Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Tiger 033

#876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Ja bih bio zadovoljan slikom na MMDS-u kad bi sve "pakete programa" podesili kako sto su to uradili sa paketom "11798 V 28000" st.grad :thumbup:
dječak sa šibicama

#877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

A1B wrote:sta su ovo promjenili, kad se saltaju kanali, ono crveno?? :D
Promijenili control panel.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

:shock: :shock: TELEMACH D3GO v2 :shock: :shock:

Mozete pratiti zadnaj 3 dana program koji se automatski snima NA SVIM KANALIMA :shock: PERFEKTNO! Vise nikada ne moram pratiti termine odredjenih programa 8-)
A1B

#879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by A1B »

dječak sa šibicama wrote:
A1B wrote:sta su ovo promjenili, kad se saltaju kanali, ono crveno?? :D
Promijenili control panel.
aha, :D
DON_eARL

#880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

nimajneb wrote::shock: :shock: TELEMACH D3GO v2 :shock: :shock:

Mozete pratiti zadnaj 3 dana program koji se automatski snima NA SVIM KANALIMA :shock: PERFEKTNO! Vise nikada ne moram pratiti termine odredjenih programa 8-)
Ima li još neko trenutno problem sa logovanjem na D3GO?

ERROR!: undefined

Edit: Rješeno. Brisanje kolačiča i aktivnih sesija, uz instaliranje nove ViewRightWeb verzije, rješen problem.

I ovo je super. :D
StupskaBitanga

#881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

ja imam problem piše mi
The Windows installer service could not be accessed
šta da radim?
bosansko more

#882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bosansko more »

Opa, vidim poboljsanja na D3GO, snimljen sadrzaj unazad 12 sati ako sam dobro shvatio.

Odlicno, jedino sto je slika nekakva suzena, na FTV i jos par kanala.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

bosansko more wrote:Opa, vidim poboljsanja na D3GO, snimljen sadrzaj unazad 12 sati ako sam dobro shvatio.

To je do FTV-a :D Snimljen sadrzaj uanzad do 3 dana :)
lokalni_razdjevičar

#884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lokalni_razdjevičar »

Zasto na travel kanalu titlovi nisu kompletni?
plagijator1975

#885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

zenica blues 27 wrote:Ima li iko iz Zenice da je prikljucio TRIO paket?
Pa koliko ja sam skonto, ti paketi ce se poceti primjenjivati tek od 01.12, a do tada placamo kao do sada i uzivamo u promo novembru mjesecu sa svim otkljucanim kanalima :grin:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
koma

#886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by koma »

nimajneb wrote:
bosansko more wrote:Opa, vidim poboljsanja na D3GO, snimljen sadrzaj unazad 12 sati ako sam dobro shvatio.

To je do FTV-a :D Snimljen sadrzaj uanzad do 3 dana :)
Hoce li bi ova mogucnost biti dostupna i na klasicnom D3(receiveru)?
I koji je fol da na D3GO ima epg na kanalima na kojima nemamo na D3(Fox Life/ Crime, S Prime, ...)?
plagijator1975

#887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

zenica blues 27 wrote:
ernadr wrote:
zenica blues 27 wrote:Ima li iko iz Zenice da je prikljucio TRIO paket?
Pa koliko ja sam skonto, ti paketi ce se poceti primjenjivati tek od 01.12, a do tada placamo kao do sada i uzivamo u promo novembru mjesecu sa svim otkljucanim kanalima :grin:

Ne vjerujem to za sve kanale,al zivi bili pa vidjeli :)
Pa pise na novim racunima tako i ja vjerujem da ce biti.

strongman

#888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strongman »

e raja pitanje za vas , a i za ovog čiku iz Telemacha :-D
Mislio sam uzeti ovaj net od 22KM tj sa brzinom od 6mb , i vidim da moram potpisati ugovor...pitanje glasi da li Telemach moze povecavati cijene interneta jer ja sam fakticki vezan za njih dvije godine i necu da u blizoj ili daljoj budućnosti kad potpisem ugovor da mi dignu cijenu ili spuste brzinu...ima li ko iskustva sa tim...poz
Telemach

#889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

strongman wrote:e raja pitanje za vas , a i za ovog čiku iz Telemacha :-D
Mislio sam uzeti ovaj net od 22KM tj sa brzinom od 6mb , i vidim da moram potpisati ugovor...pitanje glasi da li Telemach moze povecavati cijene interneta jer ja sam fakticki vezan za njih dvije godine i necu da u blizoj ili daljoj budućnosti kad potpisem ugovor da mi dignu cijenu ili spuste brzinu...ima li ko iskustva sa tim...poz

Smanjenje brzine nije predviđeno kao ni izmjene u cjenovniku. O svakoj izmjeni, „Mrežni Operater” će izvjestiti Korisnike na način i po proceduri predviđenoj Ugovorom i Uslovima poslovanja.
Last edited by Telemach on 24/10/2012 16:12, edited 1 time in total.
Telemach

#890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Telemach wrote:
Smanjenje brzine nije predviđeno kao ni izmjene u cjenovniku. O svakoj izmjeni, „Mrežni Operater” će izvjestiti Korisnike na način i po proceduri predviđenoj Ugovorom i Uslovima poslovanja.
A1B

#891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by A1B »

Telemah bolan :D
strongman

#892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strongman »

Telemach wrote:
Telemach wrote:

to razumijem, al ako ja potpisem ugovor to me veze za vas...ako budete dizali cijene , a ja sam pod ugovorom ja necu da placam to nego hocu da placam cijenu koju sam potpisao znaci 22 marke...mene ne interesuje sto ce te vi dizati cijene dok ja nisam ugovor potpisao...jer ako me vezete ugovorm mozete me da prostite hebati kako hocete sto se tice cijene i to ne samo mene nego sve korisnike koji su se obavezali ugovorom zar ne :-D
strongman

#893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strongman »

http://www.telemach.ba/upload/document/ ... 9_2012.pdf

ovdje imate uslove poslovanja pa malo izčitajte nije zgoreg da znamo svoja prava...
anonimnaosoba

#894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by anonimnaosoba »

strongman wrote: to razumijem, al ako ja potpisem ugovor to me veze za vas...ako budete dizali cijene , a ja sam pod ugovorom ja necu da placam to nego hocu da placam cijenu koju sam potpisao znaci 22 marke...mene ne interesuje sto ce te vi dizati cijene dok ja nisam ugovor potpisao...jer ako me vezete ugovorm mozete me da prostite hebati kako hocete sto se tice cijene i to ne samo mene nego sve korisnike koji su se obavezali ugovorom zar ne :-D
možeš ti i bez ugovora priključiti internet, al' plaćaš priključak i brzina ti je 4 Mb/s
fortaleza

#895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Zar nije ugovor na jednu godinu ako je u pitanju kablovska i net?

Kad si pod ugovorom za raskid plaćaš samo 20 KM, provjereno.. :D Nije kao kod ovih "domaćih" da plaćaš penale.
dječak sa šibicama

#896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

zenica blues 27 wrote:
dječak sa šibicama wrote:
BaDa wrote:pozz imam pitanje za trio paket pise cijena 49.90! ali me buni sad sto ima ovo flat bosna 10km jel to ide dodatno na ovih 49.90 da bih ja imao bespatne pozive u bosnu?
Ne, placas samo uspostavu svakog poziva 3 pf.

Odnosno, ako pricas 3 sata sa nekim, prekidace te nakon 60 minuta, znaci placas 9 pf jer tri puta zoves.

Ja uveo Trio paket, evo brzina.

Image

vidjet cemo dalje...
Druze koliko placas TRIO paket? 49.90 ili si izabrao dodatne opcije ?
Tek sam uzeo, placacu valjda 49,90 + 3 pf po pozivu puta broj poziva.

Meni se isplati u svakom slucaju, ustedicu minimalno 20 km mjesecno neplacajuci onoj mafiji iz Telecoma, a dobio i brzi i bolji internet, plus sada vec zanimljiv D3GO.

Nemam dodatne pakete (tv), sta ce mi, sve sto me zanima nadjem na netu. I HD Eurosport i sve ostalo, nadje se, s vremena na vrijeme.
diablo23

#897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablo23 »

BaDa wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
BaDa wrote:pa covjece ako bude to tako za 50km :D onda je to veliki plus za telemach :D :thumbup: :thumbup:

pozivi prema mobitelima se naplaćuju
a jbg ne treba zvati sa kucnog :D hahahha
1. A koliko se naplacuju pozivi prema mobilnim operaterima u BiH, vidim da te podatke kriju kao zmija noge? Ne znam zasto ne bih zvao i mobilne operatere sa fiksnog, jer vise pozivam ljude na mobitel nego na fiksni. Ja sam cuo da ono sto u BH Telecomu naplate po minuti (prema mobilnim operaterima) u Telemachu naplate po sekundi, znaci da su mnogo skuplji, ako se ne varam(mislim na osnovni paket DUO tv+telefon od 25,90KM)?
2. Da li se jos uvijek moze postati korisnik Super Mix S paketa (3 u 1)od 43 KM, pored ovih novih ili su oni zamjena za njega?
un1ted

#898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

strongman wrote: to razumijem, al ako ja potpisem ugovor to me veze za vas...ako budete dizali cijene , a ja sam pod ugovorom ja necu da placam to nego hocu da placam cijenu koju sam potpisao znaci 22 marke...mene ne interesuje sto ce te vi dizati cijene dok ja nisam ugovor potpisao...jer ako me vezete ugovorm mozete me da prostite hebati kako hocete sto se tice cijene i to ne samo mene nego sve korisnike koji su se obavezali ugovorom zar ne :-D
Procitaj ugovor i biti ce ti sve jasno :) Naravno da neces placati vecu cijenu :) Nikada ako si pod ugovorom neces ici na svoju stetu sta god radio provider, samo ti moze biti bolje. Nor sada za 22KM imas 6mb/s a oni povecaju za iste novce na 8mb/s, ili za 25KM ponude 12mb/s, ti samo potpises opet ugovor i placas 25KM za novi protok.
fortaleza

#899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

diablo23 wrote:
BaDa wrote:
a jbg ne treba zvati sa kucnog :D hahahha
1. A koliko se naplacuju pozivi prema mobilnim operaterima u BiH, vidim da te podatke kriju kao zmija noge? Ne znam zasto ne bih zvao i mobilne operatere sa fiksnog, jer vise pozivam ljude na mobitel nego na fiksni. Ja sam cuo da ono sto u BH Telecomu naplate po minuti (prema mobilnim operaterima) u Telemachu naplate po sekundi, znaci da su mnogo skuplji, ako se ne varam(mislim na osnovni paket DUO tv+telefon od 25,90KM)?
2. Da li se jos uvijek moze postati korisnik Super Mix S paketa (3 u 1)od 43 KM, pored ovih novih ili su oni zamjena za njega?
1. Zar je teško otići na stranicu providera i provjeriti, evo ja provjerio za tri minute? :roll: prema mobilnim operaterima je Telemach skuplji, 0,24 KM po minuti prema svim mobilnim, dok je kod telecoma nešto manje 0,16 - 0,18 prema BH mobile, a 0,42 prema drugim mrežama...

Kad je obračunska jedinica 1 sekunda za minutu razgovora plaćaš Telemachu 0,24 KM, za 30 sekundi plaćaš 0,12 KM, a za jednu sekundu 0,24 KM/min / 60 s = 0,004 KM, koliko razgovaraš toliko i platiš.

Kad se naplaćuje po minuti nebitno razgovarao ti 10, 15 ili 20 sekundi uvijek ti obračunaju odmah minutu tj 0,24 KM. Ako si razgovarao 1.5 minuta obračunati će ti dvije. Znači što je manja obračunska jedinica to je povoljnije, a najmanja je 1s.

2. Može, pa ne bi im ponuda egzistirala na web stranicama da ne može.
doff

#900 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

zenica blues 27 wrote:Ljudi da vas pitam,jel iko od vas u zenici ima tv vodic na fox kanalima? I jel iko od vas potpisao ugovor za internet od 22 km?
Kod mene na foxovima nema tv vodiča. Potpisao sam ja ugovor koji stupa na snagu od 1.11. Samo mi nešto nije jasno, koliko se sjećam, rečeno je da korisnici koji su koristili telekabelove net pakete mogu i dalje koristiti a mene monter bukvalno natjerao da izaberem neki od njihove ponude?!
Locked