Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Gojeni H

#8726 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gojeni H »

Lik je 22 godine proveo kao CIA-in operativac. Sada je profesor na Georgetown univerzitetu.
Malo gubi kontrolu na kraju, ali govori gospodi kongresmenima ono sto ocigledno ne zele cuti.

kraljezak

#8727 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kraljezak »

@Black Swan, ti si momacki upao u cionisticku propagandu, ajde sad jos pocni i o tome kako trebaju otici u 22 arapske zemlje. Ja sam u stalnom kontaktu sa krscanima Palestinicma (katolici, grkokatolicima i pravoslavcima) kao i sa muslimanima, sto se tice krscana oni su velike patriote, u pravu si da nekad zna biti sitnih problema, ali to su sitni problemi od budala. Ovo sto se tice Palestinci i drzava, to ti je kao da kazes da Bosne nije bilo prije ZAVNOBIH-a, jeli to istina?
animals

#8728 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

Black swan wrote:Image

ovo je najveća podvala na internetu u vezi sa ovom temom

dole ti je vako... trči trči pa ništa
kako su to ništa mogli oteti 1948 kad nije bilo ništa niti je bilo vlasništva nad pustinjom

podmetanja
Jeli Izrael naselio praznu zemlju,kupio ili oteo..moze li neko tacan podatak dati..
Breathless

#8729 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Breathless »

kraljezak wrote:@Black Swan, ti si momacki upao u cionisticku propagandu, ajde sad jos pocni i o tome kako trebaju otici u 22 arapske zemlje.
Par stanica ranije im je zamjerao sto se nisu asimilirali i sto zele da se vrate tamo otkuda su protjerani , pa jos to koristio kao neki argument za nesto.
kraljezak

#8730 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kraljezak »

@animals
Sto se tice prazne zemlje, postoji jedan cionisticki mit koji glasi:A land without a people for a people without a land(Zemlja bez ljudi za ljude bez zemlje) sto je notorna laz, koja svoje korijene ima mislim iz nekog putopisa Marka Twaina. Mozda je lik prosao Negev pustinjom pa nije bilo nikog u datom trenutku od beduina.
Sto se tice kupovine zemlje, to se desavalo u dvadesetim i tridesetim godinama proslog stoljeca. Da bi se shvatila srz ovoga mora se svatiti ideologija kibutza. Cionisti su mahom bili marksisti u to doba, poenta je bila da se oni pocnu doseljavati u neke organizovane zajednica na principu kohloza, koji bi imali svoju proizvodnju, malu miliciju koja bi ih stitila itd.
Problem je bio sto jevreji nisu imali svoje zemlje na otvorenom podrucju (ovo sad trenutno nema nikakve veze sa zapadnom obalom i Gazom) bilo ih je tad u Haifi nesto na sjeveru, Jeruzalem i poceo se tek stvarati Tel Aviv. Oni su tu zemlju na pocetku kupovali od Palestinaca.
Sto se tice otimanja zemlje, ono je pocelo 1947, proglasenjem Izraela, i priznavanjem istog od UN-a. Tad se desila Al Naqba/katastrofa, veliko etnicko ciscenje, cijeli gradovi i sela su sravnjena sa zemljom, par hiljada ljudi pobijeno.
animals

#8731 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

kraljezak wrote:@animals
Sto se tice prazne zemlje, postoji jedan cionisticki mit koji glasi:A land without a people for a people without a land(Zemlja bez ljudi za ljude bez zemlje) sto je notorna laz, koja svoje korijene ima mislim iz nekog putopisa Marka Twaina. Mozda je lik prosao Negev pustinjom pa nije bilo nikog u datom trenutku od beduina.
Sto se tice kupovine zemlje, to se desavalo u dvadesetim i tridesetim godinama proslog stoljeca. Da bi se shvatila srz ovoga mora se svatiti ideologija kibutza. Cionisti su mahom bili marksisti u to doba, poenta je bila da se oni pocnu doseljavati u neke organizovane zajednica na principu kohloza, koji bi imali svoju proizvodnju, malu miliciju koja bi ih stitila itd.
Problem je bio sto jevreji nisu imali svoje zemlje na otvorenom podrucju (ovo sad trenutno nema nikakve veze sa zapadnom obalom i Gazom) bilo ih je tad u Haifi nesto na sjeveru, Jeruzalem i poceo se tek stvarati Tel Aviv. Oni su tu zemlju na pocetku kupovali od Palestinaca.
Sto se tice otimanja zemlje, ono je pocelo 1947, proglasenjem Izraela, i priznavanjem istog od UN-a. Tad se desila Al Naqba/katastrofa, veliko etnicko ciscenje, cijeli gradovi i sela su sravnjena sa zemljom, par hiljada ljudi pobijeno.
Hvala :thumbup:
Kat

#8732 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kat »

Novi izvjestaj kaze. preko 103 osobe ubijene.
Iso-Miki

#8733 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Iso-Miki »

Jebem im mater jevrejsku u usta pogana
Googlerica

#8734 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Googlerica »

Black swan wrote:ma dajte ljudi ba uozbiljte se
palestinci nisu imali državu da im se to otima kako možeš uzeti nešto što neko nema... tu je bila britanska uprava
a zemlju su prodavali kasnije židovima kako su ovi dolazili
ili su židovi od pustinje pravili zemlju... vjerovatno je bilo otimanja... ali slika je podvala

vidio sam ih u nazaretu kako normalno žive pod izraelom
iako je teško dobiti građevinsku dozvolu stoga očevi prave kuće na 3 kata zbog sinova

ali im je omiljeni sport jebavanje kršćana arapa koji je bilo 75% u betlehemu a sada ih je 15%
i tako
taj se segment zaboravlja

židovi jebu arape-palestince a arapi muslimani jebu kršćane
:thumbup:
animals

#8735 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

Kaze Izraelski premijer da ce tako dugo gadjati Gazu dok god i jedn<a raketa stize na Izraelsko podrucje..
po meni su krivci za zrtve kako Izrael tako i Hamas ..jer djecu izlazes pogiblji svjesno..Hamasove vodje su ubice svoga naroda..budaletine..
celava_dlaka

#8736 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by celava_dlaka »

ako je istina da hamas ispaljuje rakete iz naseljenih podrucja i koriste ljude ko zivi stit, onda ne znam sta placu pred svijetom
Googlerica

#8737 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Googlerica »

animals wrote:Kaze Izraelski premijer da ce tako dugo gadjati Gazu dok god i jedn<a raketa stize na Izraelsko podrucje..
po meni su krivci za zrtve kako Izrael tako i Hamas ..jer djecu izlazes pogiblji svjesno..Hamasove vodje su ubice svoga naroda..budaletine..
:thumbup:
bogoljub

#8738 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

- Vojni ogranak islamskog pokreta otpora Palestine (Hamas) četvrtog dana agresije cionisitčkog režima na Pojas gaze, potvrdio je da su palestinski borci spremni za dugi rat protiv neprijatelja.
jedna novinska agencija pozivajući se na El-Mejadin javlja da je portparol vojnog ogranka brigade Izuddin Kasam, rekao: ‘’Mi smo se premili za dugi rat sa cionističkim neprijateljem.’’
On je dodao: ‘’Naš narod je pokrenuo revoluciju u Kudsu i Zapadnoj obali, unutar okupiranih regija i Pojasu Gaze.
Mi nismo počeli rat, oni su praktično počeli rat protiv nas.’’ Također je dodao: ‘’O kakvom miru oni govore kada benzin ljevaju u usta nevinom dječaku Muhammeduu ebu Hudajru!?’’
On je potvrdio: ‘’Izraelske prijetnje o kopnenoj ofanzivi neće nas ustrašiti, a Gaza će biti njihova masovna grobnica.’
Otpor je jedini mali omjer njegovih mogućnosti koje koristi, i mi smo se pripremili za dugoročni rat.’
animals

#8739 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

bogoljub wrote:- Vojni ogranak islamskog pokreta otpora Palestine (Hamas) četvrtog dana agresije cionisitčkog režima na Pojas gaze, potvrdio je da su palestinski borci spremni za dugi rat protiv neprijatelja.
jedna novinska agencija pozivajući se na El-Mejadin javlja da je portparol vojnog ogranka brigade Izuddin Kasam, rekao: ‘’Mi smo se premili za dugi rat sa cionističkim neprijateljem.’’
On je dodao: ‘’Naš narod je pokrenuo revoluciju u Kudsu i Zapadnoj obali, unutar okupiranih regija i Pojasu Gaze.
Mi nismo počeli rat, oni su praktično počeli rat protiv nas.’’ Također je dodao: ‘’O kakvom miru oni govore kada benzin ljevaju u usta nevinom dječaku Muhammeduu ebu Hudajru!?’’
On je potvrdio: ‘’Izraelske prijetnje o kopnenoj ofanzivi neće nas ustrašiti, a Gaza će biti njihova masovna grobnica.’
Otpor je jedini mali omjer njegovih mogućnosti koje koristi, i mi smo se pripremili za dugoročni rat.’
Da jesu, izlazuci civile pogibelji stavljajuci ih na prve crte..a gdje su oni, ispaljuju rakete sakriveni iza civila..
koja hrabra vojska..
Kat

#8740 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kat »

Googlerica wrote:
animals wrote:Kaze Izraelski premijer da ce tako dugo gadjati Gazu dok god i jedn<a raketa stize na Izraelsko podrucje..
Njemu vjerujem kao i Risti Djogi.Ista je to bagra.
Avetinho

#8741 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

bogoljub wrote:- Vojni ogranak islamskog pokreta otpora Palestine (Hamas) četvrtog dana agresije cionisitčkog režima na Pojas gaze, potvrdio je da su palestinski borci spremni za dugi rat protiv neprijatelja.
Ako je ovo istina, Hamas vrlo lako privodi kraju pitanje palestinske drzave. :(
Haman

#8742 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haman »

Ti kazes sledece.
Pogrešne zaključke donosiš 100 %
Hamas kao pokret otpora je nastao 1987 god.
Nije bitno kad je Hamas nastao, bitno je da on radi ono sto Izraelu treba, ispaljivanje granata koje ne pogode nista, ne naprave nikakvu stetu itd, ali Izrael uzvrati, porusi im ono sto su napravali za poslednjih nekoliko godina, pobije oko 1000 - 1500 civila itd.

Da li je Hamas profitirao u necemu? Naravno da nije, puno je toga poruseno, puno ljudi pobijeno, narodu uliven strah od Izraela itd. Dakle, Hamas nista nije dobio, ali su Palestinci izgubili puno, izgubili su svoje najmilije,zatim kuce, bolnice, skole itd. Po mom misljenju krajnje neodgovorna politika i veoma stetna po Palestince Gaze.
:izet: :izet:
bogoljub

#8743 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

Gdje ste vi ranije bili da skratite muke ovih Palestinaca, prava je šteta što se niste rodili prije 60 godina i dali ove savjete Palestincima kojima je oteta država, zemlja i sve ostalo to se dešavalo malo po malo. Da su se odmah predali i iselili zaboravili sve svoje što su imali, sada uopšte ne bi imali nikakvih problema....
Googlerica

#8744 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Googlerica »

bogoljub wrote:Gdje ste vi ranije bili da skratite muke ovih Palestinaca, prava je šteta što se niste rodili prije 60 godina i dali ove savjete Palestincima kojima je oteta država, zemlja i sve ostalo to se dešavalo malo po malo. Da su se odmah predali i iselili zaboravili sve svoje što su imali, sada uopšte ne bi imali nikakvih problema....
pa imali su priliku da se dogovore,ali su izgleda dovoljno placeni ,stoga ne zele da prekinu sukobe sa izraelom ;-) mislis da je hamasu vazno koliko djece umre :(
Cyrax

#8745 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

Googlerica wrote: pa imali su priliku da se dogovore,ali su izgleda dovoljno placeni ,stoga ne zele da prekinu sukobe sa izraelom ;-) mislis da je hamasu vazno koliko djece umre :(
Vjerovatno najgluplji post na temi.
NAravno samo jedna u moru ristodjovoski "kriju se mudzahedini medju civilima" povrackama
bogoljub

#8746 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

Googlerica wrote:
bogoljub wrote:Gdje ste vi ranije bili da skratite muke ovih Palestinaca, prava je šteta što se niste rodili prije 60 godina i dali ove savjete Palestincima kojima je oteta država, zemlja i sve ostalo to se dešavalo malo po malo. Da su se odmah predali i iselili zaboravili sve svoje što su imali, sada uopšte ne bi imali nikakvih problema....
pa imali su priliku da se dogovore,ali su izgleda dovoljno placeni ,stoga ne zele da prekinu sukobe sa izraelom ;-) mislis da je hamasu vazno koliko djece umre :(
To je isto propagirano da su muslimani sami sebe gađali i ubili na Markalama, kako bi ostvarili neke svoje ciljeve.
Ista matrica. Isti ton, sve je isto. Zločinci su zločinci ma koje vjere bili. Zlo je zlo, bilo ona na Markalama, Srebrenici ili U Gazi.
animals

#8747 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

Ocito se svaka rasprava ovdje zavrsava na religijskoj pripadnusti nekog forumasa i po tome se i svrstava na jednu stranu..
najbolje zaobici ovu temu u sirokom luku..a vi navijajte i dalje iz udobni soba..
Googlerica

#8748 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Googlerica »

ma nemate pojma o radu hamasa ;-)
Bodkin

#8749 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

animals wrote:Ocito se svaka rasprava ovdje zavrsava na religijskoj pripadnusti nekog forumasa i po tome se i svrstava na jednu stranu..
najbolje zaobici ovu temu u sirokom luku..a vi navijajte i dalje iz udobni soba..
ne nego o tome da su na jednoj strani muslimani koji ne mogu grijesiti, a na drugoj cionisti koji nista dobro ne mogu napraviti. samo crno i bijelo
animals

#8750 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

Bodkin wrote:
animals wrote:Ocito se svaka rasprava ovdje zavrsava na religijskoj pripadnusti nekog forumasa i po tome se i svrstava na jednu stranu..
ne nego o tome da su na jednoj strani muslimani koji ne mogu grijesiti, a na drugoj cionisti koji nista dobro ne mogu napraviti. samo crno i bijelo
Da, na to crno i bijelo, se svodi i sva rasprava..
Locked