SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- kokuz_sa
#8726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
da jeste i GRAS je drzavni..al opet stajalista su im data na koristenje bez naknade..uglavnom znam da nisu njihova..bilo je jednom na TV-u kad su objasnjavali oko grasa nesto
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#8727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pljuju jer očigledno NE RADE dobro.bavi wrote:jeste stajališta u vlasništvu kantona, ali isto tako i gras je u vlasništvu kantona. ne znam zbog čega svi pljuju na gras. gledali smo uostalom kako propadaju mnoge državne firme zbog političara i privatizacije, pa evo gledamo danas i gras kako tone i čeka da odapne da bi ga za pišljivu bobu prodali.
a narod se ufatio šuplje, revizori, sandzaklije, neljubazni vozači... po meni je glavni krivac kanton sarajevo i političari.
ps. ne ulazite u one male minibuse sto voze u brda, jer ni na jednom nisu ispravne kočnice.
Dobivaju godišnje milionske tranše, koje evidentno ne idu u vozni park (o kulturnijem i educiranijem osoblju da ne pričamo).
U isto vrijeme pokušavaju se ponašati kao komercijalna firma i od građana traže prevelik novac za uslugu ispod svih standarda.
- perfect_guy
#8728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nešto mi je promaklo. Bus kod medicine i ovo dvoje danas - šta je četvrto?Pera Trta wrote:Znači 4.neo7 wrote:Jesi ovo brojao ? http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110611031#Pera Trta wrote:Možete braniti GRAS koliko hoćete, ali činjenice su neumoljive: u pet dana tri belaja su napravili.
Hebote, pa znaju li oni voziti uopšte?
Počeli su sjebavati vlastita stajališta...
- bavi
#8729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
U posljednjih nekoliko godina veoma slabo, zato se ovo i događa. U grasu ima itekako javašluka ali vlasnik bi trebao to riješiti imenovati direktora normalnog, a ne kao do sada bivše revizore koji su za vrijeme mandata uspjeli da naprave kuce vrijedne milion dva.
U grasu krade od čistačice do direktora, ko god stigne, i ko god može ogrebe se. Ali meni nisu krivi kriv je vlasnik, što dopušta da mu se uništava imovina.
U grasu krade od čistačice do direktora, ko god stigne, i ko god može ogrebe se. Ali meni nisu krivi kriv je vlasnik, što dopušta da mu se uništava imovina.
- poznanik
#8730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ako je ova tvrdnja tačna - neko konačno mora krivično odgovarati u GRAS-u!bavi wrote:...ne ulazite u one male minibuse sto voze u brda, jer ni na jednom nisu ispravne kočnice.
Odgovornost pripada i plasiranju neistinitih informacija...
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#8731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Četvrto je tramvaj što je udario pješaka kod remize...dobro, tu vjerovatno i nisu krivi, ali ulazi u statistiku.
- bavi
#8732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
gle slušala dvojicu koji rade u grasu, i koji su pričali između sebe ali eto htio ne htio čuješ šta pričaju. i bio je komentar da su minibusi na brdskim linijama u najkritičnijem stanju. znači vozač i neki od onih "đe si jarane" i tako pričaju dok ovaj ne krene izaći. da napomenem da "đe si jarane" nije platio kartupoznanik wrote:Ako je ova tvrdnja tačna - neko konačno mora krivično odgovarati u GRAS-u!bavi wrote:...ne ulazite u one male minibuse sto voze u brda, jer ni na jednom nisu ispravne kočnice.
Odgovornost pripada i plasiranju neistinitih informacija...
iskreno volila bih da se izvuku, jer nije rješenje ni centrotrans. ja krenula u brezu i covjece citavo vrijeme oko nogu se šetkao miš
- amrica
#8733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nesreća u Sarajevu
GRAS-ov autobus srušio stajalište, povrijeđen pješak
GRAS-ov autobus srušio je danas autobusko stajalište u sarajevskom naselju Pofalići, a u nesreći je lakše povrijeđen jedan pješak.
Foto: Čitatelj
* Foto: Čitatelj
*
*
*
Do nesreće je došlo oko 13 sati ulici Hamdije Čemerlića. Kako nam je potvrđeno u Operativnom centru MUP-a KS, više informacija o uzroku nesreće bit će poznato nakon uviđaja i vještačenja.
Podsjetimo, u utorak je GRAS-ov autobus, u ulici Bolnička kod Medicinskog fakulteta u Sarajevu, sletio s ceste, te završio na trotoaru gdje je potpuno srušio cvjećaru i oštetio jednu trgovinu.
U GRAS-u još uvijek, barem zvanično, ne znaju uzrok zbog kojeg je njihov autobus završio u cvjećari "Palma".

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110611031#
GRAS-ov autobus srušio je danas autobusko stajalište u sarajevskom naselju Pofalići, a u nesreći je lakše povrijeđen jedan pješak.
Foto: Čitatelj
* Foto: Čitatelj
*
*
*
Do nesreće je došlo oko 13 sati ulici Hamdije Čemerlića. Kako nam je potvrđeno u Operativnom centru MUP-a KS, više informacija o uzroku nesreće bit će poznato nakon uviđaja i vještačenja.
Podsjetimo, u utorak je GRAS-ov autobus, u ulici Bolnička kod Medicinskog fakulteta u Sarajevu, sletio s ceste, te završio na trotoaru gdje je potpuno srušio cvjećaru i oštetio jednu trgovinu.
U GRAS-u još uvijek, barem zvanično, ne znaju uzrok zbog kojeg je njihov autobus završio u cvjećari "Palma".
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110611031#
- atko
#8734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Selektivno djestvo GRASa po gradu se nastavlja
Sta im je
Sta im je
- bavi
#8735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
meni se sviđa ovaj komentar, sto neko ostavi, pogotov ovaj dio sa čepićima u ušima
član
11.06.2011. u 16:04
Ono sto je definitivno tacno jeste da vozaci autobusa nekada jako brzo voze, kao da su sami u autobusu! Mogli bi biti imati vise strpljenja, biti mnogo pazljiviji i susretljivji prema ostalim vozacima malih auta.
Prilikom voznje u njihovim autobusima obavezno treba nositi slusalice ili cepove za usi jer je buka nenormalna, vozila su im neispravna, pa kako ocekivati to da nema ovakvih situacija?! Dobro je da ih nema i vise...
član
11.06.2011. u 16:04
Ono sto je definitivno tacno jeste da vozaci autobusa nekada jako brzo voze, kao da su sami u autobusu! Mogli bi biti imati vise strpljenja, biti mnogo pazljiviji i susretljivji prema ostalim vozacima malih auta.
Prilikom voznje u njihovim autobusima obavezno treba nositi slusalice ili cepove za usi jer je buka nenormalna, vozila su im neispravna, pa kako ocekivati to da nema ovakvih situacija?! Dobro je da ih nema i vise...
-
MAN-lion's coach
#8736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ima javašluka,ali mora stranka odrediti koga će ustoličiti.Takva ti je politika.I sadašnji v.d. je Jusufranićev jaran isto smjenjivan kada i Bimo.Ali Kanton ne želi rješavati probleme koje je u obavezi da riješi.I ko priča da tamo u GRAS-u neko sere pare, ne sere.Ko će dati džaba dijelove nekome u dugovima ko ništa nije platio i od čega će se popraviti kada para nema?Kada pazar od karata ide na račun Kantona i gdje te pare završavaju,i kada će Kanton konačno početi transparentno trošiti javni novac?Godinama iza rata je GRAS živio na donacijama jer istina para nije bilo da se kupuju vozila, ali to vrijeme je davno prošlo.GRAS je javni servis i treba pružiti kvalitetnu uslugu,a ne da izmišlja inovacije oko popravke i održavanja vozila jer nema od čega.Više GRAS para dadne Kantonu od karata,a nikada Kanton nije dao novac u obnovu voznog parka.Primjer da se trole is St.Gallena koje su došle očekivale unazad 5 godina prije dolaskabavi wrote:U posljednjih nekoliko godina veoma slabo, zato se ovo i događa. U grasu ima itekako javašluka ali vlasnik bi trebao to riješiti imenovati direktora normalnog, a ne kao do sada bivše revizore koji su za vrijeme mandata uspjeli da naprave kuce vrijedne milion dva.
- bavi
#8737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
mene najviše boli što se toliko političari mješaju u rad preduzeća, i nije samo gras u pitanju, pogledaj samo poslovanje elektroprivrede za prošlu godinu, sarajevogas, elektroprenos sve nam propada zbog mješanja nesposobnih političara. zna se tačno koje preduzeće vodi koja stranka. a kadroviMAN-lion's coach wrote:Ima javašluka,ali mora stranka odrediti koga će ustoličiti.Takva ti je politika.I sadašnji v.d. je Jusufranićev jaran isto smjenjivan kada i Bimo.Ali Kanton ne želi rješavati probleme koje je u obavezi da riješi.I ko priča da tamo u GRAS-u neko sere pare, ne sere.Ko će dati džaba dijelove nekome u dugovima ko ništa nije platio i od čega će se popraviti kada para nema?Kada pazar od karata ide na račun Kantona i gdje te pare završavaju,i kada će Kanton konačno početi transparentno trošiti javni novac?Godinama iza rata je GRAS živio na donacijama jer istina para nije bilo da se kupuju vozila, ali to vrijeme je davno prošlo.GRAS je javni servis i treba pružiti kvalitetnu uslugu,a ne da izmišlja inovacije oko popravke i održavanja vozila jer nema od čega.Više GRAS para dadne Kantonu od karata,a nikada Kanton nije dao novac u obnovu voznog parka.Primjer da se trole is St.Gallena koje su došle očekivale unazad 5 godina prije dolaskabavi wrote:U posljednjih nekoliko godina veoma slabo, zato se ovo i događa. U grasu ima itekako javašluka ali vlasnik bi trebao to riješiti imenovati direktora normalnog, a ne kao do sada bivše revizore koji su za vrijeme mandata uspjeli da naprave kuce vrijedne milion dva.
U grasu krade od čistačice do direktora, ko god stigne, i ko god može ogrebe se. Ali meni nisu krivi kriv je vlasnik, što dopušta da mu se uništava imovina..Nemre jer kojekakvi Đenerali i propali inžinjeri poput Boškaila sjede i prave minus.I dan danas na platnoj listi.Ali isto tako briga to Lulića i Musića,a obećava ko blesav.A kada se treba potući za nova vozila i jedva istjerati pare na silu onda se slikavaju po garažama i novinama.Šta briga nadležne što i novo vozilo kao 851 koje je završilo u cvjećari(novo kupljeno)ne može se kvalitetno održavati?
iskreno se nadam da ce se gras uspjeti iscupati. dobro je sto su zivi putnici, a boze moj bit će i boljih buseva od mana. mada je gotiva voziti se u njem (van udarnih termina poso-kuća, kuća-poso
nije mi poznat podatak da novac od kupljenih karata ide na račun kantona, čudi me da ovakve stvari se nisu i prije počele dešavati.
- Dioda
#8738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
...samo bez panike...moj Misko je genije za voznju...atko wrote:Selektivno djestvo GRASa po gradu se nastavlja![]()
Sta im je
http://www.youtube.com/watch?v=CxedfzEv ... re=related
- Cyrax
#8739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Moj Miško može da vozi 10 kilometara vezanih očiju....Tata oni meni ne veruju 
- stranac2
#8740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Vec oprobani recept .
Oni koji znaju istinu i kako treba guraju javno preduzece u propast da bi na kraju naveli privatizaciju kao jedino rjesenje u medjuvremenu puste rodjacima , pajdasima i stranackm kolegama da se ogrebu do maksimuma.
Mirnodopsko razvlacenje pameti u domacoj verziji.
Oni koji znaju istinu i kako treba guraju javno preduzece u propast da bi na kraju naveli privatizaciju kao jedino rjesenje u medjuvremenu puste rodjacima , pajdasima i stranackm kolegama da se ogrebu do maksimuma.
Mirnodopsko razvlacenje pameti u domacoj verziji.
- poznanik
#8741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Bilo bi mnogo više rasprave i konkretnijih komentara da je otvorena posebna tema o GRAS-u i svim problemima...
-
MAN-lion's coach
#8742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
bavi wrote:mene najviše boli što se toliko političari mješaju u rad preduzeća, i nije samo gras u pitanju, pogledaj samo poslovanje elektroprivrede za prošlu godinu, sarajevogas, elektroprenos sve nam propada zbog mješanja nesposobnih političara. zna se tačno koje preduzeće vodi koja stranka. a kadroviMAN-lion's coach wrote:Ima javašluka,ali mora stranka odrediti koga će ustoličiti.Takva ti je politika.I sadašnji v.d. je Jusufranićev jaran isto smjenjivan kada i Bimo.Ali Kanton ne želi rješavati probleme koje je u obavezi da riješi.I ko priča da tamo u GRAS-u neko sere pare, ne sere.Ko će dati džaba dijelove nekome u dugovima ko ništa nije platio i od čega će se popraviti kada para nema?Kada pazar od karata ide na račun Kantona i gdje te pare završavaju,i kada će Kanton konačno početi transparentno trošiti javni novac?Godinama iza rata je GRAS živio na donacijama jer istina para nije bilo da se kupuju vozila, ali to vrijeme je davno prošlo.GRAS je javni servis i treba pružiti kvalitetnu uslugu,a ne da izmišlja inovacije oko popravke i održavanja vozila jer nema od čega.Više GRAS para dadne Kantonu od karata,a nikada Kanton nije dao novac u obnovu voznog parka.Primjer da se trole is St.Gallena koje su došle očekivale unazad 5 godina prije dolaskabavi wrote:U posljednjih nekoliko godina veoma slabo, zato se ovo i događa. U grasu ima itekako javašluka ali vlasnik bi trebao to riješiti imenovati direktora normalnog, a ne kao do sada bivše revizore koji su za vrijeme mandata uspjeli da naprave kuce vrijedne milion dva.
U grasu krade od čistačice do direktora, ko god stigne, i ko god može ogrebe se. Ali meni nisu krivi kriv je vlasnik, što dopušta da mu se uništava imovina..Nemre jer kojekakvi Đenerali i propali inžinjeri poput Boškaila sjede i prave minus.I dan danas na platnoj listi.Ali isto tako briga to Lulića i Musića,a obećava ko blesav.A kada se treba potući za nova vozila i jedva istjerati pare na silu onda se slikavaju po garažama i novinama.Šta briga nadležne što i novo vozilo kao 851 koje je završilo u cvjećari(novo kupljeno)ne može se kvalitetno održavati?
![]()
![]()
![]()
![]()
iskreno se nadam da ce se gras uspjeti iscupati. dobro je sto su zivi putnici, a boze moj bit će i boljih buseva od mana. mada je gotiva voziti se u njem (van udarnih termina poso-kuća, kuća-poso)
nije mi poznat podatak da novac od kupljenih karata ide na račun kantona, čudi me da ovakve stvari se nisu i prije počele dešavati.
Nažalost,nije to prijašnje vrijeme da se stave u upravu ljudi bez političkog zaleđa.Bilo kakvog i bilo kakve političke opcije.Meni je dobro poznato da pazar i sva zarada ide u Kanton, a dalje oni cijede kad hoće i kada im se išće.Također nedavna izjava ministra Lulića je laž da GRAS ne dostavlja izvještaje.Izvještaji stoje i redovno se šalju, ali on ih ne otvara,valjda ih gomila po regalima i ladicama.Inače sa voznim parkom konkretno minibusa je katastrofa i mnoge linije su redukovane,ima primjera da vozila iz turističke agencije voze po redovnim linijama jer vozila zbog neodržavanja (nema se sa čim održavati,fale dijelovi i sl) se kvare.Što se više kvari postaje i neupotrebljivo.Onda tu dolaze autobusi i trolejbusi.Koliko toliko tramvaji voze i tu nema većih problema.Ali tako ti je kada se zapuste vozila,umjesto da povećavaju vozni park on se smanjuje dok se vozila sama od sebe ne unište.To ti je čisti paravan za pranje para,sve komunalne firme za interes termita iz Kantona.Musić pominje konsolidaciju da komunalna preduzeća da se dovedu u red a davno je prekipilo.Sada treba ispravljati tuđe višegodišnje uništavanje i to opet voditi računa da se interesi pojedinaca ne zahebu.
- kokuz_sa
#8743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
GRAS je rak rana kantona sarajevo..tu firmu bi trebalo ugasiti i otvoriti novu i da u nju udje privatni kapital i da se zadrze ovi radnici a ne ovako sve naopako
imamo najskuplje karte u regionu
kod nas 1.8KM u bgd je karta oko 80Kf
kod nas kazna 26.5Km u splitu 12KM
kod nas autobusi u raspadnom stanju a u okruzenju kakvi god da su klasa su iznad nas..bar rade kako treba cak i ako su u njima one drvene stolice..
svuda je skoro obicaj da u gradu imas vise prevoznika koji imaju svoje linije i naplacuju karte koliko zele samo kod nas je naopako gras drzi monopol
i onda svako malo prijete strajk strajk..pa prestanite raditi i eto..
al sada ne smiju od centotranssa ni strajkovat..
gras stane centotrans dzabe ljude vozi..i odmah prpa guzici
nekidan odem grasovim busem izvan sarajeva..naplati mi kartu 2.80KM
cekam sada da se vratim iz tog mjesta i naidje centotrans i udjem u njega.
elem dodje onaj sto naplacuje karte normala lik kravata,oslovljava te sa gospodine a ne kao u grasovaca ni pozdrav ni sta nego DAJ KARTU
nego placam kartu za istu relaciju u bentotransu 1.5KM prvo sam mislio da se lik zeznu i pitam koliko je karta kaze 1.5KM..
isto kilometara,isto gorivo koriste oba busa..centotransov je dosta noviji bus al opet razlika u cijeni karata je

kod nas autobusi u raspadnom stanju a u okruzenju kakvi god da su klasa su iznad nas..bar rade kako treba cak i ako su u njima one drvene stolice..
svuda je skoro obicaj da u gradu imas vise prevoznika koji imaju svoje linije i naplacuju karte koliko zele samo kod nas je naopako gras drzi monopol
elem dodje onaj sto naplacuje karte normala lik kravata,oslovljava te sa gospodine a ne kao u grasovaca ni pozdrav ni sta nego DAJ KARTU
nego placam kartu za istu relaciju u bentotransu 1.5KM prvo sam mislio da se lik zeznu i pitam koliko je karta kaze 1.5KM..
isto kilometara,isto gorivo koriste oba busa..centotransov je dosta noviji bus al opet razlika u cijeni karata je
-
Bosanac21
#8744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
kokuz_sa wrote:GRAS je rak rana kantona sarajevo..tu firmu bi trebalo ugasiti i otvoriti novu i da u nju udje privatni kapital i da se zadrze ovi radnici a ne ovako sve naopako
nego placam kartu za istu relaciju u bentotransu 1.5KM prvo sam mislio da se lik zeznu i pitam koliko je karta kaze 1.5KM..![]()
![]()
isto kilometara,isto gorivo koriste oba busa..centotransov je dosta noviji bus al opet razlika u cijeni karata je![]()
Situacija Hadzici! GRASS od Hadzica do Ilidze 1.6 KM, Centrttrans Hadzici Zeljeznicka 1,6 dtudentska 2,00 redovna karta... I ne isplati se ici Centrom, ali malo sutra... Ipak GRASS ima akciju da nas sve preveze na ahiret, pa ko voli nek izvoli
- glade
#8745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Bosanac21 wrote:Situacija Hadzici! GRASS od Hadzica do Ilidze 1.6 KM, Centrttrans Hadzici Zeljeznicka 1,6 dtudentska 2,00 redovna karta... I ne isplati se ici Centrom, ali malo sutra... Ipak GRASS ima akciju da nas sve preveze na ahiret, pa ko voli nek izvoli
trebali bi to pocet reklamirat... ipak su prvi u svijetu sa tom uslugom... patent
a i da se ljudi ne umaraju... valja se popet na vrh "najveceg tornja u regionu" (samo im je jos falila reklama: "izdajemo poslovni prostor")
-
mahalas505
#8746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Uvijek sam za zdravu konkurenciju, a Centrotrans to nije, niti ce biti dok ne bude neke slicne kompanije. Mislim samo da se pogleda autubuska stanica u Sarajevu i njihov odnos prema musterijama na istoj je ispod svakog nivoa. Takodjer, ne bih nesto rekao da su im cijene za medugradsku voznju povoljne.Bosanac21 wrote:Situacija Hadzici! GRASS od Hadzica do Ilidze 1.6 KM, Centrttrans Hadzici Zeljeznicka 1,6 dtudentska 2,00 redovna karta... I ne isplati se ici Centrom, ali malo sutra... Ipak GRASS ima akciju da nas sve preveze na ahiret, pa ko voli nek izvoli
- neo7
#8747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
priča haso kako je vozio autobus...
ja na kočnicu ...ne radi
ja za ručnu.......ne radi
ja u kiosk...........RADI
ja na kočnicu ...ne radi
ja za ručnu.......ne radi
ja u kiosk...........RADI
- zvrcak
#8748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
PREZIVJELI SMO RAT, PREZIVIMO I GRAS!!!
Ponavljam....
Ponavljam....
- starii
#8749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa do juče je general ajnadzic bio u grasu, pa vidi sta napravi autobusi ko kamikaze jure gradom,pa covjke pređe na ZOI Bjelasnicu pa ce sad i ski liftovi da otkazuju i padaju,pa covjek sad Ministar za boracka pitanja e najebali smo sad kad nas on ponovo pocne oslobađati...zvrcak wrote:PREZIVJELI SMO RAT, PREZIVIMO I GRAS!!!
Ponavljam....
- Gile Šampion
#8750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Taj ''general'' sve što je oslobodio nek slobodno ogradi.Ja koliko znam gdje god je on komandovao,izgubili smo teritorije.Sad evo usao u neke institucije,i vidno nema napretka.Kupa'l se frajer ikad?