insta2love stalno povlači a i ne koristim je. Ne znam ni što sam je instalirao. Naravno blokirao sam je i sada nema nekih enormnih povlačenja.
U svakom slučaju mislim da promet podataka mora biti uključen, a za mms ne bi morao biti uključen 4G jer oni ionako idu i preko 3G. Kod nas svakako nema 4G osim u ovoj testnoj fazi od M. Dvara do Ćaršije. A i to slabo gdje. Uglavnom i kada je uključeno 4G on većinom fata samo 3G.
U svakom slučaju mislim da promet podataka mora biti uključen, a za mms ne bi morao biti uključen 4G jer oni ionako idu i preko 3G. Kod nas svakako nema 4G osim u ovoj testnoj fazi od M. Dvara do Ćaršije. A i to slabo gdje. Uglavnom i kada je uključeno 4G on većinom fata samo 3G.
- agent_zero
#877 Re: Nokia Lumia
otsam wrote:Vau jes dobar dzabni tapatalk, lumia rulz, najbolji fon ikad..
Sent from my 199deva
- MeanMachine
#878 Re: Nokia Lumia
Upravo tako, ali nažalost ovakav telefon će najvjerovatnije zauvijek ostati samo koncept (nadam se da ipak griješim po ovom pitanju, ali kupvina Nokia-e od strane Microsft-a je mislim definitivno ugušila i posljednju nadu da se ovakav projekat ikada realizuje).Maharadza wrote:^ PA ja sam davno rekao da bi prvi ganjao taj Nokia fon sa Android-om! Savršen spoj kvalitete i softvera koji izgleda nikada nećemo vidjeti?!
-
otsam
#879 Re: Nokia Lumia
Nije na 4g vec 3g al probam pa javim
Sent from my 199deva
Sent from my 199deva
- Maystor
#880 Re: Nokia Lumia
qler, kako komentarišeš prve testove koji sugerišu da je kamera na sony z1 bolja od 1020 i 808
http://blog.gsmarena.com/sony-xperia-z1 ... w-monster/
http://blog.gsmarena.com/a-shootout-bet ... -the-sony/
btw nije podjebavanje, samo sam iznenađen performansama sonyjeve kamere. Ja ne mislim da je bolja od 1020, ali da je usporediva sa istom u mobitelu tankom 8.5 mm je impresivno.
btw nije podjebavanje, samo sam iznenađen performansama sonyjeve kamere. Ja ne mislim da je bolja od 1020, ali da je usporediva sa istom u mobitelu tankom 8.5 mm je impresivno.
-
klixo
#881 Re: Nokia Lumia
Ako hoces zvuk trazi neki HTC koji ima "beats audio" ... I sa i bez slusalica odlican zvuk.mad_world wrote:Pozdrav,posto vidim da dosta raje ima lumiu 920, moze li neko prenijeti iskustva u vezi kvaliteta zvuka na slusalicama,kakve slusalice dolaze uz telefon,jacina zvuka itd.?
- Qler
#882 Re: Nokia Lumia
Ma nije bolja, ali je pravo blizu. I iskreno, bas sam neki dan rekao jaranu da bi volio da neko napravi nesto bolje od 808, jer ni 1020, ako joj oduzmes OIS nije bolja od nje. Sony je napravio gresku sto nije stavio xenon, jer single led je smijesan, ali to je ta cojena debljne, najvise ode na kondenzator za xenon.
U glavnom, od sonya i ocekujem da napravi nesto da uzdrma nokiu i nadam se da ce biti kao u vrijeme k800 i n82, pa da se rodi nesto jos bolje
U glavnom, od sonya i ocekujem da napravi nesto da uzdrma nokiu i nadam se da ce biti kao u vrijeme k800 i n82, pa da se rodi nesto jos bolje
-
SundanceKid
#883 Re: Nokia Lumia
Znal neko gdje kupiti dobru futrolu za Lumiu 920, nesto poput ovoga me interesuje:

Dakle da su obje strane zasticene, ne samo onaj gumenjak sa strana....
Ako neko zna gdje u Sa ima kupit nesto kao na slici, molim da napise
Pozz

Pozz
- Qler
#884 Re: Nokia Lumia
Ebay ih je pun, a po gradu ne znam...
-
EUROBIH
#885 Re: Nokia Lumia
imam je u prodaji....ista takvaSundanceKid wrote:Znal neko gdje kupiti dobru futrolu za Lumiu 920, nesto poput ovoga me interesuje:
Pozz
16,00 KM
-
SundanceKid
#886 Re: Nokia Lumia
A ti si gdje, ko?EUROBIH wrote:imam je u prodaji....ista takvaSundanceKid wrote:Znal neko gdje kupiti dobru futrolu za Lumiu 920, nesto poput ovoga me interesuje:
Pozz
16,00 KM
-
EUROBIH
#887 Re: Nokia Lumia
pitaj Qlera ko sam i gdje su mi moje radnje u federaciji
sačekaj do 11.00 sati da provjerim da li u sarajevskoj imam koji komad...ako ne-imam u magacinu dva komada pa je možeš
dobiti u subotu...
(ostala još samo jedna crna....bijelih ima 8 komada)
sačekaj do 11.00 sati da provjerim da li u sarajevskoj imam koji komad...ako ne-imam u magacinu dva komada pa je možeš
dobiti u subotu...
- Qler
#888 Re: Nokia Lumia
Maystor wrote:qler, kako komentarišeš prve testove koji sugerišu da je kamera na sony z1 bolja od 1020 i 808
nije vezano za sony, ali vidi sta je nokia maprabila sa 808pv. Ni 1020 joj nije ravna. Ne moze software prici hw oversamplingu
http://www.allaboutsymbian.com/features ... um=twitter
-
SundanceKid
#889 Re: Nokia Lumia
EUROBIH wrote:pitaj Qlera ko sam i gdje su mi moje radnje u federaciji![]()
![]()
dobiti u subotu...
Qleru, molim te, reci mi gdje EUROBIH ima radnju u Sa, pa da mogu otic i naci sebi futrolu za mob
- sema911s
#890 Re: Nokia Lumia
ako ti on nenadje narucicemo ti sa ebay samo ces morat svratit do mene da proberemo koji kinez,., isporuka dolazi za 20+dana,.,SundanceKid wrote:EUROBIH wrote:pitaj Qlera ko sam i gdje su mi moje radnje u federaciji![]()
![]()
dobiti u subotu...
![]()
![]()
Qleru, molim te, reci mi gdje EUROBIH ima radnju u Sa, pa da mogu otic i naci sebi futrolu za mob
-
EUROBIH
#891 Re: Nokia Lumia
SundanceKid wrote:EUROBIH wrote:pitaj Qlera ko sam i gdje su mi moje radnje u federaciji![]()
![]()
dobiti u subotu...
![]()
![]()
ostavio sam ti u konzumu-korea radnja bip
futrola 15,00 KM
pozz
-
SundanceKid
#892 Re: Nokia Lumia
Hvala lijepo, bilo je zadovoljstvo pazariti kod vasEUROBIH wrote:SundanceKid wrote:EUROBIH wrote:pitaj Qlera ko sam i gdje su mi moje radnje u federaciji![]()
![]()
dobiti u subotu...
![]()
![]()
ostavio sam ti u konzumu-korea radnja bip
futrola 15,00 KM
pozz
Pozz
-
Pljosko
#893 Re: Nokia Lumia
Par pitanja za Qler-a, SA 071, semu i ostale:
- kakva je navigacija na Lumiji 920 za podrucje BiH, Hrvatske i Srbije, da li je uporediva sa mapom Garmin Adria route koju sada na koristim na Nokiji X6;
- kakav je player za video fileove, tj mp4, da li mogu i titlovi (skinem film i hocu da ga pogledam sa prevodom);
- kako radi Viber, puno raje ga koristi pa mi je to vazno, odnosno da li moze da bude aktivan u pozadini dok je telefon na miroavnju, ili ja radim nesto drugo, neko me zove preko vibera, on meni zvoni i tako to;
- baterija, moze li izdrzati dan - 30 min razgovora, par sms, i nekoliko sati interneta;
Sada koristim X6, pa je vrijema za promjenu pa imam dilemu uzmedju L920; Galaxy S3, i Xperia SP. Sa androidom imam iskustva, ali citajuc po netu sve me vise vuce ovoj nokiji. Za malo para dobijam kvalitetan tel, sto mi je bitno, jert ne mazim tel, jedino imam par nedoumica u svezi WP 8, tj nekih stvari, pa pomozite mi
- kakva je navigacija na Lumiji 920 za podrucje BiH, Hrvatske i Srbije, da li je uporediva sa mapom Garmin Adria route koju sada na koristim na Nokiji X6;
- kakav je player za video fileove, tj mp4, da li mogu i titlovi (skinem film i hocu da ga pogledam sa prevodom);
- kako radi Viber, puno raje ga koristi pa mi je to vazno, odnosno da li moze da bude aktivan u pozadini dok je telefon na miroavnju, ili ja radim nesto drugo, neko me zove preko vibera, on meni zvoni i tako to;
- baterija, moze li izdrzati dan - 30 min razgovora, par sms, i nekoliko sati interneta;
Sada koristim X6, pa je vrijema za promjenu pa imam dilemu uzmedju L920; Galaxy S3, i Xperia SP. Sa androidom imam iskustva, ali citajuc po netu sve me vise vuce ovoj nokiji. Za malo para dobijam kvalitetan tel, sto mi je bitno, jert ne mazim tel, jedino imam par nedoumica u svezi WP 8, tj nekih stvari, pa pomozite mi
- strong69
#894 Re: Nokia Lumia
- Navigacija je fantasticna. Koristio sam je u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i naravno BiH
- Viber ne radi dobro, kasne poruke i pozivi ne rade kako treba, tek nakon pola sata pokazuje kao propusten poziv
- Baterija moze izdrzati jedan dan
- Viber ne radi dobro, kasne poruke i pozivi ne rade kako treba, tek nakon pola sata pokazuje kao propusten poziv
- Baterija moze izdrzati jedan dan
-
Spacer
#895 Re: Nokia Lumia
- Navigacija vrhunska
- nema poršku za titlove, mislim ima neka šema ako kupiš aplikaciju pa titlove učitaš na Skydrive, pa ih on potegne u player, zajebano i nije besplatno (Yxplayer WP8)
- Viber radi podjednako loše kao i na androidu, nekad poziv prođe od prve, a nekad dobiješ nakon sat-dva obavjest o propuštenom pozivu. Jednostavno Viber je još uvijek nedorađen na svim platformama
- Skype radi izvrsno. On je apsolutni kralj za besplatan razgovor, kvaliteta zvuka neuporedivo bolja od ostatka (Viber, Tango i sl.) Poruke IM stižu uvijek trenutno.
- baterija ko baterija na svakom modernom mobitelu. Znači, jedan dan žestoke upotrebe, 2 lagane, ako igraš igrice par sati i to je to
- nema poršku za titlove, mislim ima neka šema ako kupiš aplikaciju pa titlove učitaš na Skydrive, pa ih on potegne u player, zajebano i nije besplatno (Yxplayer WP8)
- Viber radi podjednako loše kao i na androidu, nekad poziv prođe od prve, a nekad dobiješ nakon sat-dva obavjest o propuštenom pozivu. Jednostavno Viber je još uvijek nedorađen na svim platformama
- Skype radi izvrsno. On je apsolutni kralj za besplatan razgovor, kvaliteta zvuka neuporedivo bolja od ostatka (Viber, Tango i sl.) Poruke IM stižu uvijek trenutno.
- baterija ko baterija na svakom modernom mobitelu. Znači, jedan dan žestoke upotrebe, 2 lagane, ako igraš igrice par sati i to je to
-
SA 071
#896 Re: Nokia Lumia
Navigacija za Garmin je bazirana na Nokia Maps (prije se zvalo Navteq, danas Here). Znači navigacija i mape i sve usluge bazirane na GPS su odlične i bolje nego kod drugih.
Video sam gledao preko youtube-a i sl. stranica i to je ok, a filmove ne gledam ni na tv-u pa ti ne znam reći, ali ti je spacer odgovorio, očito je čovjek upućen u ovu tematiku.
I za Viber su ti odgovorili. Viber k'o Viber, i meni je Skype puno bolji, odlično integrisan i kvalitetniji zvuk. Ali i Viber radi...
Baterija je meni jednom trajala gotovo 4 dana, ali samo pozivi i smsovi. Ništa nije bilo upaljeno-ni telekomov internet, ni wifi, ni GPS, ni bluetooth... A zna biti i jedva dan-zavisi od upotrebe. Wifi puno vuče i on je najviše prži. Generalno, uz istu vrstu upotrebe, može duže trajati nego na S3, ako ti je to neka orjentacija. A duplo brže se puni.
Telefon samo takav, nećeš fuliti. Odnos onoga što dobiješ i love koju daš nedostižan. I ovo ide dok Microsoft pokriva razliku cijene zbog promocije platforme.
Video sam gledao preko youtube-a i sl. stranica i to je ok, a filmove ne gledam ni na tv-u pa ti ne znam reći, ali ti je spacer odgovorio, očito je čovjek upućen u ovu tematiku.
I za Viber su ti odgovorili. Viber k'o Viber, i meni je Skype puno bolji, odlično integrisan i kvalitetniji zvuk. Ali i Viber radi...
Baterija je meni jednom trajala gotovo 4 dana, ali samo pozivi i smsovi. Ništa nije bilo upaljeno-ni telekomov internet, ni wifi, ni GPS, ni bluetooth... A zna biti i jedva dan-zavisi od upotrebe. Wifi puno vuče i on je najviše prži. Generalno, uz istu vrstu upotrebe, može duže trajati nego na S3, ako ti je to neka orjentacija. A duplo brže se puni.
Telefon samo takav, nećeš fuliti. Odnos onoga što dobiješ i love koju daš nedostižan. I ovo ide dok Microsoft pokriva razliku cijene zbog promocije platforme.
-
febo_acm
#897 Re: Nokia Lumia
Samo ono napisi da je po tvom misljenu Skype najbolji i to... Takodjer to za Viber i Android nidje veze... Da ne bi bilo neke zabune i ljudi pomisle da si upravuSpacer wrote:- Navigacija vrhunska
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 4
-
otsam
#898 Re: Nokia Lumia
sema911s wrote:za mms ukljucite 4g, prijenos podataka(sa ovim racunajte neke mb koji se trose ko ludi za sve i svasta,., koliko sam razumio skontao ovo ako ukljucis 50mb na dan ide za sta neznam)
poslije toga mms ide ko lud
ne radi ponovo... kad dobijem mms , ne mogu ga skinut na fontele, tj ne vidim ga, nakon dan prebaci se na bhmobile i tamo ga mogu vidjet (kakva glupst)
za 4g isto nigdje veze nista se nije promjenilo, a 4g jedino testna faza od m dvora do carsije, i to ne znam jesu li uopste postavili opremu
a megabajte mi je pojeo, ne 50 kako si ti rekao, al jedno 10 15 sigurno

- Qler
#899 Re: Nokia Lumia
Pljoski su svi odgovorili, nema se sta dodati.
sto se tice mms-a, haj ti prvo nazovi telecom pa vidi da li aktivirana usluga, jer je j shandrprc ima isti problem, nije mu radio mms, nazvali telecom, ugasena mu usluga bila. I skini onu network+ ili kako se vec zove tacno nokijina aplikacija, sam podesi sve postavke za knternet i mms, samo je pokrenes.
sto se tice mms-a, haj ti prvo nazovi telecom pa vidi da li aktivirana usluga, jer je j shandrprc ima isti problem, nije mu radio mms, nazvali telecom, ugasena mu usluga bila. I skini onu network+ ili kako se vec zove tacno nokijina aplikacija, sam podesi sve postavke za knternet i mms, samo je pokrenes.
- sema911s
#900 Re: Nokia Lumia
za mms moras nazvat ciku u telecom(il tetu) ona nesto klikne i proradi,.,. slican problem imali sa ajafonommm,., oni nesto klikali i sada radi,., sami nemozemo nista,,.
odgovor za bateriju.,.,., dok je ugasen displey slusam net radio,.,ukljucen wifi i izdrzi nekih 8sati(to sam izdrzao dok igram wot)
ako je ukljucen ekran baterija je gotova za 3-4 sata,.,
ja kada normalno koristim potraje dva dana(pozivi mozda satak, poruke) ostavio za vikend tel,., od petka do ponedeljka izdrzala baterija nisam dofatio tel,., bila na 97 u pon 83%
ukljucena navigacija izdrzi nekih 3sata,., vozikanje na biciklu sa gps ukljucenim i iskljuceni displey-om izdrzala je oko 7 i malo vise sati,.,
sa viberom ces imat probleme dok ne ukljucis wifi da radi stalno,., ovi androidasi kazu da je kod njih savrseno medjutim
navigacija imas update svakih nekoliko(meni pogodi adresu na dobrinji u nekih 5-7m, skakanje po igmanu, vozikanje po kozijim puteljcima, i vracanje u civilizaciju sa navigacijom super) na njoj ces dobit nekih džidža, live sight sminka,., city lens,. pri voznji avtom sam skida poi tacke za tu regiju pa ce vristat brundat ko lud na kameru, ogranicenje,.,
odgovor za bateriju.,.,., dok je ugasen displey slusam net radio,.,ukljucen wifi i izdrzi nekih 8sati(to sam izdrzao dok igram wot)
ako je ukljucen ekran baterija je gotova za 3-4 sata,.,
ja kada normalno koristim potraje dva dana(pozivi mozda satak, poruke) ostavio za vikend tel,., od petka do ponedeljka izdrzala baterija nisam dofatio tel,., bila na 97 u pon 83%
ukljucena navigacija izdrzi nekih 3sata,., vozikanje na biciklu sa gps ukljucenim i iskljuceni displey-om izdrzala je oko 7 i malo vise sati,.,
sa viberom ces imat probleme dok ne ukljucis wifi da radi stalno,., ovi androidasi kazu da je kod njih savrseno medjutim
navigacija imas update svakih nekoliko(meni pogodi adresu na dobrinji u nekih 5-7m, skakanje po igmanu, vozikanje po kozijim puteljcima, i vracanje u civilizaciju sa navigacijom super) na njoj ces dobit nekih džidža, live sight sminka,., city lens,. pri voznji avtom sam skida poi tacke za tu regiju pa ce vristat brundat ko lud na kameru, ogranicenje,.,