HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Maystor

#8726 Re: HS kablovska

Post by Maystor »

veoma sam zadovoljan HSom :thumbup:
internet besprijekoran, FullHD kanali džabe (ES,Arene, ...)
kome se ne sviđa - eto vam logosoft, mojatv, telemah ...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8727 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Daj ukinite vise ovaj proglas sto stoji kao obavijest da se vise nece emitovati Nova TV. Shvatili smo. Super.

Hajde sada postavite na to mjesto neki adekvatan, tj. BOLIJI, TV kanal.
Kal El

#8728 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Šta je ovo sa FOX kanalima jeste li i njih ukinuli?

Sent from my LT26i using Tapatalk
Spaken

#8729 Re: HS kablovska

Post by Spaken »

udrigaMehmede wrote:
The Realist wrote:
udrigaMehmede wrote: ja sam 100% za bojkotovanje klošara HS al vidiš dok je ovakvih kao Realni :? je.u nas u zdrav mozak i uzimaju pare..pa dokle vise da se suti i sve se placa unaprijed :shock:
A dobro, pošto se vama nešto ne sviđa ja trebam protestovati sada?

Ja sam zadovoljan i u čemu je problem tačno (zna se čime nisam zadovoljan i šta bih volio da promijene, ali da sada mislim da je nešto užas, vala ne mislim)?

Analognu i ne gledam i planiram uzeti reciever za digitalnu, pa me nešto ne tangira puno što je tu lošija ponuda.

Nemojte platiti račune i kad tad će doći na naplatu, ako je na vaše ime. Oni ne krše ugovor, pročitajte ga ponovo i vidjet će te. Nigdje ne stoji da Nova mora biti u programskoj šemi. Hebote, zar ih je toliko teško odjaviti i riješiti se problema sa njima?
Kako biti zadovoljan evo jedna primjer;AKOP je udruzenje kabl operatera u tom udruzenju upravni odbor cine vlasnici-mešetari kabl operatera tu spada HS kao sto znas a spada i LOL i ASK ilidza (ovo je samo primjer laganja čika Enesa nas pretplatnika ) i LOL I ask imaju SPORT KLUB a znas sto ga imaju jer ljudi rade ispravno i prijavljuju pravi broj svoji pretplatnika time ne varaju poslovne partnere ne varaju državu i na kraju pretplatnike..70 % kanala na HS JE BESPLATNOO ZA ČIKA ENESA a nama se to sve naplacuje i kada traziš neki program koji i malo bolji tj placa se njega nema jer tu se ne nalazi čika Enes..ovo je banalna primjer varanja a ima jos to ce bro das izadje na vidjelo varanje čika Enesa i druga Kabanice i njihovog AKOPA.. :run:
A ti kao znas kako izgledaju ugovori za kanale i da su besplatni :-) radio sam jedno vrijeme u agenciji koja je zastupnik određenih kanala i mogu ti reci da su ti ugovori mnogo, al mnogo skupi iako je bilo rijec o "slabijim" kanalima tako da samo mogu pretpostaviti koliko kostaju npr. FOXovi, Discovery kanali, kanali u HDu i slicno...
Nisam ni ja zadovoljan svim stvarima al pisat neke nebuloze stvarno ne kontam, znam samo da mi je internet savrsen za moje potrebe, racun za telefon nikad manji, a i tv je sasvim ok (digitala) i tu naravno moze dorade jos :-D
rizibizi

#8730 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Varijanta A odjavis i onda gledas u snijeg/plavi ekran na svom tv i nemas interneta i nemas pojma sta se desava u svijetu oko tebe i nemas telefona, ali i dalje imas mobitel, nisi u potpunoj medijskoj blokadi.

Varijanta A1 odjavis, par dana sve isto kao varijanta A a onda monopolisticko/torovskom politikom prijavis koristenje usluge drugog operatera, pa gledas i placas sta ima jer bolje nemas, konstantno gundjas kad upalis tv kako fali ovo, kako slika ledi, kako bas nema nekog kanala kad se tebi gleda, kako ti je brzina interneta ispod deklarisane, pa kad ti nahajcaju na deklarisanu skontas da je i to bezze. Uglavnom, za pocetak visok pritisak, pa predinfarktno stanje, pa infarkt, mozda u kombinaciji s mozdanim a pored svega toga jos svaki mjesec redovno moras iskesirati odredjenu sumu za jadnu uslugu.

Varijanta B ne odjavljujes, ali ni ne placas racune - boli te taban, oni iskljuce prije ili kasnije i opet dodjes na varijaciju A/A1.

Varijanta C ne uvodis nista, ko im hebe mamaru izadjes napolje u prirodu i setnju i ostane ti min. 15 KM do 100 KM u dzepu. (Ovo najvise vole oni sto jedu zdravo, zive zdravo i ganjaju makrobiotiku).

Varijanta D odselis iz ove pripizdine jer je ovdje sve u banani i prosto ti se jebe i za HS i za Telemach i za BHT i za sve ovo.

Kad je krenula prica ovo oko prodaje pa ko se kome, sta se prodaje odem ja na wikipediju i kliknem na link firme koju ista ta grupacija koja kod nas "kupuje" Telemach ima u Rumuniji. Jesu cijene ko kod nas al u Eurima (jebi ga standard) al da vidis ponude u "propaloj" Rumuniji (il' sto ovi kazu Rumunjskoj), svega za fine pare, interneta, telefona, televizije, vakav stb nakav stb sve brendirana oprema nema ko kod nas Made in PRC, assembled & customized in Radnicka. Ako niste odabrali varijantu D suti i pusi :gunjastajl: tako nam grah pao sa ovim Enesima, Kisobranima, Kabanicama i ostalima.
Adriatic

#8731 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Pitanje za HS-ovce:
Koliko HS ima korisnika i koliko se od toga odnosi na korisnike samo analognog paketa a koliko na ostale?
kockica_kockica

#8732 Re: HS kablovska

Post by kockica_kockica »

MH i HS kablovska wrote:
kockica_kockica wrote:JA imam pitanje za ove HS-ovce

Fiksna telefonija
S lijeve strane
Dospjeli dug na dan 3.1 53,36 KM

U isto vrijeme na desnoj strani pise
Saldo iz prethodnog perioda - pretplata 53,35

Kad sam otisla na stranicu provjeriti stanje
Pise u pretplati oko 40 i kusur KM

NA racunu za uplatiti: 0,00 KM naravno

Jesam ja uplatila vise ili sam duzna???? Pa stvarno bi voljela da mi neko to objasni :skoljka:
Poslali smo Vam pp :)
I tako.. i ja sam Vama poslala pp jucer i nisam dobila odgovor... :oops:
kakaljin

#8733 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

rizibizi wrote:Varijanta A odjavis i onda gledas u snijeg/plavi ekran na svom tv i nemas interneta i nemas pojma sta se desava u svijetu oko tebe i nemas telefona, ali i dalje imas mobitel, nisi u potpunoj medijskoj blokadi.

Varijanta A1 odjavis, par dana sve isto kao varijanta A a onda monopolisticko/torovskom politikom prijavis koristenje usluge drugog operatera, pa gledas i placas sta ima jer bolje nemas, konstantno gundjas kad upalis tv kako fali ovo, kako slika ledi, kako bas nema nekog kanala kad se tebi gleda, kako ti je brzina interneta ispod deklarisane, pa kad ti nahajcaju na deklarisanu skontas da je i to bezze. Uglavnom, za pocetak visok pritisak, pa predinfarktno stanje, pa infarkt, mozda u kombinaciji s mozdanim a pored svega toga jos svaki mjesec redovno moras iskesirati odredjenu sumu za jadnu uslugu.

Varijanta B ne odjavljujes, ali ni ne placas racune - boli te taban, oni iskljuce prije ili kasnije i opet dodjes na varijaciju A/A1.

Varijanta C ne uvodis nista, ko im hebe mamaru izadjes napolje u prirodu i setnju i ostane ti min. 15 KM do 100 KM u dzepu. (Ovo najvise vole oni sto jedu zdravo, zive zdravo i ganjaju makrobiotiku).

Varijanta D odselis iz ove pripizdine jer je ovdje sve u banani i prosto ti se jebe i za HS i za Telemach i za BHT i za sve ovo.

Kad je krenula prica ovo oko prodaje pa ko se kome, sta se prodaje odem ja na wikipediju i kliknem na link firme koju ista ta grupacija koja kod nas "kupuje" Telemach ima u Rumuniji. Jesu cijene ko kod nas al u Eurima (jebi ga standard) al da vidis ponude u "propaloj" Rumuniji (il' sto ovi kazu Rumunjskoj), svega za fine pare, interneta, telefona, televizije, vakav stb nakav stb sve brendirana oprema nema ko kod nas Made in PRC, assembled & customized in Radnicka. Ako niste odabrali varijantu D suti i pusi :gunjastajl: tako nam grah pao sa ovim Enesima, Kisobranima, Kabanicama i ostalima.

ovo mi je najcudnije kod telemacha ako nista makar opremu kvalitetnu daj kao sto su u firmama pod istim vlasnikom u evropi, dok kod enesa je druga stvar kupi najjeftiniju mogucu opremu Made in PRC i prodaj ovde kao svoj brend, umjesto da kupi brendiranu opremu i kaze cijena je tolika, i tolika i da ti ponudi punu uslugu digitalne tv koja moze postojati, a kanale dodaje koje korisnici traze pa neka pravi pakete po zahtjevu. Ljudi bi placali kvalitet i manje bi se zalili.
Spaken

#8734 Re: HS kablovska

Post by Spaken »

Adriatic wrote:Pitanje za HS-ovce:
Koliko HS ima korisnika i koliko se od toga odnosi na korisnike samo analognog paketa a koliko na ostale?
Mislim da nikad necemo dobit ove informacije jer se to u svakoj kompaniji vodi pod "povjerljive informacije", i ne objavljuju se javno...i mislim da bi osoba koja to iznese u javnost automatski ostala bez posla :run:
Adriatic

#8735 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Spaken wrote:
Mislim da nikad necemo dobit ove informacije jer se to u svakoj kompaniji vodi pod "povjerljive informacije", i ne objavljuju se javno...i mislim da bi osoba koja to iznese u javnost automatski ostala bez posla :run:
Ovo bi morao biti javni podatak.
Valjda i oni objavljuju neke izvještaje o prihodima i korisnicima.
Naravno da nisam u zabludi pa da vjerujem da će Enes to ovdje navesti.
Jer suština svakog tajkuna kao što je Enes jeste utaja svake vrste poreza.
Što više klepi, što manje prikaži i manje plati poreza = tajna uspjeha naših "privatnih poduzetnika"
The Realist

#8736 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Adriatic wrote: Ovo bi morao biti javni podatak.
Što više klepi, što manje prikaži i manje plati poreza = tajna uspjeha naših "privatnih poduzetnika"
Mislim da ne mora javno objaviti, ako nisu dioničko društvo, ili ako nisu na berzi.

Ali bilo bi dobro da se znaju neki podaci.
Adriatic

#8737 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

The Realist wrote:
Adriatic wrote: Ovo bi morao biti javni podatak.
Mislim da ne mora javno objaviti, ako nisu dioničko društvo, ili ako nisu na berzi.

Ali bilo bi dobro da se znaju neki podaci.
Čim se ti podaci kriju kao zmija noge, stvari su jasne.
The Realist

#8738 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Adriatic wrote: Čim se ti podaci kriju kao zmija noge, stvari su jasne.
A ko osim Telekoma daje te podatke :? .

Znam da je nekada bila neka lista sa operaterima i korisnicima, ali ne znam kako je to rađeno i koliko ih sada ima....

Doduše, mogao bi neko to "ukrasti" radi načina na koji se računi plaćaju.
TheWatcher

#8739 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

Ari111 wrote:zasto nema vise kanala poput ''viva'' ?? :? :twisted:
pa taj kanal imas kao i da nemas jer on godinama ledi i svako malo slika zakoci i nekada je nema nikako :lol: naravno da nema smisla zvati INZINJERE jer oni kazu nije do njih nego do satelita :D sta ce DEBILI drugo da kazu :oops:
AdrianMole

#8740 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Ovo nije javni podatak i nijedan operater kablovske televizije to javno ne iznosi.Nažalost,zakon je na njihovoj strani.Međutim i ja smatram kako bi MORALI javno objavljivati te podatke,jer sve drugačije otvara prostor za dosta manipulacija .Jedan dio spora sa Sportklubom je upravo zbog toga i izbio.Treba mijenjati tu zakonsu osnovu i to je jasno.Jedino BH telecom kao javno poduzeće je DUŽAN objavljivati broj korisnika.
Ari111

#8741 Re: HS kablovska

Post by Ari111 »

TheWatcher wrote:
Ari111 wrote:zasto nema vise kanala poput ''viva'' ?? :? :twisted:
pa taj kanal imas kao i da nemas jer on godinama ledi i svako malo slika zakoci i nekada je nema nikako :lol: naravno da nema smisla zvati INZINJERE jer oni kazu nije do njih nego do satelita :D sta ce DEBILI drugo da kazu :oops:

meni je uvijek taj kanal odlicno radio i rijetko sam imao problema sa tim kanalom i sad odjednom ga vise nemam i ne mogu uopste da ga nademm ... !
kakaljin

#8742 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

kakaljin wrote:
MH i HS kablovska wrote:
kakaljin wrote:
pitanje da li se resiveri mogu uzeti na rate uz racun od digitale, pogotovo ovaj HD

i da li ima popust za korisnike HS-a koji su korisnici duzi vremenski period.( od nastanka HS-a)
Još uvijek to ne znamo i ne možemo Vam dati povratnu informaciju.
Da li ima ikavih informacija po pitanju uzimanja STB-a na rate uz racun od digitalne TV.
Jer je puno lakse uzeti nesto na rate uz racun nego odmah placati punu cijenu, jer i tv-e HEMA dajete na rate.
http://www.hs-hkb.ba/2012/03/23/kupovin ... elevizora/ ovo isto primjenite i na STB. Kada vec mozete ovo raditi.

Pozdrav

Kada mozemo ocekivati odgovor na ova pitanja
The Realist

#8743 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

AdrianMole wrote: Ovo nije javni podatak i nijedan operater kablovske televizije to javno ne iznosi.Nažalost,zakon je na njihovoj strani.Međutim i ja smatram kako bi MORALI javno objavljivati te podatke,jer sve drugačije otvara prostor za dosta manipulacija .Jedan dio spora sa Sportklubom je upravo zbog toga i izbio.Treba mijenjati tu zakonsu osnovu i to je jasno.Jedino BH telecom kao javno poduzeće je DUŽAN objavljivati broj korisnika.
Dobro, mislim da to ne bi pomoglo, jer SK na druge načine provjerava broj korisnika.
kemox

#8744 Re: HS kablovska

Post by kemox »

samo jedno mahanje za HS-Image

priključio sam moja tv

sve kvalitetnije 100 puta

još jednom vozdrica :run:

p.s.
Ovo je moj zadnji post u ovoj temi
MOSALJOZE

#8745 Re: HS kablovska

Post by MOSALJOZE »

kemox wrote: p.s.
Ovo je moj zadnji post u ovoj temi
A mozda i na forumu :razz:
madridist

#8746 Re: HS kablovska

Post by madridist »

Moja tv sa svojim problemima sa slikom na svim programima se ne može porediti sa kvalitetom slike na kablovskim televizijama, moja tv uslugu koristi rodbina od Sarajeva preko Tuzle do Gradačca i kod svih su isti problemi sa pucketanjem slike i onim odvratnim zvukom kad slika "zamrzne" na ekranu..
rizibizi

#8747 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Jest off, al bezveze ti prica, bar sto se tice Sarajeva. Slika je puno bolja nego preko koax kabla, radi EPG, radi Time Shift na kanalima na kojima je pusten, kanali uredno poslozeni, grupirani, kad upalim tv 99% vremena je sve u funkciji i nema smrzavanja, snijega niti ostalih vremenskih nepogoda, a ni smetnji. Imaju i oni mana, al treba posteno pricati. Cijena solidna, za 30 KMcica dobijes flat fixni prema BHLine, 50% jeftinije pozive prema jednom broju mobitela i sve osim HD kanala.
Maystor

#8748 Re: HS kablovska

Post by Maystor »

već nekoliko godina paralelno koristim mojatv i HS kablovsku. Ovo prvo, samo zbog flat telefona uzeo. Imam motorola HD receiver za mojatv, kojeg sam spakovao u ormar. Beskorisno, ama baš. Ovih dana ću otići da odjavim mojatv, a kod Enesa uzimam i telefoniju 8-)
kakaljin

#8749 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Maystor wrote:već nekoliko godina paralelno koristim mojatv i HS kablovsku. Ovo prvo, samo zbog flat telefona uzeo. Imam motorola HD receiver za mojatv, kojeg sam spakovao u ormar. Beskorisno, ama baš. Ovih dana ću otići da odjavim mojatv, a kod Enesa uzimam i telefoniju 8-)
I ja koristim i Moja tv FULL i HS digitalu i da mi moze jos jedan STB od moje tv u stanu odjavio bi HS jer je na MOJA TV puno bolja slika na kanalima i bolji epg i i jos ima dodatkako koji svi znamo a nema HS. Jedina prednost je sto HS mozes na vise tv-a da gledas bez problema jedino moras kupiti CI modul ili STB.

HS se mora potruditi da popravi kvalitet slike na digitalnim kanalima jer je ona veoma losa za naziv DIGITALNI .
The Realist

#8750 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

rizibizi wrote:Jest off, al bezveze ti prica, bar sto se tice Sarajeva. Slika je puno bolja nego preko koax kabla, radi EPG, radi Time Shift na kanalima na kojima je pusten, kanali uredno poslozeni, grupirani, kad upalim tv 99% vremena je sve u funkciji i nema smrzavanja, snijega niti ostalih vremenskih nepogoda, a ni smetnji. Imaju i oni mana, al treba posteno pricati. Cijena solidna, za 30 KMcica dobijes flat fixni prema BHLine, 50% jeftinije pozive prema jednom broju mobitela i sve osim HD kanala.
Zar nije i na HS-u sve posloženo što se kanala tiče, ako se koristi reciever (problem je sa modulom)? Navodno im radi i time shift na novim recieverima, ali to treba vidjeti, a za EPG nisam siguran, kažu da radi (sve ovo za reciever).

Iskreno, odgovor me zanima ako si koristio novi reciever, ako ne, ništa onda :D.

A i ja bih volio da se popravi kvalitet slike na digitalnim kanalima, jer ipak se vide mane na novijim televizorima.
Locked