IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post Reply
smekerica

#876 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by smekerica »

zubi wrote:
bogumila wrote:ma neka je napisala, da vidimo kako su te dvije stranke drzavotvorne i kakvu nam to bolju buducnost nude. ne znam kako je nije stid. Boze sacuvaj.
:-)
A, cega da me bude stid. Sto sam odabrala da podrzim socijaldemokratiju umjesto etnicki ciste partije koja negira multikulturalnost ove drzave.
SDP u svakom slucaju za ovu drzavu nudi bolje rjesenje nego SDA koja je etnicki cista stranka koja glasove prikuplja putem hutbi petkom na dzumi. Sa etnickim strankama nikome nema buducnosti.
bogumila

#877 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by bogumila »

ma u pravu si ti. rjesenje je u blokadi svega na svim nivoima. samo nek je etnicki izmijesano. :D
krusko37

#878 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by krusko37 »

cetmi wrote:
smekerica wrote:Mogu se Koldžo i Vildana kofrčit koliko god hoće.
Džaba Koldži 13000 glasova kada su SDP i SBB u većini u vijeću.
Da vidim sada što će mu budžet proći. Ne mogu iz SDA kao u prošlom mandatu ucjenjivati vjećnike u Novom Sarajevu sa usvajanjem budžeta u Novom Gradu, gdje je SDP imao načelnika. Sada su sve SDA načelnici a SBB i SDP u većini u vijeću. Nema budžeta do daljnjeg.

Vidim Suljo je skonto o čemu se radi pa već salje signale kako SDA i SDP moraju sarađivati. Malo morgen.
http://www.izbori.ba/Rezultati/Rezultat ... a_139.html

Bolje pogledaj rezultate prije nego počneš tvrditi..čak i kad im dodaš NS nemaju većinu, jedino ako misliš svi protiv SDA.
A ti racunas kao 24,75+15,42+12,67+9,02+5,37+5,05+4,41=76,69% to su ti stranke koje su presle prag, a zaboravljas jos 23,31% koji je otisao "niz vjetar" Ili ti kako je za raspodjelu cini mi se 31 mandat, to ti izgleda otprilike ovako
SDA 10
SDP 7
SBB 6
NS 4
SDU 2
SP 1
BPS 1
Uz moguce manje oscilacije, pa ti za vecinu treba 16 mandata, pa pusti mastu na volju, btw ovako je u vecini opstina u kojima je SDA pobjedila za nacelinika, samo uz odredzene korekcije :lol:
Tako da ja ne vidim kako je SDA pobjedila na izborima. Ispravi me ako griješim. Ali da bi pobjedili treba im u zbiru sa Strankom za BiH preko 50%, a to je skoro pa nigdje bitno!
SA 071

#879 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by SA 071 »

smekerica wrote:Mogu se Koldžo i Vildana kofrčit koliko god hoće.
Džaba Koldži 13000 glasova kada su SDP i SBB u većini u vijeću.
Da vidim sada što će mu budžet proći. Ne mogu iz SDA kao u prošlom mandatu ucjenjivati vjećnike u Novom Sarajevu sa usvajanjem budžeta u Novom Gradu, gdje je SDP imao načelnika. Sada su sve SDA načelnici a SBB i SDP u većini u vijeću. Nema budžeta do daljnjeg.

Vidim Suljo je skonto o čemu se radi pa već salje signale kako SDA i SDP moraju sarađivati. Malo morgen.
To je ta "drzava za covjeka"? Nismo pobijedili, nismo osvojili nacelnicko mjesto, ali cemo zato moci blokirati budzet i naredne 4 godine cemo silovati gradjane opstine, a sve prevaljivati na Koldzu i SDA? E zbog te i takve socijaldemokratije je SDP POPUSIO na izborima, a na iducim ce jos i gore proci. I ne zaklinji se u socijaldemokratiju, sve si ovim rekla...

P.S. Nisam siguran da ti je i racunica dobra, jer u koaliciji s jedne strane imas samo SDP i SBB (jer sa SBB-om nece niko osim SDP-a)... Aferim...
SA 071

#880 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by SA 071 »

smekerica wrote:
zubi wrote:
bogumila wrote:ma neka je napisala, da vidimo kako su te dvije stranke drzavotvorne i kakvu nam to bolju buducnost nude. ne znam kako je nije stid. Boze sacuvaj.
:-)
A, cega da me bude stid. Sto sam odabrala da podrzim socijaldemokratiju umjesto etnicki ciste partije koja negira multikulturalnost ove drzave.
SDP u svakom slucaju za ovu drzavu nudi bolje rjesenje nego SDA koja je etnicki cista stranka koja glasove prikuplja putem hutbi petkom na dzumi. Sa etnickim strankama nikome nema buducnosti.
Ti bas pomijesala etnicko i vjersko, ha?
Nisi ti podrzala socijaldemokratiju, vec partiju sa kriminaliziranim i kleptomanskim vrhom u kojoj se posteni i dobri ljudi ne pitaju nista, a vedre i oblace tipovi poput Zlatka, Marina, Damira, Sanke i sl. Podrzala si partiju koja ulazi u "cvrstu, apsolutnu i trajnu" koaliciju sa Fahrudinom Radoncicem "moralnim kepecom" i "kriminalcem" kako su ga do prije 3 godine nazivali isti ti ljudi koji vode tu partiju i koji su sada u Fahrudinu prepoznali pravog saradnika za ono sto im i jeste glavni cilj, a to je pljacka nasih para, korupcija, muznja drzavnih fondova, budzeta, firmi i sl. Aferim jos jednom...
smekerica

#881 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by smekerica »

SDP u svakom slucaju za ovu drzavu nudi bolje rjesenje nego SDA koja je etnicki cista stranka koja glasove prikuplja putem hutbi petkom na dzumi. Sa etnickim strankama nikome nema buducnosti.[/quote]

Ti bas pomijesala etnicko i vjersko, ha?
Nisi ti podrzala socijaldemokratiju, vec partiju sa kriminaliziranim i kleptomanskim vrhom u kojoj se posteni i dobri ljudi ne pitaju nista, a vedre i oblace tipovi poput Zlatka, Marina, Damira, Sanke i sl. Podrzala si partiju koja ulazi u "cvrstu, apsolutnu i trajnu" koaliciju sa Fahrudinom Radoncicem "moralnim kepecom" i "kriminalcem" kako su ga do prije 3 godine nazivali isti ti ljudi koji vode tu partiju i koji su sada u Fahrudinu prepoznali pravog saradnika za ono sto im i jeste glavni cilj, a to je pljacka nasih para, korupcija, muznja drzavnih fondova, budzeta, firmi i sl. Aferim jos jednom...[/quote]

Pričaj šta hoćeš, vidjećeš kada dođe do usvajanja budžeta ko će s kim. Sada će SDA vidjeti šta znači kad ti neko blokira budžet pa ne možeš ništa. A, onda ista ta SDA priča kako budžet nije u interesu države. Bojim se da budžeti općina neće biti u korist građana.
Innovation

#882 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Innovation »

Sad mi nista nije jasno, ko je kome blokirao budzet i ciji . :?
bogumila

#883 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by bogumila »

ma ova nema pojma. cula negdje da je sda bila protiv drzavnog budzeta pa izvela krivi zakljucak.
Innovation

#884 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Innovation »

A to znaci, a ne zna da ga nije mogla blokirati SDA i da su ga oni drugi izglasali,pa naveli kao razlog napustanja platforme sto SDA nije glasala za budzet. Sad mi je jasno. :)
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#885 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sabina1 »

cetmi wrote: Bolje pogledaj rezultate prije nego počneš tvrditi..čak i kad im dodaš NS nemaju većinu, jedino ako misliš svi protiv SDA.
Čitajući postove Peđe Kojovića na ovom forumu shvatila sam da na ruke NS-a u bilo kom vijeću ne mogu računati ni zeleni ni svijetlozeleni ni crveni.
Zbog toga sam glasala za njih.
Innovation

#886 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Innovation »

Zato postoji opcija "suzdrzan". :)
zizi bizi

#887 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by zizi bizi »

Zna li neko kako idu zalbe? kako dokazati da je bilo vise glasova nego sto je prikazano?
bogumila

#888 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by bogumila »

tvsabina wrote:
Čitajući postove Peđe Kojovića na ovom forumu shvatila sam da na ruke NS-a u bilo kom vijeću ne mogu računati ni zeleni ni svijetlozeleni ni crveni.
pa sto su se uopste registrovali kao stranka? :lol: :lol: :lol:
nevjerovatno.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#889 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sabina1 »

bogumila wrote:
tvsabina wrote:
pa sto su se uopste registrovali kao stranka? :lol: :lol: :lol:
nevjerovatno.
Zato što su narandžasti. Od zelenih svih kombinacija smo gladni od crvenih nas boli glava.
evo mene

#890 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by evo mene »

Evo kako to rade licemjeri iz SDA!!! Fahro ih napadne http://www.avaz.ba/vijesti/teme/koldzin ... -milion-km a onda oni reklamu u Avaz (KOLDŽO - AMKO). FUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ
Post Reply