Pa eto i ta Albanija nema nijedne medalje ko ni mi, i nisu sportski ništa bolji nego mi... I to postoji duže od nas i ima 'normalniju' državu od nas... Dakle, nije baš do Benjamina Kalaja...Tkd wrote:cyprus wrote:Nastupile dvije žene i 17 muškaracaTkd wrote:Usput, Saudijska Arabija ima jednu broncu mislim, a znamo da su za njih nastupile samo dvije djevojke ako se ne varam. Imali su oni sigurno dosta više normi, ali znamo što nisu nastupili tu.Medalja došla u timskom konjičkom sportu, preskakanje onih prepreka...
Mislim da si ti nešto pobrko, ili sam ja loše razumio šta želiš reći
A za Benjamina Kalaja, nećemo se valjda vratiti 100 godina unazad da bi objasnili što nam je sport u banani
Uspoređujući što je u nas takvo stanje danas upravo moramo gledati na korijen svega.
Zato je u Albaniji, Crnoj Gori drugačije nego kod nas. Zato sam njega i spominjao![]()
BH predstavnici na OI
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#876 Re: BH predstavnici na OI
- AmiĐa_Idriz
#877 Re: BH predstavnici na OI
Jes' kad' ga je ful'o Fazlin metak iz 2004 (Atina)just principe wrote:Bolt za 28 sekundi i 94 stotinke osvoji 2 zlata za svoju zemlju. Nasa zemlja ni na onom svijetu to nece dozivjeti.
- Tkd
#878 Re: BH predstavnici na OI
Za trenera Ivane Ninković nije bilo mjesta i sredstava
Zašto je bh. plivačica putovala u London bez trenera?
Bosanskohercegovački sportisti na Olimpijskim igrama u Londonu nisu postigli rezultate vrijedne pomena. Razloga za loša izdanja naših sportista mnogo, no svakako da je odnos Olimpijskog komiteta BiH prema istim jedan od najvećih.
Ko je sve činio bosanskohercegovačku eksepdiciju na OI u Londonu još uvijek nije poznato, a nadamo se da ćemo tačne odgovore dobiti kada se naš tim vrati u domovinu. Ono što je sigurno jeste da mjesta i sredstava za trenera šesnaestogodišnje bh. plivačice Ivane Ninković nije bilo. Trener Veljko Piljević otpao je sa liste putnika zbog činjenice da OKBiH nije uspio obezbijediti sredstva za njegovo putovanje.
"Ivana je jedna od rijetkih sportašica koja na Igrama nije imala trenera. Iz kojeg razloga su u OKBiH odlučili da Ivana na Igre putuje bez trenera doista ne znam, no u svakom slučaju to je nedopustivo, pa sam siguran da je i to jedan od glavnih razloga za Ivanin nešto lošiji rezultat. Odgovorno vam tvrdim da su njeni plivački kapaciteti jako veliki, ali izgleda se pojedinci pokušavaju sve uraditi kako bi isti ostali neiskorišteni", za SportSport.ba je istakao direktor Plivačkog kluba Leotar, Zoran Čučković.
Podsjetimo, Ninković je zauzela 41. mjesto u kvalifikacijama na 100 metara prsno i nije dostigla svoj najbolji rezultat. Da li bi njeno vrijeme bilo bolje da je sa njom išao i trener nikada nećemo saznati, ali je sigurno bi podrška poznatog lica za ovu šesnaestogodišnju djevojčicu sigurno donijela dodatno samopouzdanje.
"Zbog ovakve odluke dao sam ostavku u Upravnom odboru Plivačkog saveza BiH, a nedavno sam razgovarao sa jednim sportskim psihologom koji je diplomirao u Sjedinjenim Američkim Državama. Razgovor je bio neobavezan, no dotakli smo se i Ivaninog nastupa u Londonu. Čovjek iz struke mi odgvorno tvrdi da je jedan od najvećih razloga za njen nešto slabiji nastup taj što na Igrama nije bila sa svojim trenerom. Ona nema još ni 17 godina, a sa trenerom je gotovo 10 godina i možete li zamisliti kako se osjećala u Londonu. Za njega nije bilo mjesta, a za kćerku Izeta Rađe jeste? Pa to je skandalozno, a imam informacije da njegova kćerka nije bila jedini slijepi putnik, no o tome ćemo kada dobijem potvrdu istih", dodaje razočarani Čučković.
Šta i kako dalje?
"Na ovome neće završiti, početkom naredne sedmice posjetit ću nadležna državna ministarstva, pa ću i sa njima razgovarati.", odgovara predsjenik PK Leotar. "Ovakav Olimpijski komitet ne pomaže sportistima i vjerujte mi da su oni jedni od glavnih krivaca za slabe rezultate naših sportista. Da se razumijemo, nisu jedini. I država bi mogla pomoći mnogo više. Navest ću vam jedan primjer koji će vam nogo toga otkriti. Mi u Trebinju već godinama organizujemo tradicionalni plivački miting 'Srđan i Maksim', u pomen na tragično preminule mlade Trebinjce, članove PK Leotar, Srđana Aleksića i Maksima Vidačića, i od nadležnih državnih mistarstava ne dobijamo nikakvu pomoć. Mislim da sam vam sa ovim sve rekao", ističe direktor PK Leotar i na kraju dodaje:
"Veliko vam hvala što ste me kontaktirali, jedni ste od rijetkih koji su me nazvali u posljedje tri godine kako bismo porazgovarali o problemima sa kojima se suočavamao. Vaša podrška nam mnogo znači, jer samo svi zajedno neke stvari možemo istjerati na čistac."
Preuzeto sa sportsport.ba
Očekujemo odgovor patriotkinje kada se vrati iz turističkog grada.
Zašto je bh. plivačica putovala u London bez trenera?
Bosanskohercegovački sportisti na Olimpijskim igrama u Londonu nisu postigli rezultate vrijedne pomena. Razloga za loša izdanja naših sportista mnogo, no svakako da je odnos Olimpijskog komiteta BiH prema istim jedan od najvećih.
Ko je sve činio bosanskohercegovačku eksepdiciju na OI u Londonu još uvijek nije poznato, a nadamo se da ćemo tačne odgovore dobiti kada se naš tim vrati u domovinu. Ono što je sigurno jeste da mjesta i sredstava za trenera šesnaestogodišnje bh. plivačice Ivane Ninković nije bilo. Trener Veljko Piljević otpao je sa liste putnika zbog činjenice da OKBiH nije uspio obezbijediti sredstva za njegovo putovanje.
"Ivana je jedna od rijetkih sportašica koja na Igrama nije imala trenera. Iz kojeg razloga su u OKBiH odlučili da Ivana na Igre putuje bez trenera doista ne znam, no u svakom slučaju to je nedopustivo, pa sam siguran da je i to jedan od glavnih razloga za Ivanin nešto lošiji rezultat. Odgovorno vam tvrdim da su njeni plivački kapaciteti jako veliki, ali izgleda se pojedinci pokušavaju sve uraditi kako bi isti ostali neiskorišteni", za SportSport.ba je istakao direktor Plivačkog kluba Leotar, Zoran Čučković.
Podsjetimo, Ninković je zauzela 41. mjesto u kvalifikacijama na 100 metara prsno i nije dostigla svoj najbolji rezultat. Da li bi njeno vrijeme bilo bolje da je sa njom išao i trener nikada nećemo saznati, ali je sigurno bi podrška poznatog lica za ovu šesnaestogodišnju djevojčicu sigurno donijela dodatno samopouzdanje.
"Zbog ovakve odluke dao sam ostavku u Upravnom odboru Plivačkog saveza BiH, a nedavno sam razgovarao sa jednim sportskim psihologom koji je diplomirao u Sjedinjenim Američkim Državama. Razgovor je bio neobavezan, no dotakli smo se i Ivaninog nastupa u Londonu. Čovjek iz struke mi odgvorno tvrdi da je jedan od najvećih razloga za njen nešto slabiji nastup taj što na Igrama nije bila sa svojim trenerom. Ona nema još ni 17 godina, a sa trenerom je gotovo 10 godina i možete li zamisliti kako se osjećala u Londonu. Za njega nije bilo mjesta, a za kćerku Izeta Rađe jeste? Pa to je skandalozno, a imam informacije da njegova kćerka nije bila jedini slijepi putnik, no o tome ćemo kada dobijem potvrdu istih", dodaje razočarani Čučković.
Šta i kako dalje?
"Na ovome neće završiti, početkom naredne sedmice posjetit ću nadležna državna ministarstva, pa ću i sa njima razgovarati.", odgovara predsjenik PK Leotar. "Ovakav Olimpijski komitet ne pomaže sportistima i vjerujte mi da su oni jedni od glavnih krivaca za slabe rezultate naših sportista. Da se razumijemo, nisu jedini. I država bi mogla pomoći mnogo više. Navest ću vam jedan primjer koji će vam nogo toga otkriti. Mi u Trebinju već godinama organizujemo tradicionalni plivački miting 'Srđan i Maksim', u pomen na tragično preminule mlade Trebinjce, članove PK Leotar, Srđana Aleksića i Maksima Vidačića, i od nadležnih državnih mistarstava ne dobijamo nikakvu pomoć. Mislim da sam vam sa ovim sve rekao", ističe direktor PK Leotar i na kraju dodaje:
"Veliko vam hvala što ste me kontaktirali, jedni ste od rijetkih koji su me nazvali u posljedje tri godine kako bismo porazgovarali o problemima sa kojima se suočavamao. Vaša podrška nam mnogo znači, jer samo svi zajedno neke stvari možemo istjerati na čistac."
Preuzeto sa sportsport.ba
Očekujemo odgovor patriotkinje kada se vrati iz turističkog grada.
- It_is_a_Leclerc
#879 Re: BH predstavnici na OI
Zoran Čučković - vrnunski plivački trener i jako cijenjen u plivačkom svijetu.
Ne mogu vjerovati svojim očima da ga nisu vodili. To je jednostavno ... odurno !
Ivana Ninković je, odgovorno tvrdim, najveći plivački potencijal za BiH u zadnjih 20 godina. Odbila je nastupati za Srbiju (otac joj je odbio), a u Trebinju nema nikakvih uslova, pa je češće u Herceg-Novom nego u svom rodnom gradu. Ne znam šta joj žele poručiti ovakvim odnosom OK BiH.
Ne mogu vjerovati svojim očima da ga nisu vodili. To je jednostavno ... odurno !
Ivana Ninković je, odgovorno tvrdim, najveći plivački potencijal za BiH u zadnjih 20 godina. Odbila je nastupati za Srbiju (otac joj je odbio), a u Trebinju nema nikakvih uslova, pa je češće u Herceg-Novom nego u svom rodnom gradu. Ne znam šta joj žele poručiti ovakvim odnosom OK BiH.
- Tkd
#880 Re: BH predstavnici na OI
I sada mi slika njena u glavi u majici tuđe države haha. Možda navija za njih kao ja recimo za Njemačku u svim sportovima osim kada igra protiv BiH

-
zvucnikk
#881 Re: BH predstavnici na OI
Sad sam gledao ne TV lika iz Kenije,bacac koplja...I ucestvuje sutra u finalu,bacio oko 81m
A u Keniji nema trenera nego lik gleda na Youtube prvake svijeta,uci,trudi se,pobjedi na svom takmicenju i ode.
Eto da je bas i trener potreban nije...Doduse ima ga,sigurno dobiva i dodatne porcije hrane
A u Keniji nema trenera nego lik gleda na Youtube prvake svijeta,uci,trudi se,pobjedi na svom takmicenju i ode.
Eto da je bas i trener potreban nije...Doduse ima ga,sigurno dobiva i dodatne porcije hrane
- Control panel
#882 Re: BH predstavnici na OI
It_is_a_Leclerc wrote:Zoran Čučković - vrnunski plivački trener i jako cijenjen u plivačkom svijetu.
ko je ivanin trener?
- Control panel
#883 Re: BH predstavnici na OI
ma da. eto trenira preko youtuba. zar bas u sve vjerujete sto se napise.zvucnikk wrote:Sad sam gledao ne TV lika iz Kenije,bacac koplja...I ucestvuje sutra u finalu,bacio oko 81m
-
smijesni_ste
#884 Re: BH predstavnici na OI
Pa fkt zna li se zašto nije nastupila za Srbiju onda....baš me zanima ta 'misterija'
...ako ćemo suditi po onoj slici ne bi joj mrsko bilo nimalo 
- It_is_a_Leclerc
#885 Re: BH predstavnici na OI
Imamo mi bacača koplja kojeg su centimetri dijelili od norme.zvucnikk wrote:Sad sam gledao ne TV lika iz Kenije,bacac koplja...I ucestvuje sutra u finalu,bacio oko 81m
Kaže lik - zapostavio sam fakultet zbog sporta i ne znam hoću li moći ostati na ovom nivou.
- Control panel
#886 Re: BH predstavnici na OI
Od A ili B norme? i sta da je ispunio, i otisao na OI i bio medju zadnjima?prvo bi govorili super rezultat, kvalifikovao se za OI, odlicno, bravo, svaka cast...a onda bi ga po nasem dobrom starom obicaju popljuvali jer nije ispunio nerealna ocekivanja nasih medija i sportske javnosti. vec mnogo puta vidjeno kod nas.It_is_a_Leclerc wrote:Imamo mi bacača koplja kojeg su centimetri dijelili od norme.zvucnikk wrote:Sad sam gledao ne TV lika iz Kenije,bacac koplja...I ucestvuje sutra u finalu,bacio oko 81m
Kaže lik - zapostavio sam fakultet zbog sporta i ne znam hoću li moći ostati na ovom nivou.
- It_is_a_Leclerc
#887 Re: BH predstavnici na OI
Njegov najbolji rezultat karijere bi bio dovoljan za 21. mjesto u kvalifikacijama.Control panel wrote:Od A ili B norme? i sta da je ispunio, i otisao na OI i bio medju zadnjima?prvo bi govorili super rezultat, kvalifikovao se za OI, odlicno, bravo, svaka cast...a onda bi ga po nasem dobrom starom obicaju popljuvali jer nije ispunio nerealna ocekivanja nasih medija i sportske javnosti. vec mnogo puta vidjeno kod nas.It_is_a_Leclerc wrote:Imamo mi bacača koplja kojeg su centimetri dijelili od norme.zvucnikk wrote:Sad sam gledao ne TV lika iz Kenije,bacac koplja...I ucestvuje sutra u finalu,bacio oko 81m
Ali, mlad je momak i uz kvalitetan trening može napredovati. Naravno, ako ne vidi da nije vrijedno i posveti se kudikamo isplativijim načinima života.
- Control panel
#888 Re: BH predstavnici na OI
ne sumnjam da je talenat (ako se radi o onom momku iz zenice) i da ima potencijala. ali najblje izvedbe se ne rade na najvecim tak icenjima a pogotovo na olimpijadama. to mogu samo pravi sampioni a takvih je malo.It_is_a_Leclerc wrote:Njegov najbolji rezultat karijere bi bio dovoljan za 21. mjesto u kvalifikacijama.
Ali, mlad je momak i uz kvalitetan trening može napredovati. Naravno, ako ne vidi da nije vrijedno i posveti se kudikamo isplativijim načinima života.
a sto se tice vrijedno ili ne vrijedno. pitanje je ko sta ocekuje od sporta. u ovoj nasoj zemlji se od sporta ne moze zivjeti i napredovati u karijeri i mislim da je to najveci razlog zasto nasi sportisti idu i nastupaju za druge zemlje i tamo jos vise napreduju u karijeri i budu izuzetno uspjesni. zasto tako brzo i kvalitetno napreduju kada se radi o istim ljudima, pa zato sto se u takvim sredinama ulaze mnogo vise nego kod nas i postoji sistem koji funkcionise. da su ostali kod nas samo bi se utopili u ovo nase sivilo. mislim da su sportisti najmanje krivi. pa svako od njih zeli da pobijedi ali na zalost danas u vecini slucajeva ne pobjedjuje zelja nego ulaganja. uvijek je bilo koliko para toliko muzike.
jbg mi smo siromasna zemlja da bi puno svirali
a sada boga pitaj koliki im je budzet.
- It_is_a_Leclerc
#889 Re: BH predstavnici na OI
Sve je to uredu. Ali, mi ne tražimo 30 medalja, ne tražimo čak ni 5, već jednu jedinu. Pa to i Afganistan ima.Control panel wrote:ne sumnjam da je talenat (ako se radi o onom momku iz zenice) i da ima potencijala. ali najblje izvedbe se ne rade na najvecim tak icenjima a pogotovo na olimpijadama. to mogu samo pravi sampioni a takvih je malo.It_is_a_Leclerc wrote:Njegov najbolji rezultat karijere bi bio dovoljan za 21. mjesto u kvalifikacijama.
a sto se tice vrijedno ili ne vrijedno. pitanje je ko sta ocekuje od sporta. u ovoj nasoj zemlji se od sporta ne moze zivjeti i napredovati u karijeri i mislim da je to najveci razlog zasto nasi sportisti idu i nastupaju za druge zemlje i tamo jos vise napreduju u karijeri i budu izuzetno uspjesni. zasto tako brzo i kvalitetno napreduju kada se radi o istim ljudima, pa zato sto se u takvim sredinama ulaze mnogo vise nego kod nas i postoji sistem koji funkcionise. da su ostali kod nas samo bi se utopili u ovo nase sivilo. mislim da su sportisti najmanje krivi. pa svako od njih zeli da pobijedi ali na zalost danas u vecini slucajeva ne pobjedjuje zelja nego ulaganja. uvijek je bilo koliko para toliko muzike.
jbg mi smo siromasna zemlja da bi puno sviraliili jednostavnije receno tesko da mi ovdje mozemo finansijski uloziti u jednu fudbalsku ekipu kao sto se recimo ulaze u Real ili Barcelonu. i kako onda od Sarajeva ili Zelje napraviti Real ili Barcu. jednom sam procitao da je Realu budzet bio nesto preko 400 miliona eura. u to vrijeme je to bilo vise nego budzet BiH.
![]()
Kako je moguće da nemamo taj jedan "inicident" koji će doći, uzeti medalju ?!
Sve ja razumijem, čak i podržavam jednu sveobuhvatnu čistku u savezima od ljudi koji nemaju veze sa sportom, ali je činjenica da se sa mladim ljudima ne radi, a bez rada nema uspjeha. Nigdje na svijetu.
- Jule
#890 Re: BH predstavnici na OI
Nek' se neko od vas sutra pocne bavit pucanjem. Bilo kojom disciplinom. Za to ne treba kondicija, niti neka mladost, a moze se i lezati. Za 4 godine nam moze donjeti medalju.
Ja ne mogu, skupe dijabole.
Imal' jos kakav olimpijski sport koji ne zahtjeva trening od djetinstva? Mogli smo se malo druzit u Brazilu.
Imal' jos kakav olimpijski sport koji ne zahtjeva trening od djetinstva? Mogli smo se malo druzit u Brazilu.
- Control panel
#891 Re: BH predstavnici na OI
kada budemo slali sportista kao susjedi onda se mozemo nadadti toj medalji. u situaciji kada na prste jedne ruke imamo psortiste koji su jedva ispunili potrebne uslove za OI ne mozemo ocekivati medalju.It_is_a_Leclerc wrote:Sve je to uredu. Ali, mi ne tražimo 30 medalja, ne tražimo čak ni 5, već jednu jedinu. Pa to i Afganistan ima.Control panel wrote:ne sumnjam da je talenat (ako se radi o onom momku iz zenice) i da ima potencijala. ali najblje izvedbe se ne rade na najvecim tak icenjima a pogotovo na olimpijadama. to mogu samo pravi sampioni a takvih je malo.It_is_a_Leclerc wrote:Njegov najbolji rezultat karijere bi bio dovoljan za 21. mjesto u kvalifikacijama.
jbg mi smo siromasna zemlja da bi puno sviraliili jednostavnije receno tesko da mi ovdje mozemo finansijski uloziti u jednu fudbalsku ekipu kao sto se recimo ulaze u Real ili Barcelonu. i kako onda od Sarajeva ili Zelje napraviti Real ili Barcu. jednom sam procitao da je Realu budzet bio nesto preko 400 miliona eura. u to vrijeme je to bilo vise nego budzet BiH.
![]()
Kako je moguće da nemamo taj jedan "inicident" koji će doći, uzeti medalju ?!
Sve ja razumijem, čak i podržavam jednu sveobuhvatnu čistku u savezima od ljudi koji nemaju veze sa sportom, ali je činjenica da se sa mladim ljudima ne radi, a bez rada nema uspjeha. Nigdje na svijetu.
broja sportista govori da u zemlji postoji sistem i kvalitet. u nasoj nema ni sistema ni kvaliteta. rezultati dodju slucajno i sporadicno. nema nikakvog kontinuiteta. nego rezultat zavisi od trenutne inspiracije nasih sportista. u zemlji beznadja tesko da mogu naci bilo kakvu inspiraciju. koliko stanovnika nase zemlje navija za druge dvije reprezentacija, a ovaj treci dio pljuje i po ono malo sportista sto imamo, jer nisu ni blizu komsijama.
gladni smo rezultata. a rezultat dolazi sistemskim ulaganjem. saberite sve pare za sport na svim nivoima, to nije ni blizu jedne poluozbiljne ekipe fudbalske u okruzenju da ne idemo dalje.
-
amko76
#892 Re: BH predstavnici na OI
Otići ćeš jedino ako ti babo bude u olipimpijskom komitetu. Zapravo onda će ti ići cijela porodicaJule wrote:Nek' se neko od vas sutra pocne bavit pucanjem. Bilo kojom disciplinom. Za to ne treba kondicija, niti neka mladost, a moze se i lezati. Za 4 godine nam moze donjeti medalju.
- fortaleza
#893 Re: BH predstavnici na OI
Evo gledao sam nešto, nije ni to jeftin sport. Černogorec je za pušku izdvojio 120.000 kuna, to su rekli na HTV-ovoj emisiji, samo mu je savez plaćao metke, a lik se o svom trošku išao pripremati u Italiju.Jule wrote:Nek' se neko od vas sutra pocne bavit pucanjem. Bilo kojom disciplinom. Za to ne treba kondicija, niti neka mladost, a moze se i lezati. Za 4 godine nam moze donjeti medalju.
- Control panel
#894 Re: BH predstavnici na OI
mi sve olako gledamo. i svrstavamo sportove u lagane i teske. svi sportovi koji se upraznjavaju na vrhunskom nivou su zahtjevni teski, a o skupoci da ne govorimo. eto puska kosta 20-30.000 KM, sveki metak recimo 0,50 KM pa neka opale jedno 200 metaka na treningu to je 100 KM pa puta bar jedan trening dnevno to je 700 KM puta 4 sedmice to dodje skoro 3.000 samo metaka mjesecno.fortaleza wrote:Evo gledao sam nešto, nije ni to jeftin sport. Černogorec je za pušku izdvojio 120.000 kuna, to su rekli na HTV-ovoj emisiji, samo mu je savez plaćao metke, a lik se o svom trošku išao pripremati u Italiju.Jule wrote:Nek' se neko od vas sutra pocne bavit pucanjem. Bilo kojom disciplinom. Za to ne treba kondicija, niti neka mladost, a moze se i lezati. Za 4 godine nam moze donjeti medalju.
a sto se tice kondicije, kondicija treba za svaki sport pa i streljastvo, sah, konjicki sport... izgleda lako ali nije. svaki sport ima svoju specificnu koniciju. sprinter na 100 metara treba imati kondiciju da najbrze i najjace istrci tu razadljinu, a maratonac treba imati kondiciju da moze izdrzati 42 kilometra. veslaci sjede i veslaju, nama izgleda da je lako ali je pravo tezak sport to su sportisti sa najvecim kapacitetom pluca (tako sam negdje procitao).
nama pored ekrana to izgleda lako i ljutimo se kako nije mogao-la da uradi bolje. pa i drugi su se spremali i nisu sigurno cekali da im na takmicenje dodje neki bosanac i da ga bosanac pobijedi.
-
polovka
#895 Re: BH predstavnici na OI
Pa nije baš sve tako crno-bijelo kao što navodišIt_is_a_Leclerc wrote:To je vrlo zanimljivo razmišljanje, ako uzmemo u obzir da Hrvati i Srbi ni sekunde ne razmišljaju kad su u pitanju fotelje u savezima "omražene i nepoštovane" BiH u kojima plate zarađuju od svih građana, pa čak i onih kojima mržnja nije dominantan životni osjećaj ?! To je dosta interesantno. Isto tako, zanimljivo je da, recimo, RK Sloga Doboj ili RK Izviđač Ljubuški redovno prima godišnje grantove, ali ne od saveza Hrvatske, već opet od saveza mrske BiH.
Da stvar bude gora, HŠK Široki Brijeg evropsku karijeru gradi pod zastavom, pazi sad, Bosne i Hercegovine. Ali, ne lezi vraže, Savez omražene BiH godišnje financira izgradnje raznih sportskih objekata po dijelovima u kojima je ne poštuju.
Ako je već stanje sa mržnjom toliko uznapredovalo, ja predlažem da se svi koji mrze bilo koga lijepo povuku iz sportskog života BIH, i prepuste ga onima koji je vole. Odu lijepo iz saveza, odreknu se hiljada maraka plate. Također, svoje klubove lijepo pozatvaraju (jer ništa im drguo ne preostaje kad bi im uzeli pomoći i premije saveza BiH).
BiH nije u financijskoj mogućnosti stvarati sebi sportaše, a kamoli da ih stvara susjednim državama.
Sredstva za rad svih sportskih saveza, uključujući i OK se dotiraju ne samo iz "patriotskih" regiona, već i iz Doboja, Širokog, Gruda, Banja Luke itd..tako da i klubovi iz tih mjesta imaju pravo na povrat dijela tih sredstava.Tek onda kad rad svih saveza budu finansirali samo poreski obveznici iz Sarajeva, Tuzle, Zenice itd..imaš pravo da se buniš glede usmjeravanja sredstava iz saveza.
Iskreno, i "vi" se ponašate u masi situacija slično kao i oni kojima se to odmah spočitava.Evo ti primjer vezan za TV Turnir Šampiona Doboj.Znači, radi se o najvećem sportskom turniru u BiH, manifestaciji gdje je prošle godine nastupao klupski prvak Evrope(Barselona), i ove će godine takođe, turniru kroz koji su prošli najbolji igrači svijeta i sam vrh evropskog rukometa.I dešava se šta?Po federalnim medijima se taj turnir uopšte ne igra, tek po koji portal u zapećku objavi vijest o pobjedniku turnira, tako da se stiče utisak da se turnir igra u Burkini Faso, a ne u BiH.Samo zato jer se igra na "stranoj" teritoriji, po shvatanju urednika tih redakcija.O nekom ozbiljnijem sponzorisanju izlišno je i govoriti.Tako da ne znam čemu se čudiš i kome šta spočitavaš, jer ste se i sami odrekli nekih stvari.
- It_is_a_Leclerc
#896 Re: BH predstavnici na OI
Ja se, lično, nisam odrekao, a druge ćeš morati pojedinačno pitati.
Slažem se ovo za saveze, ali ako si pratio prethodnu diskusiju forumaš je napisao da srpski i hrvatski čelnici u savezima - "mrze BiH, uzimaju pare i koče razvoj sporta", pa sam primjetio da bi, ako je tako, bilo korisnije da se odreknu svojih para i funkcija jer, zaboga, ne možeš se hraniti od onog što mrziš i ne možeš biti dio sistema koji mrziš. Prosto k'o pasulj.
A što se turnira i medijske pokrivenosti tiče, ne bih ja to gledao kroz tu prizmu. Javni RTV servis u BiH ne prenosi ni turnir Mirza Delibašić koji se odigrava u Sarajevu, a kamoli da prenosi nešto iz drugih gradova...
Slažem se ovo za saveze, ali ako si pratio prethodnu diskusiju forumaš je napisao da srpski i hrvatski čelnici u savezima - "mrze BiH, uzimaju pare i koče razvoj sporta", pa sam primjetio da bi, ako je tako, bilo korisnije da se odreknu svojih para i funkcija jer, zaboga, ne možeš se hraniti od onog što mrziš i ne možeš biti dio sistema koji mrziš. Prosto k'o pasulj.
A što se turnira i medijske pokrivenosti tiče, ne bih ja to gledao kroz tu prizmu. Javni RTV servis u BiH ne prenosi ni turnir Mirza Delibašić koji se odigrava u Sarajevu, a kamoli da prenosi nešto iz drugih gradova...
- It_is_a_Leclerc
#897 Re: BH predstavnici na OI
Haram im bilo ! FUJ !Nakon skandala koje su priredili članovi OKBiH u Londonu, slijedi zatvaranje Olimpijade i početak Paraolimpijskih igara gdje nam ljudi koji vode sport u BiH spremaju nova iznenađenja.
Najuspješniji sportisti Bosne i Hercegovine, paraolimpijci, momci i djevojke koji su prolili litre i litre znoja, Paraolimpijadu u Londonu će, iako su izborili A normu, gledati putem malih ekrana?!
Naime, prije mjesec dana kao bh. predstavnici na Paraolimpijadi predstavljeni su bacači kugle Sanela Redžić, Zemira Aljić i Dževad Pandžić, te reprezentacija u sjedećoj odbojci. Nažalost, prije nekoliko dana Zemira Aljić i Dževad Pandžić su obaviješteni da za njih na ovoj sportskoj smotri nema mjesta?! Bez ikakvog objašnjenja izbačeni su sa spiska.
"Nas Paraolimpijski komitet BiH nikada nije ni prijavio za Paraolimpijadu. Onako, po kuloarima pričaju da naši rezultati nisu dobri, pa da je bolje da i ne idemo. Kako mi nije dobar rezultat ako sam ispunila A paraolimpijsku normu?", kaže bh. atletičarka Zemira Aljić u razgovoru za SportSport.ba.
O kakvoj se sportistkinji radi, govori podatak da je na treningu Zemira bacila svjetski rekord od 6,85, te da je na Paraolimpijadi u Londonu važila za jednog od favorita.
Na pitanje ko je krivac za ovo, Aljićeva nema dileme.
"Paraolimpijski komitet tri godine nije plaćao članarinu Međunarodnom olimpijskom komitetu (?!). Iz Paraolimpijskog komiteta Hrvatske su ih upozoravali da će snositi posljedice zbog toga, ali nikom ništa. Sanela Redžić je imala tu sreću da se pojavila na Evropskom prvenstvu, te je automatski registrovana, dok Dževad Pandžić i ja snosimo posljedice sramnog odnosa čelnika Paraolimpijskog komiteta BiH prema nama. Oni nas vide kao izvor svoje zarade. Ma sramota, mi smo osobe sa invaliditetom, a tako se ponašaju prema nama...", kaže Aljić i dodaje:
"Mi smo njima samo izvor zarade. Ja sam do prošle godine pila antidepresive i to sam radila od 1994. godine kada mi je otac poginuo. Kada sam počela trenirati sa Zlatanom Saračevićem, prestala sam sa tabletama jer mi je sport bio najbolji lijek za sve. Oni su mene doveli da se borim sama sa sobom oko toga da li da ponovo počnem piti antidepresive. Ne znam stvarno hoću li imati snage da se izborim. Teško je, kada se trudiš za nešto i cijeli svoj život tome podrediš, a neko ti svojim neradom sve to sruši", sa suzama u očima rekla je Aljić.
Komentar? Zar je potreban komentar na ovo? Možemo se samo zapitati, kako vas nije stid?
- Tvrtko II Kotromanić
#898 Re: BH predstavnici na OI
- It_is_a_Leclerc
#899 Re: BH predstavnici na OI
Imamo problem - najbolje plasirani olimpijac treba nositi zastavu na zatvaranju igara
Ko bi to mogao biti ?! 
- cyprus
#900 Re: BH predstavnici na OI
Kuglaš, nije sporno...It_is_a_Leclerc wrote:Imamo problem - najbolje plasirani olimpijac treba nositi zastavu na zatvaranju igaraKo bi to mogao biti ?!