Banksy wrote:
Potvrđeno je da je krajem decembra prošle godine, policija na poziv nepoznate osobe došla do stana u ulici Silve Rizvanbegović u sarajevskom naselju Stup, gdje im se obratila gospođa Selimović te rekla kako je između nje i njenog muža došlo do razmirica nakon čega je njen muž nasrnuo na nju. Na licu mjesta je obavljen razgovor, i dotična je upućena u to da može podnijeti prijavu. Službena zabilješka o cijelom događaju proslijeđena je Tužilaštvu Kantona Sarajevo.
Prvo, da li je on nju udario ili nije niko od nas ne zna, to sto je njegova zena rekla da je on nasrnuo na nju, ne znaci da jeste, to znaci samo to da je ona to rekla. I tako ostaje sve dok sud ne donese pravosnaznu odluku da jeste nasrnuo na nju. Valjda tako ide u drzavi u kojoj postoji pravni sistem, dakle, svako je nevin dok mu se ne dokaze krivica u zakonom uredjenom pravnom postupku.
Znam da je drustvo neosljetljivo na nasilja prema zenama i nasilje uopste, ali prica o nasilju se moze i zloupotrijebiti iz raznih razloga.
A mozda mu je i bolje da ide, ocito je da od SDP-a zastitu i podrsku nema. Ako je tako, ne samo da treba otici sa mjesta ministra, vec i sta radi u partiji koja ga ostavlja samog? I kakva je to partija koja svog clana tek tako ostavlja bez pomoci?
Uostalom, oni koji znaju pravu istinu nam je nece reci tako da mi samo nagadjamo ste se stvarno desava.
SDP je do sada uradio sve sto je mogao da na slijedecim izborima izgubi. A poucen iskustvom mislim da ostao SDP ili izgubio slijedece izbore nama ce biti samo gore. Jedina nada nam je bio SDP i sada se pokazalo da smo zivjeli u iluziji. Jednostavno djela im za sada ne prate obecanja. Ili ja ocekujem previse, mozda je uspostavljanje postenijeg i pravednijeg sistema na teritoriji na kojoj su vlast za SDP prevelik zalogaj. Jos 3 godine, pa ko prezivi evocirace uspomene.