Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#876 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by tempuser »

Ne znam, jaran koji radi na narudzbama kaze da su uslovi rada drugaciji, da su prilicno poostrili stvari, nema vise ustupaka velikim klijentima, nema vise povlastica za zaposlene, da ne spekulisem i pisem detalje jer ne znam 100%, bilo je problema i sa BH Telecomom koji je valjda htio posebne povlastice, a Porsche zaprijetio drugim operaterom ili tako nesto...
ranger

#877 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by ranger »

tempuser wrote:Ne znam, jaran koji radi na narudzbama kaze da su uslovi rada drugaciji, da su prilicno poostrili stvari, nema vise ustupaka velikim klijentima, nema vise povlastica za zaposlene, da ne spekulisem i pisem detalje jer ne znam 100%, bilo je problema i sa BH Telecomom koji je valjda htio posebne povlastice, a Porsche zaprijetio drugim operaterom ili tako nesto...
pa dobro bilo je i za ocekivati da ce malo uvesti profesionalizma...
ali ali, bojim se da dok malo udje voda u usi, da ce razmislit o tim ustupcima i politici. ipak mi nismo trziste na kom oni mogu zivit od prodaje fizickim licima. flotna prodaja je nesto bez cega se ne moze i morat ce oni malo tu popustat... na kraju krajeva i po svijetu se tako radi... :izet:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#878 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by mali_milojica »

Mozete zamisliti kakve su seme i talovi bile sa Asom kad jedan Porsche nece da prihvati uslove. A ovi su za Asu svemirski brod,mogu oni i bolje od Ase,ali ne zele. Vidjet cemo gdje ce ih dovesti. Mada mi smo za njih kap u moru koliko Porsce auta vrti po EU.
530i

#879 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by 530i »

tempuser wrote:Ne znam, jaran koji radi na narudzbama kaze da su uslovi rada drugaciji, da su prilicno poostrili stvari, nema vise ustupaka velikim klijentima, nema vise povlastica za zaposlene, da ne spekulisem i pisem detalje jer ne znam 100%, bilo je problema i sa BH Telecomom koji je valjda htio posebne povlastice, a Porsche zaprijetio drugim operaterom ili tako nesto...
Misliš nema kao što je bilo? Jer svugdje je normalno da na 100 auta dobiješ popust ili par komada džaba...kao i zaposlenici da imaju neki manji popust. Al' vjerovatno su u asi lagali i petljali Nijemcima...
ElRe

#880 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by ElRe »

A.C.I. je web stranicu redizajnirao samo za Iveco vozila

http://www.aci.ba/
gtc

#881 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by gtc »

Vjerujem da ovi nasi od Porsche-a ocekuju da za 20 automobila dobiju neke spektakularne popuste kao da kupuju ne znam ti sta, a ovima je to smjesna brojka s obzirom koliko vozila prodaju u europi i nece da se toliko prilagodjavaju kupcu samo da bi prodali auta. Vjerujem da je problem i to sto BH Telecomu ili nekoj drzavnoj firmi jednostavno prodaju auta, bez da uzmu i potplate 10 ljudi da bi se tender napravio tako da samo oni mogu da ga dobiju. Vjerujem da je to puno veci problem od toga sto su auti malo skuplji nego u ASA autu...
mali_milojica

#882 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by mali_milojica »

Mozda neko od direktora ocekuje Panameru Turbo S da ga pripaze zbog tendera nabavke :D
530i

#883 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by 530i »

Sve to stoji za Porsche, ali nema smisla da im firma posluje sa gubitkom, bez obzira koliko (malo) tržište jest. Vidim da su već počeli sa akcijama za novu Fabiju, klima i još par sitnica za 18xxx KM, a auto je na tržištu par mjeseci, prodaja ni približna nekadašnjoj.
O'zone
Globalni moderator

#884 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by O'zone »

Polako sve će to doći na svoje. Pare su uložene i moraju se vratiti. Konkurencija će njihovu tvrdoglavost vjerujem odlično da iskoristi a onda ni oni neće imati izbora pa će ili popustiti i vratiti se na ASA-ine staze ili pokupit koferče i natraga za Wien-u.
DaffyDuck

#885 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by DaffyDuck »

O'zone wrote:Polako sve će to doći na svoje. Pare su uložene i moraju se vratiti. Konkurencija će njihovu tvrdoglavost vjerujem odlično da iskoristi a onda ni oni neće imati izbora pa će ili popustiti i vratiti se na ASA-ine staze ili pokupit koferče i natraga za Wien-u.
Upravo. Nismo mi samo malo, mi smo malo i jako specificno trziste.
Qler

#886 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Qler »

Oni da ne znaju posao, ne bi bili gdje su sad... eto mi smo secificno trziste, a Njemacka nije, ili Bugarska, ili Srbija.... sve ce to doci na svoje. Pametni ljudi vode takve firme...
ElRe

#887 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by ElRe »

U Srbiji i CG odavno nema VW vozila u drzavnim sluzbama i firmama. Uglavnom su to Peugeot, Fiat, Mitsubishi, Toyota, i neki kinezi.
Seawolf

#888 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Seawolf »

O'zone wrote:Polako sve će to doći na svoje. Pare su uložene i moraju se vratiti. Konkurencija će njihovu tvrdoglavost vjerujem odlično da iskoristi a onda ni oni neće imati izbora pa će ili popustiti i vratiti se na ASA-ine staze ili pokupit koferče i natraga za Wien-u.
Ljudi su iz Salzburga, nisu iz Beča.
O'zone
Globalni moderator

#889 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by O'zone »

Seawolf wrote:
Ljudi su iz Salzburga, nisu iz Beča.
Karikiranje je bilo u pitanju kolega, karikiranje :wink:
Seawolf

#890 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Seawolf »

Ne treba mistifikovati nešto što je jasno samo po sebi.

Devedesetak Pola i nekoliko Craftera, ne može imati nižu nabavnu cijenu uvećanu za troškove održavanja i umanjenu za ostatak vrijednosti, od istog broja Clio-a i Mastera.
ElRe

#891 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by ElRe »

Vidim na A.C.I. salonu poskidani Fiat, Alfa i Jeep logo, sto znaci da se salon nakon nepuna 2 mjeseca zatvara.
Nabucco

#892 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Nabucco »

ElRe wrote:Vidim na A.C.I. salonu poskidani Fiat, Alfa i Jeep logo, sto znaci da se salon nakon nepuna 2 mjeseca zatvara.
Kad su nesposobni nek ih i zatvore.. Nisu u stanju na glavnoj cesti staviti znak gdje se nalaze...... :-)

Viđoh neki dan, ispred Gume M 10ak bordo klija, identicni... Vjerovatno neka firma...
ElRe

#893 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by ElRe »

Danas ih je bilo bar 40, neko je pisao na forumu da su za Coca-Colu.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#894 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by konektovan »

ElRe wrote:Danas ih je bilo bar 40, neko je pisao na forumu da su za Coca-Colu.
Vracaju kontigent crvenih vw pola koji su inace uzeti na pušing. Kazu u coli, nece da voze automobile ciji proizvodjac laze i obmanjuje svoje kupce. Ovi iz hercegovine cekali k'o zapeta puska. :mrgreen:
530i

#895 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by 530i »

Baš vidim prije par dana dva šlepera tih bordo klija.
tintilinic

#896 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by tintilinic »

konektovan wrote:
ElRe wrote:Danas ih je bilo bar 40, neko je pisao na forumu da su za Coca-Colu.
Vracaju kontigent crvenih vw pola koji su inace uzeti na pušing. Kazu u coli, nece da voze automobile ciji proizvodjac laze i obmanjuje svoje kupce. Ovi iz hercegovine cekali k'o zapeta puska. :mrgreen:

Sumnjam da je Cola.Njihova boja je crvena a ovo je bordo....mora de je neko drugi...FK Sarajevo :)
mali_milojica

#897 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by mali_milojica »

Maloprije sam prosao pored Renaulta na Stupu,mislim da ih ima vise od 40. Svi su isti,bordo. Ne znam ko je narucio. Vidjet cemo :D
ins

#898 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by ins »

Atlantic Grupa u svim okolnim zemljama koristi metalik bordo Renault Clio, tako da su ovi možda za Ataco?
karanana

#899 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by karanana »

sta je ataco vozio prije?
mali_milojica

#900 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by mali_milojica »

karanana wrote:sta je ataco vozio prije?
VW Pola koliko znam,ali bijele boje,nisam siguran 100%,ali mislim da sam viđao takve.
Post Reply