Selam od Samuela Johnsona.HAVANA wrote:Hvala ti za divne rijeci.Selam od hulje.Bloo wrote:Ti očito selektivno čitaš šta ti se piše.HAVANA wrote:Hljeb te jebo ludih ljudi.Svi mi ovde,majka 83 godine,sestra obolila u ratu,otac 83 godine,punica,sura,bruku prijatelja...Imam posao,imam mogucnosti,ne zavisim od pascadi na vlasti niti me interesuju,koji cu ba kurac tamo nedje?![]()
Let's call it a night?
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Bloo
- Globalna šefica
#8726 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- HAVANA
#8727 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovo vise govori o tebi nego o meniJa nemam problem reci kad pogrijesim.Ti ocito imas.Pozdrav.
- Bloo
- Globalna šefica
#8728 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Od sada ću pozorno da pazim koga i šta citiram i parafraziram. Očito nekima nedostaje općeg znanja. Šta bi tek bilo da sam citirala Lava Tolstoja. 
- pustopoljina
#8729 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da, trebala bi.Bloo wrote:Od sada ću pozorno da pazim koga i šta citiram i parafraziram. Očito nekima nedostaje općeg znanja. Šta bi tek bilo da sam citirala Lava Tolstoja.
Posebno kad parafraziras.
Nije tesko prepoznati izlizane citate, tesko je imati takta.
Last edited by pustopoljina on 18/03/2019 23:30, edited 1 time in total.
-
moonca
#8730 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa da..kada si u Bosni -na akcijama dodatni popust ko pokaze pasosh.pustopoljina wrote:Mensecini da od svih vas samo ja imam bosanski pasos.
Ko mi se jos jednom obrati sa dijaspora, nogom cu ga katapultirati
- славянин
- haubica_i_to_teshka
- Edin H.
#8733 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pustopoljina wrote:Mensecini da od svih vas samo ja imam bosanski pasos.
Ko mi se jos jednom obrati sa dijaspora, nogom cu ga katapultirati
- HAVANA
#8734 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Znas ti dobro o cemu hulja govori.Nemoj se pravit blesava.Bloo wrote:Od sada ću pozorno da pazim koga i šta citiram i parafraziram. Očito nekima nedostaje općeg znanja. Šta bi tek bilo da sam citirala Lava Tolstoja.
- Bloo
- Globalna šefica
#8735 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Napravim si mental note. A možda uključim i godinu izdanja izvora, raspon stranica...znaš već kako to ide u akademskim krugovima.pustopoljina wrote:Da, trebala bi.Bloo wrote:Od sada ću pozorno da pazim koga i šta citiram i parafraziram. Očito nekima nedostaje općeg znanja. Šta bi tek bilo da sam citirala Lava Tolstoja.
Posebno kad parafraziras.
Ili još bolje, od sad samo lowest common denominator.
- mirsek
#8736 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bloo wrote:Think of the children!!
Ma ja...sve se vraća zbog ljubavi prema Bosni, a tamo back up plan se ima...![]()
Imaj muda pa se vrati bez duplog drzavljanstva i djetetu izvadi samo bosanski pasoš.
- Edin H.
#8737 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da ti ne treba viza za Rusiju, a vala ni za Turskupustopoljina wrote:Da bi dokazao sta?Bloo wrote:Think of the children!!
Ma ja...sve se vraća zbog ljubavi prema Bosni, a tamo back up plan se ima...![]()
Imaj muda pa se vrati bez duplog drzavljanstva i djetetu izvadi samo bosanski pasoš.
- Bloo
- Globalna šefica
#8738 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Znaš i ti dobro šta sam ti pisala, pa se nemoj i ti praviti blesav. Ili jednostavno nastavi verglati jedno te isto, jedno te isto.HAVANA wrote:Znas ti dobro o cemu hulja govori.Nemoj se pravit blesava.Bloo wrote:Od sada ću pozorno da pazim koga i šta citiram i parafraziram. Očito nekima nedostaje općeg znanja. Šta bi tek bilo da sam citirala Lava Tolstoja.
Ili još bolje, ignoriši me i čekaj muhu pa razbacajte lovačke.
Ha ja.
- vjesticanametli
#8739 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Njamiiii kokceeeславянин wrote:
- Maraschino
#8740 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa nije mu ga niko poklonio nego se i za pasose izborio. Treba i to znati.mirsek wrote:Bloo wrote:Think of the children!!
Imaj muda pa se vrati bez duplog drzavljanstva i djetetu izvadi samo bosanski pasoš.![]()
Kao da osjecam ljubomoru u svemu ovome.
- HAVANA
#8741 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Borite se za sebe i svoju porodicu.Kako god znate.Nece vam biti lakse ako izvrijedjate nekoga.Eto lajte na mene ako vam je lakse.Al nije.Bice jos gore.
-
espn
#8742 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Neće biti još gore. Jednostavno će iseliti. Jel se ti toga najviše bojiš? Da ćete ostat sami uhljebi u BiH i da neće biti ovaca za šišanje.HAVANA wrote:Borite se za sebe i svoju porodicu.Kako god znate.Nece vam biti lakse ako izvrijedjate nekoga.Eto lajte na mene ako vam je lakse.Al nije.Bice jos gore.
- Bloo
- Globalna šefica
#8743 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A kad postane gore (jel u Bosni il meni u duši?) onda lagano uzmem onaj svoj holandski pasoš i djecu s holandskim pasošem...
Uvijek se mogu vratiti jel da?
Ko kaže da se ne borimo?
Ako ti smatraš da sam te izvrijeđala, primi izvinjenje ipak se ne "znamo" od juče, ali ako smatraš da je vrijeđanje bilo kakvo suprotno mišljenje od tvog, te što smatram da si oportunista koji to upakuje u srceparateljno-domoljubne celofane, možda ipak da poradiš na nekom objektivnom otklonu...
Ko kaže da se ne borimo?
Ako ti smatraš da sam te izvrijeđala, primi izvinjenje ipak se ne "znamo" od juče, ali ako smatraš da je vrijeđanje bilo kakvo suprotno mišljenje od tvog, te što smatram da si oportunista koji to upakuje u srceparateljno-domoljubne celofane, možda ipak da poradiš na nekom objektivnom otklonu...
Last edited by Bloo on 18/03/2019 23:49, edited 1 time in total.
- Edin H.
#8744 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HAVANA se uhljebio u drzavnoj sluzbi preko strankeespn wrote:Neće biti još gore. Jednostavno će iseliti. Jel se ti toga najviše bojiš? Da ćete ostat sami uhljebi u BiH i da neće biti ovaca za šišanje.HAVANA wrote:Borite se za sebe i svoju porodicu.Kako god znate.Nece vam biti lakse ako izvrijedjate nekoga.Eto lajte na mene ako vam je lakse.Al nije.Bice jos gore.
-
moonca
#8745 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
hm --ovo citam, nema broja.HAVANA wrote:Hljeb te jebo ludih ljudi.Svi mi ovde,majka 83 godine,sestra obolila u ratu,otac 83 godine,punica,sura,bruku prijatelja...Imam posao,imam mogucnosti,ne zavisim od pascadi na vlasti niti me interesuju,koji cu ba kurac tamo nedje?
Ja te razumijem i nisi jedini. Dosta ih se vratilo zbog bolesnog clana familije -nakon sto je vani stekao uslove za neki minimalni prihod koji ga sleduje nakon odredjenih godina . I da je olakasavajuce -pri izboru uvijek se mogu vratiti.
- mirsek
#8746 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije u pitanju ljubomora. Havana kad pise ispade srce mu se cijepalo bez Bosne, gitare, roditelja, vina, uzivanja sa rajom i da je samo odlucio jednom da se vrati, onako, impulsivno, spontano, vodjem tim istim ogromnim zalom.Maraschino wrote:Pa nije mu ga niko poklonio nego se i za pasose izborio. Treba i to znati.mirsek wrote:Bloo wrote:Think of the children!!
Imaj muda pa se vrati bez duplog drzavljanstva i djetetu izvadi samo bosanski pasoš.![]()
Kao da osjecam ljubomoru u svemu ovome.
Ali ispade da je ipak dobro skontao kako da osigura sebe i svoju porodicu pa da ona dodje u BIH sa pasosima druge drzave i ustedjevinom koja mu omogucava solidan start . MIslim da bi 90% nas potpisalo isti tok povratka. Ali sto onda nekome ko nema taj backup plan i kome prolazi zivot bez ustedjevine, pasosa i posla "braniti" da ga Bosna asocira na tugu, cemer, jad i da ne vidi nista lijepo u tom svom stanju.
Last edited by mirsek on 18/03/2019 23:58, edited 2 times in total.
- HAVANA
#8747 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Eno sad sam i uhljeb? Jos mi recite da sam u sdaespn wrote:Neće biti još gore. Jednostavno će iseliti. Jel se ti toga najviše bojiš? Da ćete ostat sami uhljebi u BiH i da neće biti ovaca za šišanje.HAVANA wrote:Borite se za sebe i svoju porodicu.Kako god znate.Nece vam biti lakse ako izvrijedjate nekoga.Eto lajte na mene ako vam je lakse.Al nije.Bice jos gore.
- Edin H.
#8748 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ti bi se inace odrekao stecenog drzavljanstva neke zapadne drzave pa da mozes imati "clean start"?mirsek wrote: Nije u pitanju ljubomora. Havana kad pise ispade srce mu se cijepalo bez Bosne, gitare, roditelja, vina, uzivanja sa rajom i da je samo odlucio jednom da se vrati, onako, impulsivno, spontano, vodjem tim istim ogromnim zalom.
Ali ispade da je ipak dobro skontao kako da osigura sebe i svoju porodicu pa da ona dodje u BIH sa pasosima druge drzave i ustedjevinom koja mu omogucava solidan start . MIslim da bi 90% nas potpisala isti taj tok povratka. Ali sto onda nekome ko nema taj backup plan i kome prolazi zivot bez ustedjevine, pasosa i posla "braniti" da ga Bosna asocira na tugu, cemer, jad i da ne vidi nista lijepo u tom svom stanju.
Nego se rodi u bogatoj obitelji, npr., nego u siromasnoj, nikada nisu, niti ce starne pozicije svima biti iste.
- Rockefeller
- HAVANA
#8750 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne znam stvarno kako ti to shvatas i sta osjecas.Ja uvijek pisem kako se osjecam,sta sam dozivio,sta radim...Bilo to o ratu,zivotu,nekretninama,autima...Vecinom pisem o stvarima iz vlastitog iskustva.Ne volim srat o necemu sto ne znam.Nekad i previse otvoreno pisem.Skoro svi me znaju i sta sam i ko sam.Ja nemam razloga nista da krijem.Takav sam kakav sam.Sebi i svojim dobar.Kome nisam,zaboli me kurac Ja tebe nisam vrijedjao.Ne znam cim sam to zasluzio al hajd.Ako ti je lakse ok.Bloo wrote:A kad postane gore (jel u Bosni il meni u duši?) onda lagano uzmem onaj svoj holandski pasoš i djecu s holandskim pasošem...
Ko kaže da se ne borimo?