SDA-All about

Post Reply
kamen spoticanja

#8726 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

biske wrote:Sve po zakonu mora biti, od dozvole za komsiju do smjene vlade... :D
Jasta je...ko juce da je bilo kad je tihic na sav glas branio poziciju keme causevica u banjaluci, prodajuci nam to pod najveci interes bosnjackog naroda...pa kemo naplati rovovsku borbu skromnim brojem nekretnina...dok za lijecenja sehidske djece skupljamo pare ko cergashi...
Eto to su sulejmanovi igraci...onog istog kome se divimo kad pobjedjuje u spletkama pakasha istih gabarita zlatka lagumdziju...
Takvi su ahmetovici, zukici, razni damiri i kaplani i lidije...
I to uglavnom svi znamo...al kad shvatis da se i takvim nalaze opravdanja i drze gardovi shvatis zasto smo u ovolikoj gabuli...
akcid

#8727 Re: SDA-All about

Post by akcid »

kamen spoticanja wrote:
biske wrote:Sve po zakonu mora biti, od dozvole za komsiju do smjene vlade... :D
Jasta je...ko juce da je bilo kad je tihic na sav glas branio poziciju keme causevica u banjaluci, prodajuci nam to pod najveci interes bosnjackog naroda...pa kemo naplati rovovsku borbu skromnim brojem nekretnina...dok za lijecenja sehidske djece skupljamo pare ko cergashi...
Eto to su sulejmanovi igraci...onog istog kome se divimo kad pobjedjuje u spletkama pakasha istih gabarita zlatka lagumdziju...
I to uglavnom svi znamo...al kad shvatis da se i takvim nalaze opravdanja i drze gardovi shvatis zasto smo u ovolikoj gabuli...
Žestok frakcijski tekst. Na čijoj si ti strani, Bakira "bankara"?
kamen spoticanja

#8728 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

akcid wrote:
kamen spoticanja wrote:
Vidis cim bilo kome uputis kritiku automatski ti odrede stranu...kojeg bakira...onog sto zenu napravi direktorom neke bolnice zato sto hanuma ima ambicije koje kosevo vise ne pokriva...neka ja sam vise za to da mi dijete ima pristojno obrazovanje, zdravstvo i upravu a da ga babo ne mora selit u njemacku...
Cuj na cijoj si ti strani...dno..dna..
akcid

#8729 Re: SDA-All about

Post by akcid »

kamen spoticanja wrote:
akcid wrote:
kamen spoticanja wrote: Jasta je...ko juce da je bilo kad je tihic na sav glas branio poziciju keme causevica u banjaluci, prodajuci nam to pod najveci interes bosnjackog naroda...pa kemo naplati rovovsku borbu skromnim brojem nekretnina...dok za lijecenja sehidske djece skupljamo pare ko cergashi...
Vidis cim bilo kome uputis kritiku automatski ti odrede stranu...kojeg bakira...onog sto zenu napravi direktorom neke bolnice zato sto hanuma ima ambicije koje kosevo vise ne pokriva...neka ja sam vise za to da mi dijete ima pristojno obrazovanje, zdravstvo i upravu a da ga babo ne mora selit u njemacku...
Cuj na cijoj si ti strani...dno..dna..
Ma da...kad brod tone, i miševi ga napuštaju
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8730 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Susedi jel može jedan Zikin paketić i za nas malu raju?
vivaldi

#8731 Re: SDA-All about

Post by vivaldi »

zuka je danas usro motku, al je bake odrzao mangupski govor sa belogradske govornice, potuko je komsu njegovim oruzjem. suma sumare, na kraju dana na berzanskom trgovanju akcije sda su prilicno skocile jer je bake vise donio nego zuka izgubio
Chisum

#8732 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Nakon galerije likova kojim nas pocasti SDA ekspertna vlada, lica poput mongoloida Radeljasa, koji je u ratu iz usta krao onima koji su bili spremni halaliti dijelove tijela i zivote za ovu zemlju, evo nas ova kriminalna organizacija vodjena od strane podrumasa, dezertera i profitera, stvarana u beogradskim laboratorijama, jos jednom podsjeca - sta je nama nasa borba dala...

Prvo Causevic - slika i prilika... I ne znam bi li se smijao ili bih plakao kada mi kazu da je sada clan neke nove stranke... Zna se dobro kada je "mladi, perspektivni" kadar SDA skupljao stanove k'o ja nekada davno ploche...

Pa onda i ovaj piljar Zukic, cisto onako da ne zaboravimo koji je to milje u kojem se ovi dzeparosi krecu. Svaka od ovih SDA-ovih glavesina, po pravilu, ima nekog svog Shaju... a o nastupu ovog piljara - izvinjavam se svim piljarima sto ih uopste stavljam u istu recenicu s ovim krimosima - da ne govorimo.... kome ba da se, ovo i ono... Oni nikada i nisu mogli dalje od ovoga.

Al' najjaca je slika ponosnog Causevica u dnevnoj sobi jednog os stanova kupljenih tudjom nesrecom i tudjim beznadjem.... Podsjeca me na ono govedo Brankovica, jos jednog, je li, perspektivnog mladog SDA kadra, koji je unistio sve cega se dotakao, dok tamo nekad krajem devedesetih daje intervju sjedeci u stanu Hajre Balorde, koji je oteo u ratu, i na konstataciju novinarke, koja upiruci prstom u Hajrine slike, koje su jos uvijek visile na zidu, kaze, da parafraziram: "Vidim da vi i vasa supruga volite i umjestnost"... "Naravno!", ponosno ce nas Nedzad, bez imalo stida, dizuci pogled ka Hajrinim platnima...

I nista od ovog gore navedenog ne bi boljelo, jer, valjda je to svakom ko misli svojom glavom jasno - stranka nastala u Gedzinoj materici nije mogla biti nista drugo - da istim, ali potpuno istim putem idu i oni za koje sam se nekada davno jos i nadao da bi nesto mogli mijenjati, a tu prije svega mislim na onaj futavi SDP.
Last edited by Chisum on 24/04/2013 02:01, edited 1 time in total.
Akibh

#8733 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

JoseMujica wrote:Susedi jel može jedan Zikin paketić i za nas malu raju?

:-D , joj bolesti...Ne znam, provjeris sa ministrom sigurnosti?
Paranoid

#8734 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

U zemlji kao što je BiH u kojoj vlada apatija svaki grad, ulica, kvart, a negdje i sprat ima bar po jednog kriminalca koji koristi svoj "autoritet" i nameće svoje hirove... Biti susjed/komšija kriminalcu nije lako, ako neko misli da jeste nek se zapita šta bi se desilo da kojim slučajem dodje u situaciju u kojoj nekom od tih susjeda/komšija za koje znate da su to što jesu, zasmeta vaš parkirani auto...ili vas "zamoli" za uslugu..šta bi vi?...prijavili ga policiji?...Sipi?...

Zukićev slučaj je samo površina ili mala ogrebotina svega što se u ovoj zemlji izdešavalo u proteklih 20 godina..
Shahab

#8735 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Erupcija kriminala i afera u režiji SDA koruptokracije. Semiha Borovac, Faris Gavrankapetanović, Amir Zukić, Kemal Čaušević..I TO SVE U NEKOLIKO DANA. Ni američki politički sistem ne bi izdržao takvu invaziju zla, pokvarenosti i kriminala, kakvu reprodukuje horda primitivaca i kriminalaca iz SDA. Najgori i najpokvareniji među njima je Sulejman Tihić. Njegov psihopatski profil generiše kadrove po principu "od zla oca, od gore matere".... Zamislite bilo koju državu u svijetu, u kojoj generalni sektretar vladajuće stranke, završava papire i osigurava političku zaštitu, vođi najgore kriminalne organizacije u istoriji Sarajeva. Šta misli Amir Zukić? Da će se sve gurnuti pod tepih i zaboraviti? Da će opet nastaviti silovati javnost predstavljajući se kao "AKADAMIK" i naučnik...? Kakvi su to uličari u vrhu SDA? Šta obični ljudi mogu očekivati od takve koncentracije zla i organizovanog kriminala, kakva se nalazi u vrhu SDA...
ultima_palabra

#8736 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Paranoid wrote:U zemlji kao što je BiH u kojoj vlada apatija svaki grad, ulica, kvart, a negdje i sprat ima bar po jednog kriminalca koji koristi svoj "autoritet" i nameće svoje hirove... Biti susjed/komšija kriminalcu nije lako, ako neko misli da jeste nek se zapita šta bi se desilo da kojim slučajem dodje u situaciju u kojoj nekom od tih susjeda/komšija za koje znate da su to što jesu, zasmeta vaš parkirani auto...ili vas "zamoli" za uslugu..šta bi vi?...prijavili ga policiji?...Sipi?...

Zukićev slučaj je samo površina ili mala ogrebotina svega što se u ovoj zemlji izdešavalo u proteklih 20 godina..
:mrgreen:
Shahab

#8737 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Paranoid wrote:U zemlji kao što je BiH u kojoj vlada apatija svaki grad, ulica, kvart, a negdje i sprat ima bar po jednog kriminalca koji koristi svoj "autoritet" i nameće svoje hirove... Biti susjed/komšija kriminalcu nije lako, ako neko misli da jeste nek se zapita šta bi se desilo da kojim slučajem dodje u situaciju u kojoj nekom od tih susjeda/komšija za koje znate da su to što jesu, zasmeta vaš parkirani auto...ili vas "zamoli" za uslugu..šta bi vi?...prijavili ga policiji?...Sipi?...

Pogotovo ako ti je susjed/komšija kriminalac plaćao majstore i radove na kući.... :lol: :lol: :lol: Sarajevo je mali grad, sve se zna.. NAROD ZNA!
Alfons Kauders

#8738 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Shahab wrote:

Pogotovo ako ti je susjed/komšija kriminalac plaćao majstore i radove na kući.... :lol: :lol: :lol: Sarajevo je mali grad, sve se zna.. NAROD ZNA!
Da - svjesno se upustao u poslove sa ubicom i notornim kriminalcem, taman i da mu je cimer a ne komsija.

A ako nije znao, onda je ogranicen ko balkon.
Paranoid

#8739 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

U redu je ba Shabo..razumio sam poruku. Vjerovatno znas za onu pricu o "cosa nostra" i njhovo potkupljivanje advokata kojima odnese kofer para..a na advokatovo pitanje: zašto mi daješ ovaj novac?...Dobije odgovor da mu je to avans na moguće angažovanje...

Elem, palabra je shvatio da je moj post odbrana Zukića, whatever, ja sam se samo sjetio kolege koji je slucajno zivio u "gašijevoj" mahali i bio pun hvale kako je u toj mahali sve "u redu"...ali posle hapšenja i zatvaranja Gašija, ipak se osjetilo raspoloženje kod kolege...

Edit: Imati muda i suprostaviti se kriminalcima ne moža "balansirati" sa hrabrim i odvažnim piskaranjem po forumu..
ultima_palabra

#8740 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Samo što Zukić nije običan građanin, nego generalni sekretar vladajuće stranke. Samo zamislite tu situaciju u Evropi i Americi, i njen ishod.
Alfons Kauders

#8741 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Paranoid wrote:U redu je ba Shabo..razumio sam poruku. Vjerovatno znas za onu pricu o "cosa nostra" i njhovo potkupljivanje advokata kojima odnese kofer para..a na advokatovo pitanje: zašto mi daješ ovaj novac?...Dobije odgovor da mu je to avans na moguće angažovanje...

Elem, palabra je shvatio da je moj post odbrana Zukića, whatever, ja sam se samo sjetio kolege koji je slucajno zivio u "gašijevoj" mahali i bio pun hvale kako je u toj mahali sve "u redu"...ali posle hapšenja i zatvaranja Gašija, ipak se osjetio raspoloženje kod kolege...

Edit: Imati muda i suprostaviti se kriminalcima ne moža "balansirati" sa hrabrim i odvažnim piskaranjem po forumu..
Kolega niko ovdje nije ocekivao da Zukic ne pozdravlja Ziku na ulici, ili da ga hapsi...

Ali isto tako nije morao sredjivati susjedu papire i urbanisticke dozvole. Jebiga, mogao mu je staviti do znanja da radi svoje pozicije to ne moze raditi... Pa nije valjda da bi ga susjed ubio radi toga, pa ga je bilo strah?

Fazon i jeste u tome sto Zukic u svemu ne vidi nista neobicno - dotle je doslo, parlamentarac jaranski caska sa likom koji je ubio vise ljudi od one dvojice na bostonskom maratonu, i to nam treba biti dure, jer su komsije? Nemre tako druze...

Drugo smo mi obicni smrtnici, ja i danas kad odem do staraca naletim na metar ljudi koji su bili redovni gosti zatvora u TZ i ZE, fino se pozdravim i popricam - ali ja nisam u parlamentu ni u stranci.
Paranoid

#8742 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

Alfons Kauders wrote:
Paranoid wrote:U redu je ba Shabo..razumio sam poruku. Vjerovatno znas za onu pricu o "cosa nostra" i njhovo potkupljivanje advokata kojima odnese kofer para..a na advokatovo pitanje: zašto mi daješ ovaj novac?...Dobije odgovor da mu je to avans na moguće angažovanje...

Elem, palabra je shvatio da je moj post odbrana Zukića, whatever, ja sam se samo sjetio kolege koji je slucajno zivio u "gašijevoj" mahali i bio pun hvale kako je u toj mahali sve "u redu"...ali posle hapšenja i zatvaranja Gašija, ipak se osjetio raspoloženje kod kolege...

Kolega niko ovdje nije ocekivao da Zukic ne pozdravlja Ziku na ulici, ili da ga hapsi...

Ali isto tako nije morao sredjivati susjedu papire i urbanisticke dozvole. Jebiga, mogao mu je staviti do znanja da radi svoje pozicije to ne moze raditi... Pa nije valjda da bi ga susjed ubio radi toga, pa ga je bilo strah?

Fazon i jeste u tome sto Zukic u svemu ne vidi nista neobicno - dotle je doslo, parlamentarac jaranski caska sa likom koji je ubio vise ljudi od one dvojice na bostonskom maratonu, i to nam treba biti dure, jer su komsije? Nemre tako druze...

Drugo smo mi obicni smrtnici, ja i danas kad odem do staraca naletim na metar ljudi koji su bili redovni gosti zatvora u TZ i ZE, fino se pozdravim i popricam - ali ja nisam u parlamentu ni u stranci.
Datumski gledano, Turkovic je bio pod sumnjom, kao što je to i danas...i sve dok ne udari onaj sudac čekićem i kaže "kriv je", Zika je "neosuđen".. Prema tome, njegovi mutni razgovori i djelovanja na terenu će zasigurno otvoriti još mnogo dosijea političara...

Ne bi me iznenadilo da se ovakav razgovor pojavi u SB sa Fahraonom...ili je to fahro dobro sakrio kao ministar..ionako većina od nas kako je fahro ministar bezbjednosti garant spava sa otvorenim i nezakljucanim vratima.. :oops:
Alfons Kauders

#8743 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Paranoid wrote:
Alfons Kauders wrote:

Datumski gledano, Turkovic je bio pod sumnjom, kao što je to i danas...i sve dok ne udari onaj sudac čekićem i kaže "kriv je", Zika je "neosuđen".. Prema tome, njegovi mutni razgovori i djelovanja na terenu će zasigurno otvoriti još mnogo dosijea političara...

Ne bi me iznenadilo da se ovakav razgovor pojavi u SB sa Fahraonom...ili je to fahro dobro sakrio kao ministar..ionako većina od nas kako je fahro ministar bezbjednosti garant spava sa otvorenim i nezakljucanim vratima.. :oops:
Ima Fahro svog Keljmendija, ali to ne znaci da je ovo sto je Zukic radio dure.

A sto se tice presumcije nevinosti... Jebiga ako cemo tako onda su Mladic i Karadzic jos uvijek cisti ko suze. I prije no sto je sudac udario cekicem svi su znali ko je i sta je Zika.

Mozda sad treba da ga posjeti koji put u zatvoru - i dalje je covjek neosudjen.
Paranoid

#8744 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

Alfons Kauders wrote: Ima Fahro svog Keljmendija, ali to ne znaci da je ovo sto je Zukic radio dure.

A sto se tice presumcije nevinosti... Jebiga ako cemo tako onda su Mladic i Karadzic jos uvijek cisti ko suze. I prije no sto je sudac udario cekicem svi su znali ko je i sta je Zika.

Mozda sad treba da ga posjeti koji put u zatvoru - i dalje je covjek neosudjen.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... tWuPnYLq0U
Katamaran_Sa

#8745 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

Alfons Kauders wrote:

Meni nije poznato vrijeme, tacnije godina kada je ovo snimamo.
Turkovic "tada" i Turkovic kakvog ga danas svi znamo mozda nisu isti, mada bih Zukica smjestio u zatvor skpa sa njima, ne samo zbog ovoga
dustaban

#8746 Re: SDA-All about

Post by dustaban »

Daleko od toga da mi se ovaj SDA glavonja svidja (sasvim mi se uklapa u moju Teoriju Poklapanja Glave i Karaktera - TPGK :mrgreen: - ) ali... ali ovaj razgovor je poprilicno benigan.
Sarajevo je mali grad, svi su maltene jedan drugome susjedi i oni koji su fini i oni nefini. I bosanski je obicaj, po kojemu smo poznati, da imas fin odnos sa komsijom.
Kad se malo vise udubim u snimak, ja bih rekao da Zuke cuturi Ziketa. Ovako bih i ja isto pricao sa nekim komsijom koji je smor, ali znam i da je krimos. Obecavao bih mu i odvlacio u druge pravce dok ne skonta da sam nemocan i ne pusti me na miru.

E da vi samo znate ko sve s kim eglena i sta sve eglena preko mobitela. Da ne idemo dalje, kad bi ste samo mogli cuti sta taj/ta do vas caska sa jaranom/jaranicom...
:roll:
Ne cule vam usi!

Zbog toga bih onaj svoj cuveni slogan "Hvala ti Boze sto sam ateista" sad prosirio i dodao "...i sto ne znam sta ne trebam znati!"

Daklem, opustite se, ovaj razgovor je nista, predjimo na ozbiljnije stvari.

Naprimjer - ko ce biti izbacen iz kuce Velikog brata!
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#8747 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Poenta sve priče jeste, da se stotinjak ljudi svim silama bori protiv ulaska BiH i 4 miliona njenih građana u Evropsku uniju ..

Zbog stotinjak ljudi u vrhu, 4 miliona ljudi je zarobljeno u tri fašistička logora.

Psihopate i kriminalni fašisti su u ratu držali ljude u kampovima …

Nakon rata 20 godina poslije, 4 miliona BiH građana još uvijek se nalazi u tri fašistička logora u vlasništvu stotinjak ljudi koji ne žele u EU jer bi tamo završili u zatvoru. Ponekad svjetini ubace volove i organizuju koridu da zaborave gdje se nalaze …

Ova tri fašistička logora su veče površine ali ponovo građani su zatvoreni unutar BiH i radi neimaštine i bijede prouzrokovane kriminalom jedva da mogu otići iz Sarajeva do Mostara, a o odlasku u Evropske gradove i zemlje samo mogu sanjati dok vlasnici tri fašistička logora putuju širom svijeta posjećujući ine turističke destinacije kao što je Turska rivijera, Dubai itd.

Jedino masovni izlazak ''svjetine razvučene pameti'' na ulice (kako u vrhu SDA zovu ovaj narod) ili američka vojna intervencija nas mogu mogu spasiti ovih fašista i osloboditi 4 miliona BiH građana 20-godišnje bijede, ropstva i izolacije u kojoj nas drže radi njihovih ličnih interesa ...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8748 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Akibh wrote:

tako je! bolest jeste kriminalce podržavati i s njima se rastaljivati...svugdje osim u SDA...u SDA je to modus operandi...Alah vas pogledo da vam unuci šmrću Zikine paketiće
Katamaran_Sa

#8749 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

JoseMujica wrote:
Akibh wrote:

tako je! bolest jeste kriminalce podržavati i s njima se rastaljivati...svugdje osim u SDA...u SDA je to modus operandi...Alah vas pogledo da vam unuci šmrću Zikine paketiće
Ja sam mislio da pricaju o Viagri i slicnim stvarima, nije valjda da se susjed Meho drogira :-) :-) :-)
racionalista

#8750 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

Bakir odbrusi za 10 četnicima :thumbup:
Post Reply