SDP

Post Reply
Akibh

#8726 Re: SDP

Post by Akibh »

komeba wrote:I još nešto. Jebite se svi kojima je Suljagić "nestabilan i konfliktan"! Obzirom šta je preživio u životu, dajem mu svo pravo svijeta da bude nestabilan.
Takodje...
Ima Fojnica, ima Teslic, lijecenje, terapija.
Ne dajem mu nista a posebno ne pravo da kao takav bude ministar!
Sasvim_Obican

#8727 Re: SDP

Post by Sasvim_Obican »

odesveuhonduras wrote:
Sasvim_Obican wrote:
odesveuhonduras wrote:kabadahija i krkan koji nikad nije ni trebao biti ministar jer nema nikakve stručne kvalifikacije za to, osim knjige o voljenom voždu.

Sa dolaskom na poziciju se dodatno osilio i počeo kofrčiti, pa ni knjiga više nije bila dovoljna da bi ga vožd tolerisao.
Tako je ! Trebalo ga pogoditi s onim metkom što mu je poslan na adresu !

Uh, što ne mogu tih ministara koji bi sami donosili odluku, a da prethodno ne konsultuju Reisa. :x
jah, jah.. hajmo malo metkom prikriti činjenicu da čovjek nema apsolutno nikakve kvalifikacije za obavljanje posla ministra obrazovanja i da nikad nije ni trebao biti na toj funkciji da se SDP pridržavao svojih floskula o stručnim ljudima.

Ministar ne mora konsultovati Reisa, već narod, koji se jasno odredio prema onom što je obilježilo njegovo ministrovanje i što je jedino zbog čega ga podržavaju njegovi ideološki istomišljenici. Pošto ništa drugo konkretno nije napravio za svog vrlog ministrovanja.

Prijetnje, ako ih je bilo u šta baš i nisam potpuno ubijeđen, apsolutno osuđujem, ali ne vjerujem da su uzrok njegove ostavke i apsolutno sam emotivno ispunjen što krkana više neću gledati po medijima.
Ja mislim da je suprotno. Tobožnjim neradom se prikriva činjenica da se ministru koji je legalan i legitiman na svojoj funkciji, prijeti likvidaciju, a da to nijedna relevantna politička ili neka druga institucija nije osudila takav čin, baš kao ni hajku koja se na tog istog ministra provodi iz samog vrha Islamske zajednice BiH i njenih odmetnutih i neodmetnih frakcija.
kojeime

#8728 Re: SDP

Post by kojeime »

Banksy wrote:
Potvrđeno je da je krajem decembra prošle godine, policija na poziv nepoznate osobe došla do stana u ulici Silve Rizvanbegović u sarajevskom naselju Stup, gdje im se obratila gospođa Selimović te rekla kako je između nje i njenog muža došlo do razmirica nakon čega je njen muž nasrnuo na nju. Na licu mjesta je obavljen razgovor, i dotična je upućena u to da može podnijeti prijavu. Službena zabilješka o cijelom događaju proslijeđena je Tužilaštvu Kantona Sarajevo.
Prvo, da li je on nju udario ili nije niko od nas ne zna, to sto je njegova zena rekla da je on nasrnuo na nju, ne znaci da jeste, to znaci samo to da je ona to rekla. I tako ostaje sve dok sud ne donese pravosnaznu odluku da jeste nasrnuo na nju. Valjda tako ide u drzavi u kojoj postoji pravni sistem, dakle, svako je nevin dok mu se ne dokaze krivica u zakonom uredjenom pravnom postupku.

Znam da je drustvo neosljetljivo na nasilja prema zenama i nasilje uopste, ali prica o nasilju se moze i zloupotrijebiti iz raznih razloga.

A mozda mu je i bolje da ide, ocito je da od SDP-a zastitu i podrsku nema. Ako je tako, ne samo da treba otici sa mjesta ministra, vec i sta radi u partiji koja ga ostavlja samog? I kakva je to partija koja svog clana tek tako ostavlja bez pomoci?

Uostalom, oni koji znaju pravu istinu nam je nece reci tako da mi samo nagadjamo ste se stvarno desava.

SDP je do sada uradio sve sto je mogao da na slijedecim izborima izgubi. A poucen iskustvom mislim da ostao SDP ili izgubio slijedece izbore nama ce biti samo gore. Jedina nada nam je bio SDP i sada se pokazalo da smo zivjeli u iluziji. Jednostavno djela im za sada ne prate obecanja. Ili ja ocekujem previse, mozda je uspostavljanje postenijeg i pravednijeg sistema na teritoriji na kojoj su vlast za SDP prevelik zalogaj. Jos 3 godine, pa ko prezivi evocirace uspomene.
grbavica37

#8729 Dovidjenja ministre Suljagicu, dosta si nas lagao

Post by grbavica37 »

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... /120210087

Sta mislite o njegovoj ostavci, covjek nas je lagao od samog pocetka, te onaj zakon da su djeca diskriminisana, pa onda povlacenje, te zataskivanje nasilja u porodici, prebijao je svoju zenu, a kompletan SDP je bio angazovan na zataskivanju ovoga u medijima, nigdje to niste mogli na FTV-u cuti, a da je kojim slucajem recimo Dragan Lukac bilo sta slicno napravio FTV bi danima o tome brujala na dugo i na siroko...

I onda sukob sa sefom svoje stranke Lagumzijom, i onda sam sebi podmece pismo sa metkom, toboze vehabije mu poslale, prijete mu, i umjesto da kaze sta je pravi razlog njegove ostavke, ispadose vehabije krive za njegovu ostavku...

Eh dosta si nas lagao Suljagicu, nadam se iskreno da ovaj put neces povlaciti svoju odluku kao sa zakonom o vjeronauci, i da ces ostati dosljedan u svojoj ostavci, i da necemo vise morati slusati tvoje lazi i podmetanja
Sasvim_Obican

#8730 Re: SDP

Post by Sasvim_Obican »

zagazaga wrote:
Suljagić: Ostavka je jedini lični, moralni i politički odgovoran čin
Nakon što je portal Sarajevo-x.com prvi objavio informaciju da je Emir Suljagić, ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo podnio neopozivu ostavku, oglasio se i sam ministar. Istakao je da je odlučio dati ostavku zbog prijetnji njemu i njegovoj porodici.

"Nakon najnovijih prijetnji upućenih meni i mojoj porodici, a u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine Kantona Sarajevo, danas sam Predsjedavajućoj Skupštine Mirjani Malić podnio nepozivu ostavku na mjesto ministra obrazovanja, nauke i mladih u Vladi Kantona Sarajevo. Prijetnje s kojima se suočavamo moja porodica i ja me sprečavaju u izvršavanju onoga za što sam dobio mandat i zakletve koju sam položio pred Skupštinom i građanima Kantona Sarajevo", naveo je Suljagić.

Istakao je kako je na svom radnom mjestu kontinuirano primao prijetnje, "nakon što je svojim odlukama počeo da ugrožava neformalne centre moći koji nisu podložni izbornoj volji građana."

"Prijetnje upućivane meni i javno i privatno sam ignorisao, vjerujući da kao i svi drugi građani ove zemlje uživam zakonom garantovanu zaštitu. Javnosti je poznato da su se svi, od vjerskih velikodostojnika, preko medija, do udruženja građana, utrkivali u učešću u javnom linču na mene, čime su kreirali kontekst u kojem je slanje metka na moju kućnu adresu postalo legitimno. Dio odgovornosti za hajku na mene snose i oni mediji koji su u kontinuitetu objavljivali moju kućnu adresu, čime su meni i mojoj porodici stavili metu na leđa", naglasio je Suljagić.

Istakao je da ga je na odluku da podnese ostavku natjeralo i to što "u BiH moć imaju oni koji nemaju nikakvu odgovornost prema biračima, od birokratije koja odgovara samoj sebi, do vjerskih zajednica koje sebe stavljaju iznad zakona u svakom pogledu."

"Smatram da oni koji se kriju iza vjere da bi prijetili meni i mojoj porodici zloupotrebljavaju vjeru da bi zadržali moć i privilegije u kojima nezasluženo uživaju.

S obzirom da nisam spreman da udovoljim pritiscima i uradim ono što se traži od mene u prijetnjama, a imajući u vidu činjenicu da je sigurnost moje porodice direktno povezana s tim, smatram da je podnošenje neopozive ostavke jedini lični, moralni i politički odgovoran čin koji mogu poduzeti u ovom trenutku.

Iskreno se nadam da će moja ostavka označiti početak povratka moći u institucije kojima upravljaju oni koje je narod birao i koji narodu na izborima polažu račun", istakao je Suljagić.
:thumbup: :thumbup:
The 51st State

#8731 Re: SDP

Post by The 51st State »

mozda je sve ovo veliki spin da izbace sda i ubace fahra?
VjecitiStudent

#8732 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

The 51st State wrote:mozda je sve ovo veliki spin da izbace sda i ubace fahra?
Fali ruku
klixober

#8733 Re: SDP

Post by klixober »

Banksy wrote:
komeba wrote:I još nešto. Jebite se svi kojima je Suljagić "nestabilan i konfliktan"! Obzirom šta je preživio u životu, dajem mu svo pravo svijeta da bude nestabilan.
To nije nikakav argument. Ne ''dajem mu pravo''. Ako je nestabilan, onda nije za funkcije na kojoj je, onda mu je potrebna stručna pomoć.

Kad si čuo Komšića da svoju privatnu porodičnu tragediju gura pod nos javnosti. Ikad, igdje?

I pripazi na rječnik.
Svima nama je potrebna stručna pomoć, teško da ima čovjeka ovdje koga ne povremeno ne tresu simptomi PTSP-a. Je li neko stabilan i nekonfliktan je manje više irelevantno za obavljanje funkcije...Bitne su samo odluke koje donosi kao ministar i jesu li one dobre ili loše (ja mislim da su njegove bile dobre). To što mu ti i slični prigovarate je iz sfere privatnog života, koji nas se ne bi trebao ticati. A da je tebi stvarno bitno da nam društvo uređuju "moralne vertikale", ne bi nikad kačila tekstove jednog Senada Avdića kojem se privatno bruku stvari ima zamjeriti...Ali to nije bitno, bitno je oplesti po SDP-u.

I nemoj mi samo o tome kako je jedan ministar, pa je bitan njegov privatni život i ličnost, a drugi novinar, pa je nebitno šta radi privatno. I jedan i drugi kroje, na svoj način, ovo društvo.
agent_zero

#8734 Re: SDP

Post by agent_zero »

Sasvim_Obican wrote:
zagazaga wrote:
Suljagić: Ostavka je jedini lični, moralni i politički odgovoran čin
Nakon što je portal Sarajevo-x.com prvi objavio informaciju da je Emir Suljagić, ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo podnio neopozivu ostavku, oglasio se i sam ministar. Istakao je da je odlučio dati ostavku zbog prijetnji njemu i njegovoj porodici.

"Nakon najnovijih prijetnji upućenih meni i mojoj porodici, a u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine Kantona Sarajevo, danas sam Predsjedavajućoj Skupštine Mirjani Malić podnio nepozivu ostavku na mjesto ministra obrazovanja, nauke i mladih u Vladi Kantona Sarajevo. Prijetnje s kojima se suočavamo moja porodica i ja me sprečavaju u izvršavanju onoga za što sam dobio mandat i zakletve koju sam položio pred Skupštinom i građanima Kantona Sarajevo", naveo je Suljagić.

Istakao je kako je na svom radnom mjestu kontinuirano primao prijetnje, "nakon što je svojim odlukama počeo da ugrožava neformalne centre moći koji nisu podložni izbornoj volji građana."

"Prijetnje upućivane meni i javno i privatno sam ignorisao, vjerujući da kao i svi drugi građani ove zemlje uživam zakonom garantovanu zaštitu. Javnosti je poznato da su se svi, od vjerskih velikodostojnika, preko medija, do udruženja građana, utrkivali u učešću u javnom linču na mene, čime su kreirali kontekst u kojem je slanje metka na moju kućnu adresu postalo legitimno. Dio odgovornosti za hajku na mene snose i oni mediji koji su u kontinuitetu objavljivali moju kućnu adresu, čime su meni i mojoj porodici stavili metu na leđa", naglasio je Suljagić.

Istakao je da ga je na odluku da podnese ostavku natjeralo i to što "u BiH moć imaju oni koji nemaju nikakvu odgovornost prema biračima, od birokratije koja odgovara samoj sebi, do vjerskih zajednica koje sebe stavljaju iznad zakona u svakom pogledu."

"Smatram da oni koji se kriju iza vjere da bi prijetili meni i mojoj porodici zloupotrebljavaju vjeru da bi zadržali moć i privilegije u kojima nezasluženo uživaju.

S obzirom da nisam spreman da udovoljim pritiscima i uradim ono što se traži od mene u prijetnjama, a imajući u vidu činjenicu da je sigurnost moje porodice direktno povezana s tim, smatram da je podnošenje neopozive ostavke jedini lični, moralni i politički odgovoran čin koji mogu poduzeti u ovom trenutku.

Iskreno se nadam da će moja ostavka označiti početak povratka moći u institucije kojima upravljaju oni koje je narod birao i koji narodu na izborima polažu račun", istakao je Suljagić.
:thumbup: :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

prosto mi se gadi s kim sve dijelim ovaj zrak...
Control panel

#8735 Re: Dovidjenja ministre Suljagicu, dosta si nas lagao

Post by Control panel »

grbavica37 wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... /120210087

Sta mislite o njegovoj ostavci, covjek nas je lagao od samog pocetka, te onaj zakon da su djeca diskriminisana, pa onda povlacenje, te zataskivanje nasilja u porodici, prebijao je svoju zenu, a kompletan SDP je bio angazovan na zataskivanju ovoga u medijima, nigdje to niste mogli na FTV-u cuti, a da je kojim slucajem recimo Dragan Lukac bilo sta slicno napravio FTV bi danima o tome brujala na dugo i na siroko...

I onda sukob sa sefom svoje stranke Lagumzijom, i onda sam sebi podmece pismo sa metkom, toboze vehabije mu poslale, prijete mu, i umjesto da kaze sta je pravi razlog njegove ostavke, ispadose vehabije krive za njegovu ostavku...

Eh dosta si nas lagao Suljagicu, nadam se iskreno da ovaj put neces povlaciti svoju odluku kao sa zakonom o vjeronauci, i da ces ostati dosljedan u svojoj ostavci, i da necemo vise morati slusati tvoje lazi i podmetanja
previse gledas SF filmove
StupskaBitanga

#8736 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Control panel wrote:ovo je jos jedan dokaz da vlast nije vlast. vlast je neko drugi, iz sjene.
e kada ovo kaže veliki simpatizer SDP fkt se zapitam
I hoće li Suljagić ostai u SDP ili preći u recimo Našu stranku
VjecitiStudent

#8737 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:
Control panel wrote:ovo je jos jedan dokaz da vlast nije vlast. vlast je neko drugi, iz sjene.
Jah, Danisova biografija jos nije napisana :oops:
Control panel

#8738 Re: SDP

Post by Control panel »

StupskaBitanga wrote:
ja sam se davno zabrinuo. a ovdje se forumasi natezu jeli dobro ili nije sto je dao ostavku. niko dublje ne razmislja.
StupskaBitanga

#8739 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Baš me interesuje kakvo će biti saopštenje SDPa
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#8740 Re: SDP

Post by odesveuhonduras »

Sasvim_Obican wrote:
odesveuhonduras wrote:
Sasvim_Obican wrote:
Tako je ! Trebalo ga pogoditi s onim metkom što mu je poslan na adresu !

Uh, što ne mogu tih ministara koji bi sami donosili odluku, a da prethodno ne konsultuju Reisa. :x
jah, jah.. hajmo malo metkom prikriti činjenicu da čovjek nema apsolutno nikakve kvalifikacije za obavljanje posla ministra obrazovanja i da nikad nije ni trebao biti na toj funkciji da se SDP pridržavao svojih floskula o stručnim ljudima.

Ministar ne mora konsultovati Reisa, već narod, koji se jasno odredio prema onom što je obilježilo njegovo ministrovanje i što je jedino zbog čega ga podržavaju njegovi ideološki istomišljenici. Pošto ništa drugo konkretno nije napravio za svog vrlog ministrovanja.

Prijetnje, ako ih je bilo u šta baš i nisam potpuno ubijeđen, apsolutno osuđujem, ali ne vjerujem da su uzrok njegove ostavke i apsolutno sam emotivno ispunjen što krkana više neću gledati po medijima.
Ja mislim da je suprotno. Tobožnjim neradom se prikriva činjenica da se ministru koji je legalan i legitiman na svojoj funkciji, prijeti likvidaciju, a da to nijedna relevantna politička ili neka druga institucija nije osudila takav čin, baš kao ni hajku koja se na tog istog ministra provodi iz samog vrha Islamske zajednice BiH i njenih odmetnutih i neodmetnih frakcija.
IZ ne provodi nikakvu hajku protiv tog istog ministra već se na legitiman i legalan način ne slaže i suprostavlja njegovim stavovima i planovima. Za razliku od Suljagićevih ideoloških istomišljenika koji su rušili i uništavali društvenu imovinu pokušavajući rušiti legalnu vlast kada vam nije odgovarala, IZ se protiv Suljagićevih planova borila samo riječju i plebiscitarnom podrškom bošnjačkog naroda što se moglo vidjeti i po rezultatima anketa o vjeronauku u Sarajevu.
kamen spoticanja

#8741 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

veljaca wrote:
kamen spoticanja wrote:smije staviti sve novce koje imam na to da ce ga sad oplakivati federalna televizija kao palog ratnika koji je zaginuo u borbi s radikalnim elementima IZ-a i da ce se stvari atmosfera kolektivne histerije kakvu pravi mile dodik kad prica o vehabijskoj prijetnji...
dakle suljagic je opet ono sto je bio svo vrijeme...materijal za razvodnjavanje ozbiljnih problema koje vladajuca bagra nije u stanju rijesiti...i da sad sam jos uvjereniji da je sranje s strujom velliko
Zar je Emir i ovdje krivac ..... ili da se zrtvovanjem njega - ovo pokusa sakriti .... sta li je od ovoga - po tebi ?
emir ce posluzit da se malo rastereti gnjev prema odgovornim tako sto ce nas federalna bombardovat pricom o jadnom ministru koji je podnio ostavku jer ga hoce likvidirat mrski muslimani...
ista stvar je bila i s vjeronaukom jesenas...sef stranke mu je spiner par excellence,koji nema pojma kako da vodi drzavu a dobio je povjerenje gradjana
hadzinicasa

#8742 Re: SDP

Post by hadzinicasa »

meni se na ovo saopćenje lijepo plače.

i ovo sve je strašno. ko ne shvata upravo KOLIKO je strašno, taj neka se doooobro zabrine za svoje rasuđivanje.
Corto Maltese

#8743 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

VjecitiStudent wrote:
StupskaBitanga wrote:
Jah, Danisova biografija jos nije napisana :oops:
Nije ni Šćepina.
kojeime

#8744 Re: SDP

Post by kojeime »

Control panel wrote:
StupskaBitanga wrote:
ja sam se davno zabrinuo. a ovdje se forumasi natezu jeli dobro ili nije sto je dao ostavku. niko dublje ne razmislja.
I umjesto da se svi ponasamo na slijedeci nacin: Prvo cemo odbraniti Suljagica jer ne dozvoljavamo da nam neko iz sjene vodi politiku umjesto izabranih politicara i postavljenih ministara, pa kada ga odbranimo od tih iz sjene onda cemo ga sami smijeniti jer ne valja, mi ovdje supljimo.

Suljagica prvo treba spasiti zbog principa, a zatim ako ne valja smijeniti ga. Nije isto ako ga smijene zbog pritiska biraca i zbog pritiska neformalnih mocnika iz sjene. Stvar je u principima.
Holms

#8745 Re: SDP

Post by Holms »

Država za vehabije.
Reglan

#8746 Re: SDP

Post by Reglan »

Mozda prave ministarsku fotelju za Cedu. :-D
StupskaBitanga

#8747 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

hadzinicasa wrote:meni se na ovo saopćenje lijepo plače.

i ovo sve je strašno. ko ne shvata upravo KOLIKO je strašno, taj neka se doooobro zabrine za svoje rasuđivanje.
:thumbup:
Opetja033

#8748 Re: SDP

Post by Opetja033 »

ultima_palabra wrote:Jesu, ali jedini ti to vidiš kao nešto dobro.

Daleko od toga da tražim neke banove, samo konstatujem šta će se desiti sa temom. Sam Suljagić nije zaslužio ni likovanja, ni patetična oplakivanja... biće mu bolje nego većini nas, a i dalje će nam promicati puno važnije stvari pred nosom.
Naravno da to vidim kao dobro - zbog mojih politickih stajalista.

Ali evo, hajmo realno. Tebi se mozda ne svidja ali ja pozdravljam ovakav pomak koji je napravio SDP. Mislim da se mozemo sloziti kada kazem da su SDP za vrijeme Alijanse i SDP danas kao dio Platforme - dvije potpuno razlicite politicke stranke. Za vrijeme Alijanse su bili dosljedni svojim idejama, medjutim upravo zbog toga na iducim izborima dozivjeli su poraz od kojeg su se oporavljali gotovo deset iducih godina. Pred prosle izbore, ljudi u Stabu SDP-a sjeli - uvidjeli svoje greske, prilagodili kampanju sirokim narodnim masama i pobjedili. Ono sto je SNSD uvidio davno, SDP je uvidio 2010. godine - tako da su i jedni i drugi otisli u desno kako bi mogli osvojiti vlast. SDP iz 2001. godine je bio osudjen na vjecitu opoziciju, dakle bili su pred izborom da ili ostanu principijelni i vjecita opoziciona stranka ili da se primaknu obicnim gradjanima, zazmire na neke od svojih principa i osvoje vlast. To je moje misljenje. Neko to moze promatrati kao smrtni udarac ideologiji socijaldemokratije u nasoj zemlji i to vidjeti kao nesto lose, a ja to vidim kao pozitivnu promjenu.

Ja sam odmah nakon zadnjih izbora rekao da smatram kako BiH ne bi prezivjela bilo koji cetverogodisnji mandat ako na federalnom i drzavnom nivou nisu ili SDA ili SDP. Dakle koliki god moj animozitet bio prema ljevicarskim idejama, smatram da samo u te dvije stranke ima dovoljno kvalitetnog kadra (pored svih poznatih aferima i debila) koji bi sprijecio nestanak drzave. I dan danas to mislim. Necemo valjda Haretovim ili Pedjinim ubleharima datu vlast u ruke.
Alfons Kauders

#8749 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

kojeime wrote:
I umjesto da se svi ponasamo na slijedeci nacin: Prvo cemo odbraniti Suljagica jer ne dozvoljavamo da nam neko iz sjene vodi politiku umjesto izabranih politicara i postavljenih ministara, pa kada ga odbranimo od tih iz sjene onda cemo ga sami smijeniti jer ne valja, mi ovdje supljimo.

Suljagica prvo treba spasiti zbog principa, a zatim ako ne valja smijeniti ga. Nije isto ako ga smijene zbog pritiska biraca i zbog pritiska neformalnih mocnika iz sjene. Stvar je u principima.
:thumbup:

upravo tako...

ako ne radi dobro, ili ako bije zenu... noga

ali ako ide jer mu se prijeti... blago se nama
žuta

#8750 Re: SDP

Post by žuta »

neko dobro napisa večeras u ftv skandalozno emir podnio ostavku ...............
a tamo milioni odoše na struju i tako danas sutra već u ponedeljak emir je opet ministar nisu mu prihvatili ostavku
struja kupljena to prošlo na hinjaka -za par dana grabovica objavljuje radi vremeskih nepogoda EP na gugitku kuku nama s njima a mi sretni što imamo struju koja će krajem februara malo poskupiti al samo malo ........
Post Reply