Skreće se tamo gdje ode ovaj zeleni -golfdzemaludin007 wrote:Ne poznajem taj dio. Ali vidim traka za lijevo skretanje (od skenderije), najednom zaustavna traka i tu se sve zavrsava, nigdje nema da se skrene ili ja ne vidim na slici (bijela ograda)

Skreće se tamo gdje ode ovaj zeleni -golfdzemaludin007 wrote:Ne poznajem taj dio. Ali vidim traka za lijevo skretanje (od skenderije), najednom zaustavna traka i tu se sve zavrsava, nigdje nema da se skrene ili ja ne vidim na slici (bijela ograda)

Ne možeš "brzu cestu" smjestiti ljudima pod prozore, ne možeš graditi cestu - ne ulicu, u najnaseljenijem dijelu grada, 15 m široku, znajući da se lokalno stanovništvo decenijama kreće preko ulice na putu u školu, s posla, iz trgovine, uidući u šetnje... Samo IDIOT može osmisliti ovakvu "pistu" za skorojevićke Sarajlijedzemaludin007 wrote:Aha sad vidim. Fino su sredili ovo, zadnji put kad sam prolazio bili su radovi skoro zapoceti.Da su Bog d'o sve ulice ovakve, nego sve usko i nepregledno.
a kamere?homega wrote:Ne možeš "brzu cestu" smjestiti ljudima pod prozore, ne možeš graditi cestu - ne ulicu, u najnaseljenijem dijelu grada, 15 m široku, znajući da se lokalno stanovništvo decenijama kreće preko ulice na putu u školu, s posla, iz trgovine, uidući u šetnje... Samo IDIOT može osmisliti ovakvu "pistu" za skorojevićke Sarajlijedzemaludin007 wrote:Aha sad vidim. Fino su sredili ovo, zadnji put kad sam prolazio bili su radovi skoro zapoceti.Da su Bog d'o sve ulice ovakve, nego sve usko i nepregledno.
homega wrote:Ne možeš "brzu cestu" smjestiti ljudima pod prozore, ne možeš graditi cestu - ne ulicu, u najnaseljenijem dijelu grada, 15 m široku, znajući da se lokalno stanovništvo decenijama kreće preko ulice na putu u školu, s posla, iz trgovine, uidući u šetnje... Samo IDIOT može osmisliti ovakvu "pistu" za skorojevićke Sarajlijedzemaludin007 wrote:Aha sad vidim. Fino su sredili ovo, zadnji put kad sam prolazio bili su radovi skoro zapoceti.Da su Bog d'o sve ulice ovakve, nego sve usko i nepregledno.
….homega wrote:Ne možeš "brzu cestu" smjestiti ljudima pod prozore, ne možeš graditi cestu - ne ulicu, u najnaseljenijem dijelu grada, 15 m široku, znajući da se lokalno stanovništvo decenijama kreće preko ulice na putu u školu, s posla, iz trgovine, uidući u šetnje... Samo IDIOT može osmisliti ovakvu "pistu" za skorojevićke Sarajlijedzemaludin007 wrote:Aha sad vidim. Fino su sredili ovo, zadnji put kad sam prolazio bili su radovi skoro zapoceti.Da su Bog d'o sve ulice ovakve, nego sve usko i nepregledno.
Nebitno je porijeklo, nije tema, osim za iskompleksirane skorojeviće, koje "takne" svaka priča o primitivizmu.tec wrote:homega wrote:Ne možeš "brzu cestu" smjestiti ljudima pod prozore, ne možeš graditi cestu - ne ulicu, u najnaseljenijem dijelu grada, 15 m široku, znajući da se lokalno stanovništvo decenijama kreće preko ulice na putu u školu, s posla, iz trgovine, uidući u šetnje... Samo IDIOT može osmisliti ovakvu "pistu" za skorojevićke Sarajlijedzemaludin007 wrote:Aha sad vidim. Fino su sredili ovo, zadnji put kad sam prolazio bili su radovi skoro zapoceti.Da su Bog d'o sve ulice ovakve, nego sve usko i nepregledno.
![]()
![]()
Dobro je da si ti došao sa sela da nam pametuješ kao 'uber' starosjedilac. Nemaš ni pojma kada je projektirana cesta, ni započeta izgradnja, ni koja joj je svrha. Naravno niti znaš šta je gradska cesta a šta brza cesta.
Mogu se samo nasmijati na ovo, da je ovo prije zavrseno i da je napravljena do kraja dokle treba i sve ceste u gradu gdje god moze da se napravi. Ovo ce koliko toliko rasteretiti saobracaj, a svakako postoje pjesacki prelazi i semafori gdje pjesaci mogu preci tako da imaju gdje preci cestu. A vidim da je tebi normalno kretanje po cesti gdje pjesaku nije dozvoljeno.homega wrote:Ne možeš "brzu cestu" smjestiti ljudima pod prozore, ne možeš graditi cestu - ne ulicu, u najnaseljenijem dijelu grada, 15 m široku, znajući da se lokalno stanovništvo decenijama kreće preko ulice na putu u školu, s posla, iz trgovine, uidući u šetnje... Samo IDIOT može osmisliti ovakvu "pistu" za skorojevićke Sarajlijedzemaludin007 wrote:Aha sad vidim. Fino su sredili ovo, zadnji put kad sam prolazio bili su radovi skoro zapoceti.Da su Bog d'o sve ulice ovakve, nego sve usko i nepregledno.
Sličnu urbanizaciju postigli su "inženjeri" asfaltiranjem ranije kaldrmisanih ulica po VratnikuHajvan wrote:….homega wrote:Ne možeš "brzu cestu" smjestiti ljudima pod prozore, ne možeš graditi cestu - ne ulicu, u najnaseljenijem dijelu grada, 15 m široku, znajući da se lokalno stanovništvo decenijama kreće preko ulice na putu u školu, s posla, iz trgovine, uidući u šetnje... Samo IDIOT može osmisliti ovakvu "pistu" za skorojevićke Sarajlijedzemaludin007 wrote:Aha sad vidim. Fino su sredili ovo, zadnji put kad sam prolazio bili su radovi skoro zapoceti.Da su Bog d'o sve ulice ovakve, nego sve usko i nepregledno.
dakle, odgovor napisah i onda sve pobrisah…..
nepotrebno
jedino ovo-![]()
jadni brdsko-planinski tipovi koji su navikli na stazice između nabijenih nedovršenih kuća… njima i uličica od 3 metra širine dođe ko avenija…
kažem ja, odavlen treba bježat.
ovaj mentalni sklop je za sjest-plakat
homega wrote:Nebitno je porijeklo, nije tema, osim za iskompleksirane skorojeviće, koje "takne" svaka priča o primitivizmu.tec wrote:homega wrote:
Ne možeš "brzu cestu" smjestiti ljudima pod prozore, ne možeš graditi cestu - ne ulicu, u najnaseljenijem dijelu grada, 15 m široku, znajući da se lokalno stanovništvo decenijama kreće preko ulice na putu u školu, s posla, iz trgovine, uidući u šetnje... Samo IDIOT može osmisliti ovakvu "pistu" za skorojevićke Sarajlije![]()
![]()
Dobro je da si ti došao sa sela da nam pametuješ kao 'uber' starosjedilac. Nemaš ni pojma kada je projektirana cesta, ni započeta izgradnja, ni koja joj je svrha. Naravno niti znaš šta je gradska cesta a šta brza cesta.
Mladiću, nije svako inženjer urbanizma ko dobije diplomu, nije urbanizam nametanje društvu i prirodi svojih vizija i teorija, urbanizam zahtijeva prilagođavanje postojećem... Zbog uzdignutih kita, umišljenih u svoj mali prizemni svijet, i imamo situaciju sa tranzicijskom "urbanizacijom" grada.
Što napisa jedan "anamon" - metropola
krusko1975 wrote:Hm, ja nakon 15 mjeseci torture ziveci na gradilistu pored zagrebacke ulice, nakon svega istu ne mogu koristiti za odlazak u grad, nego moram kruziti 2 km oko pofalica ili vrbanje. Pa mi grad dodze dalje nego nekom iz hrasnog. Imam otvorenu opciju preko duple linije koju mislim dozivotno da koristim, jer ovaj idiotluk ne zelim da prihvatim. Osim toga imam fol gdje to da radim a da me nikada ne uhvate. Mislim da je u zagrebackoj za ovih 48 sati od otvaranja bez pretjerivanja napravljeno 1 milion KM u kaznama, i mislim da je ovo za ginisovu knjigu. O ljubljanskoj da ne govorim sve je receno.
Prvi razlog koliko sam ja upratio je pravljenje lijeve isključne trake prema Mostu Suade i Olge tako da sad imaju tri trake na tom dijelu ispod benzinske pumpe umjesto dvije.karanana wrote:moze li mi neko objasniti razlog sto su promijenili ovo sa ulazom i izlazom u i iz ljubljanske i zasto su zabranili ovo sto prije nije bilo zabranjeno.
O'zone wrote:krusko1975 wrote:Hm, ja nakon 15 mjeseci torture ziveci na gradilistu pored zagrebacke ulice, nakon svega istu ne mogu koristiti za odlazak u grad, nego moram kruziti 2 km oko pofalica ili vrbanje. Pa mi grad dodze dalje nego nekom iz hrasnog. Imam otvorenu opciju preko duple linije koju mislim dozivotno da koristim, jer ovaj idiotluk ne zelim da prihvatim. Osim toga imam fol gdje to da radim a da me nikada ne uhvate. Mislim da je u zagrebackoj za ovih 48 sati od otvaranja bez pretjerivanja napravljeno 1 milion KM u kaznama, i mislim da je ovo za ginisovu knjigu. O ljubljanskoj da ne govorim sve je receno.
Ovako![]()
Nova rjesanja su glupa. Trebala nam je samo jos jedna traka kod ohr-a. Meni idioti iz povincije preko stele zaposleni u kojekakvim direkcijama za ceste nece odredzivati kojim cu putem do grada. Ako me to cini papkom onda bi trebalo mjenjti definiciju izraza. Osim toga ljudi vec 60godina koriste rute koje su prekjuce preko noci drasticno korigovane.mayab wrote:Nova rjesenja su dobra,i pozitivno ce uticati na prijasnje problematicne tacke na toj dionici, samo se papcima valja naviknuti na njih!
Bolje rečeno, papci se moraju naučiti da su (generalno) dužni poštivati saobraćajne propise!I gotova priča!
I, naravno, opet se javlja problem da policija ne radi svoj posao, a o tome već ima tema , čini mi se!
Ja na ovo ukazah danas ali odmah osuše paljbu, kao šta se žališ - sve je super, skakućimo od srećebach wrote:Tema je pokrenuta 18.04.
Nije loše podsjetiti se šta je stajalo u u uvodu teme?
Šta očekivati od Bubice, Adema Zolja i njihovog pratećeg benda diletanata?Inače na ovoj očajnoj video - simulaciji, treba obratiti pažnju na trenutak na 1.38. Zgrada ( a la Parkuša ) na spajanju Zvorničke, Grbavičke i H. Čemerlića. Saobraćaj će prolaziti manje od pola metra od ćoška zgrade. Nestat će parkinzi i drvoredi u Zagrebačkoj, a teški dani nastaju za stanovnike Zvorničke. Između njihovih zgrada u Južne longitudinale, neće niti ni centimetra nekog zelenog pojasa. Samo ispušni plonovi i buka, po principu: 24 / 7 / 30 / 365.
Posebno me zanima šta stanovnici Grbavice ( oni koji će ostati bez stanova, parkinga, igrališta i drvoreda) o ovome?
LP
Bach
U ovome je problem. Ne mozes TOTALNO promjeniti rute i ocekivati da ljudi sad odjednom gledaju znakove, a NIGDJE, NIKO, nije spomenuo da se ovo promjenilo.krusko1975 wrote:Nova rjesanja su glupa. Trebala nam je samo jos jedna traka kod ohr-a. Meni idioti iz povincije preko stele zaposleni u kojekakvim direkcijama za ceste nece odredzivati kojim cu putem do grada. Ako me to cini papkom onda bi trebalo mjenjti definiciju izraza. Osim toga ljudi vec 60godina koriste rute koje su prekjuce preko noci drasticno korigovane.mayab wrote:Nova rjesenja su dobra,i pozitivno ce uticati na prijasnje problematicne tacke na toj dionici, samo se papcima valja naviknuti na njih!
Bolje rečeno, papci se moraju naučiti da su (generalno) dužni poštivati saobraćajne propise!I gotova priča!
I, naravno, opet se javlja problem da policija ne radi svoj posao, a o tome već ima tema , čini mi se!

Ovo treba stavitikakaljin wrote:ovo treba staviti na mjesto duple pune

Neko je već spomenuo famozni primjer halabuke oko kružnog toka na DobrinjiCholina_Lokica wrote:Jel' ljudi ovdje ozbiljno tvrde da ne mogu pratiti znakove?! Da prostite, Hebo vas onda onaj ko vam dade vozacke... Promjenilo se, pa sta, zaista je van pameti koliko ljudi ne podnose ni najmanju promjenu