Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
diablobih

#87251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

https://www.klix.ba/biznis/privreda/dir ... /190617025

Evo prilike da i ovdje telemach uplovi u mobilnu.
Tesla Edison

#87252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

diablobih wrote:https://www.klix.ba/biznis/privreda/dir ... /190617025

Nemaju oni para za BH Telecom. Prevelik je to zalogaj. Eronet je već 40% u vlasništvu T-COM-a tako da im ostaje
jedino još kupovina kontrolnog paketa.

Drugo, konkurencijsko vijeće neće to dozvoliti jer bi se desila nedozvoljena koncentracija i imali bi apsolutni monopol te samim tim cijene svih usluga bi išle u nebesa a svo ulaganje u infrastrukturu bi odmah stalo.
diablobih

#87253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

TESLA_EDISON wrote:

Nemaju oni para za BH Telecom. Prevelik je to zalogaj. Eronet je već 40% u vlasništvu T-COM-a tako da im ostaje

Drugo, konkurencijsko vijeće neće to dozvoliti jer bi se desila nedozvoljena koncentracija i imali bi apsolutni monopol te samim tim cijene svih usluga bi išle u nebesa a svo ulaganje u infrastrukturu bi odmah stalo.
Pa i mislio sam na eronet.
Tesla Edison

#87254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

diablobih wrote:
TESLA_EDISON wrote:

Pa i mislio sam na eronet.
Ma to je već švabino, nema od toga ništa. Telemach može u mobilnu samo kao vitruelni operater ili da dobije četvrtu licencu.
Kao virtuelac teško da bi bio konkurentan a da dobije četvrtu licencu je skoro pa nemoguće. Ja ne znam niti jednu zemlju (bar ne u evropi) koja ima više od tri licencirana GSM operatora.
drug_profi

#87255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Možda bi švabo rado prodo... pa kupio većeg
pepeljara

#87256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

@telemach

Vrijeme je da prebacite vh1 i ostale muzike kanale u HD.
Zvuk je odron na trenutnim.
MTV

#87257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Nema VH1 Europe u HD formatu samo SD.
pepeljara

#87258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

koji ima da se prebace, ima vh1 classic.
I ne pise vh1 europe, pise samo vh1 :)
Telemach

#87259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

pepeljara » 16 minutes ago

@telemach

Hvala na prijedlogu. Izmjene će se radi u skladu sa realnim mogućnostima, koje imamo.
MTV

#87260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

pepeljara wrote:koji ima da se prebace, ima vh1 classic.
I ne pise vh1 europe, pise samo vh1 :)
Znam a to ti je ustvari VH1 Europe.
Od MTV kanala koji su u ponudi Telemacha ima samo MTV LIVE HD. Svi ostali MTV kanali su u SD.
j66o

#87261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

pepeljara wrote:@telemach

Mozda i vrijeme da ubace kanal Jugoton tv.
Treba nesto tako telemachu jer koliko ima dreš muzicki kanala na koje ja mislim nikad niko ne prebaci.
Ovo sa Jugoton tv bi bilo osvjezenje jer ima svijeta koji voli tu vrstu muzike.
fusion_ba

#87262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Od tih muzickih,meni je Hayat music bio fenomenalan u svom pocetku kad su imali one plejliste pa podijeljenu muziku po zanrovima. Sad je katastrofa, lici na svaki drugi muzicki kanal.
Na satelitima Hotbird i Astra ima bas puno besplatnih muzickih kanala od kojih je apsolutno svaki bolji i kvalitetniji od Vh1 i MTV, ali kontam da ih iz nekog razloga Telemach ne moze uvrstiti u ponudu iako su FTA.
MTV

#87263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

I meni Hayat Music na pocetku. Sada pustaju sta god nadju na Youtubu. K1 nije bio los, znaju ga ovi koji su bili na HS-u.

Ako je FTA na satelitu ne znaci da je besplatan za operatera.
Deluxe music je po meni super kanal. Ali VIVA pogotovo prije prodaje MTV-u vrh vrhova, poslije prodaje MTV-u su imali samo super VI ali su je ugasili.

Kako god svi su bolji od pinkovog Bravo Music (ex pink Grand 1) koji od prekida suradnje Granda i Pinka vrti 20 istih pjesama u krug. :lol:
°u°

#87264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by °u° »

Ja od muzičkih samo i isključuvo guslam Stingray iConcerts. Em je HD, em je muzika koje od svih na TVu najviše slušam.
shape of despair

#87265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

I kako kod ove forumaške raje prođe poskupljenje, jel ko odjavio?
pepeljara

#87266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

Ma slika vishe manje, ali zvuk kataklizmican.

Evo testirajte, pustite tipa eurosport i mtv dance, ista glasnoca... pa sigurno 60% cisci, kvalitetniji jaci zvuk na eurosportu...

Neslusljivo totalno i djaba su tu :)

@Telemach potrudite se jace, jer ste poskupili koji put, a ja kao korisnik NIKAKVO poboljsanje nisam dobio :)

Jos jedno poskupljenje bez kvalitete i cucemo se :)

Ovo sto trazim nije nista nerealno, imate cca 60 kanala koje ja mislim niko nikad nije gledao, samo trose i zauzimaju frekvenciju bezeze..
Telemach

#87267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

pepeljara » 18 minutes ago

Ma slika vishe manje, ali zvuk kataklizmican.

Evo testirajte, pustite tipa eurosport i mtv dance, ista glasnoca... pa sigurno 60% cisci, kvalitetniji jaci zvuk na eurosportu...

Neslusljivo totalno i djaba su tu :)

@Telemach potrudite se jace, jer ste poskupili koji put, a ja kao korisnik NIKAKVO poboljsanje nisam dobio :)

Jos jedno poskupljenje bez kvalitete i cucemo se :)

Ovo sto trazim nije nista nerealno, imate cca 60 kanala koje ja mislim niko nikad nije gledao, samo trose i zauzimaju frekvenciju bezeze..
Naravno da ćemo se truditi i dalje :)
pepeljara

#87268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

Znam ja da cete se vi truditi na forumu, u stvarnosti ja to ne primjetim.

Primjetim samo da imam isti i losiji izbor kanala, a sve novosti koje ste uveli u zadnje dvije godine mogli ste i ne uvesti, jer su zamazivanje ociju.

Konkretno je da izbacite analogiju i ostavite HD kanale sto imaju.
Konkretno je da Povecate broj HD kanala. Po cijenu izbacivanja smeca.
Konkretno je da organizujete anketu za sve korisnike telemacha npr prije logiranja da izaberu koje bi sve kanale izbacili, i koje bi ubacili, te to stvarno i uradite na osnovu glasova vasih direktnih klijenata i ljudi koji vam svaki mjesec paf daju cash. za uslugu koja nije nista poboljsana.

EON ne racunam, jer ste prodali sftw u kutiji samo... i prije je bio eon, samo se nije zvao eon jel tak ? :)
.....

To je konkretno, itd itd.
Telemach

#87269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

pepeljara » less than a minute ago

Znam ja da cete se vi truditi na forumu, u stvarnosti ja to ne primjetim.

Primjetim samo da imam isti i losiji izbor kanala, a sve novosti koje ste uveli u zadnje dvije godine mogli ste i ne uvesti, jer su zamazivanje ociju.

Konkretno je da organizujete anketu za sve korisnike telemacha npr prije logiranja da izaberu koje bi sve kanale izbacili, i koje bi ubacili.
.....

Zahvaljujemo se na prijedlozima.
Anno Domini

#87270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Anno Domini »

pepeljara wrote:Znam ja da cete se vi truditi na forumu, u stvarnosti ja to ne primjetim.

Konkretno je da organizujete anketu za sve korisnike telemacha npr prije logiranja da izaberu koje bi sve kanale izbacili, i koje bi ubacili, te to stvarno i uradite na osnovu glasova vasih direktnih klijenata i ljudi koji vam svaki mjesec paf daju cash. za uslugu koja nije nista poboljsana.

EON ne racunam, jer ste prodali sftw u kutiji samo... i prije je bio eon, samo se nije zvao eon jel tak ? :)
.....

Bolje da naprave slagalicu i da korisnik sam sebi posloži kanale koje želi a ne njihove preskupe pakete.
fusion_ba

#87271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Anno Domini wrote: Bolje da naprave slagalicu i da korisnik sam sebi posloži kanale koje želi a ne njihove preskupe pakete.
Jeste bolje, ali kome ce onda uvaliti kanale tipa Vogosca, Herceg Bosna, Jasmin i one silne Pinkove? :D
jazzer

#87272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jazzer »

U subotu zatamnjen O2, prenose finale kosarke Zvezda - Partizan, hajd ok. Nakon utakmice
hocu da gledam Kesica ali avaj, nema tona. 2/3 emisije nema tona. I onda se pojavi odjednom.

Masa kanala bez ikakvog reda zatamnjena, narocito nakon 20 sati. Poskupili ste a nista nam niste dali zauzvrat,
a ako mislite da su pinkovi neka nagrada, sto se mene tice slobodno ih sve pogasite. Oni bolesnici iz realitija i filmovi
stari 40 godina nisu nikakva nagrada. Niste brzinu interneta povecali niti dodali neki kanal vrijedan poskupljenja.

Istekao mi je ugovor u februaru a neki dan su me zvali u vezi produzenja istog, odbio sam ih glat.

Nemam trenutno vremena zbog nekih obaveza ali cu svakako detaljnije pogledati sta ostali nude pa odluciti.
Telemach

#87273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@jazzer

Možete nam dostaviti Vaše korisničke podatke, a mi ćemo se potruditi ponuditi Vam paket usluga, koji će Vam odgovarati.
rizibizi

#87274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Odavno sam prestao komentarisati na temi, jedina novost koja se moze pojaviti je opet neko poskupljenje, sve ostalo je minorno. EON mi nikad nije proradio kako treba, zamjenio sam sve osim zene, djece i cuke i opet neki poznati problemi. Kad god odlucim da ne radim nista ili box pobudali, ili mi se wifi pocne gubiti. Samo nam jos paket s kamerama fali u ponudi pa da se zapitam :D Dajte malo trznite se najlakse je povecati cijenu pretplate.
crnivrag

#87275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Volim svoju Telemačkastu kompanijicu :srce: :srce: :srce:

I want to sell my soul to you! :dance: :dance: :dance:
Locked