internet besprijekoran, FullHD kanali džabe (ES,Arene, ...)
kome se ne sviđa - eto vam logosoft, mojatv, telemah ...
Moderator: anex
A ti kao znas kako izgledaju ugovori za kanale i da su besplatniudrigaMehmede wrote:Kako biti zadovoljan evo jedna primjer;AKOP je udruzenje kabl operatera u tom udruzenju upravni odbor cine vlasnici-mešetari kabl operatera tu spada HS kao sto znas a spada i LOL i ASK ilidza (ovo je samo primjer laganja čika Enesa nas pretplatnika ) i LOL I ask imaju SPORT KLUB a znas sto ga imaju jer ljudi rade ispravno i prijavljuju pravi broj svoji pretplatnika time ne varaju poslovne partnere ne varaju državu i na kraju pretplatnike..70 % kanala na HS JE BESPLATNOO ZA ČIKA ENESA a nama se to sve naplacuje i kada traziš neki program koji i malo bolji tj placa se njega nema jer tu se ne nalazi čika Enes..ovo je banalna primjer varanja a ima jos to ce bro das izadje na vidjelo varanje čika Enesa i druga Kabanice i njihovog AKOPA..The Realist wrote:A dobro, pošto se vama nešto ne sviđa ja trebam protestovati sada?udrigaMehmede wrote: ja sam 100% za bojkotovanje klošara HS al vidiš dok je ovakvih kao Realnije.u nas u zdrav mozak i uzimaju pare..pa dokle vise da se suti i sve se placa unaprijed
Ja sam zadovoljan i u čemu je problem tačno (zna se čime nisam zadovoljan i šta bih volio da promijene, ali da sada mislim da je nešto užas, vala ne mislim)?
Analognu i ne gledam i planiram uzeti reciever za digitalnu, pa me nešto ne tangira puno što je tu lošija ponuda.
Nemojte platiti račune i kad tad će doći na naplatu, ako je na vaše ime. Oni ne krše ugovor, pročitajte ga ponovo i vidjet će te. Nigdje ne stoji da Nova mora biti u programskoj šemi. Hebote, zar ih je toliko teško odjaviti i riješiti se problema sa njima?
I tako.. i ja sam Vama poslala pp jucer i nisam dobila odgovor...MH i HS kablovska wrote:Poslali smo Vam ppkockica_kockica wrote:JA imam pitanje za ove HS-ovce
Fiksna telefonija
S lijeve strane
Dospjeli dug na dan 3.1 53,36 KM
U isto vrijeme na desnoj strani pise
Saldo iz prethodnog perioda - pretplata 53,35
Kad sam otisla na stranicu provjeriti stanje
Pise u pretplati oko 40 i kusur KM
NA racunu za uplatiti: 0,00 KM naravno
Jesam ja uplatila vise ili sam duzna???? Pa stvarno bi voljela da mi neko to objasni
rizibizi wrote:Varijanta A odjavis i onda gledas u snijeg/plavi ekran na svom tv i nemas interneta i nemas pojma sta se desava u svijetu oko tebe i nemas telefona, ali i dalje imas mobitel, nisi u potpunoj medijskoj blokadi.
Varijanta A1 odjavis, par dana sve isto kao varijanta A a onda monopolisticko/torovskom politikom prijavis koristenje usluge drugog operatera, pa gledas i placas sta ima jer bolje nemas, konstantno gundjas kad upalis tv kako fali ovo, kako slika ledi, kako bas nema nekog kanala kad se tebi gleda, kako ti je brzina interneta ispod deklarisane, pa kad ti nahajcaju na deklarisanu skontas da je i to bezze. Uglavnom, za pocetak visok pritisak, pa predinfarktno stanje, pa infarkt, mozda u kombinaciji s mozdanim a pored svega toga jos svaki mjesec redovno moras iskesirati odredjenu sumu za jadnu uslugu.
Varijanta B ne odjavljujes, ali ni ne placas racune - boli te taban, oni iskljuce prije ili kasnije i opet dodjes na varijaciju A/A1.
Varijanta C ne uvodis nista, ko im hebe mamaru izadjes napolje u prirodu i setnju i ostane ti min. 15 KM do 100 KM u dzepu. (Ovo najvise vole oni sto jedu zdravo, zive zdravo i ganjaju makrobiotiku).
Varijanta D odselis iz ove pripizdine jer je ovdje sve u banani i prosto ti se jebe i za HS i za Telemach i za BHT i za sve ovo.
Kad je krenula prica ovo oko prodaje pa ko se kome, sta se prodaje odem ja na wikipediju i kliknem na link firme koju ista ta grupacija koja kod nas "kupuje" Telemach ima u Rumuniji. Jesu cijene ko kod nas al u Eurima (jebi ga standard) al da vidis ponude u "propaloj" Rumuniji (il' sto ovi kazu Rumunjskoj), svega za fine pare, interneta, telefona, televizije, vakav stb nakav stb sve brendirana oprema nema ko kod nas Made in PRC, assembled & customized in Radnicka. Ako niste odabrali varijantu D suti i pusitako nam grah pao sa ovim Enesima, Kisobranima, Kabanicama i ostalima.
Mislim da nikad necemo dobit ove informacije jer se to u svakoj kompaniji vodi pod "povjerljive informacije", i ne objavljuju se javno...i mislim da bi osoba koja to iznese u javnost automatski ostala bez poslaAdriatic wrote:Pitanje za HS-ovce:
Koliko HS ima korisnika i koliko se od toga odnosi na korisnike samo analognog paketa a koliko na ostale?
Ovo bi morao biti javni podatak.Spaken wrote:Mislim da nikad necemo dobit ove informacije jer se to u svakoj kompaniji vodi pod "povjerljive informacije", i ne objavljuju se javno...i mislim da bi osoba koja to iznese u javnost automatski ostala bez poslaAdriatic wrote:Pitanje za HS-ovce:
Koliko HS ima korisnika i koliko se od toga odnosi na korisnike samo analognog paketa a koliko na ostale?
Mislim da ne mora javno objaviti, ako nisu dioničko društvo, ili ako nisu na berzi.Adriatic wrote: Ovo bi morao biti javni podatak.
Valjda i oni objavljuju neke izvještaje o prihodima i korisnicima.
Naravno da nisam u zabludi pa da vjerujem da će Enes to ovdje navesti.
Jer suština svakog tajkuna kao što je Enes jeste utaja svake vrste poreza.
Što više klepi, što manje prikaži i manje plati poreza = tajna uspjeha naših "privatnih poduzetnika"
Čim se ti podaci kriju kao zmija noge, stvari su jasne.The Realist wrote:Mislim da ne mora javno objaviti, ako nisu dioničko društvo, ili ako nisu na berzi.Adriatic wrote: Ovo bi morao biti javni podatak.
Valjda i oni objavljuju neke izvještaje o prihodima i korisnicima.
Naravno da nisam u zabludi pa da vjerujem da će Enes to ovdje navesti.
Jer suština svakog tajkuna kao što je Enes jeste utaja svake vrste poreza.
Što više klepi, što manje prikaži i manje plati poreza = tajna uspjeha naših "privatnih poduzetnika"
Ali bilo bi dobro da se znaju neki podaci.
A ko osim Telekoma daje te podatkeAdriatic wrote: Čim se ti podaci kriju kao zmija noge, stvari su jasne.
pa taj kanal imas kao i da nemas jer on godinama ledi i svako malo slika zakoci i nekada je nema nikakoAri111 wrote:zasto nema vise kanala poput ''viva'' ??![]()
Ovo nije javni podatak i nijedan operater kablovske televizije to javno ne iznosi.Nažalost,zakon je na njihovoj strani.Međutim i ja smatram kako bi MORALI javno objavljivati te podatke,jer sve drugačije otvara prostor za dosta manipulacija .Jedan dio spora sa Sportklubom je upravo zbog toga i izbio.Treba mijenjati tu zakonsu osnovu i to je jasno.Jedino BH telecom kao javno poduzeće je DUŽAN objavljivati broj korisnika.Adriatic wrote:Pitanje za HS-ovce:
TheWatcher wrote:pa taj kanal imas kao i da nemas jer on godinama ledi i svako malo slika zakoci i nekada je nema nikakoAri111 wrote:zasto nema vise kanala poput ''viva'' ??![]()
naravno da nema smisla zvati INZINJERE jer oni kazu nije do njih nego do satelita
sta ce DEBILI drugo da kazu
kakaljin wrote:Da li ima ikavih informacija po pitanju uzimanja STB-a na rate uz racun od digitalne TV.MH i HS kablovska wrote:Još uvijek to ne znamo i ne možemo Vam dati povratnu informaciju.kakaljin wrote:
pitanje da li se resiveri mogu uzeti na rate uz racun od digitale, pogotovo ovaj HD
i da li ima popust za korisnike HS-a koji su korisnici duzi vremenski period.( od nastanka HS-a)
Jer je puno lakse uzeti nesto na rate uz racun nego odmah placati punu cijenu, jer i tv-e HEMA dajete na rate.
http://www.hs-hkb.ba/2012/03/23/kupovin ... elevizora/ ovo isto primjenite i na STB. Kada vec mozete ovo raditi.
Pozdrav
Dobro, mislim da to ne bi pomoglo, jer SK na druge načine provjerava broj korisnika.AdrianMole wrote: Ovo nije javni podatak i nijedan operater kablovske televizije to javno ne iznosi.Nažalost,zakon je na njihovoj strani.Međutim i ja smatram kako bi MORALI javno objavljivati te podatke,jer sve drugačije otvara prostor za dosta manipulacija .Jedan dio spora sa Sportklubom je upravo zbog toga i izbio.Treba mijenjati tu zakonsu osnovu i to je jasno.Jedino BH telecom kao javno poduzeće je DUŽAN objavljivati broj korisnika.
A mozda i na forumukemox wrote: p.s.
Ovo je moj zadnji post u ovoj temi
I ja koristim i Moja tv FULL i HS digitalu i da mi moze jos jedan STB od moje tv u stanu odjavio bi HS jer je na MOJA TV puno bolja slika na kanalima i bolji epg i i jos ima dodatkako koji svi znamo a nema HS. Jedina prednost je sto HS mozes na vise tv-a da gledas bez problema jedino moras kupiti CI modul ili STB.Maystor wrote:već nekoliko godina paralelno koristim mojatv i HS kablovsku. Ovo prvo, samo zbog flat telefona uzeo. Imam motorola HD receiver za mojatv, kojeg sam spakovao u ormar. Beskorisno, ama baš. Ovih dana ću otići da odjavim mojatv, a kod Enesa uzimam i telefoniju
Zar nije i na HS-u sve posloženo što se kanala tiče, ako se koristi reciever (problem je sa modulom)? Navodno im radi i time shift na novim recieverima, ali to treba vidjeti, a za EPG nisam siguran, kažu da radi (sve ovo za reciever).rizibizi wrote:Jest off, al bezveze ti prica, bar sto se tice Sarajeva. Slika je puno bolja nego preko koax kabla, radi EPG, radi Time Shift na kanalima na kojima je pusten, kanali uredno poslozeni, grupirani, kad upalim tv 99% vremena je sve u funkciji i nema smrzavanja, snijega niti ostalih vremenskih nepogoda, a ni smetnji. Imaju i oni mana, al treba posteno pricati. Cijena solidna, za 30 KMcica dobijes flat fixni prema BHLine, 50% jeftinije pozive prema jednom broju mobitela i sve osim HD kanala.