Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#8726 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sakazulu wrote:Pa IDx je onda zalutao kod nas sa starim paketima?
Nije, jer je zamjena za ID Discovery.
FaKKe

#8727 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by FaKKe »

jel ima neko da je na starom paketu trio light, a da placa doplatu za hd receiver(ne dodatni)?
Nokian808

#8728 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nokian808 »

rizibizi wrote:Kako da uradim share externog diska ustekanog na usb port zte rutera? Jel trebam traziti da mi kreiraju profil/usera na ruteru pa da ja pustim share ili...sta mi je ciniti? Sluze li cemu USB portovi na STB Mag 250, koliko vidim na stranici proizvodjaca, svasta bi se nesto moglo samo izgleda da je lol optimizovao da se ne moze nista?

Zagooglah malo i gleda neki NN (barem meni) provajder iz komsiluka cuda cini sa ovim STB-ovim (YT, file share, browser, saso mange)

http://www.kbcnet.rs/iptv-set-top-box-mag-250
Kao sto sam vec pisao, za mag250, uradis reload i prije dizanja logosoftovog portala pritisnes setup i udjes u fabricki. Onda mozes, na otvorenom internetu preko lan kabla ili kompatibilnog wifi adaptera (npr. Dlink Dwa125) gledati youtube, a i ono mnogo korisnije gledati bolji IPTV. Odnosno ako znas kako mozes gledati i Novu, Prvu, B92 to jest sve ono sto LoL nema...zapravo ne moras ni znati kako jednostavno platis 20 KM server po zelji i nema rada osim redovnog placanja.
Medija plajer preko USB radi nezavisno od interneta ali ima problema sa prikazivanjem nasih slova.

ZTE usb dijeli fajlove solidno (naravno ne kao dobar NAT) ali trebas imati ulaz na router da to ustimas po zelji.
Ako se angazujes i pitas prave ljude neces dobiti pass ali ti mogu dati neki tvoj pass koji onda promjenis kako ti odgovara...naravno ako procjene da znas sta radis i zelis;-)
Last edited by Nokian808 on 13/03/2015 07:13, edited 1 time in total.
Sakazulu

#8729 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

MTV wrote:
Sakazulu wrote:Pa IDx je onda zalutao kod nas sa starim paketima?
Nije, jer je zamjena za ID Discovery.
Ma nije tačno! :-D Nego stari Discovery nije platio godinu dana stan u LOL-u i izbacili su ga...
MTV

#8730 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

FaKKe wrote:jel ima neko da je na starom paketu trio light, a da placa doplatu za hd receiver(ne dodatni)?
Ja ja ja. Placam samo dodatni HD resiver. Osnovni mi je HD i dzaba je. Trebao je biti onaj amino al ga nisu imali na stanju i dobih osnovni HD dzaba.
MTV

#8731 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Nokian808 wrote:
rizibizi wrote:Kako da uradim share externog diska ustekanog na usb port zte rutera? Jel trebam traziti da mi kreiraju profil/usera na ruteru pa da ja pustim share ili...sta mi je ciniti? Sluze li cemu USB portovi na STB Mag 250, koliko vidim na stranici proizvodjaca, svasta bi se nesto moglo samo izgleda da je lol optimizovao da se ne moze nista?

Zagooglah malo i gleda neki NN (barem meni) provajder iz komsiluka cuda cini sa ovim STB-ovim (YT, file share, browser, saso mange)

Kao sto sam vec pisao, za mag250, uradis reload i prije dizanja logosoftovog portala pritisnes setup i udjes u fabricki. Onda mozes, na otvorenom internetu preko lan kabla ili kompatibilnog wifi adaptera (npr. Dlink Dwa125) gledati youtube, a i ono mnogo korisnije gledati bolji IPTV. Odnosno ako znas kako mozes gledati i Novu, Prvu, B92 to jest sve ono sto LoL nema...zapravo ne moras ni znati kako jednostavno platis 20 KM server po zelji i nema rada osim redovnog placanja.
Medija plajer preko USB radi nezavisno od interneta ali ima problema sa prikazivanjem nasih slova.

ZTE usb dijeli fajlove solidno (naravno ne kao dobar NAT) ali trebas imati ulaz na router da to ustimas po zelji.
Ako se angazujes i pitas prave ljude neces dobiti pass ali ti mogu dati neki tvoj pass koji onda promjenis kako ti odgovara...naravno ako procjene da znas sta radis i zelis;-)
Moze te li mi reci sta ste sve dobili uz taj Mag 250? Imam u kompjuteru karticu za snimanje TV i uz airtiest sam dobio scart al sam morao uzeti drugi kabl sa jedne strane scart a sa druge one tri boje.
Ovdje na linku pise da se dobije pored HDMI i AV kabl sa ejekovima sa tri boje. Znam nisam fino objasnio valjda ce te shvatiti.
rizibizi

#8732 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Nokian808 wrote:

Skontao sam ovo oko maga, samo nisam imao dovoljno vremen tako da sam se tek juce ozbiljnije pozabavio, fakat je raketa kakvo smece ostali nude. Meni je odlicno radio i sa onim nekim wifi adapterom od 5-6 USD sa ebay-a. Sve radi osim titlova i nasih slova u media playeru, nije mi se dalo peglati, imam i bez njega na cemu gledati filmove.

Ono sto mene trenutno handri je upravo ZTE, dobio sam pass za router, trazio-dobio, medjutim sta god da ubodem u onaj USB port sa strane u onom dashbordu na pocetnoj stranici interfejsa uredjaj je prepoznat i stoji na listi ali niti sta mogu kliknuti niti je dodjeljena IP adresa niti gdje ima postavki za USB, sharing, DLNA niti bilo sta slicno. NAS je NAS, ali i kosta, treba mi minimum 200 i kusur maraka za neku entry varijantu plus disk/diskovi, a za prvu ruku ovo mi je najbolje rjesenje samo jos da radi.
kreker

#8733 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kreker »

Dobih odgovor na e-mail za nas na starim paketima VELIKI ŠIPAK od novih kanala.
MTV

#8734 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

kreker wrote:Dobih odgovor na e-mail za nas na starim paketima VELIKI ŠIPAK od novih kanala.
Al mi neide u glavu za Hayat HD i Filmbox plus.
Stari kenjac

#8735 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Stari kenjac »

MTV wrote:
kreker wrote:Dobih odgovor na e-mail za nas na starim paketima VELIKI ŠIPAK od novih kanala.
Al mi neide u glavu za Hayat HD i Filmbox plus.
Oli ti bolje receno,"pogolema čuna". :-x
kreker

#8736 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kreker »

Dajte pripazite i nas sa starim paketima s tim novostima, dok ne pređemo na nove
vanjki

#8737 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by vanjki »

Ako me tjeras na silu da pređem na nove pakete tako da mi saljes svake sedmice majmune na vrata
a sada vrsis pritisak tako da nema novi kanala na starim paketima mogu samo reci da od iduce sedmice raskidam ugovor i mogu vam
samo jebati mater.sreca ima konkurencija koja je daleko ispred vas
kreker

#8738 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kreker »

vanjki wrote:Ako me tjeras na silu da pređem na nove pakete tako da mi saljes svake sedmice majmune na vrata
a sada vrsis pritisak tako da nema novi kanala na starim paketima mogu samo reci da od iduce sedmice raskidam ugovor i mogu vam
Meni nikad niko nije na vrata dolazio niti čak nudili novi paket osim jednom samo kad sam račun plaćao.
Praetorious

#8739 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Niko zvao, niko dolazio, račun plaćam u Pošti ... A što se tiče novih kanala i uopšte noviteta, moraju zavrtati ruke da bi smo prešli na nove pakete. Nije toliko problem u novim paketima, problem je u 24-mjesečnom vezivanju. Da su ostali bez ugovornog trajanja ili da su ga stavili max. 6 mjeseci, dalo bi se razmišljati o prelasku. Ovako mi na pamet ne pada da uzimam te pakete ...
semirsar

#8740 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

kreker wrote:
vanjki wrote:Ako me tjeras na silu da pređem na nove pakete tako da mi saljes svake sedmice majmune na vrata
Meni nikad niko nije na vrata dolazio niti čak nudili novi paket osim jednom samo kad sam račun plaćao.
Meni cak ni tad :mrgreen:
Ali ne vidim sta mi novo moze ponuditi a da ja vec nisam upoznat sa tim :lol:
Ako nista ima na nji'ovoj stran'ci sve napisaTo i sad da me jos neko vuce za rukav, "nemoj sreco, nemoj danas... " :evil:
Praetorious wrote:Niko zvao, niko dolazio, račun plaćam u Pošti ... A što se tiče novih kanala i uopšte noviteta, moraju zavrtati ruke da bi smo prešli na nove pakete. Nije toliko problem u novim paketima, problem je u 12/24-mjesečnom vezivanju. Da su ostali bez ugovornog trajanja ili da su ga stavili max. 6 mjeseci, dalo bi se razmišljati o prelasku. Ovako mi na pamet ne pada da uzimam te pakete ...
"Poneka ljubav, mozda vrijedi bola..." Ali ta na ugovorno vezivanje bezbeli jok
S oviJEm noviJEm kanalima su dodatno pljunuli na sve sto je LOL izgradio i na odnos prema korisnicima koji jos nisu a neki ni nece preci na LOGO pakete upravo zbog te cinjenice. Paketno razvlacenje supertv im je kardinalna greska, zajeb zesci, pa da bar ima kakvog smisla aj i nekako, ali 'vako... "Zivot ide dalje zivot brzo prolazi, al' osjecam da to vise nisi ti, a ni ja..." :run:
Sakazulu

#8741 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

kreker wrote:
A meni nisu ništa nudili u bilo kojem obliku vrebanja na nas. Ni u poslovnicama, ni telefonom, ni... šta ja znam faxom recimo.
semirsar

#8742 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Sakazulu wrote:
kreker wrote:
A meni nisu ništa nudili u bilo kojem obliku vrebanja na nas. Ni u poslovnicama, ni telefonom, ni... šta ja znam faxom recimo.
Pa ti si ionako radni kolega od MTV :lol:
MTV

#8743 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:
Sakazulu wrote:
Pa ti si ionako radni kolega od MTV :lol:
What the f**k. Zaboravio si afannedima :D
Imam osjecaj da je lol us*o motku sa ovim novi kanali za logo pakete. I da dodam morao bi 25 KM + telefon skuplje placati za istu uslugu od prije. Vala ako me sad pita ko kako to ima objasnjeno u prethodnim postovima. :D
Praetorious

#8744 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

semirsar wrote:S oviJEm noviJEm kanalima su dodatno pljunuli na sve sto je LOL izgradio ...
Ovaj "novi" LoL je negacija onog nekadašnjeg, sarajevskog. Kao da je u pitanju firma iz paralelnog svemira, negativa ovog našeg, običnog, uvrnutog svijeta :lol: Dobro, stvari nakon prodaje zasigurno nisu mogle ostati iste, ali ... Sve što je valjalo je uništeno, sada su se utopili u sivilo ostalih (stranih) operatera.

BTW
Jel' ostao i jedan gradski & BH operater ili smo spali samo na strance? HS ne računam, jer ispada da je i on već prodan strancima, a ADSL me ne privlači.
kreker

#8745 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kreker »

eE jbg svaki operater sad ima istu politiku razdvoj kanale na pakete posebne pa plačaj dodatno izgleda to im je najbolja politika.
kreker

#8747 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kreker »

Ma ja od sutra 99% prelazim na LoGo TRIO I na godinu uzeti pa šta bog da. 77 KM I jbg.
MTV

#8748 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Za te pare na telemachu dobijem sve zivo kanale koje lol nema, D3 GO, brzi internet... al jbg nema mogucnosti za telemach. Al dok mogu neometano gledati kanale na lolu sam :)
semirsar

#8749 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:Za te pare na telemachu dobijem sve zivo kanale koje lol nema, D3 GO, brzi internet... al jbg nema mogucnosti za telemach. Al dok mogu neometano gledati kanale na lolu sam :)
Zamisli scenario, i tvoje srece kad sad puste sve one kanale o kojima si pis'o da bi Hi voljeo imat', ha?!! :lol:
Ooooops. sorry, zaboravih... stari korisnici koji nijesu potpisali novije ugovore nece dobiti te kanale :evil:

"Sve ce to, o mila moja prekriti..." :mrgreen:
kreker

#8750 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kreker »

Svako uzima kako mu odgovara najbolje. meni I sad Lol odgovara I da uzmem LoGo trio brži net dobijem , HS I BHTel imam mogučnost al njih nebi nikad.
Post Reply