Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
DonaldDuck

#876 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by DonaldDuck »

Hoće centralni dio ali ćoškovi neće, ako je suditi po slici njih neće ni biti.
Image
Ne znam šta komplikuju, zašto ne naprave jednostavnu tribinu u visini sjevera, samo sa većom kosinom tj. približe centralni dio terenu i eto, dobili bi prelijepu tribinu sa manjim zdenkama i bez onih izlaza za vatrogasna kola i kola hitne.
Image
Nešto u ovom stilu, samo približe centralni dio terenu tj. sa većom kosinom. Ne znam odakle im furka na westfalen, ona tribina je ogromna pa joj to daje strahopoštovanje, gotovo je nemoguće postići sličan efekat u nekoj minijaturnoj kopiji.
shake69

#877 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by shake69 »

@Paja, pa tako ce i biti po svim pricama koje smo culi iz kluba. Cim nema onih prolaza za vozila, a i da hoces tesko ih mozes napraviti, dobijamo vise stolica a kosinom kopa smanjujemo ugao na spoju s Istokom i Zapadom. Na spoju sa Zapadom ce nesto morati smisliti jer ce visinska razlika biti velika zbog male montazne tribine.
Meni jedino cudno sto ce Jug biti cak 8 m iza gola. Zar u Evropi nisu jos blize, sto govori i gornja fotka?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#878 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by mali_milojica »

Koliko znam bilo kakav zid,tribina ili sl mora biti najmanje 5m udaljena od linije terena.
zlajapravaraja

#879 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by zlajapravaraja »

Mislim da je napravljen propust time što se na novoj tribini nisu napravile lože uz prateći kejtering, recimo na vrh tribine. Zauzimaju malo mjesta, a generiraju puno para od guzonja, itd.
archi_a

#880 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by archi_a »

Nek se gradi Grbavica. Svaka čast. Pozitivna priča. Nedostaci se mogu popraviti. :thumbup: :bih:
ganjeta

#881 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by ganjeta »

Evo čitam na orgu, Manijaci Breza su juče dobili auto u nagradnoj igri povodom kupovine desetogodišnje ulaznice. Dogovaraju se da ga se odreknu u korist izgradnje juga.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
mali_milojica

#882 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by mali_milojica »

ganjeta wrote:Evo čitam na orgu, Manijaci Breza su juče dobili auto u nagradnoj igri povodom kupovine desetogodišnje ulaznice. Dogovaraju se da ga se odreknu u korist izgradnje juga.

:klanjamtiseBrezo:
:thumbup:
vryzas

#883 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

Image

Image

Image

Fotografije postao @Hadzijalagic na sport1 forumu.

:thumbup:
insaneinthebrain

#884 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by insaneinthebrain »

laganini :izet:

Image
BlueBlood

#885 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by BlueBlood »

ganjeta wrote:Evo čitam na orgu, Manijaci Breza su juče dobili auto u nagradnoj igri povodom kupovine desetogodišnje ulaznice. Dogovaraju se da ga se odreknu u korist izgradnje juga.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: Ne znam sta reci na ovo... Momci iz Breze zakucali ste, svaka vam cast !!!
DonaldDuck

#886 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by DonaldDuck »

Nemojte me pogrešno shvatiti, vjerovatno kao i svi sam govorio "da mi je doživiti da se istok napravi pa onda mogu mirne duše umrijeti", presretan sam tribinom kakva god je, naša je, da ne bude sad da "dlaku u jajetu" tražim, ali iskreno bih volio da nema ovih slova nikako kada već ovako izgleda nakaradno. Ima komšinice da nas meze kvalitetno zbog ovog "GrbHvica", kod nas ništa kako bog zapovjeda. :lol: Moraće onaj zid obojiti u bijelo kao što je govorio laik1981.

The Maniacs BREZA. :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#887 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

DonaldDuck wrote:Nemojte me pogrešno shvatiti, vjerovatno kao i svi sam govorio "da mi je doživiti da se istok napravi pa onda mogu mirne duše umrijeti", presretan sam tribinom kakva god je, naša je, da ne bude sad da "dlaku u jajetu" tražim, ali iskreno bih volio da nema ovih slova nikako kada već ovako izgleda nakaradno. Ima komšinice da nas meze kvalitetno zbog ovog "GrbHvica", kod nas ništa kako bog zapovjeda. :lol: Moraće onaj zid obojiti u bijelo kao što je govorio laik1981.

The Maniacs BREZA. :thumbup:
Oko čega se ti sekiraš ... 8-)
DonaldDuck

#888 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by DonaldDuck »

Jbg kada sam perfekcionista, jače je od mene. :D Vjerujem da se to desilo zbog nekakvih naknadnih izmjena onog centralnog dijela, samo nagađam, ali priznaćete da su, kada je već tako, mogli spustiti par redova niže i napisati kako bog zapovjeda, ništa nas koštalo nebi.
lendric wrote:Nama fali dio slova, njima cijeli stadion
:lol: Dobra. :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#889 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

Nije "A" još završeno.
MOSALJOZE

#890 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by MOSALJOZE »

:roll:
:pliska: :strik: :meza:
Image
Edin postigne hetrik jaooo gdje ste hejteri niko o golovima ne priča,Željo gradi tribinu vidi times new roman italic picke materine,BIH pobijedi gdje ste hejteriii
Jebe mi se za takve ne pominji ne kvari
:nargila:
DonaldDuck

#891 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by DonaldDuck »

Ma jašta, "samo nek´ ne puca" pa neka ljudi od gladi umiru, to je ta. :lol: Trebali smo "štokrle" i suncobrane ponijeti na istok i sve to platiti par miliona koliko ćemo za tribinu potrošiti, pa uživati na dnevnom povjetarcu. Samo normalno kažem, da neko od tih, koji se tim vode, potroši par miliona gradeći svoju kuću sumnjam da mu ne bi smetalo što je tolike pare skršio gradeći je a da mu je neko sfušerio fasadu na kraju krećeći je. Ali bitno je biti IN na forumu pa makar to i ne bilo kako treba. :run:
BlueBlood

#892 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by BlueBlood »

jel to zavrsena tribina ? :zoka:
Charuga
Globalni moderator

#893 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

DonaldDuck wrote:Ma jašta, "samo nek´ ne puca" pa neka ljudi od gladi umiru, to je ta. :lol: Trebali smo "štokrle" i suncobrane ponijeti na istok i sve to platiti par miliona koliko ćemo za tribinu potrošiti, pa uživati na dnevnom povjetarcu. Samo normalno kažem, da neko od tih, koji se tim vode, potroši par miliona gradeći svoju kuću sumnjam da mu ne bi smetalo što je tolike pare skršio gradeći je a da mu je neko sfušerio fasadu na kraju krećeći je. Ali bitno je biti IN na forumu pa makar to i ne bilo kako treba. :run:
Odakle ti ove cifre?

Sačekaj da se završi pa ćemo onda o slovima.
DonaldDuck

#894 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by DonaldDuck »

Mislio sam sa krovom, nekada kada se bzde gradio, izaće nas blizu 2 miliona. ovo su trenutno samo "grubi radovi" 1,2 miliona. U pravu ste, vazda letim pred rudu. :D
Charuga
Globalni moderator

#895 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

OK.
mali_milojica

#896 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by mali_milojica »

Da smo napravili Alianz Arenu,neko bi rekao,zasto nije kao Wembley. Jbg takav smo narod :D
Mutivoda

#897 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Mutivoda »

"nije kako treba" i "nije po tvom ukusu" su različite stvari.
u redu je da nekome nije sve okej, nije kako je zamišljao, jebi ga, ima nas svakakvih. neki vole da traže dlaku u jajetu.
al' čuj "nije kako treba". i niko se ne buni kao.
kontam saĆe se srušit.
lažu ljudi da im je tribina lijepa nekome u inat. :lol: il' brane upravu. :lol:
e, lijepog dana :D

meni je svaki dan sve ljepša, i ima da umrem do prvog aprila. :srce:

ko traži vazda nešto da ga žulja - nek' prelista ovu temu od početka. O sanjanju bagera i kranova. O Arenama. O obećanjima. Kakve stepenice. :run:
Bambino Blu

#898 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Bambino Blu »

Image

:bih: :bih: :izet: :izet:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#899 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by hrasno38 »

Koga zalibo racku za slova pored ovakve ljepote i visedecenijskog mrtvila istocne tribine. Nekako moja generacija je bila medju zadnjima koja je cinila navijacki kop na istoku i sad kad ovo vidim izgleda mi ko Marakana u Riu. Kako ce ovo tek izgledati mocno kada se napuni navijacima........
Zeleni most

#900 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Zeleni most »

q
Last edited by Zeleni most on 31/01/2018 22:03, edited 1 time in total.
Post Reply