seawolf, ne slazem se sa vasom ocjenom budimira. mislim da je pedja u pravu, budimir ima odgovornost da da ostavku.Seawolf wrote:@volantvolant wrote:
Sewolf ne slazem se, HSP i NS nemaju ama bas nista zajednicko...
Da li to znači da se ne slažete ni sa čim što sam napisao u svome postu, ili samo sa mojim mišljenjem o koaliranju između NS i HSP?
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
volant
#8726 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-
pemanapemani
#8727 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa, očekivano. Od tebe „očekivano“ znači dobro i konkretno. Ne znam da li shvataš, ali svojim objektivnim pristupom, odgovorima na svako pitanje (sviđali se nekome ili ne, prvom meni se neki tvoji stavovi ne sviđaju) pridobijaš simpatije baš šarolikih narodnih masa. Ono, totalni novitet na političkoj sceni. Ljudi ostaju zabezeknuti jednostavnošću. Nismo navikli na tako nešto od političara. Iskreno, meni malo ideš na živce (pozitivno), jer budiš tu neku izgubljenu nadu da nije sve otišlo u tri p.m. Svaka čast.
@Seawolf – HSP je izrazito desničarska stranka. Iako sam ljevičar, poštujem ih što su stali na crtu kretenskom HDZ-u kada je za tako nešto trebalo imati muda. Slažem se da imaju kvalitetnog pojedinca. Krajni se na licu vidi da je neloš čovjek. Njihov problem je što su nasamareni od strane SDP-a, a onda su se okrenuli tri puta gorim ljigavcima SDA, te su i od strane njih nasamareni. U takvom „činjeničnom stanju“ mislim da koalicija NS - HSP nije realna. Da je napravljen široki opozicioni blok koji je protiv trenutnog političkog cirkusa i da mu se HSP htio priključiti, to bi bilo donekle prihvatljivo.
@Seawolf – HSP je izrazito desničarska stranka. Iako sam ljevičar, poštujem ih što su stali na crtu kretenskom HDZ-u kada je za tako nešto trebalo imati muda. Slažem se da imaju kvalitetnog pojedinca. Krajni se na licu vidi da je neloš čovjek. Njihov problem je što su nasamareni od strane SDP-a, a onda su se okrenuli tri puta gorim ljigavcima SDA, te su i od strane njih nasamareni. U takvom „činjeničnom stanju“ mislim da koalicija NS - HSP nije realna. Da je napravljen široki opozicioni blok koji je protiv trenutnog političkog cirkusa i da mu se HSP htio priključiti, to bi bilo donekle prihvatljivo.
- rossoner
#8728 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
I ja se slažem sa tim zadnjim. Recimo, znam da je u Jablanici bio 2008. neki općinski odbor, ali loša organizacija, prilično nekvalitetni ljudi i loš rezultat... Sad je već kasno za neko organizovanje, ali ako se na vrijeme krene za iduće općinske izbore (stojim na raspoaganju!) sigurno možete imati 1 ili 2 vijećnika barem. A to nije svejedno, bolje već nijedan i niko. Glas ove političke opcije se mora čuti koliko-toliko u većini gradova BiH ! I samo tako, polahko dobijati na kredibilitetu kod ljudi dobrim radom vijećnika, ništa drugo.Pedja Kojovic wrote:rossoner
Potpuno se slazem s vama.
Na prvim smo izborima izasli u preko 50 opstina koliko se sjecam.
Prijava na izbore je bila u iskljucivoj nadleznosti opstinskih odbora.
I ja sam nezadovoljan cinjenicom da je veliki broj njih bio nedovoljno organizovan i discipliniran
da bi se pripremio za lokalne izbore.
p.k.
Pozdrav !
-
Pedja Kojovic
#8729 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
lud i ponosan
Forum mladih Nase stranke je jedna od onih stvari koja mi puni baterije.
S njima mi je najdraze "sastancit".
Imam osjecaj da su vrlo otvoreni i dovode nove ljude jer svaki put kad im "banem" na sastanak vidim novih lica.
Nasa stranka ne funkcionise po principu obecanja.
Mi smo, sto se tice nasih clanova, jos uvijek u fazi "Ne pitaj sta NS moze uciniti za tebe, nego sta ti..."
U NS-u ima dosta clanova akademske zajednice.
Mislim da su poslije doktora najbrojnija struka u stranci.
Oni najcesce vode i ucestvuju u savjetodavnim tijelima NS-a pravdajuci zahtjev za diskrecijom pritiscima kojima bi
bili izlozeni na poslu ukoliko bi njihov angazman bio javan.
Nadam se da ce se to uskoro promjeniti.
(Vjerovatno bi dobar rezultat na izborima ohrabrio ljude da izadju iz "ilegale")
p.k.
Forum mladih Nase stranke je jedna od onih stvari koja mi puni baterije.
S njima mi je najdraze "sastancit".
Imam osjecaj da su vrlo otvoreni i dovode nove ljude jer svaki put kad im "banem" na sastanak vidim novih lica.
Nasa stranka ne funkcionise po principu obecanja.
Mi smo, sto se tice nasih clanova, jos uvijek u fazi "Ne pitaj sta NS moze uciniti za tebe, nego sta ti..."
U NS-u ima dosta clanova akademske zajednice.
Mislim da su poslije doktora najbrojnija struka u stranci.
Oni najcesce vode i ucestvuju u savjetodavnim tijelima NS-a pravdajuci zahtjev za diskrecijom pritiscima kojima bi
bili izlozeni na poslu ukoliko bi njihov angazman bio javan.
Nadam se da ce se to uskoro promjeniti.
(Vjerovatno bi dobar rezultat na izborima ohrabrio ljude da izadju iz "ilegale")
p.k.
-
Seawolf
#8730 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pardon, gospodine Kojović, upravo sam vidio da su vas pravaši nešto (potpuno bezrazložno i besmisleno) ocrnili na svom web-site-u. Zaboravite da sam vas išta pitao u vezi sa njima.
No, ostaje moja naprijed navedena konstatacija o potrebi da (predizborno) koalirate sa nekom od stranaka koje imaju izbornu bazu u drugim dijelovima Federacije.
Naravno, ako vam je stalo da ljudi koje će Naša stranka predložiti, budu u Vladi Federacije BiH.
Meni jeste.
No, ostaje moja naprijed navedena konstatacija o potrebi da (predizborno) koalirate sa nekom od stranaka koje imaju izbornu bazu u drugim dijelovima Federacije.
Naravno, ako vam je stalo da ljudi koje će Naša stranka predložiti, budu u Vladi Federacije BiH.
Meni jeste.
- Challenger__
#8731 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kako, bolan, "bezrazložno"??Seawolf wrote:Pardon, gospodine Kojović, upravo sam vidio da su vas pravaši nešto (potpuno bezrazložno i besmisleno) ocrnili na svom web-site-u.
Jeli g-din Kojović Srbin? Jeste. Jesu li oni nasljednici pravaške/ustaške ideologije po kojoj Srbe treba "istrijebiti kao pasminu" (Starčević), odnosno, staviti izvan zakona i života (Pavelić)? Da, ONO su nasljednici te ideologije i sasvim je normalno da HSP kao udruga NEGRO DINAROIDA pjeni na plavoga, rasnog Srbina, kao arhetip za kojim pate i pate. E moj morski Vuče... Podsvjest je *ebena stvar.
Zelen si još.
-
nekavalaitrebatako
#8732 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A inače si mislio da bi NS i HSP bili sjajan par?Seawolf wrote:Pardon, gospodine Kojović, upravo sam vidio da su vas pravaši nešto (potpuno bezrazložno i besmisleno) ocrnili na svom web-site-u. Zaboravite da sam vas išta pitao u vezi sa njima.
Meni jeste.
Bože, kakvi smo, dobro nam je.
Ne da je NS išta više od elitističkog kluba koji nije postigao ni minimum internog konsenzusa oko toga šta žele i u šta vjeruju, jeste da im je Emina aršin, ali nije došlo do HSP-a valjda majka mu stara? To je prošlo kod SDP-a, uglavnom zato što je riječ o velikoj i snažnoj stranci koju HSP ne može ugroziti i zato što su na taj način tantalizirali HDZ za buduće talove, ali NS ne bi preživio ni koaliranje sa NHI, a kamoli sa Starčevićevim i Pavelićevim muzejskim eksponatima.
-
volant
#8733 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
najvise volim ove pametne. pa u posljednjem intervju okacenom gore covjek fino objasnio put od ngo stranke do stranke s jasnim ideoloskim profilom. sto puta ponavljano, vise i ptice na grani znaju da hoce da izgrade socijal- liberalnu opciju u bih. i onda se ubace ovi sto ko fol zele dobro i kao brane ns a zapravo iznesu gomilu neistina kao recimo ovaj prethodni post.nekavalaitrebatako wrote:A inače si mislio da bi NS i HSP bili sjajan par?Seawolf wrote:Pardon, gospodine Kojović, upravo sam vidio da su vas pravaši nešto (potpuno bezrazložno i besmisleno) ocrnili na svom web-site-u. Zaboravite da sam vas išta pitao u vezi sa njima.
Meni jeste.![]()
Bože, kakvi smo, dobro nam je.
Ne da je NS išta više od elitističkog kluba koji nije postigao ni minimum internog konsenzusa oko toga šta žele i u šta vjeruju, jeste da im je Emina aršin, ali nije došlo do HSP-a valjda majka mu stara? To je prošlo kod SDP-a, uglavnom zato što je riječ o velikoj i snažnoj stranci koju HSP ne može ugroziti i zato što su na taj način tantalizirali HDZ za buduće talove, ali NS ne bi preživio ni koaliranje sa NHI, a kamoli sa Starčevićevim i Pavelićevim muzejskim eksponatima.
-
nekavalaitrebatako
#8734 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Šta napriča jadan ne bio? Ko želi dobro NS i brani ih? Ja? Ma ni kobajagi. I nema puta od NGO do stranke (a ni nazad, da ne bi kome palo na pamet), kad se prvi put kandidiraš na izborima stranka si, a ne pokret, organizacija, klub, udruženje ili šta već. Do tog trenutka, do dana kad isturiš svog prvog kandidata na izborima, morao bi znati gdje si sada, ko si i šta zastupaš, a ne šta bi htio, kad bi mogao, "instalirati" u BiH. Moja stara tetka zna šta bi instalirala kad bi joj moglo bit', pa se ne igra politike. Kakav socio-libero-demo ba, kad u svoje redove primaš ikonu profiterstva i postratne sulude tajkunizacije, kad guraš prst u oko svakome ko vjeruje da će kakva-takva pravda jednom biti uspostavljena na ovim prostorima, a sve zbog par koktela jedne tople festivalske večeri.
I kakve to veze ima sa HSP? Kako se HSP uklapa u socio-libero-demo, ako simpatizeri i potencijalni glasači NS-a smatraju da bi valjalo koalirati s njima?
I kakve to veze ima sa HSP? Kako se HSP uklapa u socio-libero-demo, ako simpatizeri i potencijalni glasači NS-a smatraju da bi valjalo koalirati s njima?
-
volant
#8735 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
a ti fino osnuj stranku pa onda do sutra selektuj ko ce postat clan. i nemoj ovdje prosipat demagogiju proslih vremena, ne funkcionise i ofirno je.nekavalaitrebatako wrote:Šta napriča jadan ne bio? Ko želi dobro NS i brani ih? Ja? Ma ni kobajagi. I nema puta od NGO do stranke (a ni nazad, da ne bi kome palo na pamet), kad se prvi put kandidiraš na izborima stranka si, a ne pokret, organizacija, klub, udruženje ili šta već. Do tog trenutka, do dana kad isturiš svog prvog kandidata na izborima, morao bi znati gdje si sada, ko si i šta zastupaš, a ne šta bi htio, kad bi mogao, "instalirati" u BiH. Moja stara tetka zna šta bi instalirala kad bi joj moglo bit', pa se ne igra politike. Kakav socio-libero-demo ba, kad u svoje redove primaš ikonu profiterstva i postratne sulude tajkunizacije, kad guraš prst u oko svakome ko vjeruje da će kakva-takva pravda jednom biti uspostavljena na ovim prostorima, a sve zbog par koktela jedne tople festivalske večeri.
uostalom.. taj spin sa eminom je vec pomalo istrosen
-
Seawolf
#8736 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
To je bilo moje lično razmišljanje. Nemate razloga da zbog toga kritikujete stranku, u kojoj čak nisam ni član. Samo glasač, i to bez onoga "potencijalni".nekavalaitrebatako wrote: I kakve to veze ima sa HSP? Kako se HSP uklapa u socio-libero-demo, ako simpatizeri i potencijalni glasači NS-a smatraju da bi valjalo koalirati s njima?
Živi i zdravi bili.
-
nekavalaitrebatako
#8737 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Neću osnovati stranku, ni na kraj mi pameti nije. Ja imam svoj zanat, dobro mi ide, a od političara očekujem da budu dobri u svom esnafu. Inače ću ih pljuvati i neću glasati za njih. I niko mi ne može zabraniti da o tome revem glasno i sočno. Live with it!volant wrote:a ti fino osnuj stranku pa onda do sutra selektuj ko ce postat clan. i nemoj ovdje prosipat demagogiju proslih vremena, ne funkcionise i ofirno je.nekavalaitrebatako wrote:Šta napriča jadan ne bio? Ko želi dobro NS i brani ih? Ja? Ma ni kobajagi. I nema puta od NGO do stranke (a ni nazad, da ne bi kome palo na pamet), kad se prvi put kandidiraš na izborima stranka si, a ne pokret, organizacija, klub, udruženje ili šta već. Do tog trenutka, do dana kad isturiš svog prvog kandidata na izborima, morao bi znati gdje si sada, ko si i šta zastupaš, a ne šta bi htio, kad bi mogao, "instalirati" u BiH. Moja stara tetka zna šta bi instalirala kad bi joj moglo bit', pa se ne igra politike. Kakav socio-libero-demo ba, kad u svoje redove primaš ikonu profiterstva i postratne sulude tajkunizacije, kad guraš prst u oko svakome ko vjeruje da će kakva-takva pravda jednom biti uspostavljena na ovim prostorima, a sve zbog par koktela jedne tople festivalske večeri.
uostalom.. taj spin sa eminom je vec pomalo istrosen
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#8738 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
webby-x wrote: Dakle, po tebi, jedina je razlika što NS neće koalirati.
Ovo je toliko deplasirano , da nije vrijedno komentara. Porediti stranku koja se OTIMA za vlast i porediti stranku koja je zarad principa ODBILA vlast je zbilja neumjesno. Zbilja , zbilja neumjesno.
webby-x wrote: Pa dobro kako onda namjerava doći na vlast na bilo kojem nivou?
Kada bi dobila medijskog prostora samo 5 % u odnosu na medijski prostor koji imaju
1. SDP i SDA (nekadašnja koalicija)
2. SDP i SBB (sadašnja koalicija)
3. HDZ - opozicija i vlast istovremeno
4. Dodik Milorad i njegova politička kamarila
5. Komšić Željko i njegovi građani
Naša Stranka bi rasturila izbore jer narod živi toliko loše i toliko mu je pun kufer svih ovih gornjih koji se još i kloniraju , samo kada bi dobila komadić medijske pozicije. No nedostatak senzacionalizma nije zanimljiv izgleda a mediji imaju sponzore od kojih žive. A ti sponzori su gle čuda - najčešće simpatizeri gore pomeutih.
Ha - stvarno duhovito. Koliko je ovo "udobno" živ primjer daju SDP+SDA+SBB (mix nove i stare koalicije) + HDZ-ovi i HSP-ovi , Dodikovci i SDS...oni su živ primjer da se ne biraju sredstva da bi se pobjeglo iz te udobnosti. Silno nam objašnjavaju kako je njima teško a eto ta pokvarena i nepoštena opozicija ustvari samo kritikuje iz vlastite udobnosti i ukazuju na korupciju,bahatosti,bezobrazluk i nelogičnosti iz - čiste zlobe.webby-x wrote: Ili da budu vječita opozicija, što je svakako najudobnija pozicija?
Floskule su važne samo na nekim manje posjećenim temama.
NS....
- webby-x
#8739 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pitam te za razlike u programu.tvsabina wrote:Ovo je toliko deplasirano , da nije vrijedno komentara.
Recimo, razlike između NS-a, SDP-a i SzBiH?
Oni su prije imali politiku prihvaćanja Daytona, pa su
time nekako i mogli računati da izađu iz bošnjačkog korpusa.
Kako vidim, oni su to napustili, pa me zanima kako
misle dobiti glasove s obzirom da je bošnjačka politička
scena dosta popunjena.
To je već "što bi bilo kad bi bilo".tvsabina wrote:Kada bi dobila medijskog prostora samo 5 %
Pitanje je kako namjeravaju formirati vlast?
Je li im uopće cilj formirati vlast ili biti opozicija?
Ako im je cilj biti vlast valjda imaju neki plan?
Kakvu korist imamo od stranke koja je u opoziciji
20 godina? Takvih ima stranaka, a izgleda da je i
NS-u namijenjeno to mjesto.
Kada će jedna stranka svoje političko opredjeljenje
gurati izvan udobnih stolica kantonalnih i federalnih
parlamenata?
Pa to je tako. Biti mala stranka, a parlamentarna,tvsabina wrote:Ha - stvarno duhovito.
je vrlo udobno, posebno za vrh stranke.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#8740 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sve probosanske stranke imaju slične opcije - BiH država sa 6 ekonomskih regija , eventualno dvodomnim parlamentom u kom će se štiti prava svih naroda , ostalih građana i sl.webby-x wrote:
Pitam te za razlike u programu.
Recimo, razlike između NS-a, SDP-a i SzBiH?
Dakle sve probosanske (da ne kažem probošnjačke) partije po ovom pitanju su identične u pet deka.
Mislim da ovo i nije nešto strašno važno pitanje. Važno je svakako zbog opstanka i očuvanja zemlje u nekoj daljoj perspektivi ali mislim da je mnogo važnija nezaposlenost , nelikvidnost firmi , nedostatak novca u državnom budžetu , odlazak svakog mladog čovjeka /žene iz zemlje ukoliko za to ima priliku , ogromna korupcija , nepotizam , neprofesionalnost i javašluk u javnom sektoru odnosno crno tržište i nedostatak inspekcije u privatnom sektoru..
Ovo je samo privreda. A gdje je sve ostalo ? Nauka, obrazovanje , kultura , sport....A sve se ovo MOŽE riješiti u dijelu Bosne i Hercegovine koji se ne zove Republika Srpska odnosno gdje HDZ nema "apsolutno hrvatsko povjerenje" dakle iako djeluje jako fašistički da se jedan dio zemlje razvija a drugi ne , treba krenuti odatle. Od početka , vlastitim primjerom za povjerenje a SDP,SDA,SBB,HDZ-ovi,SNSD su odavno sve rekli o ovim pitanjima.
Dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu.
Mislim da su ovo mnogo važnija pitanja od ustavnog uređenja Bosne i Hercegovine. Naš Ustav je vrlo složen danas i svaka njegova izmjena će se dobrano analizirati i jako teško će se za to dobiti pristanak. Brzi voz je prošao 2005 zahvaljujući Silajdžić Dr. Harisu i njegovoj stranci koja je odbila ustavno uređenje. Šteta je što mu neko nije sudio za neispunjeno 100 % BiH. Velika šteta. Jer zbog toga još uvijek pričamo o stvarima toliko dalekim od svakodnevnice.
Ma kakvi. Ako NS prelazi cenzus a istovremeno se nigdje ne vidi i ne čuje za nju , onog trenutka kada malo više i duže bude u medijima možemo biti sigurni u uspjeh.webby-x wrote: To je već "što bi bilo kad bi bilo".
Ne znam imaju li plan. Da pitamo PKwebby-x wrote: Pitanje je kako namjeravaju formirati vlast?
Je li im uopće cilj formirati vlast ili biti opozicija?
Ako im je cilj biti vlast valjda imaju neki plan?
Formiranje vlasti po svaku cijenu je neprincipijelno , neodgovorno i bezobrazno. Vlast se formira onog trenutka kada se može provesti vlastiti izborni program i želje većine glasača. Spajati kruške i jabuke zarad nekog kvazi "interesa" i poštovanja volje većine glasača (kako sam se na ovo slatko ismijala) je jako bezobrazno s obzirom u kakvoj situaciji je danas zemlja. I takva vlast se formira 20 mjeseci a onda 6 mjeseci "puca" da bi se formirala nova a zemlja prezadužena , osiromašena , nerazvijena i neobrazovana. SRAM DA IH bude.SRAM i STID da ih bude na njihovoj "kooperaciji" i "dogovorima" i to SVE podjednako - svi su isti.
I sve su to činili zarad sebe i vlastitih g.... a nikako ni zbog zemlje ni zbog glasača ni zbog građana i to ti je odgovor na pitanje :
Dakle odgovor je jasan. A nadovezala bih da kad mi već zemlja stagnira i nažalost je prinuđena da stagnira i kad već ne mogu promijeniti ništa jer način na koji to želim nema podršku među sugrađanima koji su iako prevareni iako osiromašeni i pokradeni , dobrano su obmanuti i zbog toga glasaju za silne lezihljeboviće i gotovane. Političke strvinare koji samo grabe i kupe ne gledajući ništa. Dakle neka NAS predsatavljaju DVA ILI TRI časna , čestita i principijelna čovjeka koji će upozoravati na sve gluposti ili nelogičnosti , i koji će vlatitim razumom dovesti do toga da će jednog dana NS imati 50% + 1.a ako se ovo nikada ne desi i ova zemlja ode u totalni ćorsokak zadovoljstvo je znati da tvoj glas NIJE upotrebljen u kasapljenju društva. I intelektualnom i materijalnom.webby-x wrote: Kakvu korist imamo od stranke koja je u opoziciji 20 godina? Takvih ima stranaka, a izgleda da je iNS-u namijenjeno to mjesto.Kada će jedna stranka svoje političko opredjeljenjegurati izvan udobnih stolica kantonalnih i federalnih
parlamenata?
Govoriti o "udobnosti stolica" nekoj maloj stranci naspram "udobnosti" raznih parlamenata , odbora , sekretarijata , privrednih društava nekih mnogo većih partija , zaista nema smisla.
- Challenger__
#8741 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Znači, Naša stranka je - "da ne kažem" - probošnjačka stranka?tvsabina wrote: ...Dakle sve probosanske (da ne kažem probošnjačke) partije po ovom pitanju...
OK.
-
Seawolf
#8742 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako si misli(la)o "politički" zelen, zahvaljujem sa na komplimentu.Challenger__ wrote:
... E moj morski Vuče... Podsvjest je *ebena stvar.
Zelen si još.
Mnoge kolege forumaši su se izjasnili da se u politici traže novi ljudi. Ako ikada krenem u politiku, upotrijebit ću ovu tvoju kvalifikaciju, kao referencu.
- poznanik
#8743 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zanimljiva je sposobnost ljudi da od stabla ne vide šumu, kao u primjeru iznad – da iz povelikog teksta izvuku jednu, skoro i nebitnu, rečenicu i slavodobitno je komentiraju.Challenger__ wrote:Znači, Naša stranka je - "da ne kažem" - probošnjačka stranka? OK.tvsabina wrote: ...Dakle sve probosanske (da ne kažem probošnjačke) partije po ovom pitanju...
Očito da je, u raspravi s deficitom argumenata, najbitnija diskreditacija sagovornika
-
Seawolf
#8744 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Naša stranka (ili bilo koja druga stranka dobrih namjera), može pozitivno učestvovati u rješavanju situacije u dijelu države čije ste granice definisali na naprijed navedeni način, samo ako ima značajan broj predstavnika (ministara u vladi) u izvršnoj i značajan broj predstavnika (poslanika u parlamentu) u zakonodavnoj vlasti institucija toga dijela države. Na taj način definisan dio države, nema svoj parlament niti svoju vladu (pa, ne prizivate zar i vi troentitetsko uređenje BiH), nego pet kantonalnih skupština i pet kantonalnih vlada.tvsabina wrote: ...A sve se ovo MOŽE riješiti u dijelu Bosne i Hercegovine koji se ne zove Republika Srpska odnosno gdje HDZ nema "apsolutno hrvatsko povjerenje" dakle iako djeluje jako fašistički da se jedan dio zemlje razvija a drugi ne , treba krenuti odatle. Od početka , vlastitim primjerom za povjerenje a SDP,SDA,SBB,HDZ-ovi,SNSD su odavno sve rekli o ovim pitanjima.
Dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu.
Čak i ako bi N.S. imala značajan broj predstavnika u tim skupštinama i vladama, što sa sadašnjim izbornim performansom - četiri opštine u Tuzlanskom kantonu, tri opštine u Unsko-sanskom kantonu, dvije opštine u Ze-Do kantonu i sedam opština u Sarajevskom kantonu, nije realno očekivati niti nakon opštih izbora 2014-e, opet će joj nedostajati poslanici u Federalnom parlamentu i ministri u Federalnoj vladi. Bez tih pozicija, ne može se imati utjecaj na socijalnu i ekonomsku situaciju u navedenom dijelu države BiH. Sve će ostati na praznom teoretiziranju i plasiranju kvalitetnih ideja, koje nema ko da sprovede u dijelo.
Preduslovi za to da se predstavnici N.S. nađu u institucijama entitetske vlasti nakon opštih izbora 2014-e (nažalost, čini se da će i 2014-e entiteti još uvijek postojati) su:
- Povećanje izborne baze u pet kantona sa bošnjačkom većinom;
- Povećanje broja (aktivnih) opštinskih organizacija u Hercegovačko-neretvanskom i Srednjebosanskom kantonu;
- Koaliranje (predizborno ili postizborno) sa nekom od stranaka koja ima izbornu bazu u kantonima sa hrvatskom većinom.
Našoj stranci je potrebna, što bi rekli u poslu kojim se ja bavim, jaka služba za razvoj mreže. Puno potrebnija od P.R-a.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#8745 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja, interesuje me tvoj stav vezano za ovu trakavicu oko glasanja za rezoluciju o Siriji. Ti odnosi Lagumdzija-Izetbegovic-Radmanovic-Dodik. Da li, po tebi, iza ovog natezanja ima nesto vise od obicnog negodovanja zbog glasanja za tu rezoluciju? Ako nista drugo tvoj neki uopsteni osvrt na sve to.
Hvala.
Hvala.
- Challenger__
#8746 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nema na čemu.Seawolf wrote:
Ako si misli(la)o "politički" zelen, zahvaljujem sa na komplimentu.
- Challenger__
#8747 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Samo da ti kažem da si, od konstatacije do konstatacije, promašio.poznanik wrote: Zanimljiva je sposobnost ljudi da od stabla ne vide šumu, kao u primjeru iznad – da iz povelikog teksta izvuku jednu, skoro i nebitnu, rečenicu i slavodobitno je komentiraju.
Očito da je, u raspravi s deficitom argumenata, najbitnija diskreditacija sagovornika
Skroz.
-
Pedja Kojovic
#8748 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
libero
Vrlo kratko.
Ovo je jos jedan primjer licemjerne(infantilne) blokade drzavnog organa od strane predstavnika RS-a koji ima za cilj da pokaze da je BiH "nemoguca drzava".
Naravno da je BiH, koja zeli postati kandidat za clanstvo u EU, trebala glasati za rezoluciju za koju je glasala EU.
(Po meni to nije osnovni i jedini razlog - ali da ne ulazimo sada u tu pricu).
p.k.
Vrlo kratko.
Ovo je jos jedan primjer licemjerne(infantilne) blokade drzavnog organa od strane predstavnika RS-a koji ima za cilj da pokaze da je BiH "nemoguca drzava".
Naravno da je BiH, koja zeli postati kandidat za clanstvo u EU, trebala glasati za rezoluciju za koju je glasala EU.
p.k.
- Alfons Kauders
#8749 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Posteno.Pedja Kojovic wrote:libero
Vrlo kratko.
p.k.
btw fino gostovanje na TV1... nova vecina sa SDA na celu...
- volta dzontra
#8750 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja u ovoj konstataciji ne vidim nista lose. Bilo bi korektnije reci stranka koja pretendira na utjecaj medju biracima na vecinski bosnjackim podrucjima. Osvajanje vlasti na tim podrucjima i ostvarivanje izbornih obecanja na tim podrucjima drzave moze:Challenger__ wrote:Znači, Naša stranka je - "da ne kažem" - probošnjačka stranka?tvsabina wrote: ...Dakle sve probosanske (da ne kažem probošnjačke) partije po ovom pitanju...
OK.
1. Medju biracima na vecinski H i S podrucjima poluciti dojam da je dobro dati glas NS-u
2. Moze dovesti do slicnih politickih projekata na vecinskim H i S podrucjima sto moze rezultirati ideoloskim koalicijama
Ako Srbi i Hrvati tamo gdje su u vecini ne kuze blagodati socijal-liberalizma to ne ogranicava NS da poluci uspjeh medju birackim tijelom koje je prirodno sklono liberalizmu...