Senaid Memić - ALL ABOUT

Post Reply
golfiista

#876 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by golfiista »

Bradafilozof wrote:
lijepa u dusi wrote:Dok se vi svadjate koji ima vise, zena pretura po kontejneru trazeci karton za prodat da bi jela danas.
Nek se obrati memicu. Siguran sam da ce pronaci za nju neki zaostali kalaš i pokoji ćorak. Pa nek to proda.

1.900.000,00 KM je izdvojila Općina Ilidža za jednokratnu novčanu pomoć ljudima u stanju potrebe u skladu sa unaprijed određenim kriterijima. Na taj način pomoć je došla do velikog broja ljudi i ta novčana sredstva su iskorištena da bi ciljana populacija zadovoljila osnovne zivotne potrebe. Ova novčana sredstva daleko premašuju novčane iznose svih drugih opstina u Kantonu Sarajevo zajedno, a koja su namijenjena u navedenu svrhu.
Ta žena očigledno nema sreću da živi na Ilidži, ali zato ima srecu da uživa u odbojci na pijesku u bivšoj kasarni ili da se vrti u krug u Koldzinom dječijem kružnom toku, a to sve moze začiniti uživajući u igri u Starom gradu simboličnog naziva " ja sam ljetna basta - sad me vidiš / sad me ne vidiš " ;)
Bradafilozof

#877 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Bradafilozof »

Dr Baltazar wrote:
Naslovnica wrote:Dabogda vam Memić bio doživotni načelnik a i vi s njim do kraja života bili na Ilidži i glasali za njega.
8-)
Amin
S obzirom da si mu se duboko zavukao tamo gdje sunce ne sija moli se da ne pokupi kakav stomacni virus.
Bradafilozof

#878 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Bradafilozof »

golfiista wrote:
Bradafilozof wrote:
lijepa u dusi wrote:Dok se vi svadjate koji ima vise, zena pretura po kontejneru trazeci karton za prodat da bi jela danas.
Nek se obrati memicu. Siguran sam da ce pronaci za nju neki zaostali kalaš i pokoji ćorak. Pa nek to proda.

1.900.000,00 KM je izdvojila Općina Ilidža za jednokratnu novčanu pomoć ljudima u stanju potrebe u skladu sa unaprijed određenim kriterijima. Na taj način pomoć je došla do velikog broja ljudi i ta novčana sredstva su iskorištena da bi ciljana populacija zadovoljila osnovne zivotne potrebe. Ova novčana sredstva daleko premašuju novčane iznose svih drugih opstina u Kantonu Sarajevo zajedno, a koja su namijenjena u navedenu svrhu.
Ta žena očigledno nema sreću da živi na Ilidži, ali zato ima srecu da uživa u odbojci na pijesku u bivšoj kasarni ili da se vrti u krug u Koldzinom dječijem kružnom toku, a to sve moze začiniti uživajući u igri u Starom gradu simboličnog naziva " ja sam ljetna basta - sad me vidiš / sad me ne vidiš " ;)
ovo za stomacni virus i za tebe vazi
Dr Baltazar

#879 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

Bradafilozof wrote:
Dr Baltazar wrote:
Naslovnica wrote:Dabogda vam Memić bio doživotni načelnik a i vi s njim do kraja života bili na Ilidži i glasali za njega.
8-)
Amin
S obzirom da si mu se duboko zavukao tamo gdje sunce ne sija moli se da ne pokupi kakav stomacni virus.
Doktor sam. Znam se izliječiti, ne brini ti za mene ;-)

A tebi ću napisati recepte za anksiolitike kada Memić pobjedi. Javi na pp poslije izbora, forumašu treba pomoći :D
jao_situacije

#880 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

golfiista wrote:
Bradafilozof wrote:

blago nama koji nemamo sreću da živimo u najprimitivnijoj općini u ks a i šire
nekada sam mislio da su one favele u novom gradu odron, ali u odnosu na ilidžu to je beverli hils
veća je saobraćajna kultura u kairu nego na eliđži ko je bio u egiptu zna o čemu pričam

pa ono ni u crtanim filmovima nema, onaj dio koji predstavlja "centar" općine je gori nego korida
ilidžu treba gađati bojnim otrovima i taktičkim bojevim glavama
golfiista

#881 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by golfiista »

Toliko si nepismen da preznojis čovjeka dok skonta sta si napisao i sta si htio da kazes. Umjesto sto trolas po forumu i pišeš neargumentirane stvari koje nemaju veze sa stvarnošću, i to samo da bi nesto napisao,svrsishodnije bi bilo da proguglas malo i naučiš nesto konkretno, recimo, nesto malo o gramatici ili pak, toleranciji, uvažavanju drugih ili drugačijeg. Ako ti je to zamorno, ili prekomplicirano, Općina organizuje časove večernje škole, svaki četvrtak u prostorijama kina Igman. Pruža ti se prilika da nesto naučiš, jer nikada nije kasno za sticanje osnovne kulture i osnovnog znanja, naravno, ono sto te možda interesuje, jeste besplatno je.
Dr Baltazar

#882 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

golfiista wrote:Toliko si nepismen da preznojis čovjeka dok skonta sta si napisao i sta si htio da kazes. Umjesto sto trolas po forumu i pišeš neargumentirane stvari koje nemaju veze sa stvarnošću, i to samo da bi nesto napisao,svrsishodnije bi bilo da proguglas malo i naučiš nesto konkretno, recimo, nesto malo o gramatici ili pak, toleranciji, uvažavanju drugih ili drugačijeg. Ako ti je to zamorno, ili prekomplicirano, Općina organizuje časove večernje škole, svaki četvrtak u prostorijama kina Igman. Pruža ti se prilika da nesto naučiš, jer nikada nije kasno za sticanje osnovne kulture i osnovnog znanja, naravno, ono sto te možda interesuje, jeste besplatno je.
:thumbup:
kolegione

#883 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by kolegione »

Droog wrote:

:shock:

:mrgreen:
Šta se ti smiješ bUljovi mi smo našeg Memicu srećicu izabrali, protiv onijeh anamo njihah tamo :D
Droog

#884 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Droog »

kolegione wrote:
Droog wrote:

:shock:

Šta se ti smiješ bUljovi mi smo našeg Memicu srećicu izabrali, protiv onijeh anamo njihah tamo :D

mayab

#885 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by mayab »

Slusam malocas nesto na BHR1 kaže on da je sve

Image
lijepa u dusi

#886 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by lijepa u dusi »

golfiista wrote:
Bradafilozof wrote:

Ova gospodja zivi na Ilidzi, tacnije u nekoj baraci u Hrasnici. Obzirom da je toliko novca izdvojeno, a pomoc je isla jednokratno i ocigledno nije mogla pokriti potrebe na neko pristojno vrijeme, onda je red da se zapitamo koliko je to stanovnika Ilidze primilo ovu pomoc? Koliko to stanovnika Ilidze zivi u bijednim uslovima i prezivljava slupljajuci karton? Mislim da ova cifra ne govori o vasoj velikodusnosti, nego o broju stanovnika koji zive najblaze receno, zivot nedostojan covjeka.
Medju tim ljudima, koliko je njih sposobno za rad, koliko njih bi prihvatilo bilo kakav posao samo da ima stalna primanja? Sto im opstina ne nadje kakvog bilo posla, umjesto sto je udijelila milostinju?
I nemojte me tjerat da kopam pa da dodjem do informacija kakva je i kolika pomoc zakacila svaku porodicu. Od navedenog iznosa vjerujem da je barem 20 % otislo sa strane.
Mozete li shvatit da je narod ogorcen jer nam je jasno da nas vodi ratni profiter, kriminalac, seljacina, lopov, da vam ne vjerujemo vise???

I sto se zemljista tice... Nije problem sad ova parcela kojom je ZAOKRUZEN citav posjed da bude u vlasnistvu strane kompanije. Problem je upravo u naglasenoj rijeci. Zasto se uopste ista prodavalo? Zasto Vrelo Bosne i Stojcevac nisu do sad dobili odredjenu zastitu i status?
I Boga ti, pitaj nacelnika hoce li i meni prodati tako neko usrano zemljiste na Vrelu Bosne po istoj cijeni? I pitaj ga kad ce isplate vlasnicima zemljista koje je oteto da bi se napravile lafo zgrade, a vise barake (dodjite i vidite na sta to lici) u Balvangradu (ne znam ko dade ovo ime?!), ispod Lasice. Desetine ljudi su osteceni u ovom procesu. Eto, nek ti ne bude mrsko, priupitaj.
Dr Baltazar

#887 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

Čuj on nam daje hljeb. Izvini molim te :lol:
lijepa u dusi

#888 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by lijepa u dusi »

Dr Baltazar wrote:Čuj on nam daje hljeb. Izvini molim te :lol:
Sto, da ti ne daje mozda Saljo, kod kojeg ne mozes racun dobit ni za sta? Nemoj da nabrajam dalje.
jao_situacije

#889 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

da ja ti dajem hljeb moj porez i moje naknade, nesposobni botovi i govnari, da vam nije općine i stranke umrli bi od gladi
Naslovnica

#890 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Arapi, kojima ispod stola prodaju državni grunt, im daju za hljeb, tu su glavne pare za korumpirane gadove.
I sandžaklije što rade šta hoće, napravili od Ilidže i cijelog Sarajeva klasičnu zaostalu kasabu, ne poštuju nikakve zakone i prosipaju papanluk i silu na svakom koraku.
Ovo što se njima iz budžeta slijeva za njihova primanja je kikiriki u odnosu na sume koje korumpirani gadovi primaju da bu prošlo ono što ne bi ni u snu prošlo u jednoj normalnoj i uređenoj državi.
Dr Baltazar

#891 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

lijepa u dusi wrote:
Sto, da ti ne daje mozda Saljo, kod kojeg ne mozes racun dobit ni za sta? Nemoj da nabrajam dalje.
Tako je pametnice. Sve ti znaš zato ti je klix glavna okupacija :D
Last edited by Dr Baltazar on 28/08/2016 11:33, edited 1 time in total.
lijepa u dusi

#892 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by lijepa u dusi »

Naslovnica wrote:Arapi, kojima ispod stola prodaju državni grunt, im daju za hljeb, tu su glavne pare za korumpirane gadove.
I sandžaklije što rade šta hoće, napravili od Ilidže i cijelog Sarajeva klasičnu zaostalu kasabu, ne poštuju nikakve zakone i prosipaju papanluk i silu na svakom koraku.
Ovo što se njima iz budžeta slijeva za njihova primanja je kikiriki u odnosu na sume koje korumpirani gadovi primaju da bu prošlo ono što ne bi ni u snu prošlo u jednoj normalnoj i uređenoj državi.
I opet im malo...
lijepa u dusi

#893 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by lijepa u dusi »

Dr Baltazar wrote:
lijepa u dusi wrote:
KCUS kakve veze ima sa Ilidžom :lol: E moja ti.. :lol:
O cemu pricas ti druze? Znas li ko je Saljo uopste?
Dr Baltazar

#894 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

lijepa u dusi wrote:
lijepa u dusi wrote:
Sto, da ti ne daje mozda Saljo, kod kojeg ne mozes racun dobit ni za sta

O cemu pricas ti druze? Znas li ko je Saljo uopste?
Ne i ne zanima me :lol:
lijepa u dusi

#895 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by lijepa u dusi »

Znas, znas, pravis se mutav. Redovni Memicev platisa ali ne poreza, nego u dzep, za raznorazne dozvole i sranja. Onaj isti ciji su ljudi padali sa skela dok mu se hotel ne sagradi, a jedan ostade i bez zovota, zataska se sve i sta bi dalje? Da li je ikakva inspekcija to istrazila?
Onaj isti kod kojeg neces racun dobit osim ako ne trazis. Onaj isti sa jos hiljadu aferima. Hajde ba, svoji smo, sve se zna na Ilidzi, to je mahala jedna velika.
Dr Baltazar

#896 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

lijepa u dusi wrote:Znas, znas, pravis se mutav. Redovni Memicev platisa ali ne poreza, nego u dzep, za raznorazne dozvole i sranja. Onaj isti ciji su ljudi padali sa skela dok mu se hotel ne sagradi, a jedan ostade i bez zovota, zataska se sve i sta bi dalje? Da li je ikakva inspekcija to istrazila?
Onaj isti kod kojeg neces racun dobit osim ako ne trazis. Onaj isti sa jos hiljadu aferima. Hajde ba, svoji smo, sve se zna na Ilidzi, to je mahala jedna velika.
Ima se, može se :-D To što nisi dovoljno platila pa te nije zaposlio, ne daje ti za pravo da se nekulturno ponašaš. Ja ništa od toga ne znam jer me ne zanimaju tuđi životi. Rekoh vam, kad počnete sebe gledati samo imat ćete manje problema u životu. Ovako ste samo isfrustrirani kako gledate uspješnije ljude od sebe, a vi tapkate u mjestu ;-)
jefff

#897 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jefff »

Ma prodace njima Mema i babin mezar.
lijepa u dusi

#898 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by lijepa u dusi »

Dr Baltazar wrote:
lijepa u dusi wrote:Znas, znas, pravis se mutav. Redovni Memicev platisa ali ne poreza, nego u dzep, za raznorazne dozvole i sranja. Onaj isti ciji su ljudi padali sa skela dok mu se hotel ne sagradi, a jedan ostade i bez zovota, zataska se sve i sta bi dalje? Da li je ikakva inspekcija to istrazila?
Ima se, može se :-D To što nisi dovoljno platila pa te nije zaposlio, ne daje ti za pravo da se nekulturno ponašaš. Ja ništa od toga ne znam jer me ne zanimaju tuđi životi. Rekoh vam, kad počnete sebe gledati samo imat ćete manje problema u životu. Ovako ste samo isfrustrirani kako gledate uspješnije ljude od sebe, a vi tapkate u mjestu ;-)
:lol:
Toliko o tvom zivotnom uzoru, znaci tako funkcionise i nije ti ofirno priznat :D
Dr Baltazar

#899 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

Šta mi ima biti ofirno. To što ti slabo zaključuješ je problem, ne ovo moje. I naravno, tvoje mahalanje jer te zanima sve u općini koja broji 70k + ljudi.
oldtajmer

#900 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by oldtajmer »

najbolji memicev fol je bio kad je obeco ljudima ako glasaju za njega da mogu praviti kuce kod hipodroma :lol: i ljudi dosli, poceli da zidaju kuce a onda ih samo mrsnuli :bih:
Post Reply